Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL I NEW ORLEANS

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil i New Orleans med Auto Europe

  Med en hyrbil i New Orleans via oss på Auto Europe kan du vara säker på att du får utmärkt service och de bästa priserna. Vi förmedlar hyrbilar från världens ledande biluthyrare och kan på så sätt erbjuda biluthyrning på över 8000 stationer runt om i världen. Med över 60 års erfarenhet av biluthyrning arbetar vi varje dag mot målet att du som kund ska få det bästa priset och den bästa servicen. Hämta en hyrbil på New Orleans flygplats eller på ett centrumkontor i staden.

  Trafik och parkering

  På Interstate 10 kan du nå New Orleans västerifrån, från Houston, eller österifrån, från Florida. Om du kommer norrifrån anländer du sannorlikt på väg 55 eller 59 från Jackson eller Meridian. Kör söderut och utforska träskmark och kust! Ta väg nr. 23 mot Triumph och Delta National Wildlife Refuge. Områdena kring New Orleans är fulla av intressant natur, med både hav och sjöar vart ögat än når. För den som vill se själva hjärtat av New Orleans - de kända franska kvarteren - bör ta sig in till centrum av staden. Dock kan det vara rekommenderat att parkera i utkanten av staden på grund av svårigheten att hitta ledig parkering. Om du trots allt vill köra in till de franska kvarteren ska du följa skyltar mot "Vieux Carre" - som området heter. Här finns många enkelriktade och smala gator, så är man inte en mycket erfaren förare kan det verka skrämmande att köra här. Förutom de franska kvarteren med sina många musikklubbar och pubar så erbjuder New Orleans även många andra sevärda platser. Ta en båttur på floden Mississippi eller på Lake Pontchartrain. Besök Mardi Gras-festivalen i februari eller besök ett av stadens alla intressanta museum. Med en hyrbil är det enkelt att ta sig runt i New Orleans. Men det finns några saker att beakta när du kör bil i New Orleans i USA:

  • Undvik att köra i de franska kvarteren med enkeltiktade gator och smala gränder
  • Parkera i ett säkert garage under natten
  • Kör inte in med bil i staden under Mardi Gras
  • Se upp för spårvagnar

  Om du vill veta mer om bilkörning i USA besök vår: körguide för USA.

  Parkering

  I New Orleans finns det Park N Ride-alternativ som erbjuder parkering plus transport med skyttelbuss in till centrum. Det är ett bra alternativ när man vill besöka de centrala delarna av staden. Du kan också använda en parkeringsappen Parking Panda, som hjälper dig hitt och boka parkering i förväg. Läs alltid skyltarna noggrannt och välj en säker parkering under natten. Välj därför gärna ett hotell som har egen parkering. Parkeringsplatser som ägs av New Orleans stad erbjuder fri parkering under helgdagar.

  Geografisk information

  New Orleans ligger i delstaten Louisiana, i sydöstra USA. Genom staden flyter Mississippi-floden och staden har även en kustlinje mot den Mexikanska golfen och Lake pontchartrain. I staden bor närmare 380 000 människor. Efter en nedgång i befolkningsmängden, efter orkanen Katrina 2005, ökar nu befolkningen igen. Staden är mycket platt och det är enkelt att ta sig fram till fots. De södra delarna av distriktet utgörs av träskmarker - Swamps eller The Bayou, som man kallar området här. Här trivs både knöliga cypressträd och alligatorer. Om du vill åka på en utflykt med 365 graders sjöutsikt ska du ta den långa bron Causewaybridge som helt sonika korsar hela Lake pontchartrain! Det är världens längsta bro över en sjö - en sevärdhet i sig.

  Klimatet i New Orleand är fuktigt subtropiskt med mycket varma temperaturer under sommaren (uppåt 33 grader) och milda vintrar med temperaturer på ca. 17-18 grader. Mest nedernörd faller det i juni och minst i oktober. Risk för orkaner finns det och det bevisades starkt i augusti 2005 då orkanen Katrina drog fram och dödade ca. 1000 människor och lämnade flera tusentals hemlösa.

  New Orleans Airport

  Flygplatsen ligger ca. 2 mil väster om New Orleans. De flesta ankommande och avgående flygen är nationella linjer, med det finns också internationella linjer till bland annat Kanada och Centralamerika. Här passerar ca. 9,7 miljoner passagerare varje år.

  New Orleans Louis Armstrong airport (MSY)
  Hemsida: www.flymsy.com/
  Telefonnummer: +1 504-464-0831

  Kollektivtrafik

  För de som inte vill ta sig fram till fots eller med hyrbilen så kan man även åka med bussar och spårvagnar och i viss mån färjor. Som en trevlig utflykt kan man hoppa på spårvagnslinjen St. Charles. Resan går genom historiska kvarter, med start i de franska kvarteren och ändstation på den vackra St. Charles Avenue. Denna linje har körts sedan 1835 och turen tar ca. 40 minuter. De ikoniska och gamla spårvagnarna är vackra och ser ut precis som de gjorde 1923.

  Bra länkar

  Turistinformation New Orleans