Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL I BASTIA

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil i Bastia med Auto Europe

  Förboka din hyrbil i Bastia i tid för bästa pris och förberedelse. När du hyr bil har man oftast många saker att fundera över innan man sätter sig bakom ratten. Med Auto Europe blir antalet saker att fundera över färre då vi har svar på det mesta. Tack vare fina samarbeten med världsledande aktörer kan vi nu stolt erbjuda hyrbilar i 150 länder och på totalt 24 000 destinationer.

  Klicka här för att besöka vår sida med utvärderingar av hyrbil i Bastia skrivna av de som redan genomgått en hyra i staden.

  Trafik och Parkering

  Trafiken i Bastia och på Korsika i allmänhet är relativt lugn. Under högsäsong är det givetvis fler bilar och därför också lite klurigare att köra. Men oftast är det inga problem och vägarna är fina.

  • I Frankrike är det högertrafik.
  • Det är inte tillåtet att prata i handhållen mobiltelefon under körning.
  • Polisen kan inkassera böter på plats, i händelse av trafikförseelse.
  • Fartkameror är vanliga.
  • Från och med juli 2012 är det krav på att medföra ett oanvänt alkotest i bilen, alla hyrbilar kommer ha detta redan vid upphämtning.

  För mer information, klicka här.

  Parkering

  I Bastias centrum finns det fyra större parkeringsplatser som även är till för turister. Dessa kostar lite att stå på men är generellt bättre än att försöka hitta något gratis på egen hand då övervakning ingår. Längs med kusten finns det strandparkeringar också.

  Geografisk information

  Bastia är näst största stad på Korsika efter Ajaccio och före Calvi med drygt 45 000 invånare. Staden är belägen på nordöst-sidan av ön och ligger endast någon timme med båt från Italien. I omgivningar kring staden har man badmöjligheter i värlsklass med långa stränder och fantastiska klippor. På norra ön där Bastia ligger är det även väldigt kuperat vilket gör naturen otroligt vacker. Med den gamla hamnstadens innerstad i förgrunden får man vykorstkänsla när man ser bergen resa sig bakom. Gillar man det franska köket med italienska influenser har man kommit helt rätt här. Med dagsfångad fisk som en fantastisk tillgång kan köksmästarna på restaurangerna i staden leverera enormt goda måltider till sina gäster och den njutningen i symbios med naturen gör bara denna platsen otroligt vacker. Lite kuriosa är att Bastia har ett fotbollslag som spelar i högsta ligan i Frankrike, vilket är imponerande med tanke på vilken liten stad det faktiskt är. 2013 startade dessutom Tour de France sin första etapp i just Bastia.

  Bastias flygplats

  Bastias flygplats är en mindre flygplats med flygningar till det franska fastlandet och några flygningar till Italien. Under högsäsong anländer även några chartrade plan till den här flygplatsen. Vill man ta sig in i stan är det att rekommendera att direkt hämta ut bilen på flygplatsen. Vill man inte göra det kan man ta flygbuss in till centrum.

  Bastia-Poretta Airport (BIA)
  Hemsida: www.bastia.aeroport.fr
  Telefonnummer:+33 495 545454

  Kollektivtrafik

  Buss är det enda sättet att ta sig runt med inne i Bastia. Vill man ta sig längre får man ta tåg eller åka båt. Men tänk på att man inte kan ta med bilen på båten.

  Tågstation: Det går tåg från centrala Bastia till Ajaccio. Det är billigt att åka med och det tar cirka 45 minuter.

  Bra länkar

  Turistinformation Bastia