Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL PÅ KORSIKA

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över

  Hyrbil på Korsika – Besök en fransk paradisö

  Den franska paradisön Korsika är Medelhavets fjärde största ö och ligger precis norr om italienska Sardinien. Det är en bergig terräng på ön vilket gör att här finns mängder av klippor, berg, grottor, kanjoner, vattenfall och annat den typiska friluftsmänniskan älskar, även om du inte räknar dig själv som en friluftsmänniska kommer du häpna av Korsikas vackra natur. Likt de flesta öar i Medelhavet präglas ön av sitt läge vid havet och har bland annat magiska sand och klippstränder såväl som en smakrik matkultur på fisk, skaldjur och annat hämtat från havet. På grund av sitt geografiska läge har det traditionella Korsika köket mycket gemensamt med det italienska vilket vi alla vet är ett av de bästa i hela världen.

  Napoleon Bonaparte som varit Frankrikes militära befälhavare såväl som kejsare och viktig politisk ledare föddes här på Korsika. Han föddes 1769 i öns största stad och huvudstad, det vill säga Ajaccio på öns västra kust. Än idag förknippas ön starkt med denna ikoniska franska ledare och huset i Ajaccio där hans farföräldrar bodde och där han föddes finns kvar än idag och är en populär sevärdhet bland öns besökare.

  Till Korsika, som ofta beskrivs som den finaste ön i Medelhavet, kommer klättrare, jetsettare, vandrare och nyfikna turister för att ta del av allt ön har att erbjuda. Korsika domineras av sin bergskedja som gör att ön ser ut som en drakrygg och är totalt dubbel så stor som Gotland. Ön har hela trettiofem toppar som alla är högre än den svenska stoltheten Kebnekaise. Korsika är även hem till några av Europas tuffaste men mest belönande vandringsleder eftersom mödan är väl värt det efter du tagit dig upp för en bergstopp och kan njuta av den otroliga utsikten över klippor, berg, kanjoner, hav och land.

  Auto Europe vill att alla våra kunder ska få ut det mesta av sin resa, oavsett vart i världen man ska. Detta är anledningen till att vi erbjuder billiga hyrbilar i över 180 länder eftersom vi anser att man får ut mer av sin vistelse om man smidigt kan ta sig runt i sitt eget tempo och dessutom ta sig till ställen som inte går att nå via kollektivtrafik. Via oss kan du boka en hyrbil på Korsika så du kan utforska hela ön på egen hand och spontant göra en utflykt till en avlägsen strand, en vingård eller något annat intressant. Jämför och boka hyrbil här på vår hemsida redan idag!

  Hur är trafiken på Korsika?

  Ska du hyra bil på Korsika bör du läsa på lite om Frankrikes körregler och lagar. Men även om lagarna är samma i Paris som på Korsika så skiljer sig körsättet en del, eller kanske framför allt vägförhållandena. Korsikas vägnät är inte lika välutvecklat som på det franska fastlandet utan här förekommer det mycket smala vägar, vingliga bergsvägar, plötsliga väghål och annat som stör. Den enorma bergskedjan som tar upp största delen av ön har försvårat utvecklingen av bra vägar och det finns därför en hel del ojämna och kringliga vägar runt om på ön, detta är dock en del av charmen! Men eftersom det skiljer sig starkt från många andra delar av i Europa och kanske framför allt Sverige vill vi varna dig så du vet vad du ska förvänta dig.

  Under sommaren är det högsäsong eftersom många solsugna turister tar sig hit. Detta innebär att det är mer bilar ute på vägarna vilket försvårar körningen ytterligare. På många ställen är vägarna så smala att det i princip är omöjligt att köra om andra bilister. Känner du dig stressad så försök behåll lugnet, det är viktigt att ta det säkra före det osäkra så vänligen försök hålla dig lugn även om det bildas en bilkö bakom dig. Ser du en inkörningsplats på vägen kan du köra in där och låta bilarna passera innan du fortsätter din egen resa. Säkerheten är alltid viktigast!

  Var kan jag parkera min hyrbil på Korsika?

  Reser du under sommaren kan det vara svårt att hitta en parkering på Korsika, i alla fall i de större städerna som till exempel Bastia och Ajaccio. Där gäller det att vara ute i god tid om man vill lyckas få en av de lediga gatuparkeringarna som finns i centrum eftersom dessa fylls upp snabbt. En av orsakerna till varför våra mini och ekonomiska kategorier av hyrbil är populära på Korsika är för att dessa är enklare att hittar parkerings till samt att de är lättare att ta sig runt med på de smala vägarna.

  En fördel om man bor på hotell är att de flesta hotellen erbjuder parkering. Visst finns det parkeringshus, utomhusparkeringar och liknande runt om på ön men ska du boka hotell rekommenderar vi att du bokar ett med parkering. Tänk också på att de flesta allmänna parkeringarna är avgiftsbelagda där man betalar per timme.

  Korsika flygplats

  Denna lilla ö har faktiskt hela fyra flygplatser som alla har internationella destinationer, vissa endast i Europa och vissa i andra världsdelar. Den största är Ajaccio flygplats som har fått sitt namn efter Napoleon eftersom han föddes i Ajaccio. Flygplatsen ligger drygt fem kilometer öster om Ajaccio och heter officiellt Napoleon Bonaparte Airport. Den näst största flygplatsen är Bastia flygplats som ligger drygt 17 kilometer sydost om Bastia och är huvudportalen för de som önskar besöka norra delen av Korsika. De andra två mindre flygplatserna Calvi flygplats samt Figari-Sud Corse flygplats ligger i Calvi respektive Figari.

  Ajaccio Napoleon Bonaparte flygplats (AJA)
  Adress: Route de Campo Dell Oro, 20090 Ajaccio, Frankrike
  Hemsida: www.2a.cci.fr
  Telefon: +33 495 23 56 56

  Bastia-Poretta flygplats (BIA)
  Adress: D507, 20290 Lucciana, Frankrike
  Hemsida: www.bastia.aeroport.fr
  Telefon: +33 495 54 54 54

  Calvi flygplats (CLY)
  Adress: Route de L Aéroport, 20260 Calvi, Frankrike
  Hemsida: www.calvi.aeroport.fr
  Telefon: +33 495 65 88 88

  Figari-Sud Corse flygplats (FSC)
  Adress: Route de l'aeroport, 20114 Figari, Frankrike
  Hemsida: www.figari.fr
  Telefon: +33 495 71 10 10

  Att göra på Korsika

  Med sin magnifika bergskedja finns det massvis av spännande utomhusaktiviteter på Korsika som passar alla åldrar och svårighetsgrader. Från en lätt vandring i ett vackert naturområde till en utmanande bergsklättring som endast experter borde ge sig på. Ön är även fylld av paradisstränder och städer med spännande traditioner, historia och kultur du kan ta del av. Här kan du läsa några tips på saker att spendera semestern åt när du väl tagit dig till Korsika:

  • Maison Bonaparte - Napoleon är en av historiens mest kända ledare, han har fått flygplatser, gator, museum och till och med bakverk namngivna efter honom. Denna ikoniska franska kejsare och militära befälhavare föddes på Korsika och huset där han föddes finns i huvudstaden Ajaccio och är idag öppet för besökare. Se den autentiska platsen där Napoleon spenderade sin barndom innan han växte upp till att bli den mäktiga ledare han kom att bli. Maison Bonaparte har massvis av historiska artiklar och föremål som direkt kan kopplas till Napoleon och hans familj, till exempel hans dödsmask.

  • Kungen av Aragoniens trappa - Vid Korsikas södra spets, inte långt från Figari finns en fantastisk trappa som är utformad ur klipporna ut mot havet. Platsen besöks årligen av flera tusen personer och detta har blivit en av Korsikas mest uppskattade sevärdheter. Legenden säger att kung Alfons V av Aragoniens trupper byggde trappan på 1400-talet varifrån den fått sitt namn, dock tror man trappan byggdes tidigare än så av lokala munkarna som ville få tillgång till naturligt dricksvatten som fanns i en grotta nära havsnivån. Oavsett hur den byggdes består trappan av 187 steg och det är en häftig upplevelse att promenera klippan ner för mot havet. Ska du besöka södra Korsika rekommenderar vi starkt att du tar dig till Bonifacio och denna unika stentrappa.

  • Fesch Museum - Detta museum är det största konstmuseet på Korsika och huserar mängder av vackra målningar, statyer och andra verk. Även detta museum har anknytningar till Napoleon då det var hans farbror Joseph Fesch som grundade det år 1850. Här finner du verk av konstnärer som Antonio Mercurio, Jean-Bertrand, Paul Désiré och massa andra berömda såväl som mindre berömda konstnärer. Museet ligger i huvudstaden Ajaccio och har öppet varje dag året runt (förutom speciella helgdagar).

  • Plage de Saleccia - Att resa till Korsika och inte besöka minst en strand borde vara förbjudet. Ön är full av magiska paradisstränder längst med hela kusten och tyvärr kommer du antagligen inte ha tid att besöka alla. Plage de Saleccia ligger längst med den norra kusten och är en långgrund strand med vit sand och kristallklart havsvatten. Ta dig hit för att sola, bada, snorkla, åka vattenskoter och bara njuta av det härliga klimatet och den fridfulla miljön. Andra stränder på Korsikas norra delar att besöka är Plage du Lotu, Plage de I´Ostriconi och Plage de Nonza.

  • Cascades de Purcaraccia - Bege dig till Cascades de Purcaraccia för ett spännande vattenäventyr. Detta är ett av Korsikas häftigaste vattenfall, inte för att det är särskilt högt utan för att vattnet har format bergsstenen till att bilda ett flertal pooler som alla är anslutna till varandra. Vattnet har också gjort stenen slät och fin vilket gör att man kan åka rutschkana mellan många av poolerna! Beläget bland Korsikas magnifika natur och berg är det även en bra plats att vandra och utforska till fots om man inte vill simma i det smaragdgröna friska vattnet.

  Bästa dagsturerna med min hyrbil på Korsika

  Genom att hyra bil på Korsika kan man utforska ön utan att anpassa sig efter körscheman eller begränsade kollektivtrafikrutter. En bil gör det möjligt för att spontant köra till en strand en bit bort från hotellet eller välja att göra en avstickare till en idyllisk liten fiskeby när man kör längst med kusten. Det finns så otroligt mycket att se på Korsika och en bil är din största chans att hinna se så mycket som möjligt. Här är några tips på utflykter du kan ta på Korsika med din hyrbil:

  Bonifacio

  Hela denna stad ligger högt uppe balanserande på vita kalkstensklippor med 70 meter ner till havet. Högst upp på denna platå som staden befinner sig på ligger där ett citadell intill en stor kyrkogård med fallfärdiga mausoleer. Detta citadell är en gammal fästning som upprättades på 1800-talet som en första försvarslinje. I staden kan du promenera runt på dess medeltida gator och njuta av dess gamla stad med traditionella restauranger och goda shopping möjligheter. Staden är också hem till den populära trappan Kungen av Aragoniens trappa som på 187 steg och en vinkel på cirka 45 grader tar dig ner till det friska havet.

  Scandola

  Scandola är ett naturreservat som är med på UNESCO:s världsarvslista och som ligger på en halvö sydväst om Calvi. Detta 900 hektar stora reservat inkluderar även över tusen hektar hav och är endast möjligt att nå via båt. Parken bjuder på enastående vyer och är fullt av höga klippor, mystiska grottor, kristallklart vatten och vackra stränder. Här kommer du utöver den oöverträffliga naturen finna ett landskap fullt av exotiska havsfåglar, sälar och det är till och med möjligt att få syn på delfiner.

  Calanques de Piana

  Den västra vägen som tar dig från Calvi till Ajaccio beskrivs ofta som Europas vackraste väg. Ska man köra längst med denna rutt bör man ta sig sin tid eftersom den är fullpackad av otroliga och unika sevärdheter. Längst med rutten finns det mängder av viloplatser där man kan stanna för att ta lite bilder och njuta av den helt magiska naturen. Det tar cirka fem timmar att köra rutten men räkna med att i alla fall göra ett par stopp så du får ut det mesta av denna vackra väg. Det är värt det, tro oss. Det mest uppseendeväckande med denna rutt är när den börja vika av söderut mot Piana och då tar dig igenom ett makalöst berglandskap med charmiga små orter och byar.

  Monte Cinto

  Vid det här laget har du förstått att en stor bergskedja befinner sig på Korsika och att ön för det mesta består av höga berg och klippor. Öns högsta berg ligger över 2700 meter ovanför havsytan och heter Monte Cinto. Berget ligger inland på öns nordvästra del och man kan ta sig upp för toppen från antingen Niolu Valley eller Haut Asco. Detta är dock inget vi rekommenderar för de oerfarna vandrarna då det är en ganska tuff väg upp till toppen, området har ett flertal andra vandringsleder som bättre anpassade för de som vill ha en utmanande men inte alltför svår vandring.

  Ta sig runt på Korsika

  Bil

  Det bekvämaste och det mest populära sättet att ta sig runt är med bil. Genom att boka en hyrbil på Korsika tar du dig enkelt till de olika städerna och sevärdheterna genom att följa de två större vägarna som anknyter hela ön. Med en bil blir det också mycket simplare att ta sig till de lite mer öde ställena som kanske inte ens har någon busslinje. Kollektivtrafiken på ön är inte alltid den bästa även om den blir bättre för varje år som går. För att få ut det mesta av resan rekommenderar vi att hyra en bil vilket du kan göra billig här på vår hemsida eller genom att ringa +46 10 888 66 52.

  Buss

  Buss är den huvudsakliga kollektivtrafiken att använda sig av när man tar sig runt på Korsika. Detta är billigt men tyvärr inte alltid det mest pålitliga eller bästa. Även under högsäsong när det strömma turister till ön finns där endast ett fåtal avgångar mellan de större städerna och ännu mindre till de små städerna. Det är inte ovanligt att bussarna är fulla och man kan på grund av detta behöva vänta väldigt länge för att få plats på bussen.

  Tåg

  Det finns främst två tåglinjer på Korsika, en mellan Bastia och Ajaccio och en mellan Ponte Leccia och Calvi. Detta är ett transportmedel som man nästa kan räkna som en turistaktivitet eftersom tågen kör igenom praktfulla berglandskap med höga toppar och välskapta vyer man endast trodde fanns i fantasin. Att åka tåg på Korsika är därför ett utmärkt val om man önskar sig en unik upplevelse samtidigt som man tar sig mellan två städer. Observera att tågen på ön kör mycket långsammare än hemma i Sverige, detta är alltså inte det bästa alternativet om du vill ta dig snabbt mellan Basta och Ajaccio eller Ponte Leccia och Calvi.

  Viktiga länkar

  Turistinformation Korsika