Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL I ALICANTE

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil i Alicante till bästa pris

  Kristallklart vatten, vita stränder, vacker utsikt, intressanta museum och utsökta kulinära upplevelser - turister i Alicante kan inte be om mer! Denna hamnstad i Spanien har mycket att erbjuda med vacker natur och fint väder året runt. Alicante har en rik historia på drygt 3000 år, staden erbjuder skiftande landskap med stora kontraster och lockar många besökare från olika länder varje år. Varför inte ta sig ut på äventyr i denna vackra stad? Upptäck allt Spanien har att erbjuda med en hyrbil i Alicante.

  Auto Europe kan hjälpa dig på vägen. Vi är en internationell hyrbilsförmedlare som erbjuder biluthyrning i över 135 länder. Tack vare våra samarbeten med både lokala och internationella leverantörer kan vi erbjuda kvalitet och god service för ett lågt pris när det gäller att hyra bil i Alicante. Se våra olika bilkategorier som finns tillgängliga på olika platser i Alicante och ta nytta av våra erbjudanden i Spanien. Vi har låga priser, lång erfaranhet och bra kundservice - något som våra kunder kan intyga om. Vill du läsa omdömen av tidigare kunder som bokat hyrbil i Alicante kan du göra det på denna sida.

  Hur är trafiken i Alicante?

  Att köra bil i Alicante är som att köra i vilken medelstor stad som helst. Det är värt att tänka på att under sommarmånaderna ökar trafiken märkbart då denna stad är en av de mest besökta städerna i Spanien. För att ta sig från Alicante flygplats till innerstaden tas A-70 norrut. Från Valencia till innerstaden tas A-7, körtiden är cirka 2 timmar. Om du planerar att hyra bil i Alicante, kan det vara nyttigt att ta del av vår körguide där vi har mer detaljerad informaiton om att köra i Spanien, se vår guide. Vi rekommenderar även att ta en tur längs kusten från Alicante till Barcelona. Sträckan är cirka 530 km via AP-7 som följer hela den spanska kusten och erbjuder en mycket vacker utsikt.

  Var kan jag parkera min hyrbil i Alicante?

  Att parkera i innerstaden kan vara svårt, men det finns två stora parkeringar nära hamnen som ofta har mycket plats tillgänglig. En av dom är underjordsparkeringen nära Melia Hotel, den andra befinner sig vid Panoramis köpcentrum på andra sidan av hamnen. Det är inte tillåtet att parkera vid gulmarkerade trottoarkanter. Vid blå markering kan du parkera men måste då betala en parkeringsavgift i en parkeringsautomat. Parkeringspriserna kan variera mellan 1,20-2,00 eur/ timme , beroende på plats, med daglig maximum på 11,00-24,00 eur. De flesta av dessa betalda områdena är verksamma från Måndag till Fredag mellan kl. 9-22 och 16.00-18.00 och på Lördagar från kl. 09.00-22.00

  Alicante flygplats

  Alicantes flygplats befinner sig 20 minuter sydväst om stadens centrum, i Elche kommun. Flygplatsen är lättillgänglig från alla håll och är väl skyltad på motorvägen. Flygplatsen är för närvarnade den sjätte största flygplatsen i Spanien och har nyligen genomgått renoveringar som ersatt de gamla terminalerna. År 2015 hade flygplatsen mer än 10,5 miljoner passagerare och majoriteten av trafiken drivs av bland annat Ryanair, EasyJet och Vueling.

  Officiellt namn: Alicante flygplats (ALC)
  Address: N-338, s/n, 03195 El Altet, Alicante, Spain
  Webbsida: www.aena.es/en/alicante
  Telefon: +34 91 321 10 00

  Att göra i Alicante

  Alicante är den perfekta platsen att njuta i solen under dagen, vandra runt de gamla kvarteren och få en glimt av antiken genom det vackra slottet Santa Barbara med utsikt över Barrio de La Santa Cruz. På kvällen förvandlas den avslappnade atmosfären till ett surr på lokala barer och fester fram till mycket sent. Med så många spännande saker att göra, sammanställde vi några rekommendationer nedan:

  • La Playa del Postiguet: : La Playa del Postiguet ligger precis intill Gamla kvarteret, och det är en plats du inte får missa! Denna strand är mycket populär, välutrustad och kantad med kaféer och en spännande strandpromenad. Om den mjuka sanden och det klarblå vattnet inte räcker för att locka dig, har La Playa del Postiguet också reserverade zoner för sport, och strandbarer som kallas Chiringuitos, med uppfriskande och utsökta menyer! Du behöver inte oroa dig för parkering, eftersom det finns offentliga och privata områden i närheten.

  • La Explanada de España: Denna fascinerande gata är en av de mest populära promenaderna i staden, gjord med ett imponerande antal 6 600 000 marmorblock. Resultatet är en vackert vågig vit, röd och svart mosaik. La Explanada de España omringar havet på ena sidan, och en myriad av hotell, restauranger och nattklubbar på den andra. När natten faller, skapas svepande landskap från de reflekterande blandningarna av lila och blå färger på vattnet och byggnadsfasaderna längs strandpromenaden.

  • Castillo de Santa Barbara: Denna massiva fästning blickar ut över Alicante och är en av de största medeltida slotten som finns kvar i Europa. Med utsikt över historiska staden och Medelhavet är Castillo de Santa Barbara tillgänglig med bil cirka fem minuter från centrum. Man kan ta sig upp lättillgängligt till fots eller hiss. Slottet ligger på Mount Benacantil, som erbjuder en av de mest fantastiska utsikterna i staden. Denna pastellfärgade medeltida byggnad har en rik historia. Den antas dateras tillbaka till 800-talet under den muslimska kontrollen över den iberiska halvön. Under åren och under olika ägarskap övergavs den, bombades och användes till och med som ett fängelse. För närvarande är det rekonstruerade slottet öppet för allmänheten från maj till september.

  • Las Hogueras de San Juan: Om du reser till Alicante runt den 24:e juni rekommenderar vi att du besöker Las Hogueras de San Juan, spansk midsommarafton, en årlig händelse fylld med roliga aktiviteter och stora spektakel. En stor parad utspelar sig med fyrverkerier, gatufest, bra mat och dryck. Intressant är att de flesta trästatyer kastas till flammorna i en massiv brasa. De bästa är dock bevarade i Alicantes Museo de Fogueres.

  • Basilica di Santa Maria: Den gulfärgade Basilica di Santa Maria är den äldsta kyrkan i Alicante. Den byggdes mellan 1300-1500 talet, i den valencianska gotiska stilen och över resterna av en gammal moské. Den har en inbyggd snidad fasad och en vackert inredd gyllene inredning. Kapellet inuti innehåller en imponerande dopfontong från 1500-talet. I närheten av basilikan, se till att besöka Calle Villavieja och dess underbara gatumarknad med hantverksbutiker.

  Bästa dagsturerna med min hyrbil i Alicante

  Dra nytta av din hyrbil i Alicante för att besöka närliggande områden och intressanra platser. Auto Europe har också skapat en speciell guide för bilresa i Katalonien och Valencia, med mycket information om sevärdheter, restauranger och boende i regionen. Vi kunde inte heller missa chansen att rekommendera några av våra favoritdestinationer för en dagsutflykt:

  Playa del San Juan

  Om du gillar solig himmel och mjuka sandstränder, än den här platsen är för dig! Cirka 9 km norr om Alicante ligger den fantastiska Playa del San Juan, känd som en av Spaniens bästa stränder. Det är en lång strand på 6 kilometer och bara några minuter bort hittar du ett stort utbud av restauranger, hotell, nattliv och till och med en golfbana. Sammantaget är det här ett bra ställe att tillbringa dagen på, med massor av tillgängliga platser och alla naturliga skönheter som man kan önska.

  La Palmeral de Elche

  Denna gröna eden ligger bara 30 minuter söder om Alicante. Med över 200 000 palmer utgör La Palmeral de Elche den största palmlunden i Europa. Den ansågs som världsarvslista av UNESCO, särskilt på grund av rötter som dateras tillbaka till 0000-talet f.Kr! Den här typiska platsen kombinerar ett jordbruksområde och en fantastisk trädgård som heter Huerta del Cura. Från april till september kan besökare spendera eftermiddagen och beundra fontäner, blommor och fåglar runt parken.

  Torrevieja

  Torrevieja ligger bara 40 minuter söder om Alicantes flygplats, på Costa Blanca. Det finns en strandpromenad och utmärkta shoppingområden i denna stad. Dessutom kan turister spendera dagen på Aquopolis vattenpark eller besöka Museo del Mar y de la Sal. Trots att det är en semesterort med över 1000 restauranger och barer att välja mellan, är det fortfarande möjligt att närma sig naturen och beundra den råa skönheten på stränder och floror. Torrevieja är omgiven av Salinas de Torrevieja - två naturliga saltvattenslaguner med slående livfulla färger. En är ljusrosa och den andra är en glödande grön.

  Geografisk information & historia

  Alicante ligger i hjärtat av den vackra Costa Blanca, på Spaniens östkust, som Valencia: s näst största stad. Alicante har över 330.000 invånare och är omfamnad av Medelhavet. La Costa Blanca är faktiskt den största kustregionen i Spanien, med populära stränder som San Juan. Det behagliga klimatet i detta område är delvis den stora anledningen till varför det finns en ständig tillströmning av turister till Alicante. Augusti är den hetaste månaden, med i genomsnitt 26 ° C, medan de kallaste temperaturerna sker i januari med 12 ° C. Det finns gott om tid att njuta av sandstränderna på sommaren, med 11 timmars dagligt solsken. Den våtaste månaden är oktober, med i genomsnitt 6 cm av nederbörd. Alicantes utmärkta väder har alltid lockat människor från olika platser. Dess historia började mellan 5000 och 3000 f.Kr., runt sluttningarna av Mount Benacantil, när jägare kom från Centraleuropa. Nuförtiden står Castillo de Santa Barbara i detta område. År 1308 inkorporerades Alicante av Jaime II i Konungariket Valencia. Över 200 år senare började ekonomin blomstra, särskilt på grund av en växande sjöhandel från hamnen i Castilla. Alicante överlevde flera krig och det var bara under 1700-talet som staden började återhämta sig. Kombinationen av järnvägen, tillgång till hamnen och befolkningstillväxten gjorde Alicante till en kosmopolitisk stad, den näst största i Valencia.

  Ta sig runt i Alicante

  Alicante är en fotgängarvänlig stad, och de flesta landmärken ligger inom gångavstånd. Dessutom finns det ett stort nätverk av kollektivtrafik. Transportkortet kallas Mobilis, och är tillgängligt att köpa från tobaksbutiker, kiosker och tunnelbanestationer. För turister är det bästa alternativet att köpa ett BONO Travel Card, som gäller för 10 resor och kostar 9,00 euro. För att validera ditt kort, håll det enkelt över den röda cirkeln på de maskiner som ligger bredvid bussförare eller i tunnelbanestationerna.

  Busslinjer

  Nätverket av busslinjer i Alicante är stort och binder de viktigaste punkterna i staden och förortsområdena. En enkel biljett kostar 1,45 euro och bussarna körs med jämna mellanrum från morgon till natt. Alicantes officiella hemsida erbjuder en komplett tidtabell och färdplan för varje busslinje. C6-bussen går mellan flygplatsen och stadskärnan var 20: e minut och stannar också vid tågstationen och andra större gator.

  Tågtrafik

  Alicante är en del av Renfe, det nationella tågnätet som förbinder provinsen med resten av Spanien. Centralstationen är länkad till stora järnvägar, och det går ett höghastighetståg från Alicante till Madrid på 2h 20 min. Staden har också med ett spårvagnssystem, ett billigt transportmedel med fyra olika linjer som tar dig runt många områden i Alicante. Den fungerar mellan 06:00 och 23:00. En enkel biljett kostar 1,35 euro..

  Bortsett från dessa alternativ finns det taxi tillgängligt på olika ställen runt om i staden. Att ta en taxi från flygplatsen till stadens centrum kostar till exempel ca 20 euro. Taxi från flygplatsen är lättillgänglig: utanför ankomsthallen (våning 0) utanför avgångshallen (våning 2). Vi rekommenderar att du gör taxibokningar via TaxiTender, en online bokningsplattform för pålitliga och rimliga priser vid flygplatstransfer.

  Kan jag hyra husbil i Alicante ?

  Med oss på Auto Europe, har ni det utsökta möjligheten att kunna hyra husbil i Alicante, så att ni kan ta er runt längs de natursköna kustvägarna och njuta av den friheten och självständigheten som ett hem på hjul kan erbjuda er. Med vårt enorma utbud av olika husbilar är vi säkra att vi har något att erbjuda er. Skapa oförglömliga minnen med en husbil och res med en bekvämlighet som enbart en husbil kan erbjuda.

  Nyttiga länkar

  Turistinformation