Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL I PORTUGAL

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil i Portugal - Sol & gyllene stränder väntar dig

  Hyrbil i Portugal

  Med mäktiga bergsområden i norr och soliga stränder och öppna landskap i söder är Portugal ett varierat land med mycket att se. Här väntar antika slott, krokiga kullerstensgator, magiska stränder och historiska städer som Porto och huvudstaden Lissabon. Njut av ett glas rött vin i solen eller prova landets portvin som har sitt ursprung från just norra Portugal och Porto (varav namnet). I norr finner du många av landets vingårdar men också grönskande skogar, berg och landets största nationalpark Peneda-Gerês.

  Lissabon är en trendig stad som varje år får mer och mer uppmärksamhet internationellt. Hoppa på den klassiska spårvagn 28 som kör dig igenom historiska kvarter och många av huvudstadens främsta sevärdheter eller ta dig upp på en av takbarerna i området Bairro Alto för en fantastisk utsikt över staden. Även om huvudstaden är hem till många unika sevärdheter som slottet Castelo de S. Jorge, den häftiga hissen Santa Justa och det stora torget Praça do Comércio så är det framför allt atmosfären, kulturen och arkitekturen som gör Lissabon till en eftertraktad destination bland internationella turister. Även Faro i soliga Algarve är det många som väljer att resa till på grund av dess varma klimat och gyllene stränder som fortsätter kilometer efter kilometer. Du märker, Portugal har något för alla!

  Att hitta en hyrbil i Portugal kunde inte vara enklare än vad det är hos oss på Auto Europe. Vi har över 60 års erfarenhet i bagaget och starka samarbeten med ledande hyrbilsleverantörer på den globala och lokala marknaden. Hos oss hittar du ett stort utbud på fordon för olika ändamål och, förutom klassiska hyrbilar i olika storlekar, erbjuder vi även möjligheten till att hyra en husbil och en bil från vår exklusiva lyxklass. Hitta din nästa semesterbil med hjälp av vår sökmotor eller kolla in våra olika erbjudanden för att se om du kan spara ännu mer på din nästa bokning. Om du behöver assistans kan du ringa våra hyrbilsexperter på +46 10 888 66 52 som kan besvara alla dina frågor eller hjälpa dig hitta de bästa hyrbilserbjudanden i Portugal. Om du hellre vill läsa om vad våra tidigare kunder har att säga om sin hyrbilsupplevelse i landet kan du klicka dig in på vår sida med utvärderingar av hyrbil i Portugal.

  För mer information om att hyra bil i Portugal, vänligen klicka på ämnena nedan:

  Våra hyrbilsleverantörer Vanliga frågor Fordons alternativ

  Var kan jag hämta upp en hyrbil i Portugal?

  Det finns nästan inga begränsningar på var du kan hämta upp din hyrbil i Portugal. Auto Europe har tillgång till upphämtningsplatser i hela landet, inkluderat semesteröarna Madeira och São Miguel mitt ute i Atlanten. Det spelar alltså ingen roll om du letar efter en hyrbil i Ponta Delgada ute till havs eller i storstaden Lissabon på Portugals fastland, Auto Europe har något för dig. Många av våra upphämtningsplatser är smart belägna på platser där mycket turister håller till, till exempel på flygplatser, tågstationer och centralt i storstäder över hela landet.

  När du anländer för att hämta upp din bokade bil är det bara att bege dig till hyrbilskontoret och vänta på din tur. Se till att du har med dig ditt körkort, Auto Europe voucher, kreditkort och eventuella andra dokument leverantören bett om - vilka dessa är kan du se på din voucher. Väl framme i disken läs igenom kontraktet noga innan du signerar något, se till att du förstår villkoren och vad som gäller när det kommer till bränslepolicy, envägsavgifter, förseningar och så vidare. Ta upp eventuella funderingar med den lokala personalen eller kontakta oss om du behöver hjälp eller stöd.

  Billig biluthyrning på de populäraste flygplatserna och tågstationerna i Portugal

  Boka med de bästa hyrbilsleverantörerna i Portugal

  Med över 24,000 upphämtningsplatser i hela världen kan du vara säker på att Auto Europe har ett erbjudande som passar dig. Vi finns i hela Portugal och erbjuder prisvärd biluthyrning på fastlandet men också på de portugisiska öarna, till exempel kan du hämta upp din bil i Funchal på Madeira eller i Ponta Delgada på São Miguel.

  Förutom många destinationer att välja mellan behöver du också ta ett beslut om vilken leverantör du ska boka med. Vi har under lång tid byggt upp samarbeten med alla de globala företagen på marknaden, såväl som mindre lokala och nationella leverantörer, som du som kund nu kan dra nytta av. Hos oss kan du jämföra leverantörernas olika priser, villkor och erbjudande för att ta ett välgrundat beslut om vilket alternativ som är bäst för dig. Skulle du ändra dig kan du ändra, eller till och med avboka, din hyra helt kostnadsfritt upp till 48 timmar innan upphämtningsdatumet - Det är bara en av många fördelar med att boka via Auto Europe.

  Guerin - Hyrbilsinformation Budget - Hyrbilsinformation Europcar - Hyrbilsinformation
  Hertz - Hyrbilsinformation Avis - Hyrbilsinformation Sixt - Hyrbilsinformation

  Om du har ytterligare frågor relaterade till våra leverantörer, eller om hur du går till väga för att hyra bil i Portugal på vår hemsida, kan du ringa +46 10 888 66 52 eller skicka in din fråga till seres@autoeurope.de. Vår hårt arbetande och duktiga personal kan hjälp dig med frågor som till exempel leverantörernas öppettider, vad man gör om man behöver hämta eller lämna hyrbilen utanför ordinarie öppettider, hyrbilsskydd, lokala avgifter samt hjälpa dig hitta det bästa erbjudandet.


  Vanliga frågor och svar om att hyra bil i Portugal

  Kontakta ossVi anser inte bara att vårt jobb är att hjälpa dig boka bil till bästa pris i Portugal, vi anser att det också är att se till att du har en trygg, säker och lyckad hyrbilsupplevelse från start till slut. För att göra det finns vår fantastiska kundtjänst tillgänglig över telefon alla dagar i veckan och du kan alltid ringa dem om du har ett problem, eller om du bara behöver svar på en snabb fråga. Vi förstår att det kan vara lite läskigt att hyra bil, speciellt i ett främmande land som Portugal, och vi vill därför besvara alla dina frågor och funderingar så du inte behöver oroa dig. Nedan kan du hitta svaren på några av de vanligaste frågorna som vi får höra, men tveka inte att höra av dig om du har en annan fråga eller om du vill vi ska förtydliga något ytterligare. Auto Europe är helt transparenta när det kommer till priser, villkor, försäkringar o.s.v. - kontakta oss gärna så förklarar vi vad som gäller.

  Du kan också kolla igenom våra restips om du vill förbereda dig ännu mer för din semester och bilhyra.


  Hur gammal behöver jag vara för att hyra bil i Portugal?

  Ska man hyra bil i Portugal är reglerna generellt att man måste vara över 18 år och haft körkort i minst ett år. Vi säger att detta är den generella åldersgränsen eftersom individuella leverantörer kan ha olika krav och därmed sätta sina egna åldersgränser. Till exempel är det många av hyrbilsföretagen i Portugal som tar en extra avgift för kunder som är under 26 år medan vissa inte ens hyr ut sina bilar om man är under 21 år. Även seniora förare kan i vissa fall behöva betala en extra avgift, alla leverantörer tar inte denna avgift, men bland annat Rent A Star och Centauro gör på de flesta destinationerna i Portugal.

  När du bokar en bil via Auto Europes hemsida är det viktigt att du anger din ålder så att vi ska kunna förse dig med korrekt och relevant information angående åldersrestriktioner. Är du under 21 år och ska hyra bil kan det förekomma en del villkor och avgifter du behöver vara medveten om innan hyran påbörjas, för att vi ska kunna ge dig den informationen måste vi därför veta din ålder. På vår hemsida kan du, efter du klickat in på en specifik hyrbil, se fordonets ålderskrav genom att klicka på den blåa texten Prisdetaljer och sedan Information om Chauffören. Samma information kommer även stå på din voucher, men det kan vara bra att ta en titt där innan man slutför en bokning online.

   

  Kan jag hämta upp en hyrbil i Portugal på ett ställe och lämna på ett annat?

  Du kan hämta din bil på ett ställe och lämna den på ett annat, detta är känt som envägshyra. Vissa restriktioner förekommer, till exempel kan du inte hämta upp fordonet i Porto och sedan lämna det på Madeira – det vore både omöjligt och opraktiskt. Inom Portugals fastland är det nästan fritt fram att hämta och lämna hyrbilen på olika ställen, vill du hämta den i Lissabon och sedan återlämna den i Cascais, Faro, Albufeira, Sintra eller i någon annan stad på det europeiska fastlandet går det alltså bra. Du kan även hyra bil i Portugal och sedan lämna den i ett annat europeiskt land, kanske grannlandet Spanien eller någonstans i romantiska södra Frankrike.

  Auto Europe tar ingen avgift eller sätter några begränsningar på envägshyra, verken i Portugal eller på någon av våra andra destinationer. Detta innebär inte att du inte kan behöva betala för din envägshyra och att du kan resa obegränsat dock, leverantören du hyr av kan nämligen ha olika restriktioner. De flesta tillåter envägshyror fritt inom Portugal och Västeuropa, antingen gratis eller mot en extra avgift. Planerar du att köra din hyrbil i Östeuropa kan restriktioner förkomma och likaså om du hyr en av våra exklusiva lyxbilar. Vänligen se en hyrbils reserestriktioner på vår hemsida under PrisdetaljerGenerella affärsvillkor.

  Om en leverantör har en avgift för envägshyror kommer du se priset för detta på vår hemsida innan du slutför en bokning. Betalningen görs antingen i förväg via oss, eller till leverantören i samband med upphämtningen. Oavsett vad kommer vi meddela dig det uppskattade beloppet så du inte blir bemöt med en hög extra avgift du inte visste fanns när du anländer för att hämta upp din hyrbil. Även om detta inte är Auto Europes avgift (vi tjänar absolut inget på envägsavgifter), tycker vi det är viktigt att berätta om alla extra avgifter och kostnader som kan uppkomma när man hyr en bil via oss.

  Vänligen observera att du måste uppge alla de länder du planerar att besöka med din hyrbil i samband med bokningen, även om du inte kan hämta bilen på ett ställe och lämna den på ett annat. Hämtar du bilen i Faro, passerar gränsen till Spanien, utforskar södra Spanien i några dager och sedan kör tillbaka och lämna bilen i Faro måste du alltså meddela detta. Anledningen är att vi måste kunna försäkra att fordonet du kör i faktiskt får köra i det land du befinner dig i. Som sagt tillåter de allra flesta hyrbilsföretagen i Portugal att man får köra deras bilar i andra länder, men detta måste bekräftas. Till exempel kan det förkomma vissa restriktioner eller extra avgifter för tjänsten. Det är därför med störst vikt att du i förväg meddelar oss dina resplaner så vi kan garantera att din resplan är genomförbar.

   

  Behöver jag ett kreditkort för att hyra bil i Portugal?

  Huvudföraren måste ha ett kreditkort i sitt eget namn med sig som har tillräckligt mycket pengar att låsa eftersom det är med detta kort säkerhetspanten kommer lämnas. Kreditkortet måste vara just ett kreditkort (inte debit) och andra typer av kort kommer inte accepteras. Depositionen som låses på kreditkortet kommer släppas kort efter hyrbilen återlämnas, förutsatt att fordonet är utan skador och i samma skick som det var i när det hämtades. Kan man vid upphämtningen inte lämna en deposition på grund av att man inte har ett kreditkort, kan det resultera i en förlorad bokning eller att man behöver köpa till ytterligare försäkring (som ofta är mycket dyr).

  Vänligen observera att det kan behövas två kreditkort om du hyr en bil från vår exklusiva fordonskategori. Detta eftersom de bilarna har ett mycket högt värde och leverantören kräver du två kreditkort i huvudförarens namn som extra säkerhet.

  De vanliga korten som accepteras av leverantörerna i Portugal är Visa, Mastercard, Diners och American Express. Kolla gärna under PrisdetaljerInformation om Leverantörernas Betalningspolicy på vår hemsida för att dubbelkolla. Informationen kommer också stå tydligt på den voucher du får av oss via mejl efter en slutförd bokning. För mer information om bilhyra och kreditkort kan du läsa vårt blogginlägg som besvarar sex vanliga frågor om kreditkort och säkerhetspant.

   

  Vilka är de viktigaste körreglerna i Portugal?

  Det är inga större skillnader mellan att köra i Portugal och något annat västeuropeisk land, kanske kan det uppfattas som lite hetsigare än hemma i Sverige. Se till att du följer landets trafikregler och lagar och läs därför gärna på lite om Portugals körinformation så kommer det inte vara några problem. Hastighetsgränserna varierar mellan 50 km/h i stadsområden, 90 km/h på landsvägar och 120 km/h på de flesta av landets motorvägar. Se till att alltid följa hastighetsgränserna för att undvika böter. Alla passagerare, oavsett ålder eller plats i bilen, måste alltid använda säkerhetsbälte medan bilen är i rullning. Barn under 12 år måste också sitta på en bilkudde eller bilbarnstol i baksätet, det är förbjudet för barn under 12 år att sitta i framsätet. Undantag kan förkomma om barnet är under tolv år men länge än 135 cm, vänligen dubbelkolla med leverantören innan ett barn under tolv sätter sig i framsätet.

  Som sagt kan trafiken uppfattas som lite hektisk i Portugal, speciellt kring stora städer som Porto och Lissabon under rustningstrafik. Ta det lugnt, stressa inte upp dig och försök ha ett gott samspel med övriga bilister. Skulle du vara med om en olycka är det viktigt att du kontaktar polisen och den lokala leverantören - självklart efter du satt dig själv i säkerhet, det är det allra viktigaste. Se också till att din hyrbil är utrustad med en varningstriangel och en reflexväst du kan använda dig av om du får motorstopp eller är med om en olycka. Alla fordon i Portugal måste också ha försäkringsbevis och registreringsbevis i bilen, detta är det lag på.

  Andra trafikregler att ha koll på är att man kör på höger sida av vägen och därför passerar andra bilar på vänster sida. Att passera på höger sida är strängt förbjudet och kan leda till böter på upp till 1,000 euro (cirka 10.500 SEK). Det är även förbjudet att prata i telefon eller parkera mot trafikens riktning, görs det kan det resultera i böter på upp till 600 euro (cirka 6300 SEK). Får du trots allt en bot kommer den skickas till den lokala leverantören som i sin tur kommer skicka den till dig, då ofta efter de lagt på en administrativ avgift för besväret.

  Även om Portugal är ett land som älskar sitt vin är det inte okej att ta sig ett par glas och sedan sätta sig bakom ratten. Alkoholgränsen ligger på 0,5 promille, vilket är något högre än i Sverige, men vi rekommenderar aldrig att kombinera alkohol med bilkörning. Se också upp för gångtrafikanter och passagerare som hoppar av de berömda gula spårvagnarna i Porto eller Lissabon. Dessa har alltid företräde och kör därför extra försiktigt om du befinner dig i centrum eller var stora folkmängder befinner sig.

   

  Behöver jag betala vägtull när jag kör min hyrbil i Portugal?

  Ja, en del motorvägar i Portugal behöver du betala tull på. Du betalar från och med att du kör på motorvägen tills det att du lämnar, priset baseras alltså på din körsträcka. Enkelt ta en biljett i ett av de traditionella tullbåsen när du kör på motorvägen, lämna sedan samma biljett när du kör av motorvägen i ett av tullbåsen och betala avgiften. Ofta är priset inte högt men kan variera beroende på trafikmängd och tid på dygnet. Betalningen sker via kontanter eller kort.

  Förutom den klassiska biljettmetoden finns det även ett snabbsystem vid namn ”Via Verde” för de med en speciell transponder. Om du har en speciell sändare i din bil kan du passera tullbåsen utan att stanna och betalningen sker automatiskt. På nya tullvägar (så kallade e-tullvägar) måste man ha en sändare eftersom biljettsystemet inte accepteras. Hyr du en bil i Portugal erbjuder de flesta företagen denna transponder mot en extra avgift, de hjälper dig då sätt den på hyrbilens vindruta och förklarar hur det fungerar. Om du passerar en e-tullväg utan en sändare kommer fordonets registreringsnummer registreras och du måste bege dig till ett speciellt kontor för att betala avgiften inom fem dagar.

  Förutom ”Via Verde” finns det också något som kallas ”Via Card”. Detta är speciella körfält, som bland annat finns på de två stora broarna i Lissabon, som endast registrerade fordon för köra på. Vänligen undvik därför alltid att köra i en fil som det står Via Card på.

  Att införskaffa en elektronisk sändare i samband med sin hyrbil är ett effektivt och smidigt sätt att ta sig igenom de tullbelagda motorvägarna på när man kör i detta soliga land. Du kan läsa på mer om Portugals vägtullar på vårt blogginlägg, eller så kan du läsa villkoren i samband när du bokar en bil online. Du kan också besöka den officiella hemsidan för vägtull där du bland annat kan kalkylera kostnaden för en viss sträcka, hitta svar på några vanliga frågor och överlag lära dig mer om hur Portugals vägtullar fungerar.

   

  Vilken typ av försäkring behöver jag till min hyrbil Portugal?

  Auto Europe har inte bara bästa pris på biluthyrning i Portugal, alla fordon bokade via oss har också omfattande försäkring samt möjligheten att köpa till ytterligare täckning. I vårt baspaket ingår alltid Kollisionsskydd (CDW) och Stöldskydd (TP), med eller utan självrisk beroende på leverantör. Observera att Kollisionsskyddet (CDW) inte täcker alla dela av hyrbilen, bland annat ingår inte förlorade eller förstörda bilnycklar, däck, glas, sidospeglar, tak, motor, underrede eller skador gjorda på fordonets inredning.

  Många oroar sig över försäkring i samband med bilhyra, med Auto Europe behöver du inte det. Till ett lite dyrare pris kan du förutom baspaketet lägga till ett extra skydd vid namn Super Cover som ger dig återbetalningen av självrisken. Det ger dig pengarna tillbaka om du skulle debiteras för en skada eller vara med om en olycka, dessutom täcker det hela fordonet och är därför ett mer omfattande skydd än endast CDW. Observera att du med Super Cover fortfarande behöver lämna en deposition hos leverantören eftersom Auto Europe återbetalar dig självrisken först efter något hänt.

  Besök gärna vår sida som tydligt och detaljerat förklarar olika hyrbilsskydd och försäkringar. Rädslan för att inte förstå dina skyddsalternativ ska inte hindra dig från att njuta av din bilsemester i detta härliga land. Om du är osäker eller inte förstår något, slå oss en signal på +46 10 888 66 52 så förklarar vi med glädje hur du och din hyrbil är skyddade. Du kan också läsa en specifik bils detaljer på vår hemsida genom att klicka på PrisdetaljerGenerella affärsvillkor. Där hittar du alla leverantörens villkor gällande försäkringar såväl som bränslepolicy, åldersgränser, lokala avgifter, reserestriktioner och så vidare.

  När du anländer till hyrbilskontoret för att hämta upp bilen kommer den lokala personalen antagligen erbjuda dig möjligheten att köpa deras egna försäkringar. Detta är helt frivilligt och inget Auto Europe ansvarar för. Till exempel kan det hända att de erbjuder en Olycksfallsförsäkring (PAI), en Personligt olycksfallsskydd (PEC) eller en försäkring med vägassistans. Än en gång, om du vill köpa till någon av dessa försäkringar eller ej är helt upp till dig och Auto Europe ansvarar inte för lokalt köpa tillägg. Det innebär att om du köpt ett skydd via oss och köper ett till via leverantören, kan vi inte ge dig pengarna tillbaka fast än du upptäcker efteråt att du inte hade behövt införskaffa dubbla skydd.

   

  Kan jag lägga till en extra förare till min hyrbil i Portugal?

  Att lägga till en extra förare är lika vanligt som det är enkelt. Så länge den andra chauffören uppfyller samma krav som huvudföraren, det vill säga åldersgränsen och har ett giltigt körkort, är det inga problem att lägga till en extra förare. Beroende på leverantör kan detta vara helt gratis, eller så tas det en extra avgift som är baserat på antal dagar. Priset kan variera mellan de olika leverantörerna och fordonskategorierna, du kan behöva kolla runt lite för att hitta den bästa dealen. Du kan också kika in på våra specialerbjudanden med gratis extra förare för att se om någon leverantör i Portugal just nu har den första extra chauffören inkluderat i priset, vi uppdaterar sidan regelbundet.

  Uppmärksamma att alla personer som ska köra hyrbilen måste registreras och godkännas av leverantören innan de ens tänker tanken att sätta sig bakom ratten. Görs inte det, och man är med om en olycka eller får en skada på fordonet, upphör alla skydd och försäkringar man köpt till att gälla. Det innebär att den oregistrerade föraren är personligt ansvarig för alla kostnader utan någon självriskbegränsning. Vänligen registrera därför alla extra förare antingen i samband med bokningen eller i samband med upphämtningen direkt till leverantören.

  Du kan se vad det kostar att lägga till en extra förare på vår hemsida genom att klicka på Prisdetaljer och sedan Information om Chauffören. Står där inget innebär det att det inte kostar något, det är nämligen inte alla leverantörer som tar betalt för tjänsten.


  Andra uthyrningsalternativ i Portugal

  Att hitta låga priser på hyrbil i Portugal gör du lättast med hjälp av Auto Europe och vår moderna och lätthanterliga sökmotor. Enkelt fyll i den efterfrågade informationen och jämför sedan olika leverantörer, priser, villkor och framför allt fordon. Tack vare våra många samarbeten med ledande leverantörer har vi ett enormt utbud på bilar i olika modeller, kategorier och storlekar. Kanske är en bil från mini-kategorin rätt för dig om du under en helg ska utforska Lissabons trendiga centrum eller letar du kanske efter en rymlig SUV att utforska den vilda norra regionen med? Hos Auto Europe hittar du båda!

  Den soliga Algarvekusten upplevs kanske bäst i en cabriolet så du kan känna vinden i håret medan du kör längst de portugisiska vägarna och njuter av det fina vädret. Detta alternativet är bra om du verkligen vill njuta av bilfärden men tyvärr är priset lite dyrare. Letar du efter en säker och prisvärd familjebil kan ett fordon från Ekonomiklassen eller Standard/Full-Size vara bättre.

  Läs gärna mer om vår fordonsflotta i Portugal för att kunna ta ett välgrundat beslut om vilken typ av bil du ska boka.

  Hyra lyxbil i Portugal Hyra minibuss i Portugal Hyra husbil i Portugal

  Hyra lyxbil i Portugal - Med en bil från vår lyxkategori kan du utforska det soliga söder i en glamourös Maserati, Lamborghini eller Porsche. Kolla in vår kollektion med exklusiva bilmärken och modeller för att se hur du kan göra din resa i Portugal ännu mer speciell.

  Hyra minibuss i Portugal - Är du på äventyr med en stor grupp vänner eller på familjesemester kan det vara bra att hyra ett större fordon som har gott om utrymme för både passagerare och bagage. Att boka en minibuss är då perfekt och tillåter er att utforska Portugal med hög komfort och säkerhet. Vi har flera bra erbjudanden på minibussar i olika storlekar så kolla in och hitta en som passar dig och ditt resesällskap redan idag.

  Hyra husbil i Portugal - Bokar du en husbil behöver du inte avbryta utflykter för att du ska hinna tillbaka till hotellet, ditt boende är med dig hela tiden. Portugal har ett varierande landskap och en husbil tillåter dig att uppleva landet naturnära och genuint. Dessutom sparar du mängder på dyra hotellrum eller vandrarhem.

  Nyttiga länkar

  Reseguide och information om Portugal