Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL I FUNCHAL

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil i Funchal med Auto Europe

  När du bokar en hyrbil i Funchal, på Madeira kan du vara säker på att du får utmärkt service och de bästa priserna. Auto Europe samarbetar med biluthyrare från branschledande företag och kan på så sätt erbjuda biluthyrning på över 24 000 stationer runt om i världen. Med över 50 års erfarenhet av biluthyrning arbetar vi varje dag för att du som kund ska få det bästa priset till den bästa servicen. Hämta biluthyrning på Funchal flygplats eller på ett centrumkontor på ön.

  Här kan du läsa utvärderingar av hyrbil i Funchal skrivna av Auto Europes tidigare kunder.

  Trafik och parkering

  Funchal är nog det endas stället på Madeira där biltrafiken är lite mer tät - annars kan man inte tala om någon besvärlig trafik precis. Vägarna på Madeira håller bra kvalitet och det är inte längre något äventyr att ta sig runt på ön. Självfallet kan det förekomma smala eller branta passager på landsbygden. Om du vill se hela Madeira kan du köra kustvägen (ER101), som också var öns första riktiga väg. Att hyra bil i Funchal är ett utmärkt sätt att upptäcka Madeira på. Var inte begränsad till turistbussarnas rutter utan gör din egna val. Läs gärna lite generella tips på saker du bör beakta när du kör bil i Funchal och på Madeira generellt:

  • Eftersom Madeira tillhör Portugal så gäller högertrafik.
  • Om du kör på landsbygden kan det vara bra att ta med extra dricksvatten.

  Mer information hittar du i vår körguide för Portugal.

  Parkering

  Att hitta ledig parkering på gatan i Funchal centrum kan vara svårt. Vi rekomenderar ett parkeringshus eller hotellets parkering. Du kan enkelt ta en buss in till stadskärnan istället. Lämna aldrig värdefulla saker i bilden när du parkerar och välj en övervakad parkering under natten.

  Geografisk information

  Funchal ligger på sydöstra Madeira och är ön största stad. Madeira, som tillhör Portugal, ligger i Atlanten ca. 40 mil nordväst om Kanarieöarna. Funchal har ca. 112 000 invånare och har varit bosatt sedan 1424. Runt staden löper en dal formad som en amfiteater. Själva ön Madeira är en vulkanisk ö med frodig växtlighet, stenstränder och sandstränder. Det finns också många naturliga lavabassänger med varmare vatten och havsbassänger. Själva Funchal är en gammal stad med byggnader i kolonialstil, grönskande parker, ett myllrande folkliv med restauranger och mysiga små gränder. Liksom på Kanarieörna råder det sommar året om här på Madeira och temperaturen kryper sällan under 20 grader. Hit kan man åka hela året. Oktober till december är de regnigaste månaderna. Men när det regnar så regnare det hastigt och det är sällan det småduggar. De bergigaste områderna får mest regn.

  Madeira flygplats (KFNC)
  Hemsida: www.aeroportomadeira.pt
  Telefonnummer: +351 291 520 700

  Kollektivtrafik

  I Funchal körs gula bussar men det finns inga definierade stationer. Det är bara att stanna en buss så kan du kliva på. Biljetter köpes på bussen.

  Nyttiga länkar

  Turistinformation Funchal