Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL I LOS ANGELES

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil i Los Angeles med bäst service

  Los Angeles är drömmarnas stad för många, där man kan se Hollywood, Malibu, Beverly Hills och mycket mer. Los Angeles bjuder inte bara på glamour utan även vida stränder, ett rikt kulturliv och många olika muséer. USA's näst största stad har människor från över 140 länder vilket visar sig i företeelser som Chinatown, Koreatown, Little India, Thai Town och Little Ethiopia. Man klarar sig knappast utan hyrbil i Los Angeles och ett lättnavigerat och sinnrikt motorvägsnätverk gör det enkelt att köra runt i staden och till de kända stränderna.

  När du hyr bil med Auto Europe i Los Angeles kan du vara säker på att du får både utmärkt service och de bästa priserna på marknaden. Auto Europe förmedlar hyrbilar från världens ledande biluthyrare och kan erbjuda biluthyrning på över 24.000 stationer runt om i världen. Vi arbetar varje dag för att du som kund ska få det bästa priset till den bästa servicen. Här kan du läsa tidigare kunders utvärderingar av hyrbil i Los Angeles.

  Hur är trafiken i Los Angeles?

  Bil är det bästa färdmedlet om man ska kunna ta sig runt i staden. Precis som med de flesta amerikanska städerna, så rekommenderas hyrbil i Los Angeles för turister som vill upptäcka mer. Det är ganska enkelt att köra i Los Angeles men några saker ska man beakta.

  • Håll dig i rätt fil på motorvägen. Vissa filer är endast för carpools (samåkning med minst 2 eller 3 i bilen).
  • Du måste använda hands-free om du ska använda din mobil medan du kör.
  • Gångtrafikanter har företräde vid övergångsställen.

  På motorvägarna kan trafiken vara oerhört intensiv på morgonen och eftermiddagarna, räkna med kilometerlånga köer i vardera riktning på sina håll, trots att det finns 5-7 filer. När det inte är rusningstid minskar antalet fordon med ökade hastigheter som följd. I övrigt är det inga problem med att köra i Los Angeles. Om du vill veta mer om bilkörning i USA kan du besöka vår körguide för USA.

  Var kan jag parkera min hyrbil i Los Angeles?

  När du ska parkera i Los Angeles ska du notera numret på din parkeringsplats. Detta uppges ofta när du betalar. Betalning kan ske med kreditkort eller kontanter. Det finns en del större parkeringshus/platser som erbjuder prisvärd parkering i Los Angeles såväl som i stadsdelen Hollywood.

  Vissa större gator i Los Angeles förbjuder parkering på vissa zoner under rusningstrafik (vanligtvis 07.00 -09.00 och 16.00-19.00, måndag till fredag). Till exempel är parkering inte tillåten på Wilshire Boulevard nära Museum Row, och La Brea Avenue. Att få din bil bogserad kan förstöra din semester, så se till att läsa parkeringsskyltarna grundligt.

  Los Angeles flygplats

  Los Angeles flygplats ligger drygt 2,5 mil från stadens centrala delar. Flygplatsen är störst i Kalifornien, och är den näst mest trafikerade flygplatsen i USA och en av världens största flygplatser. Från Stockholm kan man ta sig hit med bland annats SAS och Norwegian.

  Officiellt namn: Los Angeles International Airport (LAX)
  Hemsida: www.lawa.org/welcomelax
  Telefonnummer: +1 310 646-5252

  Att göra i Los Angeles

  Los Angeles har en hel del att erbjuda för sina besökare och det kan vara lite svårt att välja om man har ont om tid. Därför har vi samlat en liten lista på saker man inte får missa när man är i Änglarnas stad.

  • Hollywood walk of fame: Här har alla de största namnen inom nöjesindustrin sina namn på egna stjärnor på trottoaren runt Chinese Theatre, och denna gata som finns sedan 1960-talet är mycket populär bland turister. Hollywood walk of fame får man absolut inte missa om man är i stan.

  • The Broad museum: Detta nya museum ligger i Downtown Los Angeles och är ett museum för modern konst. Här finns bland annat 2 000 verk från bland annat Andy Warhol, Jean-Michel Basquiat, Taka Murakami, Cindy Sherman, Roy Lichtenstein och Barbara Kruger. Det är alltså en plats som absolut måste besökas av folk som är intresserade av modern konst.

  • The Getty Center: Detta spektakulära musem har en otrolig kollektion av konst från klassiska konstnärer som Van Gogh, Monet och Cezanne. Arkitekturen på själva muséet är enanstående och det finns även underbar utsikt över Los Angeles med fantastiska parker. Muséet har dessutom gratis inträde.

  • Universal Studios: Om du vill ha en riktigt skojig Hollywood-upplevelse får du absolut inte missa Universal Studios! Här kan man spendera hela dagen fullpackad av nöjen som tivoli, roliga shower och en riktig filmstudio. Det är dessutom kul för hela familjen och här kan man även hitta bra butiker och resturanger. Det är rekommenderat att köpa biljetter i förväg på internet.

  • Venice Beach: Venice Beach är en livlig och populär strand som är värd att besöka. Denna strand har länge varit känd för sina gatukonstnärer, bohemisk kultur och souvenirbutiker. Här kan man beundra skateåkarna på Venice ramp, eller hyra cykel och åka längs strandpromenaden.

  Bästa dagsturerna med min hyrbil i Los Angeles

  Det finns inget bättre sätt att utforska den amerikanske västkusten än genom att hyra bil i Los Angeles. Då denna stad nästan strängt kräver att ha en bil har vi listat ned några av våra favoritdagsturer i Los Angeles.

  Malibu

  Malibu är en mycket behaglig plats med fina sandstränder, och att ta en dagstur med bil hit är perfekt för den som vill ta sig ifrån folkvimlet i centrala Los Angeles. Malibukusten har vissa områden med fransk rivierastil medan andra har mer kalifornienstil med platta, rymliga stränder. Det finns flera stränder att besöka där man kan promenera, ta vackra foton, sola och bada. Tänk på att ha med bekväma skor då vissa vägar till flera stränder kan vara något branta.

  Runyon Canyon

  Detta är en av de parker som ligger högst upp över Los Angeles. Här kan man få en fantastisk utsikt över Stilla havet och Caitlin Island. Om man känner för att ta sig ut och vandra är denna park mycket trevlig med många olika vandringsleder. Det är enkelt att ta sig hit och ligger ca. 16 kilometer från innerstaden. Man tar sig med bil via US-101.

  Santa Monica

  Santa Monica är en stad man inte får missa om man besöker Los Angeles. Här finns inte bara prisbelönta resturanger utan även riktigt bra stränder och många möjligheter till shopping. Santa Monica Pier är en brygga vid slutet av Colorado Boulevard, som byggdes 1909 och är ett stort landmärke. På bryggan finns även en nöjespark med ett stort pariserhjul och en karusell från 1920-talet. Längst ut på bryggan finns flera fritidsfiskare. Man tar sig till Santa Monica genom I-10 och det tar cirka 20 minuter från Los Angeles innerstad.

  Geografisk information & historia

  Los Angeles ligger i Kalifornien på USA:s östkust. Staden består av 25 stadsdelar där Hollywood är den mest kända efter Bel Air, Long Beach och Venice. Los Angeles är Kaliforniens mest folkrika stad och har ca. 3,8 miljoner invånare. Staden är omgiven San Fernando Valley och ändlösa stränder.

  Los Angeles var fram till 1821 under spanskt styre, senare under ett kort Mexikanskt styre. Efter det stora Amerikansk-Mexikanska krigets slut 1847 tillhörde området USA. Under 1870-talet byggdes järnvägen upp som inledde den stora folktillväxten. Tillströmningen av människor ökade snabbt efter upptäckten av olja under 1890-talet och redan vid 1920-talet utvann man en fjärdedel av hela världens petroleum här. När Los Angeles var OS-stad 1932 hade staden ca. en miljon invånare. Många nöjesindustrier flyttade till Los Angeles och i mitten av 1900-talet var de 2 miljoner invånare. 1984 var Los Angeles värd för OS för andra gången, nu med 3 miljoner invånare. Vid milleniumskiftet präglades staden av hög kriminalitet vilket kulminerade med den uppmärksammade polismisshandeln. På senare tid har man kunnat mildra dessa omständigheter och staden lever idag mer upp till sitt namn, änglarnas stad.

  Här råder ett subtropiskt klimat med temperaturer som sällan sjunker under 15 grader och på sommaren är temperaturen runt 25 grader. Under vintern regnar det mer än på sommaren.

  Ta sig runt i Los Angeles

  Även om ni har valt att hyra bil i Los Angeles, kan det vara värt att veta att Los Angeles har ett av landets bästa kollektivtrafiksystem. Här kan du resa med tunnelbana, light-rail, bussar och skytteltransport. Ladda ner appen: Go Metro Los Angeles V2 till din Smartphone och planera din resa. Man kan köpa engångsbiljett, dygnsbiljett eller 7-dagarspass. Du kan ladda upp ditt tap-kort och använda det när du önskar. För att köra längs med kusten eller om du vill besöka grannstäder som Las Vegas rekommenderas en hyrbil.

  Tågstation

  Los Angeles Union Station är den största tågstationen i staden och är en viktig knytpunkt för södra Kalifornien. Stationen öppnade 1939 och hette då Los Angeles Union Passenger Terminal. Varje dag trafikerar hela 60 000 personer stationen. Stationen är belägen i Downtown Los Angeles.

  Tågtrafik

  Här kan du åka Amtrak-tåg, Metrolink pendeltåg, tunnelbana och Light Rail. Du kan ta dig härifrån till många olika ställen i Kalifornien och i Arizona, Texas och många andra ställen i USA. Coast Starlight åker dagligen mellan Los Angeles och Seattle via Portland och San Fransisco Bay Area. Southwest Chief åker dagligen till Chicago via Albuquerque och Kansas City.

  Kan jag hyra husbil i Los Angeles?

  Auto Europe erbjuder också fantastiska erbjudanden för dig som vill bila runt i Kalifornien med vänner eller familj och hellre åker med husbil. Upplev en unik semester i USA och planera din husbilssemester efter dina egna behov och intressen. Du kan läsa mer om husbilar från Auto Europe här.

  Nyttiga länkar

  Turistinformation