Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL I TOULOUSE

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil i Toulouse med Auto Europe

  När du bokar en hyrbil i Toulouse, i Frankrike kan du känna dig säker på att du får utmärkt service och de bästa priserna. Auto Europe samarbetar med biluthyrare från branschledande företag och kan på så sätt erbjuda biluthyrning på över 24 000 stationer runt om i världen. Med över 60 års erfarenhet av biluthyrning arbetar vi varje dag för att du som kund ska få det bästa priset till den bästa servicen. Hämta biluthyrning på Toulouse flygplats eller på ett centrumkontor i staden men innan du bokar din bil kan du ta del av tidigare kunders utvärderingar av hyrbil i Toulouse som du hittar här.

  Trafik och parkering

  Från Toulouse löper motorvägar i alla fyra väderstreck. Att köra bil i Toulouse är relativt enkelt, jämfört med andra franska städer. Under sommarmånaderna fylls gatorna på med franska och italienska turister och då kan det vara svårera att ta sig fram. Visst är små smala gränder vackra att promenera i, men de är desto svårare att köra och parkera i. Här kommer lite allmänna tips gällande körning i Tolouse och Frankrike:

  • Tänk på att motorvägarna är avgiftsbelagda!
  • Se upp med gågator där biltrafik är förbjuden.
  • Håll bra avstånd till andra bilister och ha bromsberedskap.

  Mer information hittar du i vår körning för Frankrike.

  Parkering

  Under sommarmånaderna kan det vara extra svårt att hitta parkering i Toulouse. Istället för att cirkulera inne i centrum och leta efter en ledig parkering rekommenderar vi dig att parkera i utkanten och ta en promenad in till centrum. Inne i centrum får max max parkera i 2 h, utanför centrum är tiden den dubbla.

  Geografisk information

  Toulouse ligger i södra Frankrike. Genom staden flyter floden Garonne. Toulouse kallas ofta för den "rosa" staden efter sina tegelhus som är byggda av lokalt rosafärgat tegel. Staden är Frankrikes fjärde största och här råder ett tempererat klimat med varma somrar och milda vintrar.

  I Toulouse finns många vackra byggnader och märktiga stenbroar. Vandra längs med Canal du Midi eller gör en bilutflykt till närbeliggande små byar och vindistrikt.

  Toulouse flygplats

  Toulouse flygplats ligger belägen cirka 6 km nord-väster om innerstaden och har en terminalbyggnad som tjänar destinationer och flygbolag i Europa och världen.

  Toulouse airport (TLS)
  Hemsida: www.toulouse.aeroport.fr
  Telefonnummer: +33 170467474

  Kollektivtrafik

  Det är enkelt att ta sig runt i Toulouse med kollektivtrafik. Staden erbjuder 2 tunnelbanelinjer, en spårvagnslinje och över 80 busslinjer. Biljetterna är giltiga för alla dessa linjer. Det finns en skyttelbuss från flygplatsen.
  Tågstation: Tågstationen heter Toulouse-Matabiau och knyter samman Toulouse med de flesta större franska städer. Till Lille, Bordeaux, Lyon, Paris och Marseille kan man exempelvis åka snabbtåg.

  Bra länkar

  Turistinformation Toulouse