Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL I USA

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil i USA - Åk på din livs resa på andra sidan Atlanten

  Hyrbil i USA

  Var ska man börja? USA är verkligen en dröm får många och kanske beror det på att landet har något för alla. De 50 delstaterna har alla något som gör de unikt, från Floridas tropiska klimat och fina stränder, Washingtons gröna skogar, Colorados snötäckta berg och Kaliforniens soliga städer – och då har vi inte ens nämnt New York! Att upptäcka landet med bil är det absolut bästa eftersom här finns så otroligt mycket att se och göra, boka därför din hyrbil i USA redan nu.

  Är det västkusten du vill uppleva är det väldigt populärt att ta en road trip längst med Kaliforniens Highway 1 som följer kusten och kan ta dig till städer som San Francisco, Santa Cruz, Santa Barbara och berömda Los Angeles. Det är i denna stad landets kändisar och elit håller till. Ta en promenad längst stjärnorna på Hollywood Walk of Fame, besök Santa Monica Pier eller spendera dagen på magiska Disneyland. Kalifornien är en av USA:s mest eftertraktade resmål och här kommer du inte ha några problem alls med att fylla dagarna med spännande utflykter och aktiviteter. Dessutom ligger inte extravaganta Las Vegas många timmar inland och även det är en stad som drar till sig mycket besökare, i alla fall de som gillar glitter och glamour.

  Landar flyget i Miami eller Orlando kommer du även kunna njuta av vita sandstränder och många soltimmar. Här är det inte i Stilla Havet du badar dock, utan i Atlanten som du precis flugit över för att äntligen anlända till din semesterdestination. Florida är kanske landets mest exotiska delstat med sitt fuktiga klimat, tropiska växter, vackra stränder och ikoniska träsk. Att åka hit är populärt bland turister som vill blanda stranddagar med storstadsatmosfär och härliga utflykter till ställen som Everglades, Key West och Universal Studios. I södra USA ligger också Dallas med sin cowboy-atmosfär och New Orleans med sin årliga karneval Mardi Gras.

  Är du friluftsmänniska reser du kanske hit för att upptäcka USA:s fantastiska naturområden och nationalparker. I parker som Yosemite och Yellowstone kommer du uppleva otroliga vattenfall, orörda skogar och ett rikt djur- och växtliv medan nationalparkerna Death Valley och Bryce Canyon bjuder på ökenliknande landskap med eleganta stenformationer och utsikter du inte trodde fanns. Du märker, USA har verkligen något för alla! Med sitt varierande landskap med allt från tropiska naturområden, skidorter, bergsregioner, paradisstränder och ökenlandskap är det upp till dig var du vill spendera din semester.

  Norr, söder, väst eller öst? Det spelar ingen roll! Auto Europe finns till hands för alla dina hyrbilsbehov och med oss är du alltid i trygga händer. Trots att vi endast är en förmedlare, vilket innebär att det inte är vårt fordon du kommer köra, finns vi med dig under hela resan och du kan alltid ringa vår kundservice på +46 10 888 66 52 för hjälp eller stöd. Sedan 1954 har vi hjälpt resenärer finna de bästa hyrbilserbjudanden i USA och ute i världen. Vi garanterar inte bara marknadens lägsta pris utan har också massvis av spännande erbjudanden du kan ta del av för att spara ännu mer på din framtida semesterbil.

  Nyfiken på vad våra tidigare kunder har att säga om sin hyrbilsupplevelse på andra sidan Atlanten? Läs deras utvärderingar av hyrbil i USA här.

  För mer information om att hyra bil i USA, vänligen klicka på ämnena nedan:

  Våra hyrbilsleverantörer Vanliga frågor Fordons alternativ

  Var kan jag hämta upp en hyrbil i USA?

  Auto Europes utbud på upphämtning- och återlämningsstationer är lika stort som landet själv. Ska du hyra bil i USA kommer du ha möjligheten att hämta bilen på de flesta internationella flygplatser och stora tågstationer. I många städer som San Francisco, New York, Los Angeles, Orlando, Miami och Fort Lauderdale finns det även många leverantörer som har kontor i centrala delar av staden. Du behöver inte oroa dig för att du inte ska kunna hitta en upphämningsplats som passar dig, med Auto Europes stora utbud, som totalt består av 24.000 olika upphämtningskontor i världen, är detta inte troligt.

  Med vår hjälp kan du själv jämföra olika priser, leverantörer, upphämtningsplatser och erbjudande. Efter du tagit ett beslut bokar du enkelt online via vår hemsida, eller om du hellre gör det via telefon på +46 10 888 66 52, och gör dig sedan redo för din resa och bilhyra. Du kan läsa vårt blogginlägg om vad du ska tänka på vid upphämtningen om du vill vara säker på att din semester får bästa möjliga start.

  Billig biluthyrning på de populäraste flygplatserna och tågstationerna i USA

  • Los Angeles tågstation
  • Washington DC tågstation
  • San Diego tågstation
  • Philadelphia tågstation

  Boka med de bästa hyrbilsleverantörerna i USA

  Våra partners inkluderar toppleverantörer på den amerikanska marknaden såväl som ute i världen. Vill du hyra bil till låga priser i USA är vi det rätta valet för hos oss hittar du bra erbjudanden hos välkända företag som Alamo, Enterprise, National, Budget, Dollar, Hertz och en mängd andra. Även om vi också samarbetar med mindre globalt etablerade företag skulle vi aldrig offra den höga kvalité på fordon och service vi erhåller – Du kan därför alltid vara säker att du är i trygga händer när du bokar via oss, både hos oss och hos en av våra leverantörer.

  Auto Europe förstår vikten av att kunna vara flexibel och att planer kan förändras. Detta är anledningen till att du kan göra ändringar i din bokning eller helt avboka din bil upp till 48 timmar innan angivet upphämtningsdatum, då helt kostnadsfritt. Detta kan du göra själv online på vår hemsida eller genom att ringa vår reservationsavdelning på numret övers på denna sida.

  Alamo - Hyrbilsinformation Dollar - Hyrbilsinformation Thrifty - Hyrbilsinformation
  Enterprise - Hyrbilsinformation National - Hyrbilsinformation Budget - Hyrbilsinformation

  Om du behöver hjälp att hitta bästa pris på hyrbil i USA, eller om du har fler frågor angående våra leverantörer eller fordonskategorier, tveka inte att höra av dig till oss. Du kan mejla in din fråga på seres@autoeurope.de eller slå oss en signal på telefonnumret +46 10 888 66 52.


  Vanliga frågor och svar om att hyra bil i USA

  Kontakta oss Vi har varit i hyrbilsbranschen sedan 1954 och har därför mycket erfarenhet och kan besvara alla dina frågor. Att hyra bil i USA är vanligt eftersom detta ger en möjligheten att fritt utforska landets varierande regioner, tack vara landets popularitet har vi därför haft många kunder som hyrt en bil i just USA. Vi kan alla tips och trix samt svaren på de vanligaste frågorna. Även om du alltid kan ringa oss om du undrar något, vill vi spara dig ett samtal och besvara några av de vanligaste frågorna vi får höra av kunder som ska på biläventyr i USA. Nedan tar vi upp ämnen som manuell vs automatisk växling, extra förare, försäkringar, trafikregler, vägtull, ålderskrav, internationellt körkort och mer.


  Hur gammal behöver jag vara för att hyra bil i USA?

  I de allra flesta amerikanska delstaterna kräver hyrbilsföretagen att man är minst 21 år, även om vissa leverantörer hyr ut bilar till de som är yngre, är den generella tumregeln att personer under 21 inte kan hyra bil. Planerar du att hyra bil i landet och är under 26 år behöver du också vara beredd på att en ung föraravgift med störst sannolikhet kommer tillkomma. Alla leverantörer tar inte denna avgift, det kan också variera beroende på vilken fordonskategori man hyr av, men den är hyfsat vanlig på den amerikanska marknaden.

  Du kan enkelt se all information om den unga föraravgiften och andra åldersrestriktioner på vår hemsida. Snabbt fyll i datum, destination och ålder i vår sökmotor ovan och klicka sedan på Sök Hyrbil. Resultaten som visas är alla de leverantörer och fordon som går att hyra på din valda destination. Jämför priserna och de olika erbjudanden och klicka sedan på en specifik bil. Tryck på den blåa knappen Prisdetaljer och sedan Information om Chauffören så kommer du se all åldersrelaterad information.

  Vi vill uppmärksamma hur viktigt det är att du anger din rätta ålder vid bokningen så vi kan ge dig korrekt och riktig information angående ålderskrav och andra eventuella restriktioner. Vi ber dig göra detta oavsett om du är en tidigare kund eller det är första gången du hyr en bil.

   

  Kan jag hämta upp en hyrbil i USA på ett ställe och lämna på ett annat?

  Den enkla svaret är ja även om det är lite mer komplicerat än så. Vissa företag tillåter dig att hämta bilen i Los Angeles och sedan lämna den i San Francisco – eller vice versa – och likadant i Florida, var du kan hämta bilen i en stad och lämna den i en annan. Detta helt utan någon som helst extra kostnad. Alla företag har det dock inte så och eftersom villkoren sätts av den lokala leverantören och inte Auto Europe, kan detta skilja sig beroende på vilket företag man väljer att hyra av.

  Som sagt är det en del företag som inte tar en avgift för envägshyror mellan specifika städer, men långt ifrån alla har det så. Det är inte ovanligt att behöva betala en extra avgift för tjänsten. I så fall är kostnaden antingen inkluderar i priset du betalar till oss från början eller betalas direkt till leverantören i samband med upphämtningen. Vanligen notera att avgiften betalas i den lokala valutan om den sker över disken till den lokala personalen vid upphämtningen. Observera också att priset kan variera och olika villkor kan gälla beroende på leverantör, fordonskategori, hyresdatum och hyreslängd. Auto Europe kommer alltid meddela om din hyrbil har en envägsavgift eller inte, oavsett om den betalas direkt eller vid ett senare tillfälle till leverantören.

  Eventuella kostnader för envägshyra är en lokal avgift som Auto Europe inte tjänar någonting på. Du kan trots det se det uppskattade priset för tjänsten redan under bokningen på vår hemsida. Det gör du direkt under totalpriset efter du klickat dig in på en specifik hyrbil.

  För att undvika missförstånd ber vi dig att alltid meddela om du önskar lämna hyrbilen på en annan plats än den du hämta den på. Eftersom vissa restriktioner kan finnas måste vi kunna bekräfta med den lokala leverantören om envägshyra är möjligt i ditt fall. Vänligen kontakta våra hyrbilsagenter om du har några frågor eller behöver göra några ändringar i din bokning relaterade till envägshyra.

  Eftersom leverantörerna själv sätter villkoren och priserna på envägshyror, kan priset variera mellan olika företag även om man hämtar och lämnar fordonet på samma plats. Med det menar vi att om du hämtar bilen i New York och lämnar den i Orlando, kan detta hos en leverantör kosta 2000 kr, hos en 1000 kr, hos en 500 kr och hos en annan vara helt gratis. För att du ska kunna hitta det bästa erbjudandet kan du därför behöva jämföra de olika leverantörernas villkor med hjälp av vår sökmotor. Du ser som sagt priset på envägshyra under den totala summan för hyran efter du valt att kolla närmare på en bil.

  Om du önskar besöka Mexiko i en bil som du hyrt i USA är det tyvärr inte möjligt, varken om du bara ska besöka landet eller om du vill lämna bilen i Mexiko. En del leverantörer tillåter inresor till Kanada så länge bilen återlämnas i USA, envägshyror mellan USA och Kanada är alltså inte tillåtet. Kör du in i ett annat land är det du som är ansvarig för att vara medveten om vilka trafikregler, vägtullar, miljö-zoner och andra restriktioner som gäller i landet du befinner dig. Du är även ansvarig för att införskaffa alla lagliga dokument som krävs för att passera landsgränsen samt säkerhetsåtgärden.

  Alla villkor och information kommer stå på din Auto Europe voucher, du kan också se dem på hemsidan under PrisdetaljerGenerella affärsvillkor.

   

  Behöver jag ett kreditkort för att hyra bil i USA?

  Ja, ska du hyra bil i USA krävs det att huvudföraren har ett kreditkort. Anledningen till detta är att hyrbilsföretagen låser en summa, det vill säga en deposition, som sedan släpps igen efter fordonet återlämnas i samma skick som det hämtades i. Får du en skada på hyrbilen kommer alltså leverantören debitera ditt kreditkort som du presenterar vid upphämtningen.

  Det är en otrevlig överraskning att landa på andra sidan Atlanten, ta sig till hyrbilskontoret men sen inte få ut sin bil eftersom man inte har ett kreditkort. Allt detta eftersom man inte läst villkoren särskilt noga. Om detta sker kan man helt bli utan bil, eller så kan man behöva köpa till ytterligare försäkring lokalt (som ofta är väldigt dyr). Vänligen se därför till att du har ett kreditkort (inte debit) i huvudförarens namn med dig när du hyr en bil i USA, oavsett om du hämtar bilen på en flygplats, tågstation eller något kontor downtown. Detta är väsentligt för att du ska kunna få en lyckad hyrbilsupplevelse och start på din semester.

  Ska du hyra en bil från vår premium- eller lyxkategori kan leverantören kräva att två kreditkort i huvudförarens namn presenteras. Vanliga kort som accepteras är Visa, Mastercard, Diners och American Express men vänligen dubbelkolla alltid dina specifika hyrbilsvillkor. Det gör du smidigt på vår hemsida genom bara några klick; tryck på PrisdetaljerInformation om Leverantörens Betalningspolicy. Där kommer en lista på alla kreditkort som kan användas för att lämna depositionen hos leverantören stå. Om du har fler frågor om deposition och kreditkort vid bilhyra kan du läsa vårt blogginlägg där vi svarar på några av de vanligaste frågorna relaterat till ämnet.

   

  Vilka är de viktigaste körreglerna i USA?

  Det finns en del saker att tänka på när man kör i USA. Det första är att alla delstater inte har samma lagar och det är därför viktigt att du är påläst om Floridas, Kaliforniens, Arizonas, Michigans, Alabamas, Minnesotas, Ohios, eller vilken delstat du nu planerar att köra i, trafiklagar. Ju mer du förbereder dig inför den amerikanska körupplevelsen desto enklare kommer det vara ute på vägarna väl framme i landet.

  Även om en del lagar på ena sidan landet kan skilja sig från lagarna på andra sidan landet, finns där några som gäller i hela USA. Till exempel kör man alltid på höger sida av vägen, det är strikt förbjudet att prata i telefon medan man kör och chauffören måste alltid ha på sig bilbälte – I de flesta stater måste alla passagerare ha på sig bilbälte medan fordonet är i rullning och Auto Europe uppmanar till detta oavsett vad lagen i den del av USA du befinner dig i säger. Säkerhet är viktigast och vid en krock kan bilbälte rädda ditt liv.

  I landet är det också förbjudet att konsumera alkohol eller droger och sedan köra bil. Detta är alltså förbjudet i hela landet, även om alkoholhalterna och de specifika straffen kan skilja sig mellan de olika delstaterna. Att köra efter man druckit (DUI) eller om man är full eller påverkad av droger (DWI) kan man räkna med att få minst böter, i vissa fall kan man även få fängelsestraff. I många stater är det även olagligt att köra med öppnade flaskor som innehåller alkoholhaltiga drycker, även om man inte druckit av dem. Ska du ta med dig en halvdrucken vinflaska hem från restaurangen, eller om du packar med dig ett par drinkar till campingresan, se därför till att du förvarar flaskorna i bakluckan, långt från chauffören och andra passagerare.

  Att skräpa ner är olagligt i USA och kan innebära böter. Kasta därför aldrig ut någon typ av skräp från ditt bilfönster, ser polisen dig kan du få böter på upp till 1,000 amerikanska dollar. Turister kan, beroende på var man befinner sig, behöva betala denna böter direkt vilken definitivt kommer lämna ett stort hål i din semesterbudget.

  När du kör din hyrbil i USA ska du alltid ha med dig ett giltigt körkort, fordonets registreringsbevis och försäkringspapper samt en kopia på hyreskontraktet du signerade tillsammans med leverantörens personal vid upphämtningen.

  Det finns gott om bensinmackar i USA, speciellt kring stora motorvägar och städer som Los Angeles, San Francisco, Seattle, Dallas, New York, Miami och Orlando, men såklart även i mindre städer och andra avlägsna områden. De flesta mackar har öppet antingen mellan 06.00-22.00 eller dygnet runt, många har också en tillhörande affär där man kan införskaffa lite snacks inför bilresan eller fylla på med dricka om man skulle behöva. Att tänka på är att vissa bensinmackar inte accepterar internationella betalkort, detta eftersom de efterfrågar ett lokalt postnummer. Blir du ombedd att ange ett amerikanskt postnummer efter du tankat bilen behöver du gå in på macken och betala för bensinen över disken. Sist men inte minst vill vi påminna om att bensin och diesel i USA säljs i gallon och inte liter, på en gallon går det cirka 3,7 liter.

  Överlag kan man säga att vägarna i USA är större, bredare och mer hektiska än hemma i Sverige. Detta kan vara skrämmande, speciellt när man hör att det inte är ovanligt i Los Angeles att behöva köra på motorvägar med sex körfält, men det är inte så svårt som man tror. Hemligheten bakom det hela är att veta vart man ska och vara uppmärksam på vilken fil du ska befinna dig i för att komma rätt. Till exempel kan ett körfält vara för de som ska ta exit 1, en annan för de som ska ta exit 2, en tredje för de som ska köra på en annan motorväg och resterande för de som ska köra vidare. På vissa motorvägar finns det också speciella filer för bussar, lastbilar och ibland även för de som samkör och därför har mer än en person i bilen. Som sagt, ha koll på vart du ska och var uppmärksam på vägskyltarnas hänvisningar så kommer det inte vara några problem. Vi uppmuntrar också till att ha en karta med dig eller hyra en GPS tillsammans med din bil.

  Det är svårt att säga vad de vanliga hastighetsgränserna i USA är eftersom de skiljer sig väldigt mycket. Generellt kan man säga att det ligger mellan 40-50 km/h i städer och på mindre vägar och 100-120 km/h på större vägar och motorvägar. Det är också värt att nämna att man i USA inte räknar km/h, utan mp/h (miles per hour). Följ alltid skyltarnas hastighetsgränser eftersom det är de som gäller, på en motorväg i Memphis kan det vara tillåtet att köra snabbare än på en motorväg i Washington DC.

  Om du är med om en olycka, ring 911 om det är en nödsituation och du behöver hjälp. Din och dina medpassagerares säkerhet är alltid det viktigaste och detta ska vara er första prioritet. Auto Europe har tagit fram en guide på vad ska göra om du är med om en olycka i din hyrbil du kan läsa för mer information.

   

  Behöver jag betala vägtull när jag kör min hyrbil i USA?

  Ja, på en del vägar. USA har en kultur där man kör mycket bil, landet har därför ett omfattande vägnät som ansluter städer, regioner och delstater med varandra. Vissa motorvägar och broar är tullbelagda även om de flesta är gratis att köra på, kör man länge på en tullbelagd väg kan priset dock bli ganska högt.

  Det finns över 800 mil av tullbelagda vägar i USA, vilket kan låta mycket men landet är till ytan enormt så det är inte så farligt som det låter. På många vägar är det också endast en specifik fil som är avgiftsbelagd och du behöver därför inte köra på den om du inte vill, ofta är det mycket mer trafik i gratisfilerna dock. Betalningen sker vanligtvis med kort, kontanter eller en speciell sändare som sitter på bilens vindruta, men betalningsmetod kan skilja sig mellan olika stater. Hyr du bil i USA är hyrbilen ofta redan utrustad med denna automatiska sändare och du kommer efter hyresperioden behöva betala den slutgiltiga tullavgiften direkt till leverantören.

  På en del vägar finns inga tullbås och du behöver därför anmäla fordonets registreringsnummer innan du kör på vägen. Eftersom alla tullvägar inte fungerar på samma sätt i hela USA, är det bra om du vet hur de fungerar på den rutten du planerar att köra, gör lite research! Ska du resa till Hawaii kan du vara lugn dock, här finns varken tullvägar eller broar och du kan bekymmersfritt utforska denna exotiska paradisö.

   

  Vilken typ av försäkring behöver jag till min hyrbil USA?

  När du hyr bil i USA via oss kommer du märka att det ingår Utan Självrisk med alla fordon. Detta är vårt standard skydd i USA och det innebär, precis som namnet avslöjar, att du inte har någon självrisk. Skyddet är alltså inkluderat i det totalpris du ser på hemsidan och innehåller Ansvarsförsäkring, Brandskydd, Kollisionsskydd (CDW) och Stöldskydd (TP). Observera att med vissa leverantörer (till exempel Budget) inkluderar Utan Självrisk inte skydd för hjul, glas, undersida och taket på fordonet. Med de flesta fordonen och leverantörerna i USA ingår dock alltid Utan Självrisk med utökat skydd för hjul, glas, undersida och tak på fordonet – Vänligen konsultera hyrbilens villkor för att se vad som gäller.

  Du ser en bils villkor genom att klicka på Prisdetaljer.

  Vill du resa runt i USA med total sinnesro och inte oroa dig över någonting försäkringsmässigt kan du via Auto Europe lägga till ett annat skydd som heter Super Breakdown Cover. Med det ingår alltid Utan Självrisk, men också att vi återbetalar dig kreditkortsavgifter på upp till 1.500 kr, återbetalar dig för oanvända dagar (om de är på grund av medicinska skäl eller olycka eller skada på fordonet) samt skador på extra utrustning som bilbarnstol, GPS och så vidare. Skyddet täcker också eventuella bärgningsavgifter om du skulle råka få motorstopp. Detta skydd är vårt mest omfattande så håll utkik efter Utan Självrisk med Super Breakdown Cover när du letar efter en billig hyrbil i USA på vår hemsida.

  Om du ska ansöka om återbetalning från Auto Europe finns där några steg som behövs göras först. Till exempel måste man ha en polisrapport, fylla i en olycksrapport hos leverantören och gärna ta bilder och video på skadan som man skickar med i sin ansökan. Det är viktigt att du har med alla dokument som krävs i din ansökan för att vi ska kunna återbetala dig för skadan.

  Det är vanligt att den lokala personalen på plats kommer erbjuda dig ytterligare försäkringar, detta kan vara förvirrande eftersom det finns så många olika hyrbilsskydd där ute. Viktigt att komma ihåg är att leverantören ofta vill att man köper deras egna försäkring eftersom de faktiskt tjänar pengar på det, de bryr sig mindre om att du redan har köpt ett omfattande skydd som Utan Självrisk med utökat skydd för hjul, glas, undersida och tak på fordonet eller Utan Självrisk med Super Breakdown Cover. Alla försäkringar du köper till lokalt är extra utöver de du redan köpt via Auto Europe, med störst sannolikhet är de inte nödvändiga att införskaffa. Om inget annat nämns på din voucher är de alltid helt frivilliga att lägga till och det är du som själv väljer om du vill göra det eller inte, Auto Europe ansvarar inte för lokalt köpta försäkringar eller skydd.

  en bättre förståelse för olika skydd och försäkringar i samband med bilhyra med vårt blogginlägg.

   

  Kan jag använda mitt svenska körkort för att köra en hyrbil i USA?

  Även om man lagligt kan köra i USA med sitt svenska körkort i upp till ett år, är inte detta alltid fallet om du ska köra en hyrbil. En del hyrbilsföretag låter inte kunder hämta upp sin bokade bil om de inte kan presentera ett internationellt körkort (IDP), det vill säga ett speciellt dokument som innehåller en engelsk översättning på ditt svenska körkort. Att införskaffa ett internationellt körkort är hyfsat lätt och kan göras online via bland annat Caravan Club of Sweden, Kungliga automobilklubben (KAK), OK Marknadsservice/Vi Bilägare eller via Riksförbundet M Sverige. Det kan ta några veckor att få hem det i posten, lite framförhållning är därför bra att ha om din USA-resa närmar sig.

  Efter du klickat in på en bil på vår hemsida kan du se vad för villkor på körkort som finns genom att gå in på PrisdetaljerGenerella affärsvillkor och sedan rulla ner till punkt 13. Där hittar du all information om leverantörens regler relaterade till körkort. Förutom eventuella krav på internationella körkort ser du också här om leverantören har några tidsbegränsningar, bland annat hyr vissa företag bara ut till personer som haft körkort i minst ett år medan andra endast hyr ut till kunder som haft körkort i minst tre år.

  Observera att, om en leverantör ber dig införskaffa ett internationellt körkort, behöver du fortfarande ha med dig ditt svenska eftersom det internationella är ett komplimenterande dokument. Läs gärna mer om att köra utomlands med svenskt körkort på Transportstyrelsens hemsida. Du kan också se vad USA:s regering säger om att köra i landet utan amerikanskt körkort via denna länk.

   

  Kan jag lägga till en extra förare till min hyrbil i USA?

  Ja, du kan lägga till en eller flera förare när du hyr en bil i USA. Beroende på fordonskategori och leverantör kan detta antingen vara helt gratis eller kosta extra, varav betalningen sker lokalt vid upphämtningen. Klicka här för att kolla in våra aktuella erbjudanden med gratis extra förare som du kan ta del av om du ska hyra en bil via Auto Europe.

  Det är viktigt att veta att alla förare som ska köra bilen måste registreras hos leverantören i förväg. Personerna kommer också behöva visa upp samma dokument som huvudföraren; ID-kort/pass, giltigt körkort och eventuellt ett internationellt körkort. Samma ålderskrav som gäller för huvudföraren gäller även för alla de andra som ska köra bilen. Om du bokar vårt populära Gold Rate paket i USA inkluderar det alltid tre extra förare över 25 år.

  All information om extra förare kan du se på vår hemsida genom att gå in på PrisdetaljerInformation om Chauffören. Där hittar du kostnaden, ålderskraven, det eventuella max antalet och alla andra tänkbara villkor. Samma information kommer du även kunna se på din Auto Europe voucher som vi skickar till dig över mejl efter du skickat in en bokningsförfrågan och vi bekräftat den med leverantören. Har du några frågor är det som alltid bara att slå oss en signal på +46 10 888 66 52.

  Om en person kör hyrbilen utan att först registrera sig hos leverantören upphör alla införskaffade skydd och försäkringar att gälla. Det innebär att den oregistrerade chauffören är personligt ansvarig för alla skador och märken på fordonet, samma gäller om fordonet skulle bli stulet. Det är därför av största vikt att ALLA som kör hyrbilen är angivna i leverantörens papper och att de inte ens tänker tanken att rulla ut på de amerikanska gatorna oregistrerad.

   

  Hur kan jag spara när jag hyr bil i USA?

  Auto Europe har alltid låga priser på biluthyrning i USA, men med vårt speciella paket Gold Rate kan du spara ännu mer. Detta erbjudande är bara tillgängligt i USA och Kanada, vilket betyder att det är ett unikt och skräddarsytt erbjudande för de som önskar utforska Nordamerika. Gold Rate innebär att hela tre stycken extra förare (över 26 år) ingår utan extra kostnad samt att första tanken bensin är helt gratis.

  Det är enkelt att lägga till Gold Gate när man bokar sin bil online via vår hemsida. Snabbt fyll i den efterfrågade informationen i vår sökmotor, klicka dig in på en specifik bil och rulla sedan ner tills du ser en grön banner med texten ”Gold Rate: 3 extra chaufförer gratis och en tank bensin”. Utöver detta är det även många leverantörer som i samband med Gold Rate erbjuder en gratis GPS. På vår hemsida kommer du därför ofta se att dessa två erbjudanden finns på en och samma bil – även om de är två separata specialerbjudande.

  Ta gärna reda på mer om hur du kan spara när du bokar bil i USA genom att läsa vår infografik om Gold Rate.

   

  Kan jag boka en hyrbil med manuell växling i USA?

  Ja, men det kan vara svårt att hitta i USA då de flesta fordon är med automatisk växlingslåda. I Sverige är manuell växling fortfarande normen, många önskar därför även hyra ett manuellt fordon i USA, och även om det går att göra, kan det vara svårt att hitta. De allra flesta hyrbilarna i Nordamerika är med automatisk växling och det finns många fördelar med detta. Kör du i trafikerade städer som New York är det lättare att hänga med i den långsamt rullande trafiken i centrum med en så kallad ”automatare” eftersom du inte behöver hänga på kopplingen hela tiden. Med många stopp och inbromsningar bidrar en automatare till en smidigare och enklare körning, dessutom ger det dig mer tid att kolla ut på sevärdheter som Frihetsgudinnan, Empire State Building och Times Square.

  Många svenskar har aldrig kört en bil med automatisk växling innan, och kan vara lite oroliga över att behöva göra det under sitt biläventyr i USA. Det är egentligen mycket lättare att köra en automatare, men för de som inte är vana kan det vara just det - ovant. Det svåra är att komma ihåg att inte använda sin vänstra fot som man vanligtvis trycker ner kopplingen med, utöver det kommer det inte vara några större svårigheter och efter några minuter bakom ratten kommer du aldrig mer vilja köra en manuell.

   

  Kan ni garantera att jag får en bil med automatisk växling när jag hyr bil i USA?

  På de flesta destinationerna i USA garanteras du ett fordon med den senaste modellen av automatisk växlingslåda. Om du för någon anledning inte skulle se detta alternativ när du bokar bil via vår bokningsmotor övers på denna sida, hör av dig till oss på + 46 10 888 66 52 så hjälper vi dig. Våra bokningsagenter finns tillgängliga sju dagar i veckan och hjälper dig gärna med eventuella frågor eller problem när det kommer till att boka en bil med automatisk växling.

  Som nämnt finns det många fördelar med en bil som har en automatisk växlingslåda. De är lättare att köra, de ger en smidigare körupplevelse vid stopp och svängar, du behöver inte oroa dig över kopplingen och de tillåter dig att njuta mer av bilfärden – oavsett om du kör i Yellowstones grönskande skogar eller i Gran Canyons torra ökenlandskap. Automatisk växlingslåda blir mer och mer vanligt och i USA, Kanada och andra Nordamerikanska länder är det den vanligaste typen av fordon.


  Andra uthyrningsalternativ i USA

  Auto Europe har en omfattande fordonsflotta i USA som består av många olika bilmodeller och kategorier. Från vår mini-kategori som är perfekt att utforska storstäder som Fort Lauderdale, Las Vegas, New York, Chicago och Los Angeles i till massvis av större modeller. En bil från mini-klassen ger dig inte mycket utrymme, men det är ett smidigt och lätthanterligt fordon som är enkelt att köra och parkera – vilket kan vara drömmen för de som vill utforska storstäder med mycket trafik men som inte är så bekväma att köra i denna främmande stadsmiljö. Mini-klassen är också ett av våra billigaste fordon, även om en bil från ekonomi-klassen också är ett bra alternativ för den budgetmedvetne resenärer.

  Är du på jakt efter ett större fordon som passar hela familjen kan du välja att hyra en SUV eller en bil från kategorin Standard/Full-Size. Båda dessa kategorierna har gott om utrymme för passagerare och bagage, även om en SUV är något större. Vill du köra längst med Route 66 eller Kaliforniens Highway 1 i still kan du även välja att boka en cabriolet eller en exklusiv sportbil från vår lyxklass.

  Hyra lyxbil i USA Hyra minibuss i USA Hyra husbil i USA

  Hyra lyxbil i USA - Matcha Las Vegas glammiga atmosfär och boka en lyxbil att upptäcka staden med. Auto Europe har ett stort utbud på exklusiva fordon till bra priser i flera amerikanska städer som Los Angeles, New York, Denver, Miami, Orlando och många fler! Upplev hur det är att köra längst med västkustens magiska kust eller utforska östkustens hippa städer i en Hummer, Porsche eller Marcedes-Benz.

  Hyra minibuss i USA - Passar speciellt de som ska utforska någon av de amerikanska nationalparkerna och har mycket utrustning med sig, eller de som bara vill ha lite mer utrymme och bekvämlighet under resan. Auto Europe har minibussar till uthyrning i olika storlekar, modeller och prisklasser – Kolla in våra erbjudande på minibussar och se om du hittar något som faller dig i smaken.

  Hyra husbil i USA - Finns det något land bättre än USA att upptäcka med en husbil? Bokar du en husbil kan du upptäcka landets mer avlägsna och vilda naturområden i flera dagar utan att behöva köra tillbaka till civilisationen stup i kvarten. Ditt hem är med dig vart du än tar vägen och en husbil är därför det ultimata valet för dig som vill utforska Yosemite Nationalpark, sjöarna vid Salt Lake City eller Rocky Mountains i Montana.

  Nyttiga länkar

  Reseguide och information om USA