Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL I GÖTEBORG

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil i Göteborg - boka och spara

  Auto Europe är det rätta valet för dig som söker efter en prisvärd hyrbil till semester- eller affärsresan i Göteborg. Efter över 60 år i branschen kan vi erbjuda biluthyrning i över 180 olika länder samt på över 24.000 stationer i världen. Du når oss genom att ringa +46 10 888 66 52 eller 0046 105 517 039 (från mobil).

  Göteborg är en ett måste att besöka om du gillar skaldjur, fin arkitektur och roliga aktiviteter. Det finns en hel del att hitta på i denna stad från att gå på Liseberg, till att shoppa, till att besöka Göteborgs skärgård. Vi samarbetar med världens ledande hyrbilsföretag och kan på så sätt erbjuda samma hyrbilar men till lägre pris, jämfört med om du bokar din hyrbil i Göteborg direkt med uthyraren. Göteborg och västkusten är ställen man bara måste besöka, speciellt under sommaren!

  Läs gärna våra tidigare kunders utvärderingar av hyrbil i Göteborg.

  Hur är trafiken i Göteborg?

  Trängselskatt tas ut för svensk- och utlandsregistrerade fordon som passerar en betalstation i Göteborg måndag till fredag mellan 06.00 och 18.29. Skatt tas inte ut lördagar, helgdagar, dagar före helgdag eller under juli månad.

  • Säkerhetsbälte är obligatoriskt för alla i bilen.
  • Vid körning på vardagar i centrala Göteborg debiteras en trängselavgift.
  • Vid körning i Göteborg är det viktigt att tänka på att spårvagnar skall lämnas företräde.

  I vår körguide för Sverige kan du läsa mer.

  Var kan jag parkera min hyrbil i Göteborg?

  I Göteborg finns både avgiftsbelagd och gratis parkering. Vid skyltar med texten "Taxa A" får du parkera endast 30 min under vardagar. Avgift tillkommer. Läs också skyltar noggrannt eftersom det kan finnas datumparkering, boendeparkering eller städdagar. Om du är osäker på hur du ska parkera din hyrbil i Göteborg kan du med hjälp av en app från "Parkering Göteborg" så kan du enkelt hitta lediga parkeringsplatser nära din position. Det finns många parkeringsmöjligheter runt om i stan, bland annat finns P-hus vid Kungsgaraget, Centralstationen och Lorensberg.

  Göteborgs flygplats

  Landvetter är Sveriges näst största flygplats, efter Arlanda i Stockholm. Härifrån kan man resa till närmare 100 destinationer, inrikes såsom utrikes. Flygplatsen har en inrikesterminal och en utrikesterminal.

  Det är enkelt att resa från flygplatsen till Göteborgs centrum. Med buss/bil tar det ca. 20-30 minuter. Flygbussarna avgår var 20:e minut från flygplatsen. Du kan förstås också enkelt hämta upp en hyrbil från ankomstterminalen.

  Officiellt namn: Göteborg Landvetter flygplats (GOT)
  Hemsida: www.swedavia.se/landvetter
  Telefonnummer: +46 (0)10- 10 93 100

  Att göra i Göteborg

  Även om ni väljer att hyra bil i Göteborg så är staden den perfekta platsen att strosa runt i, vara nära havet och shoppa eller gå på museum! Vi har sammanställt ett par rekommendationer om du är osäker på vad som är viktigast att inte missa.

  • Liseberg: Liseberg är Nordens största nöjespark, och är absolut värd ett besök! Parken passar såväl stor som liten och har många åk-och upplevelseattraktioner, samt mat, dryck och underhållning på scen och teater. Parken har öppet från sena april till december.

  • Göteborgs konstmuseum: Detta museum har imponerane och nordiska samlingar från 1400-talet och framåt, med många olika utställningar året runt. Den som intresserar sig i nordisk konst från sekelskiftet 1900 kommer trivas bra här. Museet har tre stjärnor i Michelins Green Guide - helt enkelt ett museum du inte får missa!

  • Paddan: Ta en rundtur med Paddan och upplev Göteborg från vattnet med en klassisk sightseeingtur! Under sommaren gå det många turer genom Göteborgs kanaler och hamn, och under höst och jul finns det bokningsbara turer att ta.

  • Feskekôrka: Denna Saluhall för fisk och skaldjur finns sedan 1874 och ser sannerligen mycket ut som en kyrka! Här kan du hitta många fina läckerheter från havet och många olika delikatesser. Denna plats är en av Göteborgs mest kända sevärdheter och mångas favoritställen att besöka!

  Bästa dagsturerna med min hyrbil i Göteborg

  Dra nytta av att hyra bil i Göteborg och kör iväg för att besöka roliga ovh intressanta platser! Vi har listat våra favoritutflykter nedan.

  • Tjörn: Denna ö som finns på kustaxeln mellan Oslo och Köpenhamn är en riktigt charmig plats med fint natur- och kulturlandskap. Ön nås enklast via Kungsälvsleden, på en dryg timme. Det finns också möjlighet till att stanna några nätter, antingen genom hotell, stuga eller camping. Här kan man helt enkelt njuta av havet och naturen!

  • Delsjöområdet: Delsjöområdet är ett naturreservat som ligger en cirka mil från Göteborgs innerstad. Här kan man gå ut på vandring, eller besöka sevärda platser som Ringshåla Hällkista. Det finns en hel del stigar att välja mellan och är en perfekt plats att slappna av på!

  • Göteborgs skärgård: På en dryg timme kan du nå klippor och fina fiskebyar på västkusten. Det går att ta sig till södra skärgården via båt, och norra skärgården med bil. Göteborgs skärgård är något mindre än Stockholms med sina ca. 20 öar men mycket vacker. Det finns även en hel del aktiviteter som sälsafari, fisketurer och spännande matupplevelser.

  Geografisk information & historia

  Göteborgsområdet har varit bebott i flera tusen år. Man har hittat rester från stenåldern och resterna av en bosättning vid Göta älvs utlopp. Det finns 11 hällristningslokaler i Göteborgs kommun, och en hel del andra lämningar.

  Göteborg är idag Sveriges näst största stad och ligger vackert på västkusten. I tätorten bor det ca. 550 000 personer, men i stor-Göteborg uppgår invånarantalet till ca. 1 miljon. Här finns teatrar, restauranger, caféer, nöjesparker och mycket mer. Något för alla smaker!

  Ta sig runt i Göteborg

  I Göteborg kan du åka både bussar, pendeltåg och spårvagn. För tidtabeller, priser och mer information om kollektivtrafiken i Göteborg kan du besöka www.vasttrafik.se.

  Tågstation
  Göteborgs centralstation invigdes redan 1858 och har flera gånger klarat sig ifrån rivnings- och flyttningshot. Tillsammans med den intilliggande bussterminalen Nils Ericsonterminalen är stationen ett nav i västra Sverige. Härifrån kan du ta bussar, tåg, pendeltåg och spårvagnar till övriga Göteborg, Sverige och även Norge och Danmark.
  Tåglinjer: Huvudlinjer: Göteborg - Stockholm, Göteborg - Storlien, Göteborg - Nässjö, Göteborg - Karlskrona/Kalmar mm.

  Spårvagn

  Göteborg är känt för sina spårvagnar. Staden trafikeras av inte mindre än 11 spårvagnslinjer dagtid och 5 linjer nattetid. Alltsedan 1879 finns spårvagnstrafik i Göteborg och från början drogs de av hästar. Alla linjer utom två (linje 8 och 13) trafikerar Brunnsparken. Din resa betalar du antingen med sms, betalkort, turist- och besökskort eller ett periodkort.

  Nyttiga länkar

  Turistinformation Göteborg