Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  VAD ÄR ETT INTERNATIONELLT KÖRKORT?

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över

  Internationellt körkort

  Ett internationellt körkort (International Driving Permit IDP) är ett extra resedokument, som krävs i vissa länder för att komplettera ditt vanliga körkort. Det rekommenderas generellt att ha ett internationellt körkort när du reser i ett annat land. Ett internationellt körkort är ett översatt dokument som skrivits på flera språk och kompletterar ditt körkort så att du kan resa i ett antal internationella destinationer i enlighet med lokala bestämmelser. Även om internationella körkort endast är obligatoriska i vissa länder rekommenderar vi starkt att du ha ett när du reser utanför ditt hemland. Dessa dokument är avsedda att hjälpa dig resa och ta bort eventuella språkbarriärer och andra problem som kan inträffa vid kommunikation med utländksa myndigheter och polis. Inte alla länder kräver internationellt körkort från utländska förare. Om du har ett europeiskt körkort behöver du inte tillhandahålla en översättning i form av internationellt körkort tack vare samarbetet med EU och EES. Om du har ett äldre körkort, gäller det fortfarande även om det inte tillhör den nya generationens körkort. Om du kör genom Östeuropa kan det vara en bra idé att ha ett internationellt körkort för att vara på den säkra sidan.

  Kontakta Auto Europe för att ta reda på om ett internationellt körkort krävs för ditt specifika hyresavtal och ring oss på 020 888 527. Att ha ett internationellt körkort kommer i allmänhet göra ditt liv mycket enklare och du kommer kunna undivka tidskrävande misstag på grund av missförstånd, oavsett om det krävs enligt lag på ditt resemål eller inte. Oavsett om du är på affärsresa eller semester, är problem eller förseningar det sista man vill uppleva på grund av språkbarriärer eller dokumentation.

  Var och hur får jag ett internationellt körkort?

  Oroa dig inte - det är enkelt att skaffa ett internationellt körkort! I några enkla steg och genom att betala en liten avgift kan du få ett internationellt körkort. Vid ansökan måste du vara minst 18 år gammal. Dessutom måste du självklart ha ett giltigt körkort från ditt hemland. Med det internationella körkortet kan du enkelt resa till över 175 olika länder.

  När du utfärdar ett internationellt körkort är är den en lokal organisation som är ansvarig för hela processen. De olika organisationerna kan du hitta genom Transportstyrelsen. I vissa fall kan du boka tid i förväg för att undvika väntetider. Först och främst måste du ta med ditt EU-körkort. Dessutom behöver du ta med dig ditt pass som giltigt ID och ett passfoto. Kortet gäller normat i ett eller tre år och kostar inte mer än 300 kr.

  Hur ansöker jag om ett internationellt körkort?

  Du måste fylla i ansökan om ett internationella körkort, där det kommer finnas enkla detaljer, som ditt namn och adress. Du måste betala avgiften och presentera ett giltigt pass och körkort. Ditt internationella körkort kan sedan vara giltigt i ett eller tre år.

  Kan jag få mitt internationella körkort online?

  Många föredrar bekvämligheterna i dagens moderna teknik och vill gärna få sitt internationella körkort online. I motsats till ett par andra länder är det tyvärr inte möjligt än i Sverige. Det är oundvikligt att ta sig personligen till platsen för att göra sin ansökan.

  Behöver du hjälp med att ansöka om ditt internationella körkort?

  Vi har förstår att du kan ha fler frågor angående ansökningsprocessen för ditt internationella körkort. Om du behöver mer hjälp är du välkommen att ringa oss. Vår kundtjänst har hjälpt resenärer sedan 1954 och vår kunniga personal svarar på alla eventuella frågor du kan ha. Vårt mål är att göra din resa så bekväm och stressfri som möjligt. Du kan ringa oss när som helst på vårt gratisnummer 020 888 527. Ditt samtal kan besvaras sju dagar i veckan året runt. Oavsett vilket land du ska resa till, är det viktigt att att du ansöker om internationellt körkort i god tid, så att du kan få det innan du reser iväg. Detta kommer garanterat göra ditt liv enklare. Vi på Auto Europe önskar dig en trevlig resa!