Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  HYRBILSSKYDD FÖRKLARAT

  Vilken täckning har din hyrbil?
  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över

  Hyrbilsskydd – Dina valmöjligheter med Auto Europe

  Att köra i ett främmande land kan ofta vara oroväckande och stressande. Du kan känna dig tveksam på landets trafikregler och lagar eller kanske orolig över att köra i områden med mycket trafik. För det mesta är det inga problem, många länder har samma trafikregler och skyltar som i ditt hemland och skulle det oväntade ske erbjuder vi på Auto Europe fantastiska skydd för din hyrbil. Valet att betala lite extra ger din hyrbil täckning så du kan njuta till fullt av din semester och släppa all oro. Nedan har vi sammanfattat den viktigaste informationen och de vanligaste frågorna om hyrbilsskydd, samt detaljer som är oerhört viktiga att komma ihåg när man hyr en bil.

  Behöver jag hyrbilsskydd när jag hyr via Auto Europe?

  När du hyr ett fordon via Auto Europe inkluderar alla fordon från våra hyrbilspartners det nödvändiga och obligatoriska skyddet som behovs för att få köra i de givna landet. Detta är vårt så kallade baspaket.

  Vad ingår i baspaketet?

  Kollisionsskydd (CDW) och Stöldskydd (TP) ingår och ser till att ditt hyrda fordon inte bara är täckt vid en olycka utan också vid stöld, detta i form av en självrisken som minskar ditt ekonomiska ansvar. Kostnaden för detta skydd är förbetalt vid din första betalning och ingår alltid i vårt baspaket.

  Utöver detta inkluderar vårt baspaket även Brandskydd och Ansvarsskydd som standar. Ansvarsskyddet täcker eventuella skador på personer och föremål utanför fordonet medan Brandskyddet täcker fordonet om det skulle påverkas av en mekanisk brand.

  Kan jag köpa försäkring utöver detta som inte är obligatorisk?

  Hyrbilsskydd med Auto EuropeBeroende på leverantör och destination kan ytterligare försäkring köpas till i samband med upphämtningen av ditt fordon - denna kostnaden är vanligtvis baserad på antal dagar du ska hyra. Dessa typer av försäkringar kan vara Personförsäkring (PAI) och Egendomsförsäkring (PEC). Dessa valfria försäkringar är till för att skydda dig mot potentiella sjukhusräkningar för skador skedda inuti hyrbilen samt täcka din personliga egendom i samband med stöld eller förlust.

  Om du planerar att köra utanför det landet du har hyrt bilen i är det viktigt att du anger vilka länder du planerar att besöka redan under bokningsprocesscen. Om du bokar online kan du fylla i denna informationen under bokningens sista steg. Beroende på leverantör kan resor utanför landet där man hyrt bilen ibland kosta extra, andra gånger kan det vara helt gratis och i vissa fall är det förbjudet att lämna landet med sin hyrbil. Oavsett är det viktigt att informera oss och leverantören om vilka länder du önskar köra i. Misslyckande att göra detta kan resultera i att ditt hyrbilsskydd blir ogiltig. Läs igenom bokningsvillkoren noga för mer information.

  Vad betyder Självrisk?

  När du hyr en bil kommer du ofta få höra ordet självrisk. Likt den försäkringen du har för din egna bil, refererar självrisk till den summan du måste betala när du gör anspråk om ditt fordon är skadat eller stulet. Till exempel, om bilen skadas på ett värde av 15.000 SEK och din självrisk är begränsad till 7000 SEK behöver du bara betala 7000 SEK. Summan för självrisken är olika på alla hyrbilar och självriskbeloppet för en specifik bil går att se redan under bokningsprocesscen och i dina hyresvillkor.

  Om du önskar att inte betala ovannämnda självrisk om ditt hyrda fordon skulle skadas eller bli stulet erbjuder vi ett alternativ som heter Utan Självrisk på utvalda destinationer och med utvalda leverantörer. Detta kan man välja till under bokningsprocesscen och vad den gör är att den helt tar bort självriskbeloppet.

  Utöver den valfria skyddet Utan Självrisk som nämns ovan erbjuder Auto Europe också alternativet som heter Återbetalning av Självrisken med Super Cover under bokningsprocesscen. Genom att köpa till detta hyrbilsskydd har du möjligheten att ansöka om återbetalning av hela självriskbeloppet ifall hyrbilsföretaget skulle bekosta dig för skada eller stöld. Detta alternativet täcker också delar av fordonet som Kollisionskyddet inte gör, bland annat täcker det fordonets kaross, lås, hjulkapslar, tak, glas, vindruta, hjul och så vidare. Det skyddar dig också mot administrationsavgifter och vid förlust av nycklar.

  Lista av dina olika alternativ när det gäller skydd

  Sammanfattningsvis, här är en lista på de vanligaste hyrbilsskydden som kommer presenteras för dig under din hyra. Vänligen uppmärksamma att alla alternativ nedan kräver att en säkerhetsdeposition låses på huvudförarens kreditkort. Denna summan kommer sedan släppas igen när det hyrda fordonet återlämnas i samma skick som det hämtades upp i. Vad summan för depositionen är varierar mellan leverantörer, därför är det viktigt att du läser hyresvillkoren för mer information.

  1. Boka och betala endast för baspaketet som alltid ingår i priset
  2. Boka och lägg till Återbetalning av Självrisken med Super Cover som extra skydd
  3. Gör en bokning med skyddet Utan Självrisk inkluderat
  4. Gör en bokning med endast baspaketet och köp sedan till extra skydd lokalt hos hyrbilsleverantören. Uppmärksamma att detta alternativet oftast är dyrare än att köpa till omfattande täckning innan upphämtningen i samband med bokningen.

  Vad gör jag om jag varit med om en olycka?

  Om du är involverad i en bilolycka eller ditt hyrda fordon blir stulet måste du alltid kontakta polisen för att få en polisrapport, oavsätt hur liten skadan är. Läs igenom din täckning i hyresvillkoren såväl som din voucher för att fullt förstå vad dina ansvarsområde (om några) är. Vänligen genomför följande i händelse av en olycka eller stöld:

  1. Kontakta polisen för att genomföra en polisrapport
  2. Kontakta hyrbilsleverantören (inom 24 timmar av olyckan)
  3. Filma och ta foto som bevis om det är möjligt
  4. Fyll i en olycksrapport hos din hyrbilsleverantör i samband med återlämning av fordonet
  5. Om du har köpt till Återbetalning av Självrisken med Super Cover vänligen fyll i detta formulär och skicka tillbaka till Auto Europe med de efterfrågade dokumenten. Vilka dessa är kan du se på formuläret.

  Om du har några fler frågor eller behöver hjälp kontakta gärna våra hyrbilsexperter på +46 10 888 66 52 - Vi är här för att göra din hyrbilsupplevelse så bra som möjligt.