Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  SKYDD AV SJÄLVRISKEN FÖRKLARAD

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över

  Återbetalning av självrisken med Super Cover | Utan självrisk | Utan självrisk med Super Cover | Vanliga frågor

  Skydda din självrisk när du bokar med Auto Europe

  Kollision (CDW)-och stöldskydd (TP) försäkring ger lugnet till alla som hyr med Auto Europe. De flesta försäkringar kommer att innehålla en självrisk eller avdragsgilla, med sin egen policy. I händelse av en olycka debiteras en summa pengar för att täcka en del av skadorna. Detta är ditt självriskbelopp. Självrisk kan variera från flera hundra till flera tusen kronor.

  Det finns fyra olika produkter som du kan boka på Auto Europes hemsida som hjälper dig att skydda din hyrbils självrisk. Dessa produkter heter Återbetalning av självrisken med Super Cover, Utan självrisk och Utan självrisk med Super Breakdown Cover. För att förklara skillnaderna mellan dessa olika produkter och fördelarna med att boka dom har vi gjort en kort sammanställning av de olika produkterna samt vanligt förekommande frågor. Ta dig tid för att läsa igenom produktbeskrivningen för varje enskild produkt, så att du kan bestämma dig för vilket skydd som passar dig bäst! Vänligen notera att inte alla produkter är tillgängliga vid alla destinationer, hos alla leverantörer eller för alla bilklasskategorier. Mer information om hur din hyrbil är skyddad med Auto Europe kan du hitta på våra sidor med information om hyrbilsskydd. 

  Vad är en "självrisk"?

  I Baspaketet, som alltid är inkluderat i din bilhyra, ingår en begränsning av ditt ansvar för skador eller stöld av bilen till en viss summa, som kallas för självrisk. Till exempel, om självrisken är 3000 SEK och skadan på bilen kostar 5000 SEK att reparera, är chauffören ansvarig att betala 3000 SEK och resterande belopp för skadan är täckt genom baspaketet. Summan av självriskbeloppet beror på vilken leverantör du använder och bilklasskategori du hyr. Du ska kunna hitta självriskbeloppen i Hyresvillkoren under Lokala avgifter och info i vår bokningsmotor.

  Förklaring av de olika servicepaketen

  Återbetalning av självrisken med Super Cover

  CDW täcker det mesta av bilen om du är i med i en kollisionsolycka men kan utesluta sidospeglar, underrede, tak, däck, vindrutor, fönster och inredning beroende på leverantör. Det är klokt att noga läsa villkoren för din enskilda hyresleverantör så att du inte har några överraskningar om en olycka inträffar.

  Om du bokar produkten Återbetalning av självrisken med Super Cover med Auto Europe, utökas skyddet på bilen till att täcka skador på till exempel hjul, glas, tak och underrede och många andra delar samt karosseri. Du kommer först att behöva betala självrisken för skador på dessa delar till biluthyrningsföretaget, men kan sedan ansöka om en återbetalning av självriskbeloppet till Auto Europe i efterhand, så länge som du kan skicka in all nödvändig dokumentation som krävs för att kunna hantera ärendet.

  Återbetalning av självrisken med Super Cover

  Utan självrisk

  Produkten Utan självrisk erbjuds av det lokala biluthyrningsföretaget, men kan bokas med oss i förväg på Auto Europes hemsida. Produkten Utan självrisk eliminerar självriskbeloppet. Med andra ord, du har ingen självrisk. Därför, om skadan uppstår på ett ställe som är täckt av produkten Utan självrisk, behöver du inte betala någonting. Däremot om skadan uppstår på ett ställe som inte är täckt av produkten Utan självrisk (vanliga undantag är glas, däck, hjul, underrede och tak) måste du betala för skadan.

  Utan självrisk med Super Breakdown Cover

  Ni kommer att bli erbjuden chansen att kunna uppgradera er Utan självrisk till Utan självrisk med Superbreakdown Cover, vilket endast är tillgänglig för upphämtning i USA. Denna produkt inkluderar bärgnings avgifter, oanvända dagar på grund av sjukdom och fordonskada och skada på extra utrustning(GPS, barnsäte, m.m). Den täcker även glas, däck, hjulen, taket och undersidan, vilket normalt inte är inkluderat i Utan självrisk. Kunden behöver först betala för skadan eller andra avgifter innan en ansökan om återbetalning kan göras från Auto Europe. Vänligen kom ihåg att förse oss med alla nödvändiga dokument.

  Utan självrisk med Super Breakdown Cover 

  Vanliga frågor

  Varför är det fördelaktigt att köpa självriskskydd med Auto Europe, istället för att köpa till extra försäkringar på plats med det lokala biluthyrningsföretaget?
  Det finns två anledningar. För det första kan du redan nu boka och betala våra produkter i förväg på vår hemsida, så att du inte längre behöver oroa dig för om det lokala biluthyrningsföretaget kommer att erbjuda dig extra försäkringar på plats eller inte och för att du behöver göra ytterligare betalningar på plats när du plockar upp bilen. För det andra, även om det lokala biluthyrningsföretaget erbjuder dig extra försäkringar är Auto Europes produkter i de flesta fall betydligt billigare än de försäkringar som erbjuds på plats.

  Om jag har köpt en av Auto Europes produkter, behöver jag då lämna en deposition för hyrbilen?
  Ja. Produkten Återbetalning av självrisk tar inte bort den självrisk som krävs av det lokala biluthyrningsföretaget, och du kommer fortfarande att behöva lämna en deposition. Precis som med alla andra hyror måste depositionen blockeras på ett internationellt kreditkort. Det är därför viktigt att huvudchauffören, (personen i vars namn bokningen görs) har ett kreditkort med en tillräcklig kreditgräns för depositionsbeloppet, utfärdat i sitt eget namn, och att detta kort presenteras för biluthyrningsföretaget när bilen ska hämtas upp. De flesta biluthyrningsföretag kräver också en deposition när du har bokat en bil med Produkten Utan självrisk inkluderat i priset. Vänligen läs igenom Hyresvillkoren på vår bokningsmotor innan du slutför din bokning.

  Representanten för det lokala biluthyrningsföretaget säger till mig att jag fortfarande måste köpa deras extra försäkring, även om jag redan har köpt en produkt för att skydda självrisken från Auto Europe. Måste jag köpa deras försäkring?
  Det är viktigt att förstå att personalen hos det lokala biluthyrningsföretaget också är anställda för att bedriva försäljning och kommer därmed naturligtvis att försöka sälja sina produkter till kunden. Om extra försäkringar köps på plats beror på kunden, och bortsett från några få undantag, är alla försäkringar som erbjuds på plats frivilliga. Om den lokalt erbjudna extra försäkringen syftar till att på något sätt eliminera självrisken är den troligtvis inte nödvändig att köpa, om du redan har valt en av Auto Europes produkter för att skydda självrisken.

  Biluthyrningsföretaget kan också komma att erbjuda försäkringar som täcker delar av bilen som inte är täckta i priser med baspaketet, som till exempel bilens däck, glas och underrede. I detta fall är det upp till kunden att besluta sig för om dessa extra försäkringar ska köpas till eller inte. Du bör däremot vara uppmärksam på att om du har betalat för en hyrbil till Auto Europe med produkten Återbetalning av självrisken med Super Cover inkluderat i priset, är dessa delar av bilen redan skyddade enligt våra regler för Återbetalning av självrisken med Super Cover.

  Vad behöver jag göra för att kunna göra anspråk på att få självrisken återbetalad av Auto Europe?
  Du hittar en detaljerad beskrivning av vad du behöver göra i våra Hyresvillkor i vår bokningsmotor. Vänligen notera att det är mycket viktigt att du kontaktar polisen och får en polisrapport om händelsen, även om händelsen inte involverar andra parter.

  Jag vill lägga till en av era produkter till min bokning, men jag kan inte se dessa val på er hemsida. Vad ska jag göra?
  Våra produkter är inte tillgängliga för alla bilar eller vid alla upphämtningsstationer. När de är tillgängliga har du möjligheten att lägga till dom till din bokning innan du genomför din betalning.

  Fördelar med att köpa återbetalning av självrisken av Auto Europe

  Spara tid
  När du bokar din hyrbil online kan du spara tid genom att även boka och betala för våra produkter som återbetalning av självrisken. På så vis behöver du inte oroa dig för den extra täckningen längre, och du behöver inte heller kontrollera om det erbjuds av det lokala biluthyrningsföretaget eller betala för tjänsten lokalt.

  Spara pengar
  Även när det lokala företaget erbjuder ytterligare typer av täckning är Auto Europes tjänster vanligtvis betydligt billigare än de lokalt erbjudna paketen. Boka din täckning när du bokar din bil och du kan spara pengar.