Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL PÅ KORSIKA

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över

  Hyrbil på Korsika - Bästa priserna med Auto Europe

  Oavsett vart ni funderar på att resa så kan ni nästan vara säkra på att Auto Europe kan erbjuda en hyrbil för er. Vi erbjuder upphämtning av hyrbil i över 24 000 olika destinationer i 180 länder. Om letar efter en hyrbil på Korsika så hittar ni enkelt de hyrbilar vi erbjuder med de många olika leverantörer som vi samarbetar med på Korsika. Oavsett om ni letar efter en liten lätt ekonomisk bil för att smidigt navigera er runt i Ajaccio eller större kraftigare fyrhjuls drivna fordon för att ta er runt de ibland dålig underhållna vägarna på Korsika, så hittar ni det bland de leverantörer som vi samarbetar nära till hands med. Auto Europe bästa kundservice finns tillgängligt för er om ni behöver hjälp med er bokning. Ni kan även resa tryggt för Auto Europe står till hands om ni behöver hjälp under er hyra och även efter avslutad hyra, står Auto Europe redo att hjälpa till. Våran kundservice erbjuder prisbelönad kundstöd alla dagar i veckan. Använd vår snabba sökmotor för att enkelt kunna hitta rätt hyrbil för er.

  Till Korsika, den finaste ön i Medelhavet, kommer klättrare, jetsettare, vandrade och nyfikna turister för att ta del av vad ön har att erbjuda. Korsika som domineras av sin bergskedja, som gör att ön ser ut som en drakrygg är drygt dubbel så stor som Gotland, men har hela trettiofem toppar som är högre än den svenska stoltheten Kebnekaise. Ön har Europas tuffaste och mest belönande vandringsled, men erbjuder även vackra stränder, härlig mat och ett växlande klimat. Om ni gillar sagolika stränder, härligt inbjudande vatten, vild orörd natur och kulinariska upplevelser, är Korsika det rätta resmålet för er. Hitta redan nu med hjälp av vår eminenta sökmotor en hyrbil som kommer underlätta er resa på Korsika.

  Hur är trafiken på Korsika?

  För er som skall resa runt på Korsika för att uppleva dess växlande natur, eller vill ta er runt till de olika städerna är det smidigaste valet och bästa transportsättet att hyra bil på Korsika. Korsikas vägnät är inte välutvecklad, där de flesta av vägarna är smala och vingliga bergsvägar. Räkna med att under sommar tiden, då öns befolkning mer dubblas, att de två utvecklade vägar som binder samman de olika städerna, är fulla av tät trafik. När ni beger er ut på vägarna så är det viktigt att ni är väl förbereda och håll er lugna trots den ibland hektiska trafiken. De smala vägarna med plötsliga hårnåls svängar kräver förarens fulla uppmärksamhet. Vi har på denna sida, samlat en mängd nyttig information som är bra att veta innan ni ger er ut på de franska vägarna.

  Var kan jag parkera min hyrbil på Korsika?

  Reser ni under sommaren kan det vara svårt att hitta en parkering för er hyrbil på Korsika. I de större städerna som Bastia och Ajaccio gäller det att vara ute i god tid för de lediga platser som finns i städerna fylls upp snabbt. En av orsakerna varför våra mini och ekonomiska kategorier av hyrbil är mest populära är för det underlättar enormt att hitta en parkeringsplats, samt gör det enklare att ta sig runt de smala vägarna. En fördel om man bor på hotell, är att de flesta hotellen erbjuder parkering. Tänk också på att för att använda parkeringarna i städerna så är där en kostnad per timme eller halvtimme.

  Korsika flygplats

  Denna lilla ö som inte är mycket större än Gotland har fyra flygplatser som man kan flyga till från Sverige. Den största av dem är Ajaccio flygplats, som har fått sitt namn efter Napoleon, eftersom han föddes i Ajaccio, flygplatsen ligger drygt fem kilometer öster om Ajaccio i södra delen av Korsika. Den näst största flygplatsen ligger i norra delen av Korsika. Bastia flygplats ligger runt 17 kilometer sydost om Basta och är huvudportalen för de som önskar besöka norra delen av Korsika. De andra två mindre flygplatserna ligger i Calvi respektive Figari.

  Ajaccio Napoleon Bonaparte flygplats (AJA)
  Adress: Route de Campo Dell Oro, 20090 Ajaccio, France
  Telefonnummer: +33 495 23 56 56
  Hemsida: www.2a.cci.fr/Ajaccio

  Bastia-Poretta flygplats (BIA)
  Adress: 20290 Lucciana, Frankrike
  Telefonnummer: +33 495 54 54 54
  Hemsida: www.bastia.aeroport.fr

  Calvi flygplats (CLY)
  Adress: Route de L Aéroport, 20260 Calvi, Frankrike
  Telefonnummer: +33 495 65 88 88
  Hemsida: www.calvi.aeroport.fr

  Figari-Sud Corse flygplats (FSC)
  Adress: Route de l'aeroport, 20114 Figari, Frankrike
  Telefonnummer: +33 495 71 10 10
  Hemsida: www.2a.cci.fr/figari

  Att göra på Korsika

  • Filitosa: På Korsika har man hittat stenmonument som är över 8 000 år gamla där människoansikten är ingjutna i stenen, vilket gör dem till de första monumenten i Europa som har avbildat människoansikten. De är belägna i en gammal olivlund och det har påbörjats arkeologiska utgrävningar för att komma till botten vilka de var som upprättade dessa mystiska och fascinerande stenmonument.

  • Vandrings lederna: Korsika är en av de bästa platserna i Europa om man är ute efter fina vandringsleder. Ön har över 150 mil av vandringsleder i varierande svårigheter. Europas tuffaste vandrings led hittar ni här i Europa, vilket är en led som tar 17 dagar att ta sig från början till slutet och tar en över längs makalös natur och över flera bergs formationer. Korsika som också kallas för skönhetens ö, gör verkligen skäl för det namnet. Oavsett vilken terrängtyp ni väljer för er vandring så kommer ni inte att bli besviken.

  • Stränderna: Korsika består av runt 60 procent av naturreservat som det mesta av är orörd natur. Känner man sig för att vila upp sig vid en strand så är tillhör Korsikas stränder bland de bästa i hela Europa. Ön har mer än 200 olika stränder med varierande stränder. Ett besök till en av dessa stränder, kommer att göra att det känns som ni befinner er på en charmerande ö i Söderhavet. Korsikas stränder håller verkligen en hög världsklass. En strand som enligt de bosatta är den bästa stranden, och en strand som inte allt för många tar sig till är Saleccia strand. Orsaken varför många undviker eller missar denna strand är för där är inga vägar till den. Det går inte att köra eller gå hit, utan man måste ta sig hit med båt. Den ligger inte långt ifrån St. Florent, och själva stranden ligger skyddad i en bukt på norra Korsika.

  Bästa dagsturerna med min hyrbil på Korsika

  Bonifacio

  Hela denna stad ligger högt uppe balanserande på vita kalkstensklippor med 70 meter ner till havet. Högst upp på denna platå som staden ligger på ligger där ett citadell intill en stor kyrkogård med fallfärdiga mausoleer. Detta citadell är en gammal fästning som upprättades på 1800-talet som en första försvars linje. I staden kan ni spankulera runt på dess medeltida gator och njuta av dess gamla stad med goda restauranger och shopping möjligheter.

  Scandola

  Scandola är ett naturreservat som är med på UNESCO:s världsarvslista och ligger på en halv ö sydväst om Calvi. Denna 900 hektar stora reservat inkluderar över tusen hektar hav och är endast möjligt att nå via en båtfärd. Parken bjuder på en enastående syn även bland de så många naturliga underverken som Korsika bjuder på. Här kommer ni finna utöver den oöverträffliga naturen en landskap fullt med ett stort antal av havsfåglar, säl och delfin kolonier.

  Calanques de Piana

  Den västra vägen som tar er från Calvi till Ajaccio beskrivs ofta som Europas vackraste väg. Följer ni denna väg, bör man ta sig sin tid för den är fullpackad av otroliga sevärdheter. De styrande på ön har lagt till många viloplatser för så många stannar överallt för att ta bilder på den förstummande naturen. Följer man denna väg utan att göra några stopp, tar det drygt fem timmar att ta sig mellan de två städerna. Det häpnadsväckande med denna väg är när den börja vika av söderut mot Piana, som då tar er igenom ett makalöst berglandskap och små orter.

  Geografisk information & historia

  Korsika är den fjärde största ön i Medelhavet mellan Italien och Frankrike. Öns officiella språk är Franska, men de har ett eget språk på ön. Här kan ni njuta av ett varmt medelhavs klimat med varma dagar året runt, förutom på topparna längs den bergskedja som täcker två tredjedelar av ön, där kan temperaturerna sjunka rejält och det är mer ett subarktiskt klimat. Det räknas bo runt 300 000 invånare utspridda över ön, vilket mer än fördubblas under sommar månaderna, när turister från hela världen flockas till den ön som är inte mycket mer än dubbelt så stor som Gotland.

  Korsika har haft ett bökigt förflutet. Man har hittat spår från stenåldern, men den äldsta dokumenterade bo fästningen var av en ligurisk stam som jagades iväg av grekiska kolonisatörer. Sedan togs ön över av den romerska republiken, som sedan förlorade ön till arabiska stammar. Det var först under 1000-talet som Italien trots många försök lyckades få styre över ön. Även Frankrike styrde ön under 1559 och 1559, innan de förlorade kontrollen över staden till Italien. Det var först i slutet av 1700-talet som Frankrike köpte ön av Genua folket.

  I hela fjorton år, 1755 - 1769, var Korsika en oberoende republik. Samma år som Frankrike köpte ön av Genua föddes en mycket historisk viktig person för Frankrike, Napoleon Bonaparte i staden Ajaccio, som senare i sitt liv blev kejsare över hela Frankrike. Korsika har länge kämpat för sitt eget oberoende, men Frankrike håller Korsika i ett hårt grepp. Det var först 1991, som ön fick sitt eget parlamentariska församling, men ingen lagstiftande makt. Franska är det officiella språket på ön, och först 2001, blev det tillåtet att lära ut korsikanska i skolan, vilket är det språk som pratas på ön.

  Ta sig runt på Korsika

  Det bekvämaste och det mest populära sättet att ta sig runt är genom att hyra bil på Korsika. Men en hyrbil tar ni er enkelt runt på egna villkor till de olika städerna genom att följa de två större vägarna som anknyter hela ön. Med en hyrbil blir det också mycket simplare att ta sig till de lite mer öde ställena som kanske inte ens har någon buss linje. Kollektivtrafiken på ön är inte alltid den bästa. Det är även möjligt att med båt ta sig till den närliggande ön Sardinien. Men tänk på att det inte är tillåtet att ta med sig sin hyrbil på färjan.

  Buss
  Buss är den huvudsakliga kollektivtrafiken för att ta sig runt på Korsika. Även under hög säsong när det strömma turister till ön, så finns där två avgångar per dag till de större städerna och ännu färre till de mindre orterna. Vill ni slippa att behöva vänta på bussen flera timmar och vara begränsad till två avgångar per dag, och endast till de större städerna som Calvi och Figari.

  Tåg
  Den enda tåg linjen förbinder Ajaccio till Bastia och har fyra avgångar per dag. Detta är ett mycket långsamt färdsätt för att ta sig mellan de två städerna, men som fördel så bjuder det på en makalös vy under dess färd som tar en igenom fantastiskt landskap längs med kusten och bergskedjan. Tåg är ett utmärkt val om man önskar att få en unik upplevelse, men inte som ett sätt för att ta sig mellan de två städerna.

  Nyttiga länkar

  Turistinformation, Korsika

  Tillbaka till toppen