Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL I HONOLULU

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil i Honolulu med Auto Europe

  När du hyr en bil i Honolulu kan du vara säker på att du får utmärkt service och de bästa priserna. Auto Europe förmedlar hyrbilar från världens ledande biluthyrare och kan på så sätt erbjuda biluthyrning på över 8000 stationer runt om i världen. Med över 60 års erfarenhet av biluthyrning arbetar vi varje dag för att du som kund ska få det bästa priset till den bästa servicen. Hämta en hyrbil på Honolulus flygplats eller på ett centrumkontor. Honolulu är ögruppen Hawaiis största stad och ligger på ön Oahu. Här förekommer det ofta trafikstockning, så undvik helst att köra på morgonen och eftermiddagen.

  För att läsa recensioner skrivna av tidigare kunder, vänligen besök vår sida där vi samlat utvärderingar av hyrbil i Honolulu.

  Trafik och parkering

  På Oahu finns det fyra större mororvägar och fyra lite mindre. De binder samman ön på ett bra sätt. Att köra bil i Hawaii är en enastående upplevelse med skiftande naturupplevelser. Ta det lugnt på vägen och tänk på att det är olagligt att ta upp liftare! Oahu är den ö i Hawaii där det är mest trafik. Trots detta kör de flesta infödingar enligt "Aloha spirit", dvs. släpper fram andra bilar, ligger med bra avstånd till andra bilister, tutar sällan och håller hastighetsbegränsningarna. Här kommer lite tips på vad du bör tänka på när du kör en hyrbil i Honolulu och på Hawaii:

  • Följ det lokala trafiktempot och undvik att hetsa.
  • Gångtrafikanter har alltid företräde - även utanför övergångsstället!
  • Undvik helst att använda mobiltelefon eller surfplatta mm. när du kör, eftersom detta kan resultera i böter.

  Om du vill veta mer om bilkörning i Hawaii besök vår: körguide för USA.

  Parkering

  Att hitta ledig parkering i Honolulu kan vara en utmaning. Ett bra tips är att boka ett hotell där parkering ingår. Genom denna interaktiva parkeringskarta kan du enkelt hitta och jämföra parkeringsplatser i centrala Honolulu. Ett annat tips är att parkera iutkanten av staden och utnyttja kollektiva färdmedel in till centrum.

  Geografisk information

  Ön Oahu är Hawaiis tredje största ö och den mest folkrika och hör till USA. Här bor 70% av alla Hawaiianer. Ön har närmare 37 mil kuststräcka, perfekt att utforska med en hyrbil! I Honolulu bor närmare 400 000 personer och staden är Hawaiis största. På Hawaii råder ett tropiskt savann-klimat med temperaturer på ca. 27-30 grader under höst/vinter och ca. 31-32 grader uinder sommaren. Det faller ganska lite regn och luftfuktigheten är relativt låg. Havstemperaturen ligger på ca. 25-26 grader året om! Med detta i åtanken är det lätt att förstå varför så många väljer att turista här. Honolulus strand Waikiki drar många badturister och surfare. Men det finns mycket mer att upptäcka på ön.

  Honolulu International Airport

  Flygplatsen ligger ca. 1 mil från Honolulu city och är en knytpunkt för vidare transport till andra öar i Hawaii.

  Honolulu airport (HNL)
  Hemsida: hawaii.gov/hnl
  Telefonnummer: +1 (808) 836-6411

  Kollektivtrafik

  Honolulu har ett väl utbyggt bussnät och det är enkelt att ta sig runt både inom staden och på ön. Företaget heter kort och gott "The Bus". Biljetter köps antingen på busstationer, Seven Eleven-butiker eller på bussbiljettkontoret. Aktuellt pris för enkelresa är 2.50 USD (2015).

  På Hawaii och speciellt på ön Oahu finns många sevärdheter och mycket vackra platser att besöka. Vissa platser minner dock om tråkigare tilldragelser. Besök hamnen Pearl Harbour och den amerikanska flottbasen. I Honolulu finns det ett zoo eller ta med barnen på ett häftig vattenpark. Vill du ta stegen till himlen? Besök då Haiku Stairs om du är beredd på att gå ca. 4000 trappsteg upp till en hisnande och magisk utsikt!

  Bra länkar

  Turistinformation