Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL I
  GRAN CANARIA

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil på Gran Canaria – Garanterat bästa pris

  Auto Europe är det naturliga valet för dig som letar efter en prisvärd hyrbil på Gran Canaria. Vi samarbetar med världens största hyrbilsföretag och kan på så sätt erbjuda samma hyrbilar som de lokala uthyrarna men till lägre pris, jämfört med om du bokar på plats. Efter över 60 år i branschen kan vi erbjuda biluthyrning i över 180 olika länder samt på över 24 000 destinationer i världen. Du når oss genom att ringa +46 10 888 66 52 från Sverige eller det aktuella gratisnumret från det land du befinner dig i (information finns på vouchern). Vi finns här för dig 7 dagar i veckan.

  Gran Canaria är den näst populäraste ön att besöka utav alla på Kanarieöarna. Det är ett utmärkt resmål att besöka om ni letar efter en solsäker semester eftersom många av öns kända stränder täcker över hälften av ön. Men ön har mer att erbjuda än bara fantastiska stränder, här finns en uppsjö av aktiviteter och historiska monument, som Las Palmas katedral. Läs vidare för att få lite tips vad ni kan göra på ön, och missa inte våra kanon erbjudanden för hyrbil till de bästa priserna. Ni kan också ta del av vad våra tidigare kunder tycker på vår sida med utvärderingar av hyrbil på Gran Canaria.

  Hur är trafiken i Gran Canaria?

  Här nedan listar vi några tips som är bra att tänka på när man kör i Spanien. Trafikreglerna i Gran Canaria, är detsamma som i alla andra Spanska territorium. För ännu mer regler och trafik tips för er som har valt att hyra bil i Gran Canaria, hittar ni här.

  • Bli inte förvånad om bilen bakom er tutar eller blinkar med helljusen, det är ett normalt beteende i Spanien för att visa att man önskar att köra om.
  • Fotgängare har förtur. Om ni närmar er en övergång behöver ni sakta ner och slå på vänsterindikatorn, vilket kommer att signalera er avsikt att stanna för fotgängare och bilarna bakom er.
  • Om ni behöver ta er ut ur fordonet på vägsidan måste ni ha en reflexväst på er innan ni går ut. Hyrbils leverantörerna utrustar sina bilar med dessa västar, men dubbelkolla alltid när ni hämtar upp bilen.

  Var kan jag parkera min hyrbil i Gran Canaria?

  På ett sådant här populärt resmål, så kan det vara en liten utmaning ibland att hitta en parkerings plats. Var försiktigt och uppmärksam när ni väl lyckats hitta en ledig plats att parkera er hyrbil i Gran Canaria, om vägkanten är målad gul, då är det inte tillåtet att parkera där. Gran Canaria har ett bra etablerat parkerings system som är enkelt att följa om man bara kommer ihåg detta: Vita linjer indikerar att parkering är ledig och det är fullt möjligt att parkera där utan en avgift. Blå linjer indikerar på att ni behöver betala en parkeringsavgift, biljetter för detta kan köpas i en närliggande automat. Och gula linjer visar på att det är inte tillåtet att parkera.

  Gran Canaria flygplats

  Gran Canaria flygplats är den enda kommersiella flygplatsen på ön. Den ligger i östra delen, runt 19 kilometer från Las Palmas. Det är en av de mest trafikerade flygplatserna i hela Spanien. Flygplatsen är även känd som Las Palmas flygplats och gick tidigare under namnet Gando flygplats. Flygplatsen som består av endast en terminal är uppdelat i tre olika zoner. Zon A är för EU flyg, zon B för internationella flygningar utanför EU och zon C är för flygningar till andra öar på Kanarieöarna, som till exempel Lanzarote.

  Officiellt namn: Gran Canaria Las Palmas Airport (LPA)
  Hemsida: www.aena.es/en/gran-canaria.html
  Telefonnummer: Tel: +34 928 579 130

  Att göra i Gran Canaria

  • Cocodrilo Park: Förundras av den största samlingen av alligatorer utav alla djurparker i Europa. I Cocodrilo Park som är beläget i Agümes erbjuder er och hela familjen en oförglömlig upplevelse. Med en storlek på mer än 22 000 kvadratmeter och hem för mer än 500 olika djur, kommer ni enkelt spendera en oförglömlig eftermiddag och njuta av sköldpaddor, ödlor, tvättbjörnar, rådjur, tigrar,apor och mycket mer.

  • Vilda Västern park: Res tillbaka i tiden till vilda västerns dagar och njut av ett västerländsk äventyr på Sioux City Park. Skåda cowboydueller, häftiga bankrån och uppvisningar med boskap som replikerar den gamla vilda västern. Besök denna park som byggdes 1972 som en uppsättning för filmning av västerländska filmer. Se typiska byggnader från denna epok och titta på cowboy och boskapsdemonstrationer och mycket mer. Den uppbyggda saloonen är exakt replika av den typiska saloonen på denna tid, och den är full fungerande så ni kan passa på att njuta av en läskande drink här. Bli hänförd av de spektakulära showerna inklusive bankrån och dueller mellan sheriffen och banditerna. Detta äventyr är lämpligt för hela familjen.

  • Marknader: Upptäck de mest populära marknaderna på Gran Canaria, San Mateo och Teror marknaderna, för att hitta kanariska hantverk, lokala råvaror , viner och mycket mer. Bege er till hjärtat av än till byn San Mateo och utforska dess traditionella marknad full med typiska kanariska hantverk och se dess loppmarknad och blomstermarknad. Den andra marknaden ligger vid pilgrimsfärds byn Teror med smala gator och trähus med typiska kanariska balkonger. Runt kyrkan Lady of the Pine hittar ni den mest populära marknaden på Kanarieöarna. Här hittar ni lokala specialiteter som chorizo de Teror, ostar, kanariska viner, godis från Cistercian Order of Teror och mycket mer. En färd till denna plats som kallas av invånarna nordens juvel kommer vara ett mycket uppskattat stop för hela familjen.

  • Kulturpark: Mundo Aborigen är en kanarisk kulturpark med statyer från den inhemska befolkningen. Upptäck historia, sedvänja och livsstil för de antika bosättarna på ön. Denna 120 000 kvadratmeter stora nöjespark ligger i Ayaguares naturpark vid Fataga, runt 6 kilometer från Maspalomas. Parken erbjuder en rekonstruktion av den aboriginal bosättningen innan den spanska kulturen i form av en by med ett stort antal fullskaliga figurer arrangerade i vardagsscenarier samt en mängd olika djur. Vandra runt på denna plats och mätta ert historiska, sociala och kulturella intresse och upplev hur de gamla bosättarna levde för i tiden på Gran Canaria. Den inhemska befolkningen uppskattades vara över 35 000 personer med ett viktigt faktum att de hade helt förlorat sin kunskap om navigering, vilket innebar att varje ö utvecklades kulturellt annorlunda än de andra.

  Bästa dagsturerna med min hyrbil i Gran Canaria

  Bandama vulkanen

  Har ni valt att hyra bil på Gran Canara är detta en dags tur ni absolut inte bör missa. Med den här dagsturen kommer ni att korsa ön från norr till söder och besöka en utdöd vulkan och utforska charmiga byar. Ni kommer få chansen att njuta av panoramautsikten från öns högsta punkt samt möjligheten att simma vid de maspalomas sanddyner. Första stoppet är Bandama vulkan, här finner ni den största kratern av inaktiv vulkan på ön. Passa på att njuta av utsikten över östkusten, bergen och Las Palmas. Efter detta fortsätter färden till Santa Brigida, vilket ger ett utmärkt tillfälle att ta en paus och beundra platsens historiska centrum och mysa med en kopp traditionellt kafé. Sedan fortsätter färden mot Pico de las Nieves, vilket är öns högsta punkt som kommer ge er spektakulär utsikt över den närliggande ön Teneriffa. Efter detta kan det vara skönt att nå slut destinationen på dags färden , Fataga, där ni kan gotta er med en härlig strand vid Maspalomas sanddyner.

  Guayadeque ravinen

  Med den här dagsturen kan ni förvänta er att uppleva Maspalomas naturreservat, se grottbostäder som öns infödingar bodde 600 år sedan. Bege er ut mot Agümes där ni finner den fantastiska Guayadeqye ravinen. Här finner ni en fristad för natur och traditionellt liv på Gran Canaria. Denna femton kilometer dal lockar många besökare tack vare dess vilda landskap, kraftiga sluttningar, slingrande stigar och ett hölje av unika växter. Förnimmelsen att vara i ett drömland förstärks av dalens berömda grotthem, som urinvånarna hade som hem för över 600 år sedan, gjorda av naturliga grottor i lavasten. Många är nu tillgängliga som lantligt boende eller hem för restauranger. Denna spektakulära dal är endast 30 minuters körväg från Maspalomas. Längre upp i berget finner ni flera restauranger inhuggen i berget och ett kapell. Efter detta finner ni en sju kilometer stig som tar er upp till Los Marteles, den vulkaniska kalderanen.

  Agaete dalen

  Upplev Gran Canarias sevärdheter, dofter och smaker med en dagstur längs med öns nordkust. Om ni utgår från Las Palmas, res längs kusten norrut och ni kommer hitta den underbara dalen Agaete, välkänd för sina fantastiska viner, blommande fruktträd och de enda kaffeplantagen i Europa. Passa på att pröva en riktigt färsk kopp kaffe och några inhemska typiska produkter från dalen. Efter kaffe pausen fortsätt då resan till den traditionella fiske orten Puerto de las Nieves och ta er tiden och njut av dess sevärdheter som Valerón klostret, en viktig arkeologisk plats bestående av flera grottor och byggnader från antiken.

  Geografisk information & historia

  Gran Canaria är det näst populäraste resmålen av Kanarieöarna . Dess huvudstad, Las Palmas är också den största staden bland öarna. Kanarieöarna ligger i Atlanten, utanför Afrikas nordvästra kust och cirka 100 mil från Europa. Som förare är det värt att ha i åtanke att vägarna är väl underhållna men kan ofta vara väldigt smala med många skarpa kurvor. Räkna med bra temperaturer även under vinter tids månaderna. Under vintern sjunker temperaturen ner till runt 22 grader och har större chans för nederbörd. Medans under sommar halvåret kan temperaturen sticka iväg ända upp till 30 grader som medeltemperatur och låga chanser för nederbörd.

  Kanarieöarna har varit befolkat i runt 3 000 år med sjöfarande folk från olika platser runt Medelhavet, och var en plats där en del länder deporterade förbrytare till. Runt 400 talet föll öarna i glömska från den Europeiska historian, och det var först på 700 talet som öarna återupptäckes av en italiensk upptäcktsresenär och Lanzarote är döpt efter denna person. Gran Canaria utropades 1483 till Spanskt territorium efter ett slag i Tirajandalen där den sista gerillaledaren beslutade att de var övermannade.

  Ta sig runt i Gran Canaria

  Kollektiv trafiken på Gran Canaria är begränsad. På ön finns där inga järnvägsstationer, det finns mer eller mindre tre transport sätt att ta sig runt ön med, buss, taxi eller bil. Global är det offentliga bussföretag som erbjuder förbindelser över hela ön. Tillsammans med Global, finner ni även mindre lokala bussar som kör ut till speciella sevärdheter. Det mest prisvärda och bekvämaste sättet är att ta sig runt med bil. Skulle det vara så att ni endast behöver köra en kort sträcka, kan en taxi vara ett alternativ. Något man skall ha lite kolla på är att alla officiella taxi bilar har en taxameter i bilen och har fasta avgifter för speciella destinationer.

  Nyttiga länkar:

  Turistinformation