Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL I PORTLAND

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över

  Hyrbil i Portland – Garanterat bästa pris

  Förboka en hyrbil i Portland via oss på Auto Europe och du kan vara säker på att du får utmärkt service och de bästa priserna. Vi förmedlar hyrbilar från världens ledande biluthyrare och kan på så sätt erbjuda biluthyrning på över 8000 stationer runt om i världen. Med över 60 års erfarenhet av biluthyrning arbetar vi varje dag mot målet att du som kund ska få det bästa priset och den bästa servicen. Hämta en hyrbil på Portlands flygplats eller på ett kontor i centrum.

  Trafik och parkering

  Centrala Portland korsas av motorväg 5 som startar i Seattle i norr och löper hela vägen ner till Los Angeles. Österut tar du dig istället på väg 84. Att köra bil i centrala Portland ska inte innebära några större problem. Kör västerut mot kusten via väg 26 eller följ väg 30 utmed Columbiafloden och vidare ut mot kuststaden Astoria. Det finns mycket att upptäcka kring staden och i Oregon. Portland OR har runt 600 000 invånare och är delstaten Oregons största stad. Det ska inte innebära några större problem att köra här. Men det finns några saker att beakta när du kör bil i Portland, Oregon:

  • Det finns många enkelriktade gator
  • På vissa vägar får du inte svänga vänster
  • Portland är en cykel-stad, så se upp för cyklister

  Om du vill veta mer om bilkörning i Portland och i USA besök vår: körguide för USA.

  Parkering

  I Portlands centrum finns det ca. 9700 avgiftsbelagda parkeringsplatser. Det finns också 6 större parkeringshus som erbjuder närmre 4000 p-platser. Många affärer ger dig 2 h fri parkering om du handlar hos dem. Sedan finns det många privata parkeringsplatser att välja på. Du får max parkera 24 h på gatan (läs skyltarna noga). Hör med ditt hotell om de erbjuder parkering över natten - det kan du spara en del pengar på.

  Geografisk information

  Portland ligger i delstaten Oregon i nordvästra USA. Genom staden flyter Willamette-floden, som är ett biflöde till den större Columbiafloden som mynnar i Stilla havet. Själva centrum är ganska platt men staden omges av höga berg - Taulatinbergen, som i folkmun ofta kallas "Westhills" eller "Southwest Hills". Staden omnämns ofta som "Bridgetown" på grund av sina många fina broar över floden. Tre av broarna i centrum är mer än 100 år gamla och en sevärdhet i sig. I Portland råder tempererat klimat med varma somrar och fuktiga vintrar. Dock är snöfall relativt ovanligt under vintern. Den varmaste månaden är augusti, då temperaturen ligger på ca. 27 grader som högst. I december, då det är som kallast, ligger temperaturen på ca. 7,6 grader.

  Portland International Airport

  Portlands flygplats ligger nordöst om centrum och med en hyrbil når du centrum på ungefär en kvart. Närmare 16 miljoner passagerare trafikerar varje år Portlands flygplats. Det finns fem terminaler samt en extra terminal för affärsflyg.

  Portland airport (PDX)
  Hemsida: www.pdx.com/PDX
  Telefonnummer: +1503-460-4234

  Kollektivtrafik

  Om du inte vill köra i centrum av Portland kan du ta Light Rail, bussar eller spårvagnar. Just spårvagnen är mycket känd för att vara den första moderna som byggdes i landet. Den invigdes 2001 och idag finns två linjer. Biljetter som köpts för bussar och Light Rail är också giltiga på spårvagnarna. Vussarna knyter samman staden på ett bra sätt och biljetter kan numera också köpas via mobilen.

  Bra länkar

  Turistinformation