Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL I GRANADA

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över

  Hyrbil i Granada – Garanterat bästa pris

  Det andalusiska landskapet lockar besökare med sina bestående traditioner, kultur och fantastiska omgivningar. Flera av Spaniens turism pärlor ligger belägna i Andalusien: Almería, Cordoba och Sevilla för att nämna några. Vad mer behöver man för att tillbringa en oförglömlig semester i Andalusien? Vi kan inte komma på något. Att hyra bil i Granada, den andalusiska huvudstaden, visar vara det perfekta sättet att ta sig runt hela provinsen och ger dig utmärkt rörelsefrihet och tidplanering. Om du funderar på att föra en så kallad ropadtrip eller rundresa i Andalusien rekommenderar vi er att läsa vår roadtrip-guide. Vi på Auto Europe hjälper dig att hitta den bästa lösningen för din nästa semester i Granada. Med oss får du inte bara utomordentlig service men också några av de bästa priserna på uthyrningsmarknaden.

  Trafik

  I centrala Granada ligger de flesta sevärdheter inom gångavstånd. Gatorna i Granada kan vara små och slingrande, många av dem enkelriktade, vilket kan göra körningen till lite av en utmaning. Vi rekommenderar därför att du parkerar din hyrbil i Granada i något av de underground-parkeringshus som staden erbjuder och sedan utforskar staden till fot.

  Parkering

  Precis som i många andra storstäder kan det vara svårt att hitta parkering i Granada. Att parkera i något av de flertalet parkeringshus som staden erbjuder är därför att rekommendera. Precis i hjärtat av staden, bara ett stenkast bort från Acera del Darro, en av det kändaste gatorna för bra shopping och mat, erbjuder Plaza Puerta Real parkering. Om du vill läsa mera om att köra din hyrbil i Spanien kan du läsa mer i vår guide.

  Geografisk information

  Granada ligger beläget mitt emellan bergkedjan Sierra Nevada och stora delar av bördig jordbruksmark. Eftersom staden är en universitetsstad populär bland studenter tenderar befolkningen att fluktuera varje år därefter. Klimatet i Granada är relativt torrt med heta somrar och enstaka regnskurar, vilket gör att du undviker det mycket fuktiga vädret som man annars lätt kan få uppleva i t.ex. städer på kusten. Turister som gärna undviker den värsta sommarvärmen rekommenderas att besöka staden på våren eller hösten. De omgivande områdena en garanti för en rik variation av landskap med allt från alpin vegetation i Sierra Nevada till Medelhavspärlor som Malaga.

  Granada flygplats

  Flygplatsen i Granada är belägen cirka 15 km väst om staden och är en bra gateway till hela Andalusien.

  F.G.L. Granada-Jaén Airport(GRX)
  Hemsida: www.granadaairport.com
  Adress: Carretera de Malaga, 18329, Chauchina, Granada, Spanien
  Telefon: +34 902 40 47 04

  Kollektivtrafik

  Att använda kollektivtrafiken i Granada är enkelt. Det mest dominerande trafikmedlet är de rödmålade bussarna. Att köpa ett kort för resande vid namn Bono är ett bra alternativ då det reducerar kostnaden per resa med upp mot 50%. Förutom helger och helgdagar, då även nattbussar finns tillgängliga, går de normala bussarna från 6.45-23.00. Det rekommenderas att köpa busspass vid namn Credibus som kan toppas upp med olika mängder av pengar. Att upptäcka staden till fots är inte bara bekvämt men även ett bra sätt att lära känna stadens gömda hörn, speciellt de som kan hittas i gamla stan.

  Bra länkar

  Turistinformation