Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL I TORREVIEJA

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil i Torrevieja - Hitta din perfekta hyrbil

  Auto Europe är en hyrbils förmedlare som gör det smidigare att hitta en hyrbil i Torrevieja eller en av de många andra platser som vi erbjuder världen runt. För tillfället är det möjligt att hitta en hyrbil i över 24 000 destinationer utspritt över 180 länder. Utöver det stora utbud av hyrbilar i olika kategorier från alla de stora etablerade leverantörerna, kan ni även njuta av garanterat lägsta priser på marknaden. Ingen annan aktör kan matcha de fantastiska priser ni får genom att boka med Auto Europe.

  Torrevieja är en välkänd semesterort för oss svenskar. Det är fortfarande det största orten utanför Sverige där många svenskar har semester bostäder och väljer att pensionera sig. Torrevieja är en liten stad i sydöstra Spanien, inte långt från Alicante, som tack vare dess geografiska placering, är man garanterad sol och värme året runt. Torrevieja är ett perfekt resmål för ungdomar, barnfamiljer, par och pensionärer med dess sol och bad men även ett vibrerande uteliv och mängder av olika typer av barer, uteserveringar. Runt hela Torrevieja hittar ni vacker natur med ett flertal nationalparker. I en av dessa parker hittar ni även saltvattensjöar, med en av mycket få i världen rosa färgad sjö. Med er hyrbil kan ni på det bästa sättet ta er runt allt vad denna pärla i Spanien har att erbjuda.

  Hur är trafiken i Torrevieja?

  Att ta sig runt med sin hyrbil i Torrevieja är för det mesta inga problem. Det är under högsäsong som det kan vara bekymmersamt att ta sig fram på de smala vägarna. Samt någon som är förekommande under högsäsong är att många barer sväller ut och tar en bit av de smala enkelriktade vägarna och komplicerar det extra mycket. Generellt så är körningen i Torrevieja och hela Spanien mer hektisk än den vi är vana vid i Sverige. Utöver de många smala vägarna så är huvudvägen som går igenom staden och leder ut till de närliggande motorvägarna i bra skick. Till skillnad från Sverige som har ett växlande temperatur vilket skapar gropar och hål i vägarna, lider Spanien inte av detta bekymmer. Hyrbil räknas i Torrevieja som det bästa sättet att ta sig runt den lilla staden och dess många sevärdheter. För värdefull tips som kan vara bra att veta innan ni beger er ut i den spanska trafiken, bör ni läsa Auto Europe körinformation för Spanien.

  Var kan jag parkera min hyrbil i Torrevieja?

  Om ni väljer att hyra bil i Torrevieja under högsäsong, behöver ni vara förbereda på att det är nästan omöjligt att hitta en parkeringsplats i centrala delen av staden. All annan tid på året är det betydligt lugnare i staden, vilket gör att det är enkelt att hitta en plats att parkera er hyrbil på. Kanske inte precis utanför ert boende men inom en kort gångpromenad.

  Gatuparkering är det vanligaste sättet att parkera sin bil, var dock uppmärksam på vilken färg det är på zonen. Om den är gul, parkera då inte där, gul färg indikerar utfart och om ni parkerar där, kommer bilen bli bogserad snabbare än förväntat. Vid blå färg menas det att det är en betalplats och ni behöver leta upp en biljett maskin. Utöver gatuparkering, finns där ett parkerings hus i centrum samt 6 andra större betalparkeringsplatser utspritt över staden.

  Torrevieja flygplats

  Torrevieja har ingen egen flygplats, för att ta er hit behöver ni antingen flyga till Alicante flygplats som ligger 4 mil norr om Torrevieja eller till Murcia flygplats som är 6 mil sydväst om Torrevieja. De flesta väljer att resa till Alicante eftersom utbudet av flygbolag är något större än vad som erbjuds på Murica flygplats. Om ni har valt att hyra bil i Torrevieja så finns där ofta bra alternativ som buss för att ta sig in till Torrevieja från båda flygplatserna.

  Alicante flygplats (ALC)
  Adress: 03195 L'Altet, Alicante, Spanien
  Telefonnummer: +34 91 321 10 00
  Hemsida: www.aena.es/en/alicante-airport/

  Murcia flygplats (RMU)
  Adress: Avenida de España 101 30154 Valladolises y Lo Jurado, 30154 Murcia, Spanien
  Telefonnummer: +34 91 321 10 00
  Hemsida: www.aena.es/en/murcia-region-airport/

  Att göra i Torrevieja

  • Stränderna: Förmodligen det som lockar flest att resa till Torrevieja är dess fina stränder med sin finkorniga vita sand. Utav de över 100 kilometer av strand så är några av de mest populära att välja mellan Playa Los Locos i norr och Playa Del Cura i söder samt den mest populära La Mata. Speciellt La Mata är en topp favorit bland lokalborna samt stadens besökare. De flera kilometer breda stranden har utöver sin mycket fina sand en annan hemlighet som den gömmer ute i vattnet. Inte långt från stranden så döljer en jade klippa sig i havet. Hit kan man simma för att plocka fina bitar av jade. Utöver det så är det även en perfekt strand för de som önskar att testa på vattensporter som att surfa, med tanke på att vågorna vid La Mata är något kraftigare och högre än de andra stränderna.

  • Nationalparkerna: Ett måste för de som besöker Torrevieja för första gången och för naturälskare är att besöka någon av de absolut utsökta nationalparkerna. Torrevieja är omgivet av stora parker, där finns fyra stycken, Lagunas, La Mata, El Honda och Salinas och de är fyllda av makalös natur och olika fågel arter och annat skoj. Utöver ett stort antal av fågelarter finner ni även många reptiler och amfibier. Men det som lockar flest till dessa parkerna är inte bara deras unika landskap utan de mycket unika saltsjöar som finns i parkerna och är Europas viktigaste källa för salt. Där finns två rosa saltsjöar, vilket är mycket unikt, och en av de få i hela världen, där man kan bara och få en Döda havet känsla.

  • Vattenparken: Under sommar halvåret kan man besöka en mycket häftigt och populärt badpark som passar alla åldrar. Parken har 15 olika åkattraktioner, allt från barnpooler med piratskepp till adrenalin framkallande rutschkanor för de som känner sig modiga. Finns även gott om sittplatser när man känner sig för en paus från allt kul och äta något medhavt eller från någon av de många serveringar som finns i denna stora badpark.

  • Utsökta marknader: Torrevieja är hem för många olika spännande marknader som man som besökare inte bör missa. I slutet av varje veckoslut hittar ni en liten bit från centrala delen av staden en stor marknad med det färska namnet citronmarknaden, eftersom den ligger intill en citronodling. I denna marknad hittar ni allt från kläder till frukt och grönt. Den största marknaden med över 1 200 stånd hålls varje fredag och är främst för mat. Att vandra här bland de härliga dofterna av frukt och kryddor är väldigt givande. Om man önskar att fynda billiga kläder och unika konstverk kan man besöka nattmarknaden som är en mindre marknad som hålls sent på kvällen vid den centrala strandpromenaden.

  Bästa dagsturerna med min hyrbil i Torrevieja

  Äventyrsland

  Runt om hela Torrevieja finns där gott om äventyrsland att välja mellan. Den som räknas som den bästa och är en av Spanien största ligger norr om Torrevieja i en ort som heter Elche, vilket man kan ta sig till på runt 40 minuter med sin hyrbil. Detta är en gigantisk stor park som passar alla åldrar. Här finns spännande aktiviteter för de minsta, till tuffa utmaningar för vuxna med en äventyrskänsla i sig. Här finns många linbanor, olika klätterväggar i varierande svårigheter, tillgång till speciella banor med över 120 olika utmaningar. Det är även möjligt att skjuta båg och delta i Laser Tag och utmana andra besökare.

  Magiskt vattenfall

  För en verkligen magisk dagsutflykt bör man bege sig till naturreservatet i Les Fonts som är drygt en timmes körfärd från Torrevieja i den lilla byn Algar. Denna plats är en stor kontrast mot det annars hektiska Spanien, här är det mer som en permanent siesta. Detta fängslande paradis har något som lockar de flesta. Vid vattenfallen kan ni koppla och njuta av en picknick med en oslagbar utsikt medans ni doppar fötterna i det oftast iskalla vattnet. För de som vill ha lite mer äventyr är det möjligt att bada och dyka i det klara kalla vattnet . Naturen runt de vackra fallen är oerhört vacker och är gjort för mysiga promenader.

  Den bästa chokladen

  Om man kör norr om Torrevieja och fortsätter förbi Alicante kommer man hitta den lilla staden Villajoyosa med sina trånga gränder och är mest känd för sina gamla hus i glada färger och det berömda choklad museet. Själva staden är en rolig upplevelse med många historiska byggnader färgade i olika pastellfärger. Men det som lockar flest besökare till denna unika stad är dess chokladfabrik som är Spaniens äldsta och deras chokladmuseum. Om ni är en fantast av denna underbara kulinariska upplevelse är detta en måste besök. Här kan ni vandra runt och provsmaka Spaniens godaste choklad i den fabrik som öppnades upp redan 1881. I museet som finns i anknytning till fabriken, är det möjligt att se chokladens historia och hur lite det skiljer mellan dagens tillverkning mot hur det gjordes från början.

  Geografisk information & historia

  Mysiga Torrevieja ligger drygt 4 mil söder om Alicante i Spanien och tack vare dess fina placering längs med kusten så råder det ett speciellt mikroklimat i staden, vilket är en av orsakerna att så många väljer Torrevieja för sin semester. Det fenomenala vädret kan man njuta av året runt, då temperaturen växlar mellan 15 ° till 35 ° C under hela året. Staden har under de senaste tio åren växt till sig och är numera den snabbast växande ekonomin i dess region. Staden har nu runt 100 000 invånare. I staden finns det 180 länder representerade i befolkningen, och roligt nog är dess fotbolls lag den ända i Spanien där dess supportar består till största delen av icke spanjorer. Under stadens högsäsong stiger befolkningen med den stora ström av turister som anländer till över en halv miljon.

  Torrevieja blev stad 1803 när den kungliga saltproduktionen flyttades till Torrevieja och spelade en nyckelroll för stadens utvecklande. Innan dess var det en liten fiskeby som var byggt runt ett gammalt vakttorn. Med införande av salt produktionen växte Torrevieja till sig ordentligt och dess population ökade hastigt. Än i dag finns stadens salt produktion kvar, och dess salt räknas efter Döda havets som det viktigaste i världen. Staden är fylld av historia som väntas på att upptäckas av dess besökare, som den romerska piren vid La Mata stranden till underbara kyrkor runt hela staden.

  Ta sig runt i Torrevieja

  De finns få transport sätt att välja mellan för att ta sig runt den lilla spanska staden. Dess kollektiv trafik fungerar förhållandevis väl med även lokalborna rekommenderar starkt att man hyr en bil för att ta sig runt på ett enklare sätt. Endast med hjälp av en hyrbil kan få en ökad frihet att ta er vart ni vill i staden och dess närliggande byar eller längre ut till de större spanska städerna. Var dock medveten om att för att köra i den ofta hektiska spanska trafiken bör ni vara en van bilförare.

  Buss
  Torrevieja's kollektivtrafik består av ett par olika buss linjer. Var dock beredda på att de är långsamma och vid många stopp så stannar bussen ett par extra minuter så att chauffören kan ta en paus. Samtidigt kan bussarna vara väldigt förvirrande, eftersom oftast tar retur bussen på samma linje en helt annan väg tillbaka till linjens start punkt. Där finns även en express buss som går mellan flygplatsen i Alicante utan några som helst stopp.

  Nyttiga länkar

  Turistinformation Torrevieja

  Roadtrip i Spanien

  Topp destination i Spanien

  Tillbaka till toppen