Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  TRAFIKINFORMATION I USA

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över

  Körinformation för USA

  Generell information
  Om du vill se dig om i USA är en hyrbil nästintill ett måste. Här kan du köra enkelt och bekvämt på de över 6,4 miljoner kilometer väg som finns tillgänglig eller köra över inte mindre än 600 000 broar! USA är enormt och det är omöjligt att se allt. Välj ut en rutt och stanna till i miljonstäder, vid kända sevärdheter och ta ett dopp vid kusterna. I USA är det bara fantasin som sätter gränserna.

  Regler vid bilhyra i USA
  För att få hyra bil i USA måste du vara minst 18 år gammal (minimumålder kan variera beroende på vilken bilkategori du väljer samt vilken stat du hyr i) samt haft körkort i minst ett år. För förare under 25 år kan en extra avgift tillkomma lokalt. Ett internationellt körkort krävs, utöver ditt nationella. Säkerhetsbälten är obligatoriska och barn under 5 år måste sitta i bilbarnstol.

  Hastighetsbegränsningar
  Hastighetsbegränsningar i USA (varierar efter stat och väg):

  • Tätort: 40 km/h/25mph
  • Landsväg: 90-100 km/h/55-65mph
  • Motorväg: 112 km/h/70mph

  Trafikregler
  I USA är det högertrafik. Ge fri väg åt gångtrafikanter, cyklister, skolbussar, ambulanser, polisbilar och brandbilar.

  Bensinstationer
  Bensinstationer är mycket enkla att hitta och många håller öppet dygnet runt samt erbjuder även mini-livs. Bränslepriserna är lägre i USA än i Sverige.

  Vägtullar och avgifter
  På flera amerikanska vägar tillämpas tull. Du tar en biljett vid infart och betalar i tullbåsen innan utfärd.

  Parkering
  I USA får du oftast inte parkera på gatan. Parkera där det tydligt framgår att det är tillåtet. Parkera inte vid gul eller vitmålad trottoarkant - där är det nämligen förbjudet att stå. Annars är det mycket enkelt att hitta parkering i USA. Hotell, nöjesparker, varuhus - alla erbjuder de parkering.

  Försäkringsinformation

  Generell information
  Försäkringsreglerna varierar från land till land. I alla våra priser ingår brand- och ansvarsförsäkring. Vid hyra i USA ingår även olycksfallsförsäkring och stöldskydd i alla priser. Alla detaljer kring försäkringsreglerna kan du läsa på din voucher som du får vid bokning.

  Hyresrestriktioner

  De allra flesta hyrbilar kan köras fritt inom Västeuropa. För vissa hyrbilskategorier finns speciella reserestriktioner och extra avgifter kan tillkomma. Kontrollera online, vid bokning, vilka reserestriktioner som finns för just din valda hyrbilskategori. Vänligen uppmärksamma att det aldrig är tillåtet att ta hyrbilen på en färja.

  Inresa till andra länder
  Vill du korsa gränsen till ett annat land med din hyrbil? Kanske planerar du att köra till Kanada eller Mexiko? Inresa till Mexiko är endast tillåten från vissa platser i USA samt med vissa fordonskategorier. Vänligen kontakta oss på telefonnummer +46 10 888 66 52 eller 0046 105 517 039 (från mobil) så kontrollerar vi vilka regler som gäller för just din bilhyra.

  Envägshyror
  Envägshyror mellan städer i USA är tillåtna och kan ibland kosta extra. Internationella envägshyror mellan olika länder är inte tillåtna. Kontakta oss så beräknar vi kostnaderna.