Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL PÅ MAUI

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil på Maui – Hitta din perfekta hyrbil

  När du bokar en hyrbil på Maui via oss på Auto Europe kan du vara säker på att du får utmärkt service och de bästa priserna. Vi förmedlar hyrbilar från världens ledande biluthyrare och kan på så sätt erbjuda biluthyrning på över 8000 stationer runt om i världen. Med över 60 års erfarenhet av biluthyrning arbetar vi varje dag mot målet att du som kund ska få det bästa priset och den bästa servicen. Hämta en hyrbil på Kahului flygplats eller på ett centrumkontor.

  Trafik och parkering

  Att hyra bil på Maui och upptäcka ön i sin egen takt rekommenderas starkt. Mauis mest populära sträcka är motorvägen till Hana - Hana Highway som löper från Kahului till Hana. Utmed vägen passerar du 54 broar, lavastränder, gamla plantagestäder och exotisk regnskog. Du kan stanna för att ta dig ett dopp i havet, beskåda ett vackert vattenfall och prata med den vänliga lokalbefolkningen. Många passager är dock mycket smala och vägen är , på sina ställen, mycket kurvig. Trots att sträckan mellan städerna är ca. 8,5 mil så bör du räkna med att resan tar ca. 2,5 timmar. När du hyr bil på Maui är det viktigt att se till att man inte kör på andra vägar än de asfalterad, eftersom försäkringen inte täcker skador som uppstår p.g.a. körning på annat underlag. Vi vill också tipsa dig om att du tankar upp din bil innan du kör utanför storstäderna, eftersom det kan vara stora avstånd mellan bensinmackarna.

  Öns största stad heter Kahului och har drygt 24 000 invånare. Här byggs det många nya vägar och de existerande förbättras. Visst kan det uppstå trafikstockning uder rusningstrafik, men staden är relativt liten och det innebär ofta inga större problem. Men det finns några saker att beakta när du kör bil på Maui i Hawaii:

  • Kör inte bil på landsbygden under natten
  • Undvik att köra på små vägar när det regnar häftigt
  • Aloha spirit! Var beredd på att lokalbefolkningen kan stanna för att släppa fram bilister, trots att de inte måste!

  Om du vill veta mer om bilkörning i Hawaii och i USA besök vår: körguide för USA.

  Parkering

  I staden Lahaina, på nordvästra Maui, kan det vara svårt att hitta gratis parkering. Istället för att cirkulera i timmar så kan du åka till ett shopping center och inhandla något. Då får du nämligen ofta stå gratis en stund. Hör med personalen i affären. Annars finns det naturligtvis parkeringsautomater där du kan betala för din parkering. Ute på landsbygden är det ofta inga problem att hitta parkering. Om du har ett boende kan du höra med dem om de erbjuder gratis eller rabatterad parkering. Läs alltid skyltar noga och om du är osäker så ring gärna det telefonnummer som finns på skylten.

  Geografisk information

  Maui är ögruppen Hawaiis näst största ö och ligger i Stilla havet. På hela ön bor det närmare 118 000 invånare och de största städerna är Kahului, Wailuku, Lahaina och Kihei. Trots att invånarantalet inte är särskilt stort så måste man räkna med alla de turister som besöker ön! Maui är Hawaiis mest besökta ö. Det strömmar turister hit året om eftersom klimatet bjuder på varmt väder, med temperaturer på ca. 26 grader året om. Som varmast är det mellan juli-oktober och som mest nederbörd faller mellan oktober och januari. Här finns vita paradisstränder, exotisk regnskog och en 3055 meter hög vulkan vid namn Haleakala. Vulkanen utgör faktiskt hela 75% av Mauis landyta, resterande procent består av Mauna Kahalawai, en annan vulkan.

  Kahului Airport

  På Maui finns det fler flygplatser men den mest trafikerade är Kahuluis flygplats. Här landar flygplan från främst Honolulu, som är en stor hub för inkommande flyg till Hawaii.

  Kahului airport (OGG)
  Hemsida: airports.hawaii.gov
  Telefonnummer: +1 808-872-3830

  Kollektivtrafik

  På Maui kan du även ta dig runt med bussar. Företaget Robert Hawaii erbjuder 13 linjer på ön. Bussarna kör 7 dagar i veckan, även på helgdagar. Du kan köpa enkelbiljetter, dygns- och månadsbiljetter. Barn under 2 år åker gratis. För att vara bussar körda på en ö med Aloha-mentalitet så sägs bussarna vara mycket punktliga!

  Bra länkar

  Turistinformation