Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL I NICE

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil i Nice – Bästa priserna med Auto Europe

  En läcker hyrbil i Nice är det självklara valet och Auto Europe är det naturliga valet för dig som letar efter en prisvärd hyrbil till din resa. Vi samarbetar med världens största hyrbilsföretag och kan på så sätt erbjuda samma hyrbilar som de lokala uthyrarna men till lägre pris, jämfört med om du bokar på plats. Efter över 60 år i branschen kan vi erbjuda biluthyrning i över 180 olika länder samt på över 24 000 destinationer i världen.

  Nice är en av de mest besökta kuststäderna i Frankrike och om du vill ha en behaglig semester med vackra vyer och fina stränder borde du åka hit. Nice kan erbjuda intressanta museer, god mat och andra äventyr. För att du ska ha största flexibilitet och fler valmöjligheter har vi åtta olika upphämtningsstationer tillgängliga i Nice: Nice flygplats, två tågstationer och fem stadsstationer. Du kan boka din hyrbil idag med Auto Europe och få ett oförglömligt äventyr i Frankrike! Du når oss genom att ringa +46 10 888 66 52 eller 0046 105 517 039 (från mobil). Vi finns här för dig 7 dagar i veckan. Du kan också läsa tidigare kunders utvärderingar av hyrbil Nice.

  Hur är trafiken i Nice?

  Som de flesta sydeuropeiska storstäder så är tempot betydligt högre i trafiken än hemma i Sverige. Under högsäsongen (främst i augusti) är trafiken ochså tätare och det kan vara riktigt svårt att komma fram under rusningstider. Väg A8 är det bästa alternativet när du ska köra till Cannes eller Monaco. Vi rekommenderar därför att man undviker rusningstiderna för att bäst kunna njuta av din hyrbil i Nice. Innerstaden är lite som en labyrint av enkelriktade vägar, var därför försiktig. Det finns många fartkameror i staden och tunneln under Promenade du Paillon och motorvägen till Monaco är en av Frankrikes mest förekommande vägar för fartböter. Nice är tyvärr känt för tjuvar som öppnar dörrar i trafik för att sedan stjäla väskor eller andra värdesaker för att sedan fly med moped. Det händer mest med turister eller folk som kör en bil som är registrerad utomlands.

  Var kan jag parkera min hyrbil i Nice?

  När ni kommer för att hyra bil i Nice, är det värt att tänka på att det kan vara svårt att hitta en ledig parkeringsplats på gatan i centrum eller nära stranden. Dessa parkeringar är också alltid avgiftsbelagda. Vanliga parkeringar kräver betalning mån-lör mellan 09.00-20.00, och parkeringsmeter accepterar bara mynt. Vi rekommenderar att du parkerar i något av stadens många parkeringshus. Här kommer en lista på parkeringshus i Nice:

  Parking Semiacs Arénas
  455 Promenade des anglais
  06200 - Nice

  Parking Vinci Park Barla
  Rue Auguste Gal
  06300 - Nice

  Parking Semiacs Corvesy
  Rue Alexandre Mari
  06300 - Nice

  Nice Flygplats

  Nice flygplats ligger i närheten av centrala Nice och är även centrala flygplatsen för andra orter i närheten. Välj flygplatsen som upphämtningsplats när du ska hyra bil i Nice för att kunna resa från flygplatsen på ett smidigt sätt - det tar bara 15 minuter att ta sig från flygplatsen till innerstaden med bil. Flygplatsen trafikerar Air France, Lufthansa, och easyJet bland andra. Nice Flygplats är även huvudflygplats för Monaco.

  Nice Côte d'Azur International Flygplats (NCE)
  Officiel webbsida: www.nice.aeroport.fr
  Telefonnummer: +33 820 42 33 33
  Email: CS@cote-azur.aeroport.fr

  Att göra i Nice

  Det finns väldigt mycket att göra i Nice. Vi har därför gjort en kort lista på de saker du inte får missa när du är i Nice.

  • La Colline du Chateau: Här kan man få fantastisk utsikt över Nice. Det kallas också för "Nice Chateau" och är idag en grön oas med gamla ruiner. Du kan antingen ta dig hit till forts eller ta en gratis hiss till toppen. Hissen finns vid bredvid Hotel Suisse, leta efter en skylt där det står Ascenseur du Chateau.
  • Vieille Nice - Gamla staden : Så fort Nice Chateau blev för litet för den växande populationen började man bygga nedanför vilket kom att kallas "Vielle Nice" (Gamla staden). Här finns många små pittoreska gator, små butiker och en gatumarknad som kallas Cours Saleya.
  • Promenade des Anglais: Detta kan kallas för Nices landmärke, en väg längs havet. Här finns en del gatuartister och skatare. Vägen kallas även för La Prome och här har man många events och festivaler, en av de mest kända kallas för Carnaval de Nice och hålls under sena februari.
  • Chagall Muséet: Detta är inte ett vanligt museeum. Marc Chagall var med under muséets uppbyggnad ocg valde vilka av sina verk som skulle ställas ut och var exakt de skulle stå. Detta muséeum har flest Chagallverk i världen. Därför är detta värt att se för alla konstälskare!
  • Musée Masséna: Detta museum är en villa som har fantastiska trädgårdar och var byggd av Massenafamiljen som är länkade till Napoleon. Muséet är dedikerat till Nices historia och napoleon, och här finns några av hans personliga ägodelar.

  Bästa dagsturerna med min hyrbil i Nice

  Då Nice ligger vid den franska rivieran finns det många dagsturer att göra. Vi har samlat ihop lite olika exempel på dagsturer som kan passa när du besöker Nice.

  Monaco

  När du är i Nice får du inte missa chansen att ta dig till Monaco. Monaco ligger bara 20 kilometer från Nice och är ett ställe du inte får missa! Se Casino Monte Carlo för att få en James Bond-känsla, se på gallerior, glamorösa bilar och folk eller bara promenera längs vattnet.Det finns två olika vägar man kan ta för att ta sig till Monaco. Man kan antingen ta M6098 eller M6007 med fantastisk utsikt. Om du vill spara tid men inte pengar, kan du också välja att ta motorvägen A8 med tullavgift.

  St Tropez

  St Tropez är en stad som finns med i många filmer och är känt som kändisarnas favoritställe. Du tar dig enkelt hit från Nice då det bara är 112 km mellan de två städerna. Vägen mellan de två städerna sägs vara den mest trafikerade vägen på Cote d'Azur. Om man vill ha en lite mindre stressig färd finns även båtar från Nice varje dag under högsäsong i juli och augusti. Under båtturen kan man njuta av fantastiska utsikter av den franska rivieran. Du har fem timmar att utforska staden, besöka högklassiga resturanger och cafén, innan du återvänder till Nice.

  Cannes

  Cannes var från början en liten fiskarby med kom till att bli huvudstaden för internaitonell film med sin filmfestival. Det kan vara under själva festivalen som det är roligast att besöka staden. Om du vill slippa trafiken med bil kan du nå Cannes med tåg på bara 40 minuter. Om man besöker Cannes under filmfestivalen finns det ställen där man kan se festivalfilmerna gratis, det finns även filmvisningar på stranden med stolar och filtar.

  Geografisk information & historia

  Nice ligger i sydöstra Frankrike på den franska Rivieran, eller Côte d'Azur, som den heter på franska. Hit reser många under sommarmånaderna för att njuta av den franska kusten. Här finns god mat, jetset-liv och fina stränder. Medelhavsklimatet gör att somrarna blir varma och vintrarna milda. Här har man i snitt 300 dagar med sol per år. Få ut alla fördelar du kan med din hyrbil i Nice och res runt längs med hela den franska Rivieran.

  Den tidigare nämnda Colline du Chateau användes av grekerna i 350 f.Kr. På grund av sin formidabla och svåra plats att erövra med utsikt över havet, kallade grekerna kullen för Nikaia-kullen, efter Nike, segerns gudinna. Under den italienska perioden kallades det Nizza och senare blev det Nice.

  Under medeltiden, när kullen blev för trång, påbörjades den nya bybosättningen vid foten av kullen och är känd idag som Gamla stan. Staden blev många gånger erövrad tills den togs över av Louis XIV år 1706, som begärde att ta ned fästningen och stadsmurarna. Många av dessa stenar användes för att bygga Promenade des Anglais. Under andra världskriget var Nice först ockuperat av italienarna och därefter av tyskarna.

  Idag är Nice ett mycket populärt turistmål känt för sin årliga karneval. Staden har också varit hem för artister som Marc Chagall eller Henri Matisse, vars arbete visas i stadens museer och gallerier. Med den tredje största flygplatsen i Frankrike, efter Orly och Charles de Gaulle-flygplatserna, har staden fyra miljoner besökare varje år.

  Ta sig runt i Nice

  Nice-Ville är stadens centralstation och byggdes redan 1867. Idag ligger stationen i centrum men så har inte alltid varit fallet. När den byggdes låg den inte centralt men sedan har man byggt staden runt stationen. Bussnätverket i Nice kallas "Lignes d'Azur" och tar dig runt i hela staden. Biljett kan köpas ombord på bussen eller i förväg om du vill ha en dagsbiljett eller veckobiljett. Tänk dock på att bussarna slutar gå ganska tidigt på kvällen, runt ca. kl. 19:00. Biljetterna kan även användas på spårvagnarna.

  TAM, innerstadens busssystem knyter samman de östliga rivierastäderna mellan Cannes och Menton. Det finns två busslinjer till Monaco, en längs kusten och en expressväg.

  Tåg

  Från Nice-Ville kan man ta tåget till andra franska städer såsom Marseille, Toulouse och Bordeaux. Det finns också internationella linjer som ex. till Monaco, Rom, Milano och Venedig. Du kan till och med ta dig till Moskva i Ryssland. TGV-tåg går mellan Nice och Paris och resan tar ca. 6 timmar.

  Färjehamn

  Då Nice är den närmsta fastlandsstaden till Koriska finns det flera färjor för att ta sig dit. Färjorna trafikeras av två företag, SCNM och Corsica Ferries - Sardinia Ferries. Glöm inte att se med uthyraren om du kan ta färjan med din bil och om det innebär några avgifter.

  Kan jag hyra husbil i Nice?

  Upptäck den fantastiska franska Rivieran genom att åka på en härlig husbilssemester längs kusten. Du kan nu också med husbil i Nice njuta av lyx och flärd utan att göra hål i plånboken och få en oförglömlig resa med nära och kära. Mer info finns att hitta här.

  Bra länkar

  Turistinformation