Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL I MINNEAPOLIS

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil i Minneapolis med Auto Europe

  Att boka en hyrbil i Minneapolis hos Auto Europe är enkelt och billigt. Bilen bokar du och förbetalar på vår hemsida till ett lägre pris än vad du betalar på plats. Du kan välja att hämta ut din bil på antingen Minneapolis Saint Paul International Airport eller i centrum och njuta av att bilen redan är bokad och att du får den frihet du behöver som bilburen. Auto Europe erbjuder biluthyrning på alla viktiga orter i USA och vi förfogar över en stor mängd bilar. Förutom våra förmånliga priser får du också exceptionell, svensktalande kundservice alla dagar i veckan från morgon till kväll. Behöver du komma i kontakt med oss så når du oss enklast på +46 10 888 66 52 eller 0046 105 517 039 (från mobil).

  Trafik och parkering

  Minneapolis centrum består till stora delar av höghus och tät bebyggnad, varför det kan vara mycket trafik längs med vägarna, framför allt under rusningstrafik. Gatorna är däremot raka och breda varför de är lätt att köra och orientera sig i Minneapolis. Genom staden går Interstate 35 från norr till söder som delas upp i 35W och 35E strax norr och söder om staden. 35W går igenom Minneapolis väster om Minnesota- och Mississippifloden och 35E, som ligger öster om floderna går igenom St Paul. Det händer ofta att trafiken blir tät och oframkomlig vid de många broarna som korsar Mississippifloden och där Interstate- och State Highway-vägar kopplas samman.

  Längs med interstate 35W och 35E finns vägtullar. Vägtullarna betalar du vid av- och påfarterna till motorvägen. Stationerna är bemannade och oftast accepteras inte kreditkort, varför det är bra att ni kontrollerar att ni har kontanter med er innan ni börjar er bilfärd. Hyrbilsföretagen brukar erbjuda en transponder mot en extra avgift i samband med upphämtningen av din hyrbil som möjliggör passage genom vägtullarna utan att behöva stanna för att betala, då du debiteras i efterhand av hyrbilsföretaget. Detta är ett frivilligt tillägg som kan göra din resa smidigare om du tror att ni kommer att passera många vägtullar under er vistelse i Minneapolis.

  När du åker på motorvägen bör du vara uppmärksam på att vissa filer vid vissa tidpunkter på dagen endast är tillgängliga för bussar, samåkare och för trafikanter med MnPASS. Dessa expressfiler underlättar trafikflödet under rusningstrafiken och brukar vara märkta med en avgift under de aktuella tiderna som restriktionerna gäller, vanligtvis från kl. 06.00 till kl. 10.00 och från 14.00 till 19.00 på Interstate 394 och Interstate 35W. Om expressfilerna är märkta med "Open" så kan övriga resenärer också använda dom.

  Mer information och allmäna råd angående bilkörning i USA kan du läsa här.

  Parkering

  Inne i Minneapolis finns ca 7000 parkeringsplatser längs med gatorna, alla med olika tidsrestriktioner och priser. Dessa finns angivet på parkeringsautomaten eller skylten i anslutning till parkeringsplatsen. Automaterna accepterar både mynt och kreditkort och det är också viktigt att hålla säkert avstånd till korsningarna då bilar som står parkerade för nära en korsning blir bärgade. När gatorna ska sopas så sätts skyltar ut minst 24 timmar innan detta sker, därför är det viktigt att läsa skyltarna där du parkerar samt hålla utkik efter temporära parkeringsskyltar.

  Parkeringsrestriktioner kan förekomma längs med gatan under vinterhalvåret för att underlätta snöplogning, om Minneapolis utsätts för kraftigt snöfall. Längs med vägarna kommer du att se röda skyltar som det står "Snow Emergency Route" på. Vägar med dessa skyltar på har parkeringsrestriktioner vid akut snöplogning som du bör följa för att undvika att få böter eller att bilen blir bärgad. Snöplogningsvarning utfärdas alltid innan kl. 18.00 samma dag som parkeringsrestriktionerna börjar att gälla.

  • Dag 1 - parkering förbjuden på båda sidor av vägar skyltade med "Snow Emergency Route" från kl. 21.00 till kl. 08.00 dagen efter. Parkering är däremot tillåten på båda sidor av korsande vägar ej märkta med "Snow Emergency Route".
  • Dag 2 - parkering tillåten på båda sidor av vägar skyltade med "Snow Emergency Route." Parkering tillåten på ojämn sida av korsande vägar skyltade med "Snow Emergency Route" men förbjuden på jämn sida från kl. 08.00 till kl. 20.00. Om en väg redan är färdigplogad är det OK att parkera på båda sidor, även om parkeringsreglerna fortfarande gäller.
  • Dag 3 - parkering tillåten på båda sidor av vägar skyltade med "Snow Emergency Route." Parkering tillåten på jämn sida av korsande vägar skyltade med "Snow Emergency Route" men förbjuden på ojämn sida från kl. 08.00 till kl. 20.00. Om en väg redan är färdigplogad är det OK att parkera på båda sidor, även om parkeringsreglerna fortfarande gäller.

  Dessa generella regler kan ändras, varför det alltid är på ditt eget ansvar att kontrollera vilka lagar och regler som gäller när du är i staden.

  Förutom gatuparkering hittar du 17 Parkeringshus och 7 större parkeringsområden utspridda i Minneapolis, ofta i anslutning till kollektivtrafik som tar dig in till centrum. Den generella avgiften är cirka 3 USD i timmen, men ju närmre stadskärnan du kommer desto dyrare blir det.

  Geografisk information

  Minneapolis är den största staden i Minnesota och går under smeknamnet "Twin Cities" då den växt samman med staden Saint Paul. Namnet Minneapolis består av siouxspråkets ord för vatten, "mni" och av det grekiska ordet för stad, "polis". Staden ligger Sydväst om Lake Superior och cirka sex och en halv timmes körning nordväst om Chicago. Staden kallas även för "City of Lakes", då många sjöar i olika varierande storlekar är belägna i och omkring staden. Förutom detta rinner floden Mississippifloden igenom Minneapolis och delar staden i en väst och en öst. På den östra sidan av floden ligger Saint Paul, som är Minnesotas huvudstad.

  Förutom de många sjöarna finns det mycket grönområde i Minneapolis och staden är känd för sina många, vackra parker med naturliga vattenfall och långa gångstråk som löper igenom hela staden. Trots detta går det inte att ta miste på att detta är en storstad med skyskrapor och cirka 3,5 miljoner invånare. Befolkningen är en av de mest bildade i hela USA och konsumerar mest teater per capita efter New York, varför uppsättningarna håller hög kvalitet. För den som uppskattar att gå på teater rekommenderar vi därför att hålla utkik på föreställningarna som visas på någon utav de större teatrarna.

  För den som inte riktigt orkar sitta stilla kan vi föreslå mer fartfylld, amerikansk kultur genom ett besök på Valley Fair. Nöjesparken som ligger cirka 30 minuters körning från Minneapolis stadskärna har inte mindre än 8 berg- och dalbanor och cirka 60 ytterligare attraktioner utspridd a på en halv kvadratkilometer. Om du sportintresserad kan du istället se Minnesota Vikings spela amerikansk fotboll i NFL (National Football Leauge) eller titta på Minnesota Twins som spelar baseboll i MBL (Major Leauge Baseball).

  Sist men inte minst har du möjligheten att ta din hyrbil i Minneapolis till USA:s största shoppingcenter. Bara 15 minuter med bil från Minneapolis centrum ligger Mall of America. Shoppingcentret har inte mindre än 520 butiker på 230 000 kvadratmeter butikslokaler, fördelat på fyra våningar. Förutom butiker hittar du bland annat biosalonger, en inomhusnöjespark med fem berg- och dalbanor, aquarium, fullskaligt Barbie-hus, CSI-labb där du kan lösa brott och ett Startrek-museum. Givetvis finns det gott om restauranger där du kan fylla på din energi innan du fortsätter shoppandet. Skulle du inte riktigt orka med att handla allt på en dag så finns det även hotell i anslutning till shoppingcentret. Parkeringen är givetvis gratis och det finns två parkeringshus med 7 våningar var där du kan parkera din bil.

  Minneapolis-Saint Paul International Airport

  Strax söder om Minneapolis och Saint Paul ligger städernas internationella flygplats. Flygplatsen har två terminaler, Terminal 1-Lindbergh, som är störst, och Terminal 2-Humphrey, med fyra landningsbanor och långtidsparkering. Under 2014 gjordes över 400 000 flygningar med över 35 miljoner passagerare, vilket gör Minneapolis-Saint Paul International till en av de mest trafikerade flygplatserna i USA.

  Då Lindbergh och Humphrey ligger en liten bit ifrån varandra går det en snabbspårväg mellan terminalerna för snabb och enkel transit. Förutom långtidsparkering erbjuds även en vänteparkering som kallas "Cell Phone Waiting Lot", där folk som väntar på ankommande bekanta kan vänta tills de slås en signal och meddelar att de är redo att hämtas upp.

  Du kan ta dig till och från flygplatsen med kollektivtrafik eller taxi. Blå linje med snabbspårvägen tar dig Minneapolis centrum var tionde minut. Resan tar cirka 25 minuter. Om du behöver åka till Saint Paul tar du buss 54 som går var 15:e minut från flygplatsen och når Saint Pauls stadskärna på 27 minuter. Tar du bilen tar det cirka 30 minuter att komma in till Minneapolis centrum och 25 minuter till Saint Paul, beroende på trafikförhållandena.

  För den som behöver vara flexibel i sitt resande så är den bästa lösningen att hämta upp en hyrbil i Minneapolis på flygplatsen. De flesta hyrbilsfirmorna har sin disk inne i terminalerna, medan några leverantörer erbjuder shuttle service till ett närliggande kontor. Har du några funderingar kring vart din hyrbil ska hämtas upp på flygplatsen kan du ringa oss på 0200 110 460 eller skicka e-post till seres@autoeurope.de

  På flygplatsen hittar du ett stort utbud av restauranger och butiker samt arkadhallar där du kan fördriva tiden i väntan på ditt flyg. Det finns även ett tyst utrymme med utsikt över flygplatsens shoppinghall som passar utmärkt för den som behöver vila lite, läsa en bok, meditera eller be. Den som har rörelsehinder kan få assistans om detta anordnas i förväg. Mer information om detta hittar du på deras hemsida.

  Minneapolis-Saint Paul International Airport (MSP)
  Hemsida: www.mspairport.com
  Telefonnummer: +1-612-726-5555

  Kollektivtrafik

  Precis som i alla storstäder finns det en välutvecklad kollektivtrafik i Minneapolis. Med kollektivtrafiken kan du ta dig runt Minneapolis eller till Saint Paul med buss och snabbspårväg. Eftersom staden är sammanväxt med Saint Paul går de flesta rutter mellan just dessa två städer.

  Snabbspårvägen har tre linjer och är inte riktigt en spårvagn men inte heller ett tåg, utan någonting däremellan. Lösningen är framtagen för att resenärerna ska kunna transportera sig lite snabbare och att nätverket ska kunna täcka lite större ytor, utan ytterligare kompletterande kollektivtrafik förutom bussar. Det finns 66 lokala rutter och 51 expressrutter att tillgå med buss. För den som bor utanför staden kan man också resa med pendlartåg in till Minneapolis.

  Om du ska åka tåg vidare i landet så är det neoklassiska och robusta Union Depot i Saint Paul som du måste ta dig till. Därifrån kan du bland annat resa till Seattle eller Chicago. Stationen har 3 plattformer med två spår. Även snabbspårvägen stannar där samt lokalbussar och expressbussar.

  Bra länkar

  Turistinformation