Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL I LISSABON

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil i Lissabon – Europas äldsta huvudstad

  Hyra bil i Lisbon

  Lissabon ligger vid flodens Tagus mynning och välkomnar turister från hela världen. Staden är en med många utmärkelser; det är en av de äldsta städerna i världen, det är en av de äldsta huvudstäderna i Europa, en av de soligaste, en av de vackraste och en av de mest charmigaste med sina ojämna kvarter och krokiga gågator. Det är även en stad med kontrast, från de gamla historiska kvarteren Alfama och Mouraria nedanför slottet São Jorge till det moderna Parque das Nações som dominerar längst med floden.

  Portugisernas relation till havet är djup. Under upptäckarnas tid seglade mängder av fartyg från Lissabon ut i det oförlåtliga Atlanten för att söka nya världar och kom ofta tillbaka med skepp lastade med exotiska kryddor och andra rikedomar från fjärrans land. Än idag är Lissabons relation till havet och vattnet meningsfull och detta kan man bland annat se i de naturliga ristningarna i Jerónimos-klostret och det mäktiga monumentet Padrão dos Descobrimentos som hyllar landets främsta upptäcktsresande män. Utöver detta har även tornet Vasco da Gama tagit inspiration ifrån havet och Lisbon Oceanarium hyllar allt som har med havet och dess djur och natur att göra.

  Besökare kan spendera timmar med att utforska stadens historia och kulturarv. Mängder av palats och museum kan få dig att beundra alla konstverk och arkitektur från tidigare dar när staden ansågs vara Europas port till världen, till exempel är det populärt att besöka Palácio da Ajuda och Aljube Museum.

  Konstälskare kan även besöka Calouste Gulbenkian Museum om tid finnes för här finns det utställningar med verk från världskända konstnärer som Rubens, Rembrandt och Degas. Föredrar du samtida konst kan vi istället rekommendera Berardo Collection Museum som har utställningar med konst från Picasso, Dali och Andy Warhol.

  Men det finns mer till Lissabon än rik historia, vacker arkitektur och fantastisk konst. Staden har en underbar matkultur med inspiration från havet och på bra råvaror. Torkad och saltad torsk, eller bacalao som det heter på portugisiska, är en av stadens specialiteter och något du bara måste prova om du befinner dig i staden. I områden som Alfama och Bairro Alto finns det mängder av uteserveringar att välja mellan men om du vill uppleva en trendig och modern atmosfär kan du även besöka LX Factory som ligger en liten bit utanför centrum.

  Och varför stanna där? Genom att boka en hyrbil i Lissabon kan du ha all den frihet och flexibilitet du längtar efter på en semester och åka exakt vart du vill. Ta en dagstur till närliggande Cascais eller ta dig söderut mot Vilamoura och Albufeira för att uppleva den otroliga Algarvekusten. Med en bil till ditt förfogande kan du själv bestämma vad du vill se och göra utan att ta hänsyn till kollektivtrafik eller dyra taxiresor. Det är även möjligt att hyra bil i Lissabon och sedan lämna den i en annan stad eller till och med land, detta kallas envägshyra och är något du kan boka via oss på Auto Europe.

  För att hjälpa dig hitta det bästa hyrbilsersbjudanden i Lissabon har Auto Europe börjat samarbeta med internationella såväl som lokala hyrbilsleverantörer i staden. Detta betyder att vi kan erbjuda ett stort utbud av fordon och företag i olika prisklasser som du själv här på vår hemsida kan jämföra. Om du så letar efter en van för hela familjen eller en minibil för din weekend-resa i huvudstaden så har vi det du behöver – till marknadens lägsta pris dessutom! Utöver detta har vi även lyxiga cabrioleter som är perfekta att njuta av den portugisiska solen med och till och med husbilar för de som vill upptäcka staden och landet med en husbil. Börja jämföra dina alternativ här på vår hemsida eller ring våra hyrbilsexperter på +46 10 888 66 52 om du vill ha hjälp med att hitta det ultimata fordonet som har allt du söker. Du kan också klicka dig in på vår sida med utvärderingar av hyrbil i Lissabon för att se vad våra tidigare kunder har att säga om sin upplevelse med Auto Europe.

  För mer information om att hyra bil i Lissabon, vänligen klicka på ämnena nedan:

  Våra hyrbilsleverantörer Vanliga frågor Reseguide

  Var kan jag hämta upp en hyrbil i Lissabon?

  Ska du hyra bil i Lissabon kanske du undrar var du kan hämta upp din bokade bil. Auto Europe samarbetar med flera olika företag som har smart belägna kontor runt om i staden och närområdet för att det ska vara så smidigt som möjligt för dig som kund att hämta och lämna fordonet. Förutom flygplatsen och tågstationen har du möjligheten att hämta upp din bil i områden som Restauradores, Marquês de Pombal, São Sebastião och Picoas bland andra.

  Söker du och jämför pris på hyrbil i Lissabon med vår sökmotor kan du se en karta med upphämtningskontoren utplacerade. Denna karta visar alla tillgängliga alternativ under dina sökdatum, men skulle du vilja begränsa resultatet till att bara visa en specifik leverantör går det också att göra. På så sätt kan du få en överblick över var de olika kontoren ligger för att hjälpa dig i ditt beslut om vilken leverantör du ska välja. Om du behöver hjälp med att hitta en leverantör på en specifik plats kan du höra av dig till våra hyrbilsexperter.

  Lissabon flygplats

  Lissabons flygplats ligger cirka 7 km utanför staden och har bra förbindelser in till centrum. Flygplatsen byggdes 1940 och är idag en knutpunkt till och från Portugal och är bland de top 25 största flygplatsern i Europa (räknat på antal passagerare). Flygplatsen trafikeras bland annat av easyJet, Ryanair, Lufthansa, Norwegian och SAS. En ny flygplats är sedan ett antal år planerad, den kommer ligga cirka 4 mil utanför staden på andra sidan floden Tagus.

  Humberto Delgado Airport (LIS)
  Hemsida: www.aeroportolisboa.pt
  Adress: Alameda das Comunidades Portuguesas, 1700-111 Lissabon, Portugal
  Telefon: +351 21 841 35 00

  Lissabon tågstation

  I det vackra området Parque das Nações ligger en av stadens största tågstationer, det vill säga Gare do Oriente, eller Lissabon Oriente tågstation som man brukar säga. Stationen ansluter den portugisiska huvudstaden till andra städer i landet, till exempel Porto, Coimbra och Santarém, men är även väl ansluten inom Lissabon med bussar, spårvagnar och tunnelbana. Det går att hitta billig biluthyrning i Lissabon här på tågstationen och hyrbilskontoren är belägna inne i stationshuset.

  Om du planerar att köra till centrum tar det endast cirka 5 minuter att köra mellan Oriente tågstation och Vasco da Gama bron.

  Gare do Oriente (Oriente tågstation)
  Hemsida: www.cp.pt
  Adress: Av. Dom João II, 1900-233 Lissabon, Portugal
  Telefon: +351 707 210 220


  Boka med de bästa hyrbilsleverantörerna i Lissabon

  Som en erfaren hyrbilsförmedlare med över 60 års erfarenhet är Auto Europe ett bra val för din kommande resa. Vi har under lång tid utarbetat långvariga samarbeten med välkända leverantörer runt om i världen för att kunna erbjuda er kunder de bästa erbjudandena och ett stort utbud.

  I Lissabon har vi partners som Budget, Avis, Europcar, Hertz och en mängd andra etablerade företag på den globala marknaden såväl som mindre kända företag som Guerin, Centauro, Drive on Holiday och Rent a Star att välja mellan. Oavsett vilken leverantör du föredrar finns vi här för att se till att du har den bästa möjliga hyrbilsupplevelsen.

  Budget - Hyra bil med Budget Avis - Hyra bil med Avis Europcar Premium Pick-up - Hyra bil med Europcar Hertz - Hyra bil med Hertz

  Om du vill veta mer om våra leverantörer, till exempel om du har frågor om deras villkor, kontor eller lokala avgifter, vänligen ring en av våra hyrbilsexperter så assisterar de dig på bästa sätt.


  Vanliga frågor och svar om att hyra bil i Lissabon

  Kontakta oss

  Kunder ringer ofta oss med en specifik fråga om att hyra bil i Lissabon. För att besvara dessa frågor och förhoppningsvis spara dig ett samtal, har vi därför beslutat att samla några av de vanligaste frågorna och svaren här. Skulle du trots allt inte finna svaret på din fråga nedan är du självklart välkommen att ringa oss på +46 10 888 66 52.


  Behöver jag ett kreditkort för att hyra bil i Lissabon?

  Ja, det behövs ett kreditkort för att betala din hyrbil på hemsidan. Dessutom krävs det även i samband med upphämtningen för att kunna lämna en deposition.

  Depositionen som lämnas innebär att leverantören låser en viss summa på ditt kreditkort. Om inget kreditkort kan lämnas har leverantören rätten till att neka bokningen eller kräva att en extra försäkring köps till som en extra säkerhet för dem – detta även om man redan har köpt en annan försäkring.

  Det finns några saker man ska tänka på angående kreditkort och deposition. Först och främst måste kreditkortet inte vara exakt samma som det man använde vid bokningen på vår hemsida, det måste dock vara i huvudförarens namn. Detta är viktigt eftersom man kan ha fler än en person listade som förare i sitt hyreskontrakt (till exempel om man nyttjat ett av våra erbjudande med gratis extra förare), men kreditkortet måste vara utfärdat i huvudförarens namn – det vill säga den person vars namn bokningen är gjord i.

  Det andra man behöver tänka på är att leverantören kommer låsa en ganska hög summa på ditt kreditkort (summan varierar mellan olika fordonskategorier, destinationer och leverantörer). På grund av detta måste kreditgränsen vara satt så att leverantören faktiskt kan låsa depositionen. Innan du bokar din bil kan du se summan för säkerhetspanten som behövs lämnas under ”Prisdetaljer”, kontrollera gärna med din bank att ditt kreditkort uppfyller kreditgränskravet. Även efter du bokat en bil kan du se summan för depositionen på din voucher.

  Uppmärksamma att depositionen betalas aldrig, utan låses endast på kortet. Summan kommer låsas upp efter hyrbilen lämnas igen, förutsatt att den är i samma skick som den var i vid upphämtningen.

   

  Vilken typ av försäkring behöver jag till min hyrbil i Lissabon?

  När man hyr en bil i Lissabon genom vår bokningsmotor kan du vara säker på att alla tillgängliga fordon inkluderar de försäkringar som alla motorfordon i Portugal kräver. Denna försäkring innehåller Kollisionsskydd (CDW), Stöldskydd (TP) och ansvar gentemot tredje part. Det första du behöver vara medveten om är dock att både Kollisionsskyddet och Stöldskyddet har en självrisk. Detta innebär att vid en skada eller stöld är kunden ansvarig för att betala hela självrisken medan försäkringsbolaget betalar resten. Det andra är att allt inte ingår i Kollisionsskyddet, det betyder att vissa delar av fordonet inte ingår i försäkringen, till exempel glas, däck, motor, inredning, bilnycklar, osv.

  För att du ska kunna skydda dig och din hyrbil ännu mer, erbjuder Auto Europe olika hyrbilsskydd. Ett av de heter Fullt skydd mot skada och innebär att vi återbetalar självrisken. Med detta skydd återbetalar Auto Europe dig hela självrisken om en skada eller olycka skett. Uppmärksamma att leverantören först kommer debitera dig för skadan och sedan får du pengarna tillbaka av Auto Europe om alla försäkringsvillkor uppfylls. Utöver detta täcker Fullt skydd mot skada delar av fordonet som standard försäkringen inte gör.

  Några leverantörer i Lissabon erbjuder även möjligheten att införskaffa skyddet Utan Självrisk. Kunder som väljer detta skydd behöver inte oroa sig för någon självrisk alls vid olycka, brand, skada eller stöld. Oftast behövs det dock fortfarande lämnas en deposition som kan täcka eventuella förseningsavgifter eller trafikböter, summan som behöv lämnas är dock betydligt mindre än i vanliga fall. Leverantörer i Lissabon som erbjuder detta speciella skydd är bland annat Drive & Go och Key´n Go.

  Oavsett vilket skydd du väljer är det viktigt att du har koll på vad som ingår i det och villkoren, speciellt om du bokar till ett skydd online. När du hämtar upp din hyrbil kommer den lokala leverantören med störst sannolikhet erbjuda dig möjligheten att köpa till deras egna försäkringar, i vissa fall kan de även starkt uppmuntra kunder att göra det även om kunden redan har införskaffat ett skydd via Auto Europe. Om du är påläst på vad ditt skydd redan täcker minskar du risken för att köpa dubbla skydd som har samma funktion.

  Vi vill uppmärksamma att alla försäkringar som erbjuds lokalt är helt valfria. Inga tillköp är obligatoriska om det inte står så på din voucher. Men, om man inte har ett kreditkort, kan leverantören kräva att man köper deras egna försäkring innan de lämnar ut bilen. Detta för att deras egna försäkring minskar självrisken vilket innebär att du inte behöver lämna någon, eller lika stor, deposition. Har man inget kreditkort och inte vill köpa till deras försäkring riskerar man att bli utan bil och förlora sin bokning utan chans till att få pengarna tillbaka. Vänligen läs alltid villkoren för din hyrbil för att undvika missnöjen som dessa.

  Åldersgränser för hyrbil finns också att ta hänsyn till och ofta tillkommer det en extra avgift för förare under 25 år, en så kallad ungföraravgift. Denna avgift betalas lokalt men kan ses redan på vår hemsida innan bokningen under Prisdetaljer. Den kommer även vara listad på din voucher.

   

  Hur är trafiken i Lissabon?

  Om du planerar att boka bil i Lissabon kan det vara bra att vara förberedd och läsa på lite om hur trafiken är. Trafiken i huvudstaden kan många gånger vara hetsig, undvik därför helst centrumkärnan under rusningstrafik och se upp för vespor och mopeder när du kör. Håll avstånd till andra trafikanter och tänk på att det finns mycket gångtrafik i de allra centralaste delarna där mycket turister förekommer. Här kommer lite tips på bra saker att känna till om du ska köra i Portugal:

  • Barn under 150 cm måste sitta i baksätet i en bilbarnstol anpassad för deras ålder och vikt.

  • Tänk på att lämna företräde till spårvagnar och se upp med passagerare som stiger av.

  • Det är inte tillåtet att prata i mobiltelefon under körning i Portugal. Det kan leda till böter. Hands-free går bra.

  • Om du ska parkera på natten rekommenderar vi ett parkeringshus. Lämna aldrig värdesaker kvar i bilen.

  Med en hyrbil är det enkelt att resa i sin egen takt och göra spontanbesök i mysiga små städer och byar. Om du vill veta mer om bilkörning i Portugal, besök vår körguide för Portugal.

   

  Var kan jag parkera min hyrbil i Lissabon?

  Att hitta ledig parkering mitt inne i Lissabon kan vara svårt. I parkeringszoner gäller parkeringsskiva och zonerna kostar beroende på färg: röd (dyrast), gul (mellan) och grön (billigast). I röd zon får man endast stå max två timmar medan man får stå max fyra timmar i gul och grön zon. Tänk på att ställa in rätt tid och vara tillbaka i god tid innan parkeringen löper ut. Läs skyltarna noggrant och parkera helst i parkeringshus under natten. Se till att ha koll på nedan punkter:

  • Parkering förbjuden-skyltar i Portugal är ofta vita eller blå med rött streck

  • Gula eller röda linjer vid gatan innebär att parkering är förbjuden

  • Vanligtvis betalas parkering mellan mån-fre 08.00-20.00 och lör 08.00-18.00

  • Det är olagligt att parkera 5 meter från vägkorsning, 25 meter innan och 5 meter efter en busshållplats, och 6 meter från en spårvagnshållplats
   

  Behöver jag betala vägtull när jag kör min hyrbil i Lissabon?

  Du behöver inte betala vägtull när du kör i Lissabon, ska du köra utanför staden är chansen dock större att du kommer behöva göra det. Vägtull finns på båda av stadens broar Vasco da Gama och 25 de Abril, samt på många av landets motorvägar.

  Det finns två olika tullsystem i Portugal. Det traditionella systemet där man får en biljett när man kör på motorvägen och sedan lämnar samma biljett när man lämnar motorvägen och betalar baserat på körsträckan. Detta system godtar både kontanter och bankkort som betalningssätt. Det andra sättet innebär att man har registrerat sin bil i ett automatiskt tullsystem innan man kör på motorvägen. Då kan man köra på speciella körfält som kallas ”Via Verde” som är markerade med gröna V. Som sagt registreras och sker betalningen då automatiskt tack vara en liten transponder man har i vindrutan. Tänk på att aldrig köra i Via Verde om du inte har denna transponder i bilen, görs detta kommer man få böter.

  Även på Lissabons broar finns det så kallade ”Via Card” körfält. Dessa är endast för registrerade användare och bör därför undvikas.

  Vissa motorvägar i Portugal har inga tullbås, betalningen sker då via ett elektroniskt system eller på ett postkontor eller Payshop. Denna typ av betalning kan endast göras 48 timmar efter att man kört på den tullbelagda vägen (exkluderat helger) och måste göras inom 5 dagar. Likt Via Verde kan man också införskaffa en transponder som sköter betalningen automatiskt.

  Som du säkert lagt märke till är detta inte särskilt praktiskt för turister. På grund av detta erbjuder alla leverantörerna vi samarbetar med möjligheten att hyra till en transponder tillsammans med sin hyrbil. Det innebär att du inte behöver oroa dig över tullbetalningen eller stå i kö för att komma fram till tullbåsen, du kan istället använda dig av de speciella vägfälten. Om du väljer att hyra till en transponder kommer du betala för den lokalt i samband med upphämtningen. Alla tullavgifter kommer sedan automatiskt att debiteras på ditt kreditkort av leverantören.

   

  Kan jag hyra husbil i Lissabon?

  Vill du se och upptäcka mer av Portugal? Då har vi det perfekta valet för dig. När du bokar husbil i Lissabon med oss på Auto Europe får du inte bara möjligheten att utforska i din egen takt utan du kommer även att spara tid och pengar. Ta med familjen på en underbar resa full av kultur, natur, strand och sol!


  Reseguide Lissabon

  Som en av världens äldsta städer är Lissabon en perfekt mix av historia och en modern storstad. Staden är stolt över sin historia och ser ljust på framtiden, något som märks i stadens arkitektur, kultur och atmosfär. I Lissabon finns det otroligt mycket att se och göra så du kommer inte behöva oroa dig över att inte kunna fylla dagarna med aktiviteter, oroa dig istället över vad du ska välja att se först!

  Huvudstaden är också det perfekta starten på en road trip i Portugal. Du kan enkelt köra norrut mot landets andra största stad Porto eller söderut ner mot berömda Algarvekusten och Faro. Oavsett vilken väderriktning du väljer att utforska kommer du kunna njuta av unika guldkorn och soligt väder.

  Även om det talas just om Algarvekusten i Portugal finns det såklart även mängder av andra vackra stränder runt om i landet. Med sin långa kust ut mot Atlanten kan du räkna med att det finns extremt många stränder längst med landets västra del, både som passar soldyrkarna och surfarna. Till exempel ligger högvågsorterna Peniche och Nazaré som surfare från hela världen kommer för att besöka endast en kort bit utanför Lissabon.

  Bästa dagsturerna med min hyrbil i Lissabon

  I Lissabon finns det många spännande dagsturer att ta. Nedan har vi samlat ihop lite olika exempel på dagsturer som finns att åka på som inte ligger alltför långt från innerstaden, och som därför är perfekt om man har bokat en hyrbil i Lissabon.

  Sintra

  Sintra har vackra berg, tjock skog, exotiska trädgårdar och utsmyckade palats. Staden har anor från 1100-talet då den grundades och finns numera med på UNESCOs världsarvslista. Staden har flera fontäner som försörjde folket med dricksvatten som idag är vackra sevärdheter och på toppen av granitberget i staden ligger en morisk borg från 700-talet. Det kända palatset byggdes i slutet av 1300-talet och kännetecknas av två ikoniska skorstenarna. Detta är en dagstur man inte får missa om man är i Lissabon, att ta sig hit på en vardag är bättre än en helgdag om man vill undvika turistmassorna, speciellt under sommartid. Från Lissabon tar det en cirka en halvtimme att köra till Sintra via A37.

  Cascais

  Cascais är som en sommarlekplats och har gått från att var en enkel fiskeby till en mycket populär kuststad. Kom hit för att sola och bada, utöva vattensport eller bara ta promenader. Det finns många fina lunchställen och innerstaden är lite mindre och mysigare än Lissabons innerstad. Via A5 tar det cirka 40 minuter att köra från Lissabon men man kan också åka tåg hit på cirka en timme.

  Evora

  Staden Evora har fortfarande kvar delar av sina gamla stadsmurar och har många byggnader kvar från både romersk och arabisk tid. Här finns underbara små gränder bland gamla byggnadsgränder i de båda stilarna. Det är perfekt att ta ett stopp i denna lilla stad, speciellt om man har bil, och sevärdheter man inte får missa inkluderar Capela dos Ossos, Templo Romano Èvora, Museum of Èvora och Igreja e Mosteiro de São Francisco.

  Setúbal

  Cirka 45 minuter från Lissabon, på andra sidan floden, ligger härliga Setúbal med sina mysiga kvarter och vackra stränder. För de som gillar naturen och vill komma bort från stadsmiljön i Lissabon är detta den ultimata dagsturen att ta, här finns mycket vild natur och många vandringsleder som leder till enskilda stränder och andra sevärdheter. Det arrangeras även båtturer från staden som tar dig ut i Atlanten för att förhoppningsvis få syn på delfiner!

  Att göra i Lissabon

  Det finns väldigt mycket att göra som turist i Lissabon. Vad du väljer att spendera din tid med beror på dina intressen, men nedan har vi listat några saker som turister brukar uppskatta.

  • Lisbon Oceanarium - Detta sjöfartsmuseum är perfekt för barn och vuxna som är intresserade av allt som har med båtar och hav att göra. Ta ett besök för att se lustiga djur och växter. Det finns även temporära utställningar att se på. Om man vill slippa kö är den bästa tiden att komma på morgonen.

  • Mosterio dos Jeronimos - Denna historiska plats och världsarv ligger vid floden Tagus mynning. Klostret uppfördes vid mitten av 1500-talet och är ett av de bästa exemplen på den rikt utsmyckade emanuelstilen. Klostret klassificerades som ett nationellt monument år 1907.

  • Alfama - Denna stadsdel har en typisk arkitektur, med slingrande små gator på höjderna. Hit tar man sig bäst med spårvagnarna. Det finns även trevliga butiker och restauranger, och när man väl tagit sig upp en bit finns det en vacker utsikt över hustaken och vattnet.

  • Calouste Gulbenkian Museum - Detta museum har ofattbara samlingar från grekiskt, romerskt, till turkiskt och kinesiskt. Själva museet ligger i en vacker park som man kan strosa i. Om man är konstälskare eller bara intresserad bör man absolut inte missa detta museum på grund av dess varierade samling av konstverk.

  • Miradouro da Senhora do Monte - Den bästa utsikten i Lissabon finns här! Efter en något utmanande promenad bjuder denna kulle på en magisk utsikt över floden och staden med sina vackra hustak. Om man är sugen på ett annorlunda träningspass är detta ett perfekt val för dig eftersom det krävs en del för att ta sig upp hit. Men om man inte känner för att ta sig hela vägen upp till fots finns det både tuk-tuk och spårvagn att ta.

  Nyttiga länkar

  Touristinformation Lissabon