Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL I ATLANTA

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil i Atlanta – Garanterat bästa pris

  När du bokar en hyrbil i Atlanta, i USA kan du vara säker på att du får utmärkt service och de bästa priserna. Auto Europe samarbetar med biluthyrare från branschledande företag och kan på så sätt erbjuda biluthyrning på över 24 000 stationer runt om i världen. Med över 60 års erfarenhet av biluthyrning arbetar vi varje dag för att du som kund ska få det bästa priset till den bästa servicen. I Atlanta kan du enkelt och bekvämt hämta din hyrbil på antingen flygplatsen eller på ett kontor i centrum.

  Sugen på att läsa tidigare kunders recensioner? Besök vår sida där vi samlat deras utvärderingar av hyrbil i Atlanta.

  Trafik och parkering

  Att köra bil i en amerikansk storstad kan för många verka skrämmande. Visst är det ibland en utmaning. Motorvägarna har många fler körfält än vad vi är vana vid och tempot är högre. Vägarna är dock i bra skick och du kan lätt ta dig med bil vart du än vill komma. Ta dig söderut till små städer och byar eller kör längs med Chattooga-floden. Ungefär en timmes körtid, sydväster ut ligger de vackra Callaway gardens. Lake Lanier är också ett populärt utflyktsområde där det finns nöjes- och äventyrspark i anslutning till sjön. Här kommer lite generella tips på saker du bör beakta när du kör bil i Atlanta, i USA:

  • Ligg gärna i en fil långt till höger på motorvägen så kan du snabbare ta dig över till avsvängningsfilen.
  • En GPS är att föredra.

  Mer information hittar du i vår körguide för USA.

  Parkering

  Att parkera i Atlanta har blivit enklare. Staden erbjuder ca. 2500 p-platser på gatan och flertalet p-hus. I de nyligen installerade parkeringsautomaterna kan du betala med kontanter, kreditkort och debitkort. Det minsta beloppet som debiteras är 1 dollar. För att undvika parkeringsböter bör du undvika att parkera inom 4,5 meter från en brandpost, annars gäller samma generella regler som hemma i Sverige. Om du ska bo i Atlanta så hör du med hotellet om de erbjuder gratis parkering.

  Geografisk information

  Atlanta ligger i sydöstra USA i delstaten Georgia. Själva staden har runt 520 000 invånare. Staden ligger 300 meter över havet, söder om Chattahoochee-floden. Till Nashville i Tennessee tar du dig på ca. 3 h och 50 min och till Charlotte i North Carolina kör du på ca. 4 timmar. Men det finns mycket att upptäcka i närheten av Atlanta. Klimatet i Atlanta är fuktigt subtropiskt med sommartemperaturer på ca. 30 grader, tillsammans med ganska mycket regn. På vintern håller sig temperaturen på runt 12-13 grader och det regnar lite mindre.

  Atlanta flygplats (OTP)

  Atlanta flygplats ligger ca. 1 mil utanför stadskärnan och är den mest trafikerade i hela USA.

  Officiellt namn: Hartsfield-Jackson Atlanta International Airport (ATL)
  Hemsida: http://www.atlanta-airport.com/
  Telefonnummer: +1 800-897-1910

  Kollektivtrafik

  Atlantas kollektivtrafik kallas Marta och består av tåg och buss. Planer finns på en underjordisk spårvagn. I dagsläget finns det 91 bussrutter och ca. 7,5 mil järnvägsspår och nästan lika mycket cykelbanor. Du kan välja mellan att köpa en Tor/enkelbiljett, periodbiljett eller ett uppladdningsbart sk. Breeze-kort. Biljetterna köpes i maskiner som finns vid varje station eller över disk på en del stationer. Tänk på att det inte är tillåtet att förtära mat och dryck under färd.

  Nyttiga länkar

  Turistinformation Atlanta