Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL I STUTTGART

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil i Stuttgart till de bästa priserna

  När du hyr en bil i Stuttgart kan du vara säker på att du får utmärkt service och de bästa priserna. Auto Europe förmedlar hyrbilar från världens ledande biluthyrare och kan på så sätt erbjuda biluthyrning på över 8000 stationer runt om i världen. Med över 60 års erfarenhet av biluthyrning arbetar vi varje dag för att du som kund ska få det bästa priset till den bästa servicen. Hämta en hyrbil på Stuttgarts flygplats eller på ett centrumkontor. Stuttgart ligger i sydvästra Tyskland i delstaten Baden-Württemberg. Här bor ca. 600 000 invånare och många anser att staden är lite av ett teknologiskt Mekka i Tyskland, även vad gäller bilindustri. Faktum är att bilen föddes här redan 1886. Förutom bilism finns det även mycket annat som lockar i Stuttgart. Hyr en bil och besök slott, kyrkor, museum och parker. Om du kör bil i centrala Stuttgart bör du undvika de sydvästra delarna av staden, eftersom det ofta uppstår trafikstockning där under rusningstrafik. Läs gärna tidigare kunders omdöme på vår sida med utvärderingar av hyrbil i Stuttgart här.

  Trafik och parkering

  I Stuttgart är det lätt att ta sig utanför staden med hjälp av de många motorvägar som leder i alla riktningar. Söderut kör du på A8, efter ca. 2 h når du München. Om du följer samma väg fast i nordvästlig riktning hamnar du snart i Karlsruhe och vidare in över gränsen till Strasbourg i Frankrike. På de tyska motorvägarna tar du sig snabbt framåt. Tänk dock på att de tre körfälten är uppdelade på följande vis: Högerfil= långsammast, mittenfil=mellanhastighet och västerfil=snabbast. Håll dig i rätt fil och släpp förbi fordon som ljustutar bakom dig. Kör i din egen takt och välj körfält efter ditt eget önskemål och väderförhållandena. De tyska motorvägarna är i mycket bra skick och det är en ren fröjd att köra på dem. Här kommer lite tips på vad du bör tänka på när du kör en hyrbil i Stuttgart, Tyskland:

  • Under natten, vid kö, regn och dimma är det hastighetsbegränsningar som gäller på Autobahn!
  • Använd hands-free till mobilen när du kör
  • Välj körbana efter din hastighet på Autobahn

  Om du vill veta mer om bilkörning i Stuttgart och i Tyskland besök vår: körguide för Tyskland.

  Parkering

  Det kan ibland vara svårt att hitta en ledig parkering i Stuttgart. Du kan hitta parkeringshus och underjordisk parkering i Stuttgart. Om du vill undvika att köra i de centrala delarna av staden kan man välja sk. "Park and Ride"-parkering. Då parkerar du i utkanten av centrum och använder dig av kollektivtrafik in till stadskärnan.

  Geografisk information

  Stuttgart ligger mellan Schwarzwald och de Svabiska alperna och man brukar kalla området för Stuttgartkitteln på grund av områdets dalgångar, bäckar och åar. Här finns också vingårdar, till och med så centralt som inom 500 m från tågstationen. Vädret i regionen är kustklimatliknande med stor luftfuktighet. Under sommaren ligger medeltemperaturen på ca. 21 grader och under vintern på nollan.

  Stuttgart Flughafen

  Stuttgarts flygplats ligger 13 km söder om staden och flygplasten har 4 terminaler. Varje år passerar runt 7,6 miljoner passagerare flygplatsen.

  Stuttgart airport (STR)
  Hemsida: www.stuttgart-airport.com
  Telefonnummer: +49 711 9480

  Kollektivtrafik

  Stuttgart har en väl utbyggd kollektivtrafik med pendeltåg, spårvagnar och bussar. Biljetter kan köpas för önskad giltighetstid. Det finns många bra alternativ - även för mindre grupper. Biljetterna köps antingen i automater, av busschauffören eller hos ombud.

  Om du vill få en underbar utsikt över staden rekommenderas ett besök i det 218 m höga TV-tornet (Fernsehturm). Mercedes-Benz och Porsche har varsitt museum - väl värda ett besök. Om man gillar djur ska man inte missa att åka till Wilhelma - stadens zoo med ca. 9000 djur.

  Nyttiga länkar

  Turistinformation