Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL I SAN FRANCISCO

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil i San Francisco med Auto Europe

  Med en hyrbil ger du dig själv oerhört mycket mer frihet under din resa. Sätt dig bakom ratten och känn den njutbara friheten när du gasar iväg precis dit du vill. Med Auto Europe har du möjlighet att hyra bil i hela 180 länder världen över. Detta tack vare vårt fina samarbete med världsledande aktörer på marknaden.

  Se till att boka din hyrbil i San Francisco redan nu så du kan planera din resa i god tid! Denna underbara stad är packad med sevärdheter och saker att göra. Om du tycker om häftiga omgivningar, bra shopping, arkitektur och god mat eller bara vill upptäcka soliga Kalifornien så är detta stället för dig. Ta gärna del av vad våra tidigare kunder har att säga om sin upplevelse på vår sida med utvärderingar av hyrbil i San Francisco.

  Hur är trafiken i San Francisco?

  Att köra i San Francisco kan ibland vara lite klurigt. Då staden är kuperad och spårvagnar fyller stadens gator får man se till att ha god uppsikt och vara på alerten när man kör. Generellt kör de flesta bil i USA och därför är även vägarna tungt trafikerade av bilar. Men för att ta sig runt i USA är det nästan ett måste med bil så kör defensivt och ta det lugnt så ska det inte vara några bekymmer. Skall ni hyra bil i San Francisco kan följande information vara nyttig:

  • Det är högertrafik.
  • Säkerhetsbälte är obligatoriskt.
  • Ge fri väg åt gångtrafikanter, cyklister, skolbussar, ambulanser, polisbilar och brandbilar.
  • På flera amerikanska vägar tillämpas tull. Du tar en biljett vid infart och betalar i tullbåsen innan utfärd.
  • Använd hands-free till mobilen.

  För mer information om att köra bil i USA, klicka här.

  Var kan jag parkera min hyrbil i San Francisco?

  I San Francisco är det svårt att hitta parkering i centrum så om man kan är det bättre att parkera lite utanför och sedan ta sig in till centrum med spårvagn eller liknande. Många varuhus och större butiker har gratis parkering utanför men i centrum i San Francisco finns det inte så många varuhus och man får därför parkera utanför.

  Vid de flesta fallen är det bäst att parkera utanför innerstaden, eller på utomhusparkeringar vid exempelvis Embarcadero och Broadway, där priserna är relativt bra. Du kan enkelt betala med kort, kontanter eller via mobilen.

  San Franciscos flygplats

  Flygplatsen i San Francisco är relativt stor i internationella mått (dubbelt så stor som Arlanda) och har avgångar och ankommande flighter till både Asien och Europa. Från flygplatsen tar man sig lättast med antingen tåg eller buss om man vill in till centrum. Flygplatsen har tre terminaler varav två är inrikes och en är utrikes.

  Om du ska hyra bil i San Francisco, och att ta dig till centrala San Francisco behöver du bara ta US-101, det tar ungefär 15 minuter med bil.

  San Francisco International Airport (SFO)
  Hemsida: www.flysfo.com
  Telefonnummer:+1 800 435 9736

  Att göra i San Francisco

  • Golden Gate bron: Denna mäktiga bro över sunded Golden Gate invigdes 1937 och är 2 737 meter lång. Du kan gå på bron, åka bil över den, eller se den från långt håll, och det är självklart ett måste när du besöker San Francisco! Bron känns betydligt större än man föreställt sig, och det finns många fina utsiktsplatser att välja mellan.

  • Alcatraz: På en liten ö utanför San Fransisco ligger Alcatraz Island som är hem till fängelset med samma namn. Fängelset var ett av de mest rymningssäkra fängelser på grund av vattnet som ringar om byggnaden, med kalla, starka strömmar. Det blåser ofta ute på ön så ha därför med lite extrakläder. Här kan man gå runt och en ljudguide berättar om fångar, väktare och händelser. En riktigt intressant upplevelse!

  • Twin Peaks: Denna sevärdhet är den näst högsta punkten i San Fransisco och består av två kullar. Om du vill ta fina utsiktfoton eller bara njuta av vyn kan du ta dig hit genom att vandra med buss eller bil. Var däremot uppmärksam på hur dimman ligger, då det kan bli en besvikelse om man inte ser något på toppen på grund av dimman.

  Bästa dagsturerna med min hyrbil i San Francisco

  • Mission District och Mission Dolores Park: Mission District är stället där burritos introducerades till USA och stadsdelen har än idag en övervägande mexikansk befolkning. Ta dig då hit för att äta på ett lokalt hak och spana in snygga väggmålningar! Mission Dolores Park är en härlig park i närheten där du kan ta det lugnt och fika, medan du ser ut över San Franciscos vyer. Detta område är en perfekt get-away från turistområdena.

  • Baker Beach: Detta är ett utmärkt ställe för en fin morgonpromenad på stranden med en fin utsikt över Golden Gate-bron. Det är dessutom lätt att få parkering här och enkelt att ta sig hit, på 20 minuter via Franklin St, kan du ta din hyrbil i San Francisco och njuta av havsbrisen!

  • Haight Ashbury: Om du vill upptäcka ett område som fortfarande har spår av den gamla 60-talet hippiekulturen så kan du göra det i Haight, då området blev känt för Summer of Love när unga människor och studenter samlades här för att festa med levande musik och dansa på gatorna. Idag finns många fina caféer och butiker att besöka, perfekt för en dagstur. Följ Oak St så är du där på en kvart från innerstaden.

  • Sausalito: Sausalito är en liten stad vid San Franciscobukten, som du kan nå efter att åkt över Golden Gate bron. Du kan också ta en färja över, som tar 30 minuter. Denna stad är perfekt att besöka för att ta en fika eller en lunch. Det finns också möjlighet till att sola och bada under sommaren, vid Marinship neighbourhood.

  • Napa Valley: Efter en ca. timmes bilfärd kan du ta dig till Napa Valley som är ett av världens mest kända vinregioner. Ta dig hit och njut av fantastiska miljöer med vidsträckta fält med massor av vinrankor. Det är såklart också möjligt att stanna till på en vingård för att provsmaka och köpa några av deras drycker, men du som förare ska självklart avstå från att dricka om du ska köra vidare. Ta US-101 för att ta dig dit smidigast och utan tullavgift.

  Geografisk information & historia

  Namnet San Francisco kommer från en spansk missionstation under 1700-talet som var uppkallad efter Franciskus av Assisi. Vid USA:s guldrush började staden växa och idag är mest känt för sina kuperade vägar och Golden Gate bron som går mellan centrum och Golden Gates naturskyddade område. San Francisco ligger på USA:s västkust i delstaten Kalifornien. Staden har ett invånarantal på knappt 900 000 men om man räknar med omkringområdena Oakland och San José har hela området cirka 8,5 miljoner invånare.

  San Francisco erbjuder många fina parkområden och det sägs att staden ska erbjuda väldigt kreativa miljöer. Ett bevis på det är att exempelvis internetföretaget Twitter har sin bas här. San Francisco ligger vackert omgärdat av vatten och underbar natur. Det forna fängelset Alcatraz ligger norr om centrum, idag som ett museum. San Francisco erbjuder annars häftig matkultur, häftiga nattklubbar och en alldeles egen Chinatown.

  Ta sig runt i San Francisco

  Man kan ta sig runt med antingen buss, tåg, spårvagn eller taxi. Det finns även cyklar att hyra. Staden är lite mer europeisk än andra amerikanska städer så ibland behöver man inte ta sig runt med bil i absoluta centrum.

  Tågstation: I hela USA kallas tågsystemet för Amtrak och från San Francisco kan man ta sig med tåg direkt till andra städer i Kalifornien samt utanför delstaten. Stationen ligger centralt men har inga bra parkeringsmöjligheter, försäk därför att planera din parkering i förväg.

  Kan jag hyra husbil i San Francisco?

  Planerar du en rundresa med start i San Franciso och vill ha obegränsad frihet och flexibilitet att utforska på din resa? Då kanske en husbil i San Francisco är ett bra alternativ för dig. I vår husbilsguide får du tips på campingplatser och information om vilka fordon som finns tillgängliga till din husbilssemester. Klicka här för mer info!

  Nyttiga länkar

  Turistinformation San Francisco