Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL I MALAGA

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil i Malaga med Auto Europe

  Söker du en prisvärd hyrbil i Malaga? Malaga är en stad som finns i den autonoma regionen Andalusien, vid medelhavskusten, en vibrerande plats full av barer, caféer, nattklubbar och resturanger. Staden har också många världskända museum, festivaler och konserter. Ta en promenad i innerstaden, gå vid hamnen och shoppa i många av de fina butikerna. Malaga har allt du kan önska och massor av solsken.

  Auto Europe är det självklara valet för dig som vill hyra bil till förmånliga priser. Vi samarbetar med världens största hyrbilsföretag och kan på så sätt erbjuda samma hyrbilar som de lokala uthyrarna men till lägre pris, jämfört med om du bokar på plats. Efter över 60 år i branschen kan vi erbjuda biluthyrning i över 180 olika länder samt på över 24 000 destinationer i världen. Du når oss gratis genom att ringa +46 10 888 66 52 eller 0046 105 517 039 (från mobil). Vi finns här för dig 7 dagar i veckan.

  Besök gärna vår sida där du kan läsa tidigare kunders omdömen av sin hyrbilsupplevelse i Malaga.

  Hur är trafiken i Malaga?

  Det är enkelt att köra bil i Spanien. Vägnätet är moderniserat och utanför de centralaste delarna är trafiken relativt lugn och välordnad. Med hyrbil kan du själv välja vart du vill resa och se platser utanför turiststråken. Kör t.ex. längs med kusten på A-92 och besök alla små kustorter eller gör en avstickare upp till någon vacker bergsby. Här kommer litet tips på vad du bör tänka på om du ska köra bil i Spanien.

  • Spanien har högertrafik.
  • Tänk på att spanska förare ibland är dåliga på att blinka när de ska svänga och i rondeller - håll avstånd.
  • Som i Sverige måste du vara 18 år för att få köra bil i Spanien. De flesta uthyrare däremot kräver att man är minst 21 år och att man haft körkort i minst 1 år. Förare under 25 år betalar i vissa fall en extra avgift på plats. Vi informerar om detta när du bokar samt på din voucher.

  • Du får inte prata i mobiltelefon (utan hands-free) när du kör bil i Spanien.
  • Alla i bilen ska använda säkerhetsbälte.

  • Vägtullsstationer kallas "Autopista de peaje" - Om du ser ordet: "peaje", så betyder det oftast att det är en betalväg.

  Var kan jag parkera min hyrbil i Malaga?

  När ni hyr bil i Malaga så inom staden är parkering inom den så kallade blå zonen oftast det billigaste valet. Zonen ha blå linjer och är tillgänglig från måndag till fredag, från 9 till 14 och 17 till 20. På lördagar är de endast öppna på morgonen. Innerstaden är i sig endast till för fotgängare men du kan ofta parkera relativt nära. Uppmärksamma att du max kan stanna 2 timmar. Det finns också många parkeringsgarage. De är dyrare, men öppna 24/7 utan tidsbegränsning. Garage finns vid Plaza de Marina, Alcazaba, Granados och Muelle Uno.

  Om du är intresserad av att läsa mer hittar du bra information i vår körguide för Spanien.

  Malaga flygplats

  Malaga flygplats är huvudflygplats och är den fjärde största flygplatsen efter Mardid-Barajas, Barcelona, och Palma de Mallorca. Flygplatsen ligger söder om staden. Du kan ta tåg, buss eller taxi från flygplatsen in till city. Bussbiljett kostar ca. 3 euro och körs var 30: e minut. Tåg till Malaga centrum kostar ca. 1,80 euro och går varje 20:e minut, och tar ca 12 minuter till Malaga Centro. Flygplatsen har 3 terminaler och har flygningar till över 60 länder. Från Sverige erbjuder flygbolagen SAS, Ryanair, Primera Air och Norwegian direktflyg till Malaga.

  Malaga-Costa del Sol Airport (AGP)
  Hemsida: www.aena-aeropuertos.es/
  Telefonnummer: +34 952 04 84 84

  Att göra i Malaga

  Om du ska hyra bil i Malaga är det en bra idé att planera vad man vill se och vad man absolut måste se. Vi har samlat en liten lista till er som inte är säkra på vad det viktigaste är att se.

  • Ronda: Ta din hyrbil i Malaga norrut från staden och in till bergen där du kan stöta på en spektakulär stad som heter Ronda. Efter en och en halv timme genom bergiga vägar kommer du anlända till denna vackra plats. Staden är överraskande populär bland turister, även om den inte är vid kusten. När du är där kommer du snart förstå varför staden är så magisk. Gå genom medeltida gator, och sitt på en av de fina caféerna som finns vid klipporna.

  • Marbella: Denna pittoreska kusstaden är internationellt känd för sitt fantastiska klimat och sin medelhavsstil. Besök närliggande Puerto Banus och njut av allt som erbjuds. Denna hamn är full av märkesbutiker och många sportbilar och yachter. När du vandrar genom Marbella kommer du själv märka hur många turister som kommer hit. Ta en promenad genom gamla stan och upptäck skönhet runt varje hörn!

  • Estepona: Denna kuststad finns ca. en timme från Malaga och nås genom A-7. Precis som Marbella är Estepona en av städerna längs Costa del Sol, och det finns många likheter, förutom att Estepona är lite mindre turistigt. Staden har en underbar strand som sträcker sig längs staden och gamla staden. Om du går runt på gatorna kommer du upptäcka vita byggnader med fina blomkrukor som hänger längs väggarna. Stadens botaniska trädgård är ett måste att besöka!

  Bästa dagsturerna med min hyrbil i Malaga

  Om du har en bil under din resa måste du nyttja den och åka iväg på roliga dagsturer som kan vara roliga för både stor och liten. Fly undan staden och åk iväg på ett äventyr!

  • Alcazaba: Detta fort byggdes under 900-talet på en kulle med utsikt över hamnen i Malaga. Denna fästning finns i centrala Malaga och togs av Spanien 1487 och är idag en av de mest besökta platserna i staden. Den mauriska arkitekturen är uppenbar och att ta en promenad genom platsen ger dig inte bara en fantastisk utsikt över staden utan även den romerska amfiteatern som ligger vid platsen.

  • Museo de Malaga: Ett besök på Malagas provinsmuseum är ett måste om man besöker staden. Lär dig om de olika imperier och kulturer som har format Malaga och dess folk genom århundradena. Museo de Malaga öppnade 2016 och är 18 000 kvm och har totalt åtta rum. Den innehåller cirka två tusen konstverk och arkeologiska föremål.

  • Flamenco & Tapas: Malaga och Andalusien som helhet är känd för flamenco och tapas. Det är bara rätt att ta en 3-timmars flamenco och tapas tur i denna underbara stad. Om gastronomi är din passion kommer denna tur ge dig traditionella tapas, en flamencoshow och massor av vänliga människor. Träffa nya människor och utforska staden med lokal "vino".

  • Selwo Marina: För de som är intresserade av marint liv och djurshow, är Selwo Marina en perfekt plats att besöka. Parken som finns i Benalmadena ligger 15 minuter med bil från Malaga. Parken är uppdelad i fyra områden, Amazonia, Antillas, Isla de Hielo och Las Hondonada. Här finns delfiner, sjölejon, ormar, fåglar pingviner, ödlor och mycket mer. Utställningarna är mycket underhållande och jättekul för hela familjen!

  • Museo Picasso: Eftersom den berömda konstnären Picasso föddes i Malaga är det naturligt att ett museum dedikerat till hans arbete finns i hans hemstad. Det invigdes 2003 och har 12 stycken permanenta utställningar, och några andra intressanta temporära utställningar. Det finns målningar, skisser och keramik, en bokhandel och ett café.

  Geografisk information & historia

  Malaga är huvudstad i Andalusien och på Costa Del Sol i Spanien. Den spanska solkusten har sedan flera decennier varit svenskarnas favorit. Här finns också både svensk skola, svensk tidning och föreningar för nordbor. Somrarna är varma och behagliga med en härlig havskust från Medelhavet. Vintrarna är milda med temperaturer kring 10-15 grader. Detta kanske är den allra viktigaste orsaken till att så många svenskar "övervintrar" här. För mer rese-inspiration över Andalusien och Malaga kan ni passa på att läsa vår roadtrip-guide till Andalusien.

  Malagas historia stäcker sig cirka 2.700 år bakåt i tiden och är en av de äldsta städerna i världen. Fenicierna grundade Malaca (Malaga) under det sjunde århundradet f.Kr och sedan dess har många olika kulturer erövrat staden. Från bastetania, greker, romare, byzantiner till morianer, blev Malaga en viktig stad genom historian. Under 1487 togs staden under kristen kontroll och har varit under kristet styre sedan dess.

  Ta sig runt i Malaga

  Malagas tågstation heter: Málaga-Maria Zambrano och ligger sydväst om centrum. Med AVE expresståg (körs av företaget Renfe) når du 17 andra större spanska städer.

  Malagas busstation ligger bredvid centralstationen och här finns flertalet bussar som tar dig till platser över hela Spanien - ex. Marbella, Jerez och Cordoba. Busstationen Muelle De Heredia: härifrån kan du resa till städer och byar i regionen.

  Kan jag hyra husbil Malaga

  Med Auto Europe hittar du ytterligare möjligheter att undersöka staden och regionen. Boka en husbil i Malaga, du kan lära dig mer här. Med oss får du friheten att planera en resa helt efter dina egna förutsättningar och behov.

  Bra länkar:

  Dagsutflykter från Malaga

  Turistinformation