Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL I FARO

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Billig hyrbil i Faro - Garanterat bästa pris

  När du bokar hyrbil i Faro kan du vara säker på att du får utmärkt service och de bästa priserna. Auto Europe förmedlar hyrbilar från världens ledande biluthyrare och kan på så sätt erbjuda biluthyrning på över 24 000 stationer runt om i världen. Med över 60 års erfarenhet av biluthyrning arbetar vi varje dag för att du som kund ska få det bästa priset till den bästa servicen. Hämta en hyrbil på Faros flygplats eller på ett kontor i centrum.

  Faro är en stad i södra Portugal och är en vacker stad full av restauranger, kaféer och monument. Jämfört med andra städer i södra Europa så är det betydligt lugnare på kvällen i Faro. De flesta som anländer till den internationella flygplatsen susar bara förbi Faro ut till andra äventyr. Men dessa missar mycket, eftersom staden är full av sevärdheter och aktiviteter som är väl värda eran tid.

  Klicka här för att läsa kunders recensioner av hyrbil i Faro.

  Hur är trafiken i Faro?

  Har ni valt att hyra bil i Faro kommer ni att märka, att det är betydligt enklare att köra här än jämfört med att köra i ex. Lissabon. Men undvik helst de centrala delarna under rusningstid. Det kan vara mer rofyllt att köra bil utmed kusten. Då har du möjlighet att stanna till i små pittoreska byar eller bada i en undanskymd vik. Stora delar av centrala Faro är bilfritt, så vi rekommenderar att du parkerar utanför centrum och promenerar in till centrum. Här kommer lite tips på saker att beakta när du kör bil i Portugal:

  • Se upp för vespor och motorcyklister i stadstrafik.
  • Använd hands-free när du kör. Att tala i mobiltelefon samtifigt som du kör bil är olagligt och kan leda till böter.
  • Ge fri väg för spårvagnar.
  • Barn som är under 150 cm långa ska sitta i baksätet på bilkudde eller i bilbarnstol anpassad för deras ålder och vikt.

  Hyr bil i Faro och kör längs med Algarvekusten. Här finns många fina små hamnstäder och byar och en mängd stränder och vikar. Att hyra bil innebär att kunna planera sin egen semester. Om du vill veta mer om bilkörning i Portugal besök vår: körguide för Portugal.

  Var kan jag parkera min hyrbil i Faro?

  Om du vill parkera din hyrbil i Faro centralt rekommenderar vi en parkering vid Largo de Sao Franciso ca. 5 min gångväg från promenadstråken och stadsmuren eller ett mer centralt beläget parkeringshus vid Avenida 5 de Outubro. Att parkera på gatan i Faro kan vara svårt, eftersom stora delar av staden är gågator. När du parkerar, tänk då på att aldrig lämna värdesaker i bilen. Välj alltid ett parkeringshus på natten.

  Om ni letar efter en gratis parkeringsplats nära Largo de Säo Francisco för några timmar av underbar sightseeing finner ni det vid torget i närheten av stadsmurarna. Något att tänka på är att där finns "professionella" parkerings vakter som är där för att "hjälpa" till. Även om att det inte är obligatoriskt att ge dem en slant, är det rekommenderat att ge dem lite så att ingen "olycka" sker.

  Faro flygplats

  Faro flygplats ligger ca. 2,6 km väster om staden, men är den huvudsakliga flygplatsen för alla turistorter längs med Algarvekusten. Har ni valt att hyra bil i Faro , tar ni er enkelt dit med hjälp av taxi eller kollektiv trafiken. Flygplatsen grundades 1965 och har runt 6.4 miljoner passagerare årligen.

  Aeroporto de Faro(FAO)
  Adress:
  Aeroporto de Faro. 80006-901 Faro
  Hemsida: www.ana.pt
  Telefonnummer: +351 289 800 800 (Gratis nummer från Portugal: 800 201 201)

  Att göra i Faro

  • Museu Minicipal de Faro: Detta museum innehåller många arkeologiska samlingar från Algarve-regionen. Ett besök här kommer ta er på en resa från den romerska eran, till järnåldern, till den latinska eran och den islamiska eran. Museet fokuserar på Faro's historia och ursprung och visar hur befolkningen levde under dessa epoker. Ett litet men mycket intressant museum och väl värda ett besök.

  • Forum Algarve: Om shopping är ert mål är detta platsen för er. Beläget i västra Faro, är detta köpcentrum en av de största i regionen. Den innehåller 120 butiker, 20 restauranger, en biograf och en allt-i-allo marknad, och plats för 2250 parkerings platser. Här kommer ni att stöta på toppmärken som Zara, Mango, Gant och Apple Store när ni tar er igenom detta komplex.

  • Faro Gamla stan: Faro är ofta förbisedd av turister, som huvudsakligen bara använder den som en port till de mer kända turist orterna. Faro's gamla stad bör dock inte missas. Med dess gågator, livliga kaféer, restauranger och enastående arkitektoniska pärlor gör att ni kommer inte att ångra om ni väljer att spendera en del av er semester här. Besök sevärdheter som katedralen, benkapellet eller låt er svepas iväg utav en av de många gatubutikerna.

  • Delfin & Val beskådning: Varför inte ta en dag för att se det lokala vilka djuren och observera delfiner och valar i sitt naturliga livshabitat. Båtturer erbjuds längs med Ria Formosa ut till det öppna havet. Väl där ute kommer ni att stöta på inte bara vanliga delfiner utan också öresvin, valar, havssköldpaddor och sjöfåglar. Resor kan bokas i en timmer eller upp till tre timmar. Båtarna är bekväma, säkra och utmärkta för hela familjen.

  • Ilha Deserta: Om ni letar efter fullständig avkoppling och komma undan dagstressen äc Ilha Deserta valet för er. Med bara en kort båtresa på fyrtio minuter så är denna ö tillräckligt långt borta får att kunna erbjuda ett speciellt lugn. Med klart turkosblått hav och gyllene sandstränder är det lätt att missta sig att man är i Karibien. Den gripande stranden har även en restaurang och barer. Tips om ni åker hit att ta med er ett eget parasoll eftersom de är dyra att hyra.

  Bästa dagsturerna med min hyrbil i Faro

  Sagres

  Om ni planerar för en resa som ligger lite längre bort är då Sagres ett bra val. Kör längs med A22 i ungefär en och en halv timme och ni kommer nå det som en gång i tiden var känt som världen sände - Sagres. Denna plats utan dess like är full av historia och är platsen där den första någonsin nautiska skolan upprättades. Med endast 2 000 invånare är denna plats rätt så öde, men har imponerande klippor som reser sig från Atlanten, där två fyrar ligger placerade.

  Albufeira

  Bara 40 minuter från Faro längs med A22 hittar ni kuststaden Albufeira. Överlägset en av de mest populära resmålen i Portugal. Här hittar ni ett mycket livligt nattliv med många barer, kaféer och restauranger som erbjuder portugisiska, engelska, nederländska och irländska rätter. Ursprungligen en fiskeby där runt 41 000 invånare bor. Men under sommaren kan man förvänta sig mer upp mot 300 000 invånare. Med underbara stränder, lokala världsberömda golfbanor och utmärkta hotell har den här lilla staden mycket att erbjuda.

  Tavira

  Funderar ni på att ta er ut till kuststaden Tavira, då är den endast en 32 minuters färd via A22. På östra sidan av Algarve ligger denna färgrika stad med anor som daterar sig tillbaka till bronsåldern. På grund av den stora blandningar av kulturer i staden finner ni en förtjusande blandning av arkitektoniska byggnader. I denna lilla stad hittar ni 37 kyrkor, ett slott och en romersk bro som sträcker sig över Giläo som delar av staden i två delar. Själva staden är trevlig stad med runt 26 000 invånare vilket gör att det är relativt lugnt när man promenerar runt. Här är det utmärkta dagsfärden för den som vill slappna av och ta sig en kopp kaffe och bara slappa medans världen susar förbi.

  Geografisk information & historia

  Faro ligger längs Algarvekusten i södra Portugal och har ca. 50 000 invånare. Den gamla stadsdelen är mycket pittoresk och mysig. Hela staden omges av ett naturreservat Ria Formosa-lagunen där över 100 fågelarter kan skådas. Staden ligger vid Medelhavet och har många fina promenadstråk längs vattnet. Historiskt sett har Faro haft en rik och varierande existens. Staden grundades av fenicerna och har sedan dess var under kontroll av romare, bysantiner, visigoter och morarna. År 1143 blev det en del av kungariket Portugal och först i 1540 beviljades Faro sin stadsstatus.

  Faro är en av Portugals varmaste platser. Men på vintern håller sig temperaturen som lägst vid nollan och på sommaren kan den stiga uppemot 40 grader.Stränderna i hela regionen är kända för sitt varma vatten. Havet intill kusten är allmänt lugnt och stränderna i och runt städerna är bevakade av badvakter under sommaren. Var dock uppmärksam vilken flagga som är uppe på stranden. Grön betyder att havet är lugnt nog för att simma i. Gul betyder att försiktighet behövs medans rött betyder att havet är för vilt för att simma i. En rutig flagga menas att på den stranden finns där för närvarande inte någon badvakt och att simning bör undvikas.

  Ta sig runt i Faro

  Faro är en liten stad med små avstånd mellan sevärdheter. Stadens kollektivtrafik drivs av Eva transportes. Det finns ett bussnät som förbinder andra städer i regionen samt tåg till ex. Lissabon och andra städer i Portugal. Två bussar, nummer 14 och 16, kör mellan flygplatsen och Faro Beach. Det är möjligt att köpa biljett direkt från föraren.

  Esacäo-Ferroviára de Faro - Faros järnvägsstation ligger i närheten av centrum, gångavstånd from gamla stan. Här hittar ni tågförbindelser till andra städer i Algarve, som Lagos och Protimäo. Här avgår även tåg till Lissabon.

  De reguljära linjerna i Algarve är följande:
  Lagos - Portimaäo - Albufeira - Loulé - Faro
  Faro - Olhäo - Tavira - Vila Real de Santo António

  I samma område hittar ni också en busstation, med bussar som avgår dagligen till Porto och Lissabon.

  Kan jag hyra husbil i Faro?

  Upptäck Algarve-regionen enkelt och smidigt genom att boka husbil i Faro med oss på Auto Europe. Budgetvänligt och suveränt för dig som reser i grupp.

  Bra länkar

  Turistinformation Faro