Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL I MÜNCHEN

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil i München – Besök Bayerns pärla

  Hyra bil i München

  Som en ledande hyrbilsförmedlare på den globala marknaden är Auto Europe stolta över att hjälpa kunder ha en hyrbilsupplevelse som överträffar deras förväntningar och som leder till en oförglömlig semester. Över årens gång har Auto Europe växt från ett litet ödmjukt utbud till ett enormt imperium med tillgång till över 24.000 upphämtningsplatser i 180 olika länder. Bokar man en hyrbil i München via oss kan man vara säker på att man har flera olika bilmodeller, storlekar och budgetklasser att välja mellan. Men andra ord, vi har något för alla! Utöver detta har man även tillgång till våra duktiga hyrbilsexperter som kan besvara alla dina frågor och hjälpa dig med eventuella problem, du kontaktar dem enkelt via +46 10 888 66 52.

  München kanske främst förknippas med den årliga ölfestivalen Oktoberfest som lockar till sig besökare från världens alla hörn, men det finns mer till staden än så. Som Tysklands tredje största stad är det en rik stad, inte bara när det kommer till ekonomi och välfärd, utan också när det kommer till grönska och vacker natur. Mängder av parker finns i centrum och floden Isar som tar sin början i Alperna rinner tvärt igenom storstaden och bidrar till den höga levnadsstandarden. Flest turister kommer det till staden under Oktoberfest och även om detta är ett fantastiskt event vi varmt rekommenderar, kan det vara önskvärt att besöka München någon annan gång om du vill ha en lite lugnare och mer avslappnad semester. God öl finns det nämligen året runt och staden är full av mysiga ölträdgårdar och bra restauranger.

  Tyskland är också känd för sina mysiga julmarknader och så är fallet även i München. Varje december förvandlas torget vid Marienplatz om till ett winter wonderland med stånd som säljer varmchoklad, julgodis och en mängd andra produkter. Besöker du staden under juletider är detta något du bara inte får missa! Andra populära sevärdheter och aktiviteter i staden är också Hellabrunn Zoo, BMW World och Museum samt Deutsches Museum som kommer uppskattas av både vuxna och barn. Har du bokat en billig hyrbil i München kan du även köra till Legoland i Augsburg på cirka en timme.

  Det är München som är huvudstaden i Tysklands sydligaste region Bayern. Regionen gränsar till Schweiz, Österrike och Tjeckien och är känd för sina starka traditioner, pittoreska småbyar och vackra natur med höga berg, djupa dalar och täta skogar. Alpernas toppar bjuder på fantastiska vandringsleder såväl som skidbackar och är därför en sportfantasts dröm. Boka en bil så du kan utforska Bayerns magiska natur på egen hand och i ditt eget tempo.

  Fördelarna med att boka en bil är fler än så. Absolut är det perfekt om man vill utforska Bayern, men man kan också besöka andra städer i södra Tyskland som Landsberg am Lech och Landshut. Sjön Constance och staden Lindau är också inom köravstånd om man kör söderut i cirka två timmar mot den schweiziska gränsen. Nürnberg som sägs ha en av Tysklands bästa julmarknader ligger endast 2,5 timmar bort och vill man ta sig över gränsen till Österrike eller Schweiz går det självklart också bra. Kanske vill du besöka Mozarts födelseort och inspelningsplatsen för The Sound of Music i Salzburg eller så vill du besöka vackra Zürich i Schweiz.

  Även om München ligger i sydöstra Tyskland så är det enkelt att ta sig till andra delar av landet på grund av Tysklands välutformade motorvägssystem; det vill säga Autobahn. På bara några timmar kan du i din hyrbil ta dig till städer som Frankfurt, Stuttgart eller till och med huvudstaden Berlin i södra delen av landet. Det bästa är att med hjälp av envägshyra behöver du inte köra tillbaka till München för att lämna hyrbilen. Envägshyra innebär att du hämtar bilen i en stad och lämnar den i en annan, detta är även möjligt att boka mellan olika länder, om du till exempel börjar din resa i Tyskland men sedan avslutar den i Tjeckien, Schweiz eller Österrike. Enkelt fyll i din upphämtningsplats och önskade återlämningsplats i vår sökmotor så kommer vi jämföra leverantörer och erbjudande som erbjuder denna tjänst.

  Om du vill läsa om tidigare kunders hyrbilsupplevelser med Auto Europe kan du besöka vår sida med utvärderingar av hyrbil i München här .

  För mer information om att hyra bil i München, vänligen klicka på ämnena nedan:

  Våra hyrbilsleverantörer Vanliga frågor Reseguide

  Var kan jag hämta upp en hyrbil i München?

  Med tillgång till över 24.000 upphämtningsplatser och samarbete med alla de bästa hyrbilsleverantörerna kan du vara lugn med att Auto Europe har en upphämtningsplats som passar dig. Företag som Europcar, Sixt, Enterprise, Global och Buchbinder går alla att hyra bil till låga priser i München med via Auto Europe och populära upphämtningsplatser inkluderar München flygplats och tågstation. Utöver detta har vi samarbeten med flera leverantörer med kontor på smart belägna kontor i centrum, vid BMW World och andra ställen runt om i staden.

  För en tydlig överblick över upphämtningsplatserna i München, vänligen välj alla destinationer genom att fylla i ”stad” i vår sökmotor. Du kommer då ha möjligheten att förhandsgranska en karta med alla upphämtningskontor tillgängliga i staden. Fyller du istället i en specifik destination, till exempel München tågstation eller München flygplats, så kommer kartan endast visa upphämtningsplatser på dessa platser. Här till vänster ser du en liknande karta som också kan ge dig en snabb överblick över dina valmöjligheter i München.

  München flygplats

  Münchens flygplats ligger ca. 2,8 mil nordost om staden och kallas på tyska för "Flüghafen Munchen Franz Josef Straus". Flygplatsen är den näst mest trafikerade i Tyskland och hanterar ca. 47 miljoner passagerare per år. Flygplatsen trafikeras av de största flygbolagen i Europa, däribland Air France, Lufthansa, SAS med mera. Det tar ca. 2 timmar att åka från Stockholm till München med flyg. Ska man hyra bil i München och hämta den på flygplatsen finner man upphämtningskontoren mellan de två terminalerna vid entrén till S-bahn. Ska man lämna sin hyrbil på flygplatsen så sker återlämningen mitt emot parkering P26, norr om parkeringshus P9. Det är tydligt skyltat på flygplatsen och hittar du inte ber vi dig fråga en av flygplatsens medarbetare vart du ska bege dig.

  München-Franz Josef Strauss flygplats (MUC)
  Hemsida: www.munich-airport.com
  Adress: Nordallee 25, 85356 Freising, Tyskland
  Telefon: +49 89 975 00

  München tågstation

  För de som anländer i hjärtat av München på stadens tågstation München Hauptbahnof finns det även möjlighet att hyra bil. Många leverantörer har kontor inne i stationsbyggnaden, som för övrigt är en enorm byggnad fylld av caféer, restauranger och butiker, eller en kort bit utanför. Hyr man bil på tågstationen är alla hyrbilskontor inom gångavstånd, även om man behöver lämna stationshuset. München Hauptbahnof ligger väldigt centralt och du kan promenera till Marienplatz på bara tio minuter, härifrån kan du sedan ta S-Bahn, spårvagn, tunnelbana eller buss vidare ut i staden.

  München Hauptbahnof tågstation
  Hemsida: www.bahnhof.de/bahnhof-en/
  Adress: Bayerstraße 10A, München, Tyskland


  Boka med de bästa hyrbilsleverantörerna i München

  Auto Europe har långvariga samarbeten med giganter som Avis, Sixt, Europcar och Hertz såväl som lokala företag som Global och Buchbinder. Letar du efter de bästa hyrbilsersbjudanden i München är vi därför ditt bästa val eftersom vi hjälper dig jämföra alla dina alternativ. Låga priser, bra service och ett stort utbud har gjort oss till en av de främsta hyrbilsförmedlarna de senaste åren. Sedan starten 1954 har vi satt kunden i fokus och gör allt för att de ska ha en så bra hyrbilsupplevelse som möjligt, oavsett vilken leverantör de väljer att hyra med.

  Om du klickar på leverantörens logga nedan kan du lära dig mer om deras verksamhet. Detta är bara ett urval av alla leverantörer som går att hyra med i München, använd vår sökmotor för att se alla eller ring oss på +46 10 888 66 52.

  Sixt - Hyra bil med Sixt Avis - Hyra bil med Avis Europcar - Hyra bil med Europcar München - Hyra bil med Buchbinder

  Om du har mer frågor angående våra leverantörer eller angående deras villkor, öppettider eller lokala avgifter, vänligen kontakta våra hyrbilsexperter på +46 10 888 66 52.


  Vanliga frågor och svar om att hyra bil i München

  Kontakta oss

  Ska man hyra bil i München är det oundvikligt att man har lite frågor, kanske relaterat till lokala avgifter, ålderskrav, betalningsmetoder, miljömärke eller hur det är att köra i staden. Nedan har vi därför sammanställt svaren på de vanligaste frågorna vi får höra för att göra det lättare för er kunder. All information som du kan tänka dig att behöva inför din bilhyra i Tyskland finns att hitta nedan, och gör den inte det är det bara att slå oss en signal på +46 10 888 66 52. Våra telefoner är bemannade sju dagar i veckan med utbildad personal som kan besvara alla dina hyrbilsrelaterade frågor.


  Behöver jag ett kreditkort för att hyra bil i München?

  Ja, ska man hyra bil i München krävs det ett kreditkort så man kan lämna depositionen vid upphämtningen samt reservera bilen online. Kreditkorten behöver inte vara samma vid både tillfällena, men det som krävs vid upphämtningen måste vara i huvudförarens namn - det vill säga den vars namn bokningen är gjord i. Depositionen kommer låsas på kreditkortet och sedan släppas igen efter att fordonet lämnas tillbaka utan skador eller märken.

  Det går inte att lämna depositionen på ett debitkort eller med kontanter. Det går heller inte att lämna depositionen på ett kreditkort som inte är i huvudförares namn, till exempel om ni har nyttjat våra erbjudande med gratis extra förare och hen har ett kreditkort. Kreditkortet måste alltså vara utställt i den vars namn står på hyreskontraktet. Klicka gärna här för att läsa mer om kreditkort och säkerhetspant.

   

  Vilken typ av försäkring behöver jag till min hyrbil i München?

  Det är viktigt att man har koll på vad för täckning man har oavsett var i världen man hyr bil. Med Auto Europe ingår i Tyskland alltid Kollisionsskydd (CDW), Stöldskydd (TP) och ansvar gentemot tredje part eftersom dessa försäkringar krävs för att lagligt få köra en bil i landet. Det är viktigt att komma ihåg dock att försäkringarna kommer med en självrisk som kunden är ekonomiskt ansvarig för och att vissa delar av fordonet inte ingår, till exempel glas, inredning, underrede, motor, bilnycklar och lås. Läs mer om våra olika skydd här.

  På grund av detta är det många som köper till ytterligare skydd och det är även något vi rekommenderar att göra. Med vårt skydd Super Cover återbetalar Auto Europe dig hela självrisken ifall något skulle hända. I detta skydd ingår även delar av fordonet som inte ingår i Kollisionsskyddet (CDW) och Stöldskyddet (TP), till exempel glas, inredning, underrede, motor, lås och skador eller borttappade nycklar. Vänligen klicka på Prisdetaljer i vår sökmotor för mer information eller gå till vår sida som förklarar Super Cover tydligt och detaljerat.

  Auto Europe erbjuder även ett skydd som heter Utan Självrisk på utvalda destinationer och med utvalda leverantörer. Till skillnad från Super Cover, där vi återbetalar dig självrisken efter något hänt, så har du med Utan Självrisk ingen självrisk alls. Uppmärksamma att du fortfarande behöver lämna en deposition på huvudförarens kreditkort vid upphämtningen, men summan av depositionen är betydligt lägre än med något annat skydd eller utan något skydd alls.

  Oavsett om du väljer att boka till ett skydd eller inte så vill vi uppmuntra dig till att kolla igenom fordonet för eventuella skador och märken som behövs dokumenteras av leverantören innan du lämnar hyreskontoret. Läs också igenom alla villkor innan du signerar hyreskontraktet så du vet vad det är som gäller och du slipper otrevliga överraskningar.

  Alla förare måste vara försäkrade och för unga förare innebär detta i vissa fall att en så kallad ung föraravgift tillkommer. Detta är ingen valfri kostnad utan vissa leverantörer kräver den beroende på vad för åldersgränser de har satt. Det är alltså inte Auto Euope som sätter den unga föraravgiften utan det är en lokal avgift som betalas till leverantören i samband med upphämtningen. Det innebär att avgiften kan variera i pris beroende på destination och leverantör, olika leverantörer kan också ha olika villkor när det kommer till hur länge en kund måste ha haft körkort. Till exempel är det vanligt att en kund måste ha haft körkort i minst ett år utöver den vanliga åldersgränsen.

   

  Hur är trafiken i München?

  München är en storstad i ungefär samma storlek som Stockholm. Tyskarna kör ungefär som vi svenskar och det är inga större problem att köra i München. Här kommer dock några saker att tänka på:

  • När du kör på Autobahn (motorvägen) så gäller fri fart (om inget annat anges). Den yttersta filen är för de som vill köra snabbast. Var uppmärksam på bilar som kommer bakifrån och vill köra om. De blinkar ofta med ljusen. Byt då fil och låt dem köra om.
  • Du måste använda hands-free om du ska prata i telefon medan du kör.
  • I Tyskland är det lag på vinterdäck, men endast vid vinterväglag.

  Med en hyrbil i München kan du enkelt upptäcka hela Bayern och även bege dig ut på en oförglömlig roadtrip till Münchens alla biergartens och närliggande naturområden. Om du vill veta mer om bilkörning i Tyskland besök vår gärna vår körguide för Tyskland.

   

  Var kan jag parkera min hyrbil i München?

  Att hitta en centralt belägen parkeringsplats på gatan i München är mycket svårt. Dock finns det många parkeringshus att ställa sin bil i. Eftersom de centrala delarna av München främst utgörs av gågator rekommenderar vi dig att parkera en bit utanför centrum och kanske ta en spårvagn eller en uppfriskande promenad in till centrum. Men vill man ställa sig i centrum finns det parkeringshus i anslutning till tågstationen, Stachus, Marienplatz och Gaststeig.

  Om du ser en ledig parkering på gatan så vänligen läs parkeringsskylten noga för att se om den är avgiftsbelagd eller inte. Vissa parkeringsplatser kostar endast under vissa tider på dygnet och vanligt är det att det är helt gratis på söndagar men, än en gång, läs parkeringsinstruktionerna noga för att vara helt säker. Vill du hitta en parkeringsplats eller ett parkeringshus i München kan du använda dig av denna hemsidan.

   

  Behöver jag ett miljömärke till min hyrbil i München?

  I stora Tyska städer som München krävs det ”Umweltplaketten”, det vill säga ett typ av miljömärke som informerar om fordonets utsläpp. Dessa märke finns alltså i olika färger beroende fordonets utsläpp. Ibland kan fordon med speciella färger, det vill säga de som har ett miljömärke som symboliserar höga utsläpp, inte få köra i specifika område. Dessa område kallas ”Umweltzone” och varje stad har sina egna Umwelrzone. Sedan 2012 är det endast fordon med ett grönt Umweltplaketten som får köra i Münchens centralaste delar så se gärna till att din hyrbil har ett grönt märke när du hämtar upp den.

   

  Behöver jag extra utrustning till min hyrbil i München under vintern?

  Enligt tysk lag måste alla fordon vara utrustade med vinterdäck på grund av halkrisk, snö, slask och is. Om du bokar en bil i staden under vintern, och ibland enda fram till Påsk, så rekommenderar vi att du lägger till vinterutrustning eller nyttjar ett av våra erbjudande med gratis vinterdäck. Uppmärksamma att efterfrågan under vintermånaderna, och speciellt kring jul och i sportlovsveckorna, kan vara stor och att utbudet kan vara begränsat. Det är därför viktigt att boka till vinterdäck eller annan vinterutrustning så snabbt som möjligt för att garantera tillgängligheten.

  Många som hyr en bil i München gör det för att åka på skidsemester till Alperna och Österrike. I Österrike är det lag på att alla fordon måste ha vinterdäck mellan 1 november och 15 april, så vänligen se till att du lägger till det i din hyra. Läs gärna mer om vinterdäcksreglerna i Europa här.

  Ska du köra upp i de alpinska bergen under vintern kan det även vara en bra idé att hyra till snökedjor. Dessa får endast användas på vägar som är skyltade med snökedjor, men kan vara önskvärt att ha om man ska köra i lite tuffare terräng. Även snökedjor är det hög efterfrågan på så vänligen meddela oss så fort som möjligt att du vill boka till dem med din hyrbil i München. All extra utrustning betalas lokalt till leverantören i samband med upphämtningen.

   

  Kan jag hyra husbil i München?

  Vill du slippa stressen över att hitta ett bra boende samtidigt som du kan ta med dig ditt semesterhem vart du än är kan vi rekommendera att hyra en husbil. Auto Europe har massvis av bra erbjudande på husbilar i München som du kan ta ut på äventyr i Bayerns vackra natur. Jämför alla dina erbjudande här på vår hemsida och boka sedan ditt framtida semesterhem på hjul till marknadens lägsta pris.


  Reseguide München

  Med sitt läge i sydöstra Tyskland har München nära till Österrike, Schweiz såväl som Alperna. Bayerns vilda landskap är fulla av täta skogar, sagolika slott bland höga berg och idylliska småbyar som kan charma vem som helst. Inspireras inför din resa genom att läsa våra tips på road trips och sevärdheter i staden och regionen.

  Bästa dagsturerna med min hyrbil i München

  Jämför pris på biluthyrning i München och boka sedan bilen inför din resa så du kan ge dig ut för att upptäcka södra Tyskland såväl som Österrike och Schweiz. München må vara den största staden i Bayern men regionen har massvis av andra pärlor som är värt att upptäcka, till exempel Linderhof, Chiemsee, Starnbergsjön och Königssee. Ännu fler tips hittar du nedan!

  Schloss Neuschwanstein

  130 kilometer från München finns något du absolut inte får missa. Detta slott som Disney fått inspiration från är ett slott utanför Füssen i de bayerska Alperna som uppfördes av Ludwig II av Bayern under 1869. Detta är ett av världens mest kända slott och liknar ett sagoslott – därav att det var inspirationskällan bakom det klassiska Disney slottet. Det är rekommenderat att vara framme tidigt för att slippa köer. Slottet ligger bara 10 minuter utanför Füssens centrum och det finns många stora parkeringar utanför. Det tar ca. 2 timmar att åka bil från München och A96 och B17 är rekommenderat att ta för att slippa trafik.

  Salzburg

  München ligger perfekt till om du vill upptäcka andra länder i Europa. Varför inte ta bilen till Österrike och besöka Salzburg, Mozarts hemstad? Huvudstaden är känd för sin barockarkitektur och historia och som en inkörsport till Alperna. Här kan man besöka Mozarts födelsehus, gå runt den gamla delen av staden, se katedralen eller bara vandra runt. Glöm inte att kontrollera med din biluthyrare om resa till Österrike är tillåten och kontrollera tullavgifter.

  Nürnberg

  Nürnberg är Bayerns näst största stad, och är en mycket historisk plats från tredje rikets tid. Värt är att besöka är Dokumentationszentrum Reichparteitagsgelaende för att få en tydlig bild av tiden före och under andra världskriget. Det finns också vackra kyrkor att besöka och staden i sig är mycket trevlig att vandra runt. Här kan du njuta av tysk historia, prova på lokala delikatesser och ta bilder på medeltida och gotiska dekoreringar av den moderna staden. Med bil tar man sig till Nürnberg via A9 på cirka 2 timmar.

  Att göra i München

  Som turist finns det mycket att se i München, både när det kommer till historia, kultur, arkitektur, mat och såklart de berömda ölträdgårdarna. Staden har även många parker i centrum så är det en avslappnande promenad i vacker miljö du är ute efter finns det också att tillgå. Som en av de största städerna i Tyskland har München allt det du kan förvänta dig av en storstad, till exempel shopping, nattliv och flera bra restauranger och caféer. Som turist kan du välja och braka mellan olika aktiviteter och sevärdheter men nedan hittar du några tips på saker vi inte tycker du ska missa.

  • Marienplatz - Marienplatz är ett stort torg som har mycket historia. Denna imponerande torgplats har ett fantastiskt folkliv och utsmyckningen på husen vid torget är mycket vackra. Klockspelet klockan tolv lockar många turister och under juletid finns en stor julmarknad där traditionell julshopping blandas med vanligare shopping. Marienplatz kan ses som hjärtat av München och är stadens största samlingsplats med flertal av restauranger, caféer och event varje år.

  • Oktoberfest - Klä på dig den traditionsenliga läderhosen eller dindrl och fira ölfestivalen i München! Festligheterna pågår under sexton dagar före den första söndagen i oktober på Theresenwiese, som tidigare var en äng. Ett särskilt oktoberfestöl bryggs med anledning till festen, som serveras i en typ av enliterskannor som kallas för Mas. Denna folkfest firas i hela Tyskland och i flera andra länder men sitt ursprung har den här i München. Vill du vara en del av en långvarig och festlig tradition rekommenderar vi därför att åka hit under Oktoberfest.

  • Englisher Garden - Denna mycket populära och internationella park har ett grekiskt tempel, en kinesisk pagoda och ett japanskt tehus. Denna park som är större än både Central park och Hyde park har ett fantastiskt strövområde, så stort att man lätt kan gå vilse faktiskt. Här kan du njuta av en picknik eller ta en promenad för att komma bort från storstadsmiljön ett tag. Parken ligger centralt och kan enkelt nås genom att gå, med kollektivtrafik eller med bil.

  • BMW-museet - Hundra tusentals människor besöker BMW's fyrcylindriska-torn och skålformade museum varje år. Museet har visningar på den tekniska utvecklingen av bilar och motorcyklar såväl som företagets historia och utveckling. Många gamla fordon visas upp men även futuristiska och moderna motorfordon med unika egenskaper. Är du en bilfantast rekommenderar vi starkt att du besöker detta häfta BMW-museum.

  Nyttiga länkar

  Touristinformation München

  Oktoberfest i München - Liten ordlista