Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL I LISSABON

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt Mån-Lör
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil i Lissabon till bästa pris

  Portugal erbjuder både intressant historia och arkitektur såväl som fantastiska badstränder och myllrande turistorter. Algarvekusten är extra känd för sina turistorter som Faro, Lagos och Albufeira. Lissabon är en stad som är mycket känd för sina dramatiska stenbyggnader, intressanta muséer och vackra kust. Med en hyrbil i Lissabon finns det väldigt många saker att göra och ger dig mer frihet till att resa runt området.

  När du bokar hyrbil i Lissabon kan du vara säker på att du får utmärkt service och de bästa priserna. Auto Europe förmedlar hyrbilar från världens ledande biluthyrare och kan på så sätt erbjuda biluthyrning på över 24 000 stationer runt om i världen. Med över 60 års erfarenhet av biluthyrning arbetar vi varje dag för att du som kund ska få det bästa priset till den bästa servicen. Hämta en hyrbil på Lissabons flygplats eller på ett centrumkontor. Är dina semesterplaner inte helt spikade? Läs vår roadtrip-guide med förslag på härliga vägar som tar dig runt Portugals mysigaste städer, främsta sevärdheter, bekvämaste hotell och godaste restauranger här! Du kan också inspireras av tidigare kunders upplevelser genom att läsa deras utvärderingar av hyrbil i Lissabon.

  Hur är trafiken i Lissabon?

  Om du ska hyra bil i Lissabon, kan det vara bra att vara förberedd och läsa på om hur trafiken är. Trafiken i Lissabon kan många gånger vara hetsig. Undvik helst centrumkärnan under rusningstrafik. Det är inte helt lätt att hitta parkering mitt i city. Vi rekommenderar att du parkerar en bit från centrum och tar kollektivtrafik in till de centrala delarna. Om du vill se dig om i omgivningarna runt Lissabon eller åka längs med kusten till Porto i norr eller till Algarvekusten och Faro i söder är en hyrbil det utmärkta valet. Se upp för vespor och mopeder om du kör i stadstrafik. Håll avstånd till andra trafikanter. Här kommer lite tips på bra saker att känna till om du ska köra i Portugal:

  • Barn under 150 cm måste sitta i baksätet i en bilbarnstol anpassad för deras ålder och vikt.
  • Tänk på att lämna företräde till spårvagnar och se upp med passagerare som stiger av.
  • Det är inte tillåtet att prata i mobiltelefon under körning i Portugal. Det kan leda till böter. Hands-free går bra.
  • Om du ska parkera på natten rekommenderar vi ett parkeringshus. Lämna aldrig värdesaker kvar i bilen.

  Med en hyrbil är det enkelt att resa i sin egen takt och göra spontanbesök i mysiga små städer och byar. Om du vill veta mer om bilkörning i Portugal besök vår: körguide för Portugal.

  Var kan jag parkera min hyrbil i Lissabon?

  Att hitta ledig parkering mitt inne i Lissabon kan vara svårt. I sk. parkeringszoner gäller parkeringsskiva. Tänk på att ställa in rätt tid och vara tillbaka i god tid innan tiden löper ut. Läs skyltarna noggrant och parkera helst i parkeringshus under natten. Se till att ha koll på nedan punkter:

  • Parkering förbjuden-skyltar i Portugal är ofta vita eller blå med rött streck
  • Gula eller röda linjer vid gatan innebär att parkering är förbjuden
  • Vanligtvis betalas parkering mellan mån-fre 08.00-20.00 och lör 08.00-18.00.
  • Det är olaglift att parkera 5 meter från vägkorsning, 25 meter nnan och 5 meter efter en busshållplats, och 6 meter från en spårvagnshållplats

  Lissabons Flygplats

  Lissabons flygplats ligger ca. 7 km utanför staden, och ni tar er enkelt in till staden om ni har valt att hyra bil i Lissabon, med kollektivtrafiken.. Flygplatsen byggdes 1940 och är idag en knytpunkt till och från portugal och är den 24:e största flygplatsen i Europa. Flygplatsen trafikeras bland annat av easyJet, Ryanair, Lufthansam Norwegian och SAS. En ny flygplats är sedan ett antal år planerad. den kommer ligga ca. 4 mil utanför staden, på andra sidan floden Tejo.

  Aeroporto da Portela de Sacavém (LIS)

  Officiel webbsida: www.ana.pt
  Telefonnummer: +351 21 841 3500

  Att göra i Lissabon

  Det finns väldigt mycket att göra som turist i Lissabon. Man kan redan besöka närliggande städer som Vi har därför gjort en lista på de saker du inte får missa.

  • Lisbon Oceanarium: Detta sjöfartsmuséum är perfekt för barn och vuxna som är intresserade av allt som har med båtar och hav att göra. Ta ett besök för att se lustiga djur och växter. Det finns även temporära utställningar att se på. Om man vill slippa kö är den bästa tiden att komma på morgonen.
  • Mosterio dos Jeronimos:Denna historiska plats och världsarv ligger vid Floden Tajos mynning. Klostret uppfördes vid mitten av 1500-talet och är ett av de bästa exemplen på den rikt utsmyckade emanuelstilen. Klostret klassifierades som ett nationellt monument år 1907.
  • Alfama: Denna stadsdel har en typsik arkitektur, med slingrande små gator på höjderna. Hit tar man sig bäst med spårvagnarna. Det finns även trevliga butiker och resturanger, och när man väl tagit sig upp en bit finns det en vacker utsikt över hustak och vatten.
  • Calouste Gulbenkian Museum: Detta museum har ofattbara samlingar från grekiskt, romerskt, till turkiskt och kinesiskt. Själva muséet ligger i en vacker park som man kan strosa i. Om man är konstälskare eller bara intresserad bör man absolut inte missa detta muséum på grund av dess varierade samling av konstverk.
  • Miradouro da Senhora do Monte:Den bästa utsikten i Lissabon finns här. Efter en något utmanande promenad bjuder denna kulle på, om man är sugen på ett annorlunda träningspass är detta ett perfekt val för dig. Om man inte känner för att ta sig hela vägen upp till fots finns både tuk-tuk och spårvagn att ta.

  Bästa dagsturerna med min hyrbil i Lissabon

  I Lissabon finns det många dagsturer att göra. Vi har samlat ihop lite olika exempel på dagsturer som finns att göa inte alltför långt från innerstaden, som är perfekt om man har en hyrbil i Lissabon.

  Sintra

  Sintra har vackra berg, tjock skog, exotiska trädgårdar och palats. Staden har anor från 1100-talet då den bildades, och finns med på UNESCOs världsarvslista. Staden har flera fontäner som försörjde folket med dricksvatten, och på toppet av granitberget i staden ligger en morisk borg från 700-talet. Det kända palatset som byggdes i slutet av 1300-talet känns igen genom två koniskt formade skortstenar. Detta är en dagstur man inte får missa om man är i Lissabon, ta dig hit hellre på en vardag än en helgdag för att undivka turistmassorna, speciellt under sommartid. Från Lissabon tar det en ca. halvtimme genom A37.

  Cascais

  Cascais är som ett sommarlekplats har gått från att var en enkel fiskeby till en mycket populär kuststad. Kom hit för att sola och bada, utöva vattensport eller bara ta promenader. Det finns många fina lunchställen och innerstaden är lite mindre och mysigare än Lissabons innerstad. Via A5 med tullavgift tar det ca. 40 minuter från Lissabon. Om man vill slippa till kan man ta A37 som lägger på ca. 10-15 minuter på resan.

  Evora

  Staden Evora har fortfarande kvar delar av sina gamla stadsmurar och har många byggnader kvar från både romersk och arabisk tid. Här finns underbara små gränder bland gamla byggnadsgränder i de båda stilarna. Det är perfekt att ta ett stopp i denna lilla stad, speciellt om man har bil.

  Geografisk information & historia

  Lissabon är Portugals huvudstad och ligger på västkusten, vid atlantkusten och är Europas (fastlandets) mest västliga stad. Den gamla delen av Lissabon ligger på sju kullar, så det är ofta ganska branta gator här. I Lissabon bor ca. 560 000 invånare.

  Lissabon var från början en iberisk stad. Senare befästes staden av romarna. Vid mitten av 300-talet blev Lissabon ett biskopssäte och under 400-talet togs staden över ac alaner, sveber och visigoter. Från 716-1147 togs staden av araberna tills Alfons I av Portugal intog staden. Lissabon blev Portugals huvudstad 1256. Under tiden då Portugal hade sina upptäcksresor och expanderades kolonialt blev Lissabon Europas vikigaste och största handelsstad. Detta kom att förändras när Spanien ockuperade under 1580-1640.

  Lissabon har ett subtropiskt medelhavsklimat med varma somrar och milda vintrar. Detta innebär härliga stränder och varmt vatten, perfekt att bada i större delen av året. Läs vår roadtrip-guide med hyrbil till Portugals bästa stränder här för en härlig och minnesvärd semester!

  Ta sig runt i Lissabon

  Från flygplatsen kan du ta flygbussar, lokalbussar eller tunnelbana. Inne i staden kan du åka med tunnelbana, bussar, spårvagnar, färjor och bergbana. Lissabon har fem tågstationer. Ett tips är att skaffa Lisboa Card som kan köpas vid turisminformation, som ger gratis tillgång till kollektivtrafik, och rabatter på flera muséum och turistattraktioner.

  Tågstation

  Den mest centrala stationen heter Rossio. Härifrån kan man ta nationella tåg som förbinder Lissabon med Braga i norr och Faro i söder. I övrigt finns två huvudstationer, Santa Apolina och Gare do Oriente.

  Tågtrafik

  Du kan ta dig från Lissabon till Sintra, Carcavelos, det finns även tåg som går till Madrid. För att lära mer om den tillgängliga tågtrafiken från Lissabon kan du besöka tågföretagets hemsida.

  Kan jag hyra husbil i Lissabon?

  Vill du se och upptäcka mer av Portugal? Då har vi det perfekta valet för dig. När du bokar husbil i Lissabon med oss på Auto Europe får du inte bara möjligheten att utforska i din egen takt utan du kommer även att spara tid och pengar. Ta med familjen på en underbar resa full av kultur, natur, strand och sol. Hitta mer information genom att klicka här.

  Bra länkar

  Turistinformation