Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  HYRBIL FÖR FÖRARE UNDER 21 ÅR

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över

  Biluthyrning under 21 års ålder

  Om du är mellan 18 och 21 år, tillhör du en grupp människor som älskar att resa och upptäcka världen! Från studier utomlands, semester, WWOOFing (World Wide Opportunities on Organic Farms) till undervisning. Din ungdom och livsstil öppnar dörrar överallt och med dessa spännande möjligheter hittar du ytterligare reseinspiration runt världens alla hörn! En hyrbil är det perfekta sättet att resa självständigt när du är utomlands och Auto Europe är här för att hjälpa till med allt så du inte får problem när du behöver hyra en bil som ung förare!

  Det är inte ovanligt att boka en biluthyrning under 21 år, men det finns en utbredd övertygelse om att ungdomar i denna ålder har en egen körstil på grund av sin korta tid som förare. Därför har varje land sina egna ålderskrav på att hyra bil.

  Till dess att du blir 26 år, kategoriseras du globalt som en "ung förare" och denna grupp är föremål för en ungdomsavgift. Denna fasta avgift gäller per dag du hyr men oftast med ett maximalt belopp som tas ut för varje person som ska köra bilen.

  Reglerna för unga förare kan variera stort från land till land och även mellan olika uthyrningsföretag, det är därför en bra idé att dubbelkolla all information. Lyckligtvis är det vårt jobb och vi hjälper till med att ge så mycket information som möjligt när du ska leta efter en hyrbil! Klicka bara på informationstexten bredvid varje bild av hyrbilen du önskar och du kommer inom några sekunder att veta vad varje företags policy är.

  Här är en jämförelse för en kompakt bil i Rom och Barcelona från ett uthyrningsföretag som Auto Europe samarbetar med. Detta är för att ge dig en uppfattning om ungdomsavgiften och ålderskravet. Det första exemplet för Rom visar att bilister mellan 18 och 24 år uppfyller de obligatoriska kraven för hyrbil. Den dagliga avgiften är ca. 19,40€ per dag. Detta debiteras för varje förare tills den maximala täckningen är uppfylld under en viss period (390,40€). Den maximala avgiften för det andra exemplet för Barcelona är nästan hälften av vad som betalas i Italien, men den lägsta åldern är högre och ligger på 21 år.

  Extra avgift för extra förare

  Du kanske undrar om du behöver betala för en extra förare? Den dagliga avgiften för en extra förare kommer också att innebära en extra kostnad och kommer att beräknas vid tidpunkten för upphämtning. Återigen varierar avgifterna drastiskt från uthyrare till destinationer. Med tanke på att du lägger till en extra förare på resan är det en avgift som man ska tänka på när man jämför priserna på hyrbil.

  Ålderskrav och bilkategorier

  Så länge dina krav inte är höga och du är nöjd med en grundläggande bilkategori, kan vi nästan alltid hitta en bra lösning med lite tålamod och kompromisser. Om du drömmer om att köra i hög hastighet längs den tyska motorvägen i en fet sportbil eller köra längs rivieran i Frankrike så tänk efter. Bilarna som är tillgängliga för en biluthyrning under 21 år har vanligtvis många restriktioner. Om det är en resa som du absolut vill göra så ring Auto Europes lyxavdelning så kan vi hjälpa dig att göra dina drömmar till verklighet!

  Obligatorisk försäkring för hyrbil under 21 år

  I de flesta fall, när du hyr bil i Europa som ungdom, är försäkringen alltid den samma som för en annan åldersgrupp. Det finns några biluthyrningsföretag som endast tillåter dig att hyra en bil om du betalar en extra försäkring. Till exempel i Tyskland finns företag som godkänner hyrbil under 21 år men som kräver att du betalar en extra försäkring lokalt. Andra företag kan exempelvis tillåta dig att använda ditt kreditkort som deposition. Genom att göra detta ska du inte behöva betala en extra försäkring lokalt.

  Ange huvudförarens ålder

  Oavsett om du bokar din hyrbil via Auto Europes hemsida eller ringer oss för att göra din bokning borde du se till att du anger huvudförarens ålder när du hyr bilen. Det kan göra en skillnad i tilläggsavgiften om de råkar överstiga minimikraven för hyran vid den tiden, vilket ger dig mer pengar att spendera eller så kanske det inte har en ekonomisk inverkan, men det är väldigt viktigt att uppgifterna är korrekta.

  När utfärdades ditt körkort?

  För att kunna hyra en bil måste körkortet vara minst ett år från utfärdandedagen. Om du hyr en bil i Irland måste du ha haft körkortet i två år istället för ett. De är mycket strikta med hänsyn till dessa regler, så även om du haft körkortet i t.ex 11 månader, kommer de inte att godkänna din förfrågan.

  Ska du ha ett internationellt körkort?

  Ett internationellt körkort är en översättning av ditt körkort på flera olika språk. Beroende på hyresland kan ett internationellt körkort krävas eller åtminstone rekommenderas. På vår sida om internationellt körkort, har vi samlat all viktig information till dig.

  Hyrbil för ungdomar under 21 år

  Är du redo att boka en hyrbil? Auto Europe erbjuder den nödvändiga informationen för enskilda resenärer som kommer till oss för en snabb och enkel bokning. Om du har frågor om hyrbil finns våra specialister tillgängliga sju dagar i veckan på vårt telefonnummer +46 10 888 66 52 eller 0046 105 517 039 (från mobil).