Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL I CASCAIS

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil i Cascais med Auto Europe

  Cascais ligger i mellersta Portugal och är en mysig liten stad vid atlantkusten. Precis bredvid ligger staden Estoril och en halvtimmes bilfärd bort hittar man Portugals huvudstad Lissabon. Många väljer dock att stanna kvar i Cascais vid kusten. Här kan man njuta av livet - bada, sola och äta gott. Beställ en hyrbil i Cascais och besök piratgrottorna vid Boca do inferna. Annars tar du en tur med din hyrbil utmed kusten och kollar in jetsetarnas lyxiga bostäder. Är du inte helt säker på vad du ska göra på din semester ännu kan du hämta inspiration till en härlig roadtrip längs Portugals bästa stränder som går via Cascais, Estoril, Costa da Caparica och Lissabon i vår roadtrip-guide!

  Auto Europe är en hyrbilsförmedlare med över 60 års erfarenhet av biluthyrning. Vi erbjuder alltid låga hyrbilspriser. Vi samarbetar med flera välkända biluthyrare världen över däribland Avis och Europcar. Hos oss hämtar du enkelt din hyrbil i Cascais på flera platser i staden. Har du frågor kring biluthyrning kan du alltid kontakta Auto Europe 7 dagar i veckan.

  Hur är trafiken i Cascais?

  Det finns ganska mycket trafik i och runt Cascais. Det finns många envägsgator och stoppförbud i Cascais. Körning i rusningstider bör undvikas för att spara stress och väntetid vid en trafikstockning. Cascais ligger vid Lissabon som är ansluten till flera motorvägar. A2 leder inåt till Madrid i Spanien, A12 och IP1 leder till Moscavide och Montijo. I norr ligger motorväg A8 som leder till Leiria och A1 vid kusten som förbinder Lissabon med Porto. För att hjälpa dig att anlända säkert till din destination nar du ska hyra bil i Cascais har vi listat några av de viktigaste trafikreglerna i Portugal som du bör notera för att undvika böter:

  • Alkoholgränsen är 0,5. Vid brott kan det bli böter, förlust av körkort eller fängelse.
  • Obligatoriskt säkerhetsbälte för förare och alla passagerare.
  • Det måste finnas en säkerhetsväst för varje passagerare i bilen.
  • Telefonsamtal är endast tillåtet med handsfree-system. Böter på 120 euro kan ske vid brott.

  För mer information om trafikreglerna i Portugal, läs vår förarinformation till Portugal här.

  Var kan jag parkera min hyrbil i Cascais?

  Under högsäsong på sommaren kan det vara mycket svårt att hitta en gratis parkeringsplats med din hyrbil i Cascais. Även om det finns en stor parkeringsplats nära hamnen övervakas inte denna. Det är bättre att använda hotellets parkeringsplats eller parkera ditt fordon i ett av de bevakade områdena, t.ex. vid en av köpcentra, utanför innerstaden.

  Lissabons flygplats

  Närmaste flygplats ligger i Lissabon. Motorväg A5 tar dig till Lissabon på cirka 35 minuter. Från centrum är det ytterligare 15 minuter i norr tills du når Lissabons flygplats.

  Lissabon Airport (LIS)
  Officiellt namn:
  Aeroporto Humberto Delgado Lisboa
  Hemsida: https://www.aeroportolisboa.pt
  Adress Alameda das Comunidades Portuguesas, 1700-111 Lisboa, Portugal
  Telefon:+351 21 841 3500

  Att göra i Cascais

  Vilken absolut vacker och rolig stad Cascais är. Staden är rik på historia, sevärdheter och aktiviteter som man inte kan missa. Det är en bra ide att hyra bil i Casacis eftersom du kommer vilja göra en hel del omkring staden. Det är en fiskestad så att du kan njuta av de fina hamnarna och den goda maten. Man kan ocksa bara koppla av på stranden under ett par dagar, och njuta av havet och solen. Stränderna längs Cascais-Estoril-Lissabon kusten är den bästa delen av staden och det klara vattnet och stränderna är verkligen den bästa delen.

  • Boca do inferno : Aven känd som Hell's Mouth. Detta är faktiskt många olika klippor som är väldigt väderlekspresenterade och omarbetade äkta skönhet för lysande fotograferingsmöjligheter. Den primära platsen är en stor grotta som skapar ett tumultigt vattenögonblick. Under tiden kan du säkert hitta några seriösa dykare som utforskar grottorna.

  • Guincho Beach: Här har du en fin strand med rent och avkylande vatten, eftersom det är Atlanten. Här finns manga surfare och om du själv ar sugen finns det flertal surfkurser. Detta gör att det finns en hel del kul att titta på. Ett härligt ställe med fin sandstrand och resturanger. Det är därmed också trevligt att promenera om du inte surfar. Det är ocksa nära att cykla till och från Cascais och svårt att parkera om du inte är först på morgonen.

  • Marechal Carmona Park: Denna park är en grönskande oas centralt i Cascais som erbjuder både ett lugn, men också en del roliga upplevelser tack vare alla djur som tuppar, hönor och sköldpaddor som finns i parken. Det finns ett mysigt kafé som rekommenderas, men det går även att ta med sin egen picknick då det finns många bänkar och bord i den bortre delen av parken där man i lugn och ro kan avnjuta sin egen mat.


  • Museo do Mar: Det finns mycket mer att se i det här museet än man skulle ha trott. Detta museum inriktar sig pa havet och dess liv. Det finns skärmar om den fauna som lever i havet, såväl som fysik i havet, fiske och djuphavsutforskning. Det är allmänt informativt och alla gar därifran med mer vetskap om havet. Den skriftliga informationen är på engelska och portugisiska.

  Bästa dagsturerna med min hyrbil i Cascais

  Det finns flera möjligheter till underbara dagsturer med en hyrbil i Cascais. Vi rekommenderar att man tar sin tid och lungt och säkert planerar bade rutten och ”att göra-listan”. Här nedan har vi samlat de dagsturer vi tycker är värdast att göra:

  Lissabon

  Lissabon är Portugals huvudstad och ligger på västkusten, vid atlantkusten och är Europas (fastlandets) mest västliga stad. Den gamla delen av Lissabon ligger på sju kullar, så det är ofta ganska branta gator här. I Lissabon bor ca. 560 000 invånare. Lissabon är en stad som är mycket känd för sina dramatiska stenbyggnader, intressanta muséer och vackra kust. Hit tar du dig pa max. 35 minuter genom vag A5 beroende pa trafik.

  Sintra

  Från Cascais tar det en ca. 20 minuter genom väg A16. Sintra har fina berg, vacker skog, trädgårdar och palats. Staden bildades under 1100-talet, och finns med på UNESCOs världsarvslista tack vare anorna som finns kvar. Sintra har flera fontäner som försörjde folket med dricksvatten, och på toppen av det ikoniska granitberget ligger en morisk borg från 700-talet som man inte ska missa att se när man är i stan. Det kända palatset som byggdes i slutet av 1300-talet känns igen genom två koniskt formade skortstenar. Boka gärna biljetter i förväg da det är mycket populärt.

  Fátima

  Fátima är en central portugisisk stad som är hem till helgedomen i Fátima, en katolsk pilgrimsfärdsplats. Capelinha das Aparições markerar platsen där Jungfru Maria påstås uppträda 1917. Andra heliga platser inkluderar Basílica de Nossa Senhora do Rosário, med sina gyllene änglar och den moderna kyrkan Igreja da Santíssima Trindade. Museu de Arte Sacra e Etnologia uppvisar religiösa artefakter. Här kan man även besöka grottor och parker. Fran Cascais tar det cirka 2 timmar med väg A1.

  Geografisk information & historia

  Cascais ligger i Lisboa-regionen i västra Portugal vid Atlantkusten, cirka 32 kilometer från huvudstaden Lissabon. Hela Cascais län har över 205 000 invånare. Temperaturen på termometern klättrar upp till 28 grader Celsius på sommaren, och även på vintern är temperaturen mild och sjunker sällan under åtta grader Celsius.

  Människans närvaro i Cascais går väldigt långt tillbaka, ända till romarna, som byggde här ett centrum för förädling av fisk. 1364 skrev kung D. Pedro I ett brev som skiljer Cascais från Sintra och lyfter den tidigare till en autonom stad. Därefter var stadens ekonomiska betydelse för Lissabon redan klar: Cascais garanterade en del av fisken och jordbruksförsörjningen. Under de följande årtiondena blev fisket stadens främsta inkomstkälla.Cascais hade en viktig strategisk position för att försvara sig mot attacker från havet. Således byggdes flera fortar längs kusten. De var emellertid inte tillräckligt och i 1580 tog den spanska armén ut i staden för att erövra Lissabon. Således började den spanska regeringen i Portugal, som varade fram till 1640.

  På grund av sin närhet till huvudstaden i Portugal, andra platser som Sintra eller Estoril och dess pittoreska kustplats, är Cascais idag ett mycket populärt semestermål för resenärer runt om i världen. Det årliga trevliga klimatet i regionen bidrar också mycket till detta.

  Ta sig runt i Cascais

  Staden är liten nog att utforska helt till fots. För att få en känsla för livet är det bäst att promenera runt. Uppför, bortom centrum finns det många smala kullerstensgator för att utforska med intressant arkitektur, växter och djur att. Om du inte ska f¨rdas med bil finns det andra alternativ:

  Tåg

  Cascaiss tågstation heter (Gare de Cornavin) och ligger i den centrala delen av staden. Med tåg från Comboios de Portugal (CP) har du en billig och snabb förbindelse mellan Cascais och Lissabon. Denna rutt används också på andra ställen (t.ex. Estoril), så du bör planera 30 till 40 minuter för resan. Omkring 20 minuter avgår ett tåg vid stationen, senast möjliga resa i Cascais och Lissabon kan du börja klockan 01:30 på natten.

  Taxi

  Taxibilar finns i centrum av Cascais. Bland annat finns taxi vid centralstationen eller så kan de ta emot förbipasserande.

  Nyttiga länkar

  Turistinformation