Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL PÅ MALAGA FLYGPLATS

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil på Malaga flygplats – Boka och spara

  Endast i Spanien kan vi arrangera en hyrbil åt dig i över 100 städer och byar, inklusive Malaga där vi även har flertalet kontor på flygplats, tågstationer och inne i centrum. Malaga och regionen Andalusien är ett måste för dig som vill njuta av medelhavskust, god mat och fint väder. Varför inte göra resan ernklare med en hyrbil? Absolut smidigast är att du hämtar upp din hyrbil på Malaga flygplats direkt efter att du har klivit av planet och hämtat upp bagaget, så att du kan påbörja din semester i Andalusien på en gång!

  Auto Europe är en hyrbilsförmedlare med mer än 60 års erfarenhet i branschen. Med åren som har gått har vi utvecklat ett stort nätverk av uthyrare över hela världen vilket gör det möjligt för dig som kund att välja från ett stort utbud av hyrbilar i alla bilklasskategorier på över 24000 destinationer i 180 länder. Vi har många nöjda kunder och på vår sida för recensioner av hyrbil i Malaga kan du läsa kunders egna omdöme.

  Flygplatsinformation

  Malagas flygplats är den fjärde största i Spanien och ligger 8 kilometer söder om staden. Flygplatsen har 3 terminalier och flyger till över 60 olika länder. Över 16,6 miljoner passagerare passerade Malagas flygplats under 2016.

  Malaga-Costa del Sol Airport (AGP)
  Officiellt namn: Malaga-Costa del Sol Airport.
  Hemsida: www.aena-aeropuertos.es
  Spanskt namn: Aeropuerto de Malaga-Costa del Sol.
  Adress: Avenida Comandante García Morato s/n., 29004 Malaga, Spain
  Tel: +34 91321 1000
  Läge: Flygplatsen ligger cirka 8 km sydväst från Malagas centrum och cirka 5 kilometer norr om Torremolinos.
  Flygbolag på Malaga flygplats: Mer än 60 flygbolag flyger till Malaga flygplats. Bland de större flygbolagen hittar du bland annat SAS och Norwegian samt många lågprisbolag som EasyJet och Ryanair.

  Var kan jag hämta upp min hyrbil på Malaga flygplats?

  Du kan boka din hyrbil på Malaga flygplats med flertalet olika uthyrningsbolag. Dock finns inte alla kontor inne i terminalerna, det är därför väldigt viktigt att du läser var du kan hämta ut din bil med respektive bolag i Regler, villkor, lokala avgifter & generella affärsvillkor innan du genomför din bokning. Majoriteten av bolagen har dock sina diskar inne i terminalerna. I terminal 2 hittar du biluthyrningsföretagen på källarvåningen, nära bilparkeringen medan de finns på bottenvåningen i terminal 3.

  Uthyrningsbolagen som ligger i anslutning till flygplatsen befinner sig oftast längs med huvudvägen Avenida Garcia Morato som leder till flygplatsen. Du hittar även ett fåtal företag i Villa Rosa, ett industriområde med företag som främst servar flygplatsen. Dessa bolag erbjuder skyttelservice till och från terminalen från deras kontor. Mer information om var på flygplatsen ert hyrbilsbolag ligger samt anvisningar till hur ni tar er dit hittar ni i Regler, villkor, lokala avgifter & generella affärsvillkor i vår bokningsmaskin samt i din voucher.  Behöver ni allmän körinformation för Spanien hittar du det här.

  Avis hyrbil på Malaga flygplats Avis hyrbil på Malaga flygplats
  Avenida Comandante García Morato s/n. ,
  Malaga, Spanien 29004

  + 349 021 093 84
  Öppettider:
  Mån - Sön: 7.00 till 22.00
  Budget hyrbil på Malagaflygplats Budget hyrbil på Malagaflygplats
  Avenida Comandante García Morato s/n.,
  Malaga, Spanien 29004

  + 349 021 093 84
  Öppettider:
  Mån - Sön: 7.00 till midnatt
  Firefly hyrbil på Malagaflygplats Firefly hyrbil på Malagaflygplats
  Avenida Comandante García Morato s/n.,
  Malaga, Spanien 29004

  + 34 952 244 942
  Öppettider:
  Mån - Sön: 7.00 till midnatt
  Hertz hyrbil på Malagaflygplats Hertz hyrbil på Malagaflygplats
  Avenida Comandante García Morato s/n.,
  Malaga, Spanien 29004

  + 34 902 998 706
  Öppettider:
  Mån - Sön: 7.00 till midnatt

  Terminaler

  När du ska hyra bil från Malagas flygplats kan det vara bra att ha koll på terminalerna. Flygplatsen består av tre terminaler belägna bredvid varandra. Terminal 1 hanterar dock ej några flyg längre. I terminal 2 (som kallas för Pablo Ruiz Picasso Terminal) hittar du ankomsthall och bagageupphämtningsplatsen på bottenvåningen, medan check-in diskarna och säkerhetskontrollerna ligger på första våningen. Gaterna ligger belägna på på båda våningar. Var därför extra uppmärksam på vilken våning din gate ligger på, framför allt om du är lite stressad. Terminal 3 är den nyaste och modernaste terminalen på flygplatsen och har precis som terminal 2 ankomsthall och bagageupphämtningen på bottenvåningen och incheckning samt säkerhetskontroll på första våningen. I terminal 3 finns gaterna på våning 1 och 2. Behöver ni assistans på plats finns informationsdiskar på första våningen.

  Flygplatsfaciliteter

  Nöjesutbudet på Malagas flygplats är goda. I terminal 2 har du shoppingmöjligheter på bottenvåningen och första våningen samt restauranger på första våningen. Om du vill växla pengar eller behöver tillgång till internet får du tillgång till detta på bottenvåningen. Terminal 3 har ett stort utbud av butiker i hela terminalen. Caféer och restauranger hittar du på första våningen. På bottenvåningen och första våningen hittar du också andra bekvämligheter som valutaväxling, bankomat och platser med internetanslutning.

  Hur man kan ta sig till och från Malaga flygplats?

  När ni vill  hyra bil i Malagas flygplats och behöver åka raka vägen till Malaga kör ni bara längs med MA-21 (Av. Velazquez) i cirka en mil tills du kommer in i centrum. Sträckan bör ta ungefär 15 minuter. Om du kör i den andra riktningen istället kör du söderut till Torremolinos på ungefär 10 minuter och Fuengirola på 20 minuter via AP-7. Du kan sedan fortsätta på AP-7 i ytterligare 35 minuter till Marbella och legendariska Costa del Sol. Vill du hellre ta dig in i landet ska du sikta på A-92 som tar dig till Sevilla.

  De två främsta sätten att ta sig till och från flygplatsen är med buss eller regiontåg. Med buss A Express Line (Linje 75) kan du ta dig in till Malaga på ungefär 15 minuter. Busshållplatsen är belägen på bottenvåning vid terminal 3 och biljetten kan köpas ombord av chauffören med kontanter. Se därför till att du redan har tagit ut euros innan ni ger er iväg till busshållplatsen. Med regiontåg C1 som sköts av bolaget RENFE kan du ta dig från terminal 3 till Malaga centrum via förortsstationerna på 12 minuter. Avgångarna går var 20:e minut. Tågstationen hittar ni utanför ankomsthallen i terminal 3 mellan esplanaden till avgångshallen. Det finns dock gott om skyltar över hela flygplatsen så att ni hittar rätt.

  Parkeringstips

  Att hitta gatuparkering i Malaga kan vara ganska knepigt. Om du dock hittar en ledig plats försäkra dig först om att det är tillåtet att stå där och försök hitta skyltar med parkeringsregler eftersom staden bedriver en ganska aggressiv kampanj med att bötfälla och bärga bort olagligt parkerade bilar. Däremot finns det gott om övervakade parkeringshus utspridda över staden där du kan parkera säkert utan att behöva bekymra dig om hyrbilen medan du upplever den spektakulära stadskärnan. Alcazaba Parking ligger till exempel nära flera av de främsta sevärdheterna som gamla stan och Picassos födelseplats och givetvis även själva Alcazaba. Nära RENFE tågstation hittar du också parkeringshuset Parking Centro.

  Bra länkar

  Turistinformation