Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL I AJACCIO

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över

  Billig Hyrbil i Ajaccio med Auto Europe

  Boka din hyrbil i Ajaccio redan idag! Med en hyrbil blir semestern både flexibel och roligare. Ge dig möjligheten att ha en lugnare och mer rofylld semester utan en massa tidtabeller att passa. Boka via Auto Europe och du blir garanterad hög kvalitet och fantastiska priser. Nu kan vi matcha precis det du letar efter tack vare framgångsrika samarbeten med världsledande aktörer på marknaden!

  Trafik och Parkering

  Att köra i Ajaccio är inga konstigheter, staden är relativt liten, trafiken lugn och vägarna är generellt sätt väldigt bra på hela korsika.

  • I Frankrike är det högertrafik.
  • Från och med juli 2012 är det krav på att medföra ett oanvänt alkotest i bilen. Alla hyrbilar kommer ha detta redan vid upphämtning.
  • Fartkameror är vanligt förekommande.
  • Det är inte tillåtet att prata i handhållen mobiltelefon under körning. Polisen kan inkassera böter på plats, i händelse av trafikförseelse.

  För mer information, klicka här.

  Parkering

  I de flesta franska städer parkerar man genom att köpa en biljett i en parkeringsautomat. På vissa orter kan man parkera i sk. blåa zoner, under en viss tid, med parkeringsskiva. Placera skivan väl synlig på instrumentbrädan. I Ajaccio finns flera turistparkeringar nära stranden och även ett flertal betalparkeringar inne i centrum. Vissa hotell har gratis parkering för boende.

  Geografisk information

  Ajaccio är Korsikas största stad och tillhör Frankrike. Staden ligger cirka 210 sjömil från Marseille i södra Frankrike. Ajaccio är mest känt för sin cigarrtillverkning som också utgör en större del av de ekonomiska intäkterna för staden. Kuriosa är att Napoleon faktiskt föddes här på Korsikas västkust och på sätt också satt Ajaccio på världskartan. Här kan man framförallt njuta av fantastiska stränder och god mat inspirerad av både det italienska och franska köket. Klimatet är ungefär som på franska rivieran och på somrarna kan det bli riktigt varmt. Korsika har tidigare tillhört Italien också men 1768 blev det för senaste gången i ordningen franskt och tycks bevaras sången i ordningen franskt och tycks bevaras så också även om det geografiskt ligger närmre Italien.

  Ajaccios flygplats

  Flygplatsen som tillhör Ajaccio är en liten flygplats med mestadels säsongsbaserade charterflighter. Från och till flygplatsen kan man ta sig med shuttle-buss som kostar 4.50 Euro.

  Napoleon Bonaparte Airport (AJA)
  Hemsida: www.2a.cci.fr

  Kollektivtrafik

  Vill man ta sig runt i Ajaccio med hjälp av kollektivtrafik är buss det enda alternativet.

  Busscentral: Det finns ingen tågstation i Ajaccio utan det som gäller är buss och mitt i centrala staden finns en mindre busscentral för bussresor till övriga Korsika med städer som Calvi och Bastia som slutdestinationer.

  Bra länkar

  Turistinformation Ajaccio