Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL I SANTIAGO

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  HYRBIL I SANTIAGO - GARANTERAT BÄSTA PRIS

  Santiago de Compostela, eller bara Santiago som det oftast kallas, är en sevärdhet som inte bör missas i nordvästra Spanien. De smala stengångarna, historiska byggnaderna och den vackra miljön gör staden till en av Galicias populäraste platser. Förvånansvärt sägs det att staden blir ännu vackrare när det regnar! Utöver sina 2.719 miljoner invånare, är det varje år flera tusen turister som besöker staden för att beundra dess historia och uppleva stadens atmosfär. Om du bokar en hyrbil i Santiago med Auto Europe kan du uppleva staden på bästa sätt till bästa pris.

  De officiella språken i Santiago är galiciska och spanska, men talar du inte någon av dessa kan du vara lugn ändå. Santiago är nämligen en väldigt internationell stad som varje år välkomnar runt 230.000 migranter från olika länder. Detta gör att engelska, men även portugisiska och franska, talas till stor utsträckning i staden. Santiago är också hem till den världskända Cathedral de Santiago de Compostela, som är en romers katedral och slutdestination för många pilgrimsvandrare.

  HUR ÄR TRAFIKEN I SANTIAGO?

  På grund av de trånga gatorna kan de vara svårt att ta sig fram med sin bil i centrala Santiago. Centrum är främst utvecklat med gång och cykel i tanke, inte bil. Men att köra utanför centrum är ganska lätt, vägarna är bra omhändertagna och tydligt skyltade. Dock är vägskyltarna på galiciska eller spanska, och inte engelska. Vill du veta mer om Spaniens trafikregler kan du läsa om det här.

  Santiago är lättillgängligt då många av Spaniens stora motorvägar leder till staden. Även många av de internationella motorvägarna gör det, till exempel om du kör från Portugal eller Frankrike. Att hyra bil i Santiago med hjälp av Auto Europe är ett smidigt och lätt sätt att uppleva den vackra staden på.

  VAR KAN JAG PARKERA MIN HYRBIL I SANTIAGO?

  Precis som nämnt ovan, är centrala Santiago inte utvecklat med biltrafik i omtanke. De smala gatorna gör att de kan vara svårt att ta sig fram med sin hyrbil, men ännu svårare att hitta parkering. Självklart kan man ha tur att hitta en, men det rekommenderas ändå att parkera bilen lite utanför centrum och gå in.

  SANTIAGO FLYGPLATS

  Den närmaste flygplatsen heter Santiago de Compostela Flygplats och ligger cirka 13 mil utanför staden. Med bil tar det cirka 20 minuter att köra dit från centrala Santiago.

  Santiago de Compostela Airport (SCQ)
  Adress: 15820 Santiago de Compostela, A Coruña, Spain
  Hemsida: www.aena.es
  Telefon: +34 913 211 000

  ATT GÖRA I SANTIAGO

  • Cathedral de Santiago de Compostela - Ett måste om du besöker Santiago är att besöka denna historiska byggnad. Katedralen påbörjades redan år 1075 och har än idag mycket av sin medeltida struktur kvar. Platsen fungerar också som slutdestination får många pilgrimsvandringar eftersom många helgon sägs vara begravda här.

  • Monastery of San Martín Pinario - En grupp munkar byggde detta kloster på 1400-talet efter att de fått höra om helgonet Saint Peters död. Med tiden så byggdes det även till en kyrka, ett museum och flera utbyggnader gjordes. Trots detta så står originalbyggnaden kvar och är i gott skick. Du kan besöka klostret och kyrkan för 4 euro, och få en guidad tur av klostret för 6 euro.

  • Almeda Park - Ta en paus från den stressiga atmosfären i centrum och ta en avslappnande promenad i Almeda Park. Parken ligger på Rúa do Campiño da Ferradura och erbjuder därför en fantastisk utsikt av Cathedral de Santiago de Compostela samtidigt som du vistas i en grönskande miljö. Känd för sina eklundar, eukalyptusträd och överlag vackra natur så är parken värt ett besök. Det är öppet 24/7 och är gratis att besöka.

  • Mercade de Abastos - Mellan klockan 07.00 och 15.00 kan du besöka den lokala marknaden. Här kan du handla närproducerad frukt, hemmagjort ost, take-away, kläder och mycket mycket mer. Marknaden är stadens näst mest besökta plats efter Cathedral de Santiago de Compostela, och en plats där turister och lokalbefolkningen möts. Tänk på att marknaden är stängd på söndagar dock.

  • Colegiata Santa María a Real do Star - Kyrkan byggdes på 1100-talet och är i stort sätt i sin original form, vilket gör det till ett historiskt verk. Men inte bara det, kyrkan innehåller också en imponerande kollektion av arkeologiska fynd med bland annat föremål från det gamla romerska klostret där Master Mateo tros ha vistats.

  BÄSTA DAGSTURERNA MED MIN HYRBIL I SANTIAGO

  Har du skaffat hyrbil i Santiago kan du passa på att besöka mer av nordvästra Spanien. Området Galicien som Santiago ligger i är ett stort område med mycket att erbjuda. Genom en hyrbil kan du smidigt ta dig mellan olika städer och sevärdheter för att få ut det mesta av resan. För att hjälpa dig på traven har vi här listat de fem bästa dagsturerna med din bil i Santiago.

  Vigo

  Vigo - En timmes bilfärd söder om Santiago ligger den vackra kuststaden Vigo. Här kan du vandra bland stadens klippor, shoppa bland de medeltida gatorna, eller varför inte spendera dagen på en av Vigos härliga stränder? Sätt dig på en restaurang med ett glas sangria och njut av den fantastiska utsikten över Atlanten.

  Muxía

  En av de populäraste utflykterna med bil från Santiago är Muxía. Området som ligger lite över en timmes bilfärd nordväst om Santiago är, precis som Santiago, en viktig plats för pilgrimsvandrarna på grund av regilösa skäl. Området är också känt för de många fartygsolyckor som ska ha ägt rum här.

  Ézaro

  För friluftsmänniskan kan en dagstur till Ézaro vara ett lyckat resmål. Cirka en timmes bilfärd nordväst om Santiago ligger denna kuststad som har mycket att erbjuda. Med en bergig terräng finns det massvis av populära vandringsleder med vacker natur och klippor med fantastisk utsikt över havet. Passa på att besöka det över 150 meter höga vattenfallet Cascada del Ezaro som ligger en bit utanför centrala Ézaro.

  Campados

  Detta är vinälskarens stad. På mindre än en timme kan du köra i din hyrbil från Santiago till Campodas. Här kan du besöka en av stadens många vingårdar eftersom detta är bas för regionens främsta vintillverkare. Totalt beräknas det finnas runt 1000 vintillverkare i området, då de flesta bara tillverkar i liten skala och säljer till lokala restauranger och barer.

  Porto

  På lite mer än två timmar kan du ta din bil och besöka Portugals näst största stad Porto. Staden är känd för sitt portvin så passa på att köpa ett glas när du går runt i stadens äldsta område Ribeira. En båttur på Douro floden rekommenderas också då det erbjuder en fantastisk utsikt över staden.

  GEOGRAFISK INFORMATION & HISTORIA

  Santiago de Compostela är området Galiciens huvudstad. Det ligger i nordvästra Spanien och har över 2,719 miljoner invånare. På grund av att stora delar av området ligger nära Atlanten, har området präglats utav detta. Vinterhalvåret kan vara väldigt kallt och ruggigt med en medeltemperatur på 8,5 °C, medan sommarhalvåret är varmt och behagligt med en medeltemperatur på 19 °C i juli och augusti. Nederbörden per år är cirka 190 cm, och den period då det regnar mest är mellan månaderna november-februari. Detta gör att de flesta turisterna väljer att besöka Santiago under sommarmånaderna.

  TA SIG RUNT I SANTIAGO

  Kollektivtrafiken drivs av Tralusa och är ett välfungerande bussystem i och runt Santiago. Bussarna går 07.30-22.30 varje dag, det är därför ett smidigt sätt att ta sig runt i staden på. En enkelresa för en vuxen kostar 1 euro och kan betalas kontant till busschauffören, men man kan också välja att köpa ett busspass med 10, 20 eller 30 förbetalda resor till ett rabatterat pris.

  Att hyra en cykel kan vara ett roligt sätt att upptäcka Santiago på. Flera cykeluthyrare kan du hitta i centrum och detta är ett populärt sätt att resa runt mellan de olika turistattraktionerna på. Precis som i de flesta städer, finns även taxi tillgängligt runt om i staden. På grund av att staden varje år välkomnar så många turister behöver man sällan ringa efter en taxi. Det är bara att vinka till sig en ledig taxi som kör förbi på gatorna. De flesta taxichaufförer är också vana att bemöta turister och kan därför oftast prata engelska bra, vilket kan vara skönt om du inte kan galiciska eller spanska.

  Ska du resa längre kan du alltid ta tåget från Santiago central station. Här åker du med Renfe Lines och kan ta dig till bland annat Madrid, Barcelona och León. Självklart kan du även hyra bil i Santiago med Auto Europe för att resa runt i området till ett bra pris.

  BRA LÄNKAR

  Turistinformation Santiago