Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL I ROM

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt Mån-Lör
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil i Rom – Hitta din perfekta hyrbil

  Visste du att du inte behöver en tidsmaskin för en resa till det förflutna? Med Auto Europe på din sida kan en romersk semester bli ett utmärkt tillfälle att lära sig en hel del om europeisk civilisation och historia. Tack vare sina historiska attraktioner och sitt sköna klimat står La Cittá Eterna eller den eviga staden högt på listan för resenärer som är intresserade av Medelhavets charm och historia. Från Roms historiska innerstad, som finns på UNESCO: s världsarvslista, till Vatikanen, är Rom fullt av underverk som säkerligen gör din resa värd. Rom är också en stad där du alltid kommer att vara glad att återvända eftersom det alltid finns något nytt att se eller något gammalt att upptäcka.

  Boka din hyrbil i Rom redan idag. Se till att förboka den via oss på Auto Europe för bästa service till det lägsta priset. Vi kan arrangera biluthyrningar på över 24,000 olika destinationer världen över och kan stolt presentera oss som den största förmedlaren i världen. Inte helt hundra på vad du ska göra i Rom? Läs vår roadtrip-guide och hämta mängder med inspiration till en minnesvärd resa! Här kan du också läsa om tidigare kunders upplevelser och utvärderingar av hyrbil i Rom.

  Hur är trafiken i Rom?

  Skall ni hyra bil i Rom är det värt att observera körstilen i staden, och oftast i hela Italien, anses vara aggressiv och stressfull. Läs mer tips om körning i Italien i vår guide.

  När du kör in i Rom kommer du märka att en stor ring (Grande Raccordo Anulare eller GRA) cirklar staden. Att köra längs den här vägen gör det möjligt att undvika att köra genom den ofta överbelastade stadskärnan. Ta dig enkelt till din destination via utgången från ringvägen. Se till att du planerar vilken utgång som du vill ta med en karta eller bra GPS i förhand, eftersom ringvägen också tenderar att vara mycket trafikerad.

  Du bör också känna till de begränsade trafikzonerna i centrala Rom. Dessa kallas Zona a Traffico Limitato eller ZTL på italienska. Två huvudzoner finns i Gamla stan (Centro Storico) och Trastevere. Endast personer med speciella pass eller de som har registrerat sin bil för detta ändamål får köra inom dessa zoner som är under kameraövervakning. Det innebär att kameror registrerar regristreringskyltar, och om du inte är behörig att komma in får du en rejäl böter. Det är viktigt att du känner till de begränsade zonen i förväg.

  Alla vägar leder till Rom! Den italienska huvudstaden är väl ansluten till motorvägsnätet som leder till andra delar av Italien. Resmål närmare Rom som kan vara av intresse är Florens och Neapel. Den förstnämnda kan nås genom att köra din hyrbil i Rom längs motorväg A1 / E45 utanför staden och fortsätter sedan vidare till A1 / E35. Resetiden till Florens ska vara under tre timmar, som bara ligger 274 km bort. Neapel är å andra sidan 218 km bort så att köra längs A24 / E80 och sedan längs A1 / E45 bör ta cirka två timmar och 15 minuter.

  Var kan jag parkera min hyrbil i Rom?

  Att parkera din bil i förorterna är ett mycket bättre alternativ än att köra i själva staden. Parkera din bil i bostadsområdet utanför den begränsade trafikzonen (LTZ) istället för i stadens centrum, eftersom bra och säkra parkeringsplatser saknas i centrala Rom. Försök hitta en parkeringsplats nära en av tunnelbanestationerna i utkanten och ta tunnelbanan till staden för den bästa upplevelsen. Majoriteten av sevärdheterna i centrala Rom, som Collosseum, Vatikanen, Spanska trappan och Fontana di Trevi ligger inom bekvämt räckhåll från tunnelbanan A. Du kan också dra nytta av tunnelbanans närhet till Manzoni eller Furio Camillos parkeringsplatser och lämna din hyrbil säkert bevakad där hela dagen. Parkeringsbåtarna utanför LTZ är markerade med blå linjer och erbjuder obegränsad vistelse vid olika parkeringspriser beroende på området.

  Rom Flygplats

  Flyg till och från Rom opereras av två olika flygplatser; Fiumicino Flygplats som är huvudflygplatsen sydväst om Rom och Ciampino Flygplats, den mindre och äldre flygplatsen som ligger sydost om staden. Ciampino ligger närmre Roms innerstad, men det kan ta lika lång tid dit som till Fiumicino på grund av trafiken. Många lågpris-flygbolag som Ryanair och Easyjet trafikeras av Ciampino.

  Fiumicino - Leonardo da Vinci International Airport (FCO)
  Hemsida: www.adr.it/en/
  Address: Via dell' Aeroporto di Fiumicino, 320, 00054 Fiumicino Roma, Italy
  Telefonnummer: +39 06 65951

  Ciampino - G. B. Pastine International Airport (CIA)
  Hemsida: www.adr.it/en/
  Address: Via Appia Nuova, 1651, 00040 Ciampino Roma, Italy
  Telefonnummer: +39 06 65951

  Att göra i Rom

  Attraktionerna på den bokstavligen oändliga listan över sevärdheter i Rom måste vanligtvis väljas noggrant och handplockas för den bästa upplevelsen under en kortare vistelse i denna fantastiska stad. Auto Europe har valt flera platser du inte kan missa på din nästa romerska semester som kompletterar de vanliga höjdpunkterna som Colosseum, Di Trevi-fontänen, Sixtinska kapellet, Piazza di Spagna och Pantheon.

  Bästa dagsturerna med min hyrbil i Rom

  • Galleria Borghese & Villa Borghese Gardens: De berömda romerska konstgalleriens hus har Renaissance-mästerverk från Borghese-samlingen och sprids över två våningar i en vacker gammal villa. Namn som Raphael, Tizian, Rubens och Caravaggio kan locka alla konstkännare att ta ett besök. Beundra deras extraordinära originalverk på galleriet. Planera flera timmar att besöka trädgården och njut av den gröna oasen.
  • Capuchins krypta: Nära Barberini-torget, som är litet och mystiskt, finns en av världens mest intressanta kyrkor som kallas Santa Maria della Concezione dei Cappuccini med en begravningskrypta. Fem av de sex rummen visar en ganska makaber "dekoration" på dess väggar bestående av ben. Skelett som hänger från taket eller ben som bildar konstiga former pryder kryptan vid sidan av skylten "Vad du är nu var vi en gång; vad vi är nu ska du vara." och ska vara en påminnelse för alla människor om döden.
  • Villa d'Este: En av de många världsarv i eller nära Rom är Villa d'Este i Tivoli, som en gång i tiden var favorit-sommarplats för välbärgade romare. Andan och kulturen i den italienska renässansen återspeglas bäst i de fantastiska trädgårdarna och fontänerna, vilket har påverkat många kända europeiska trädgårdar. Villan ligger inte långt från centrum och kan nås på mindre än en timme.
  • Campo de'Fiori: Campo de 'Fiori har en lång tradition, här kan du uppleva Roms liv och rörelse. Dess historia leder oss tillbaka till medeltida tider när det lilla torget precis utanför Piazza Navona användes för offentliga avrättningar! Även den berömda astronomen Giordano Bruno brändes här år 1600. Bortsett från denna underhållning för lokalbefolkningen var det hem till många handelsaffärer och en marknad. Till denna dag bär ett antal sidogator runt om namnen på de affärer som en gång var populära på Campo de'Fiori.
  • Quartiere Coppedé: Roms minsta stadsdel är något helt oväntat som lurar i norra delen av staden. Quartiere Coppedé är en saga, fantasi och rent drama där olika stilar blandas i en. Gå vilse i Rom och vandra genom kullerstensgatorna i Quartiere Coppedé. Upplev det unika utseendet, beundra ornament och skulpturer av mytiska varelser, och en helt fantastisk blandning av stilar.
  • Basilica di San Paolo fuori le mura: En av de äldsta och viktigaste katolska basilikorna beställdes av Konstantin under 500-talet. Legenden säger att basilikan byggdes över apostleln Paulus grav. Till och med efter en stor eld som slukade en stor del av kyrkan, flödade många donationer och hjälpte till att återskapa basilikan till sitt ursprungliga utseende.

  Bästa dagsturerna med min hyrbil i Rom

  Den italienska storstaden har enormt mycket att erbjuda, men om du planerar att hyra bil i Rom får du inte missa att ta dig utanför Rom för att ta dagsturer och se närliggande områden. Vi har samlat några tips på dagsturer som är perfekta att ta från Rom.

  • Pompeji och Vesuvius
   Pompeji är staden som grundades på 500-talet f.Kr som blev förstörd av ett vulkanutbrott 79 e.Kr. Hela staden begravdes av lava och aska från den kraftfulla vulkanen Vesuvius. Staden är fortfarande nästan helt intakt och upptäcktes 300 år sedan och stadslivet och människorna återfanns som frusna i tiden. Upptäck denna stad som ger ett smakprov på det romerska livet för över 2000 år sedan. Du tar dig till Pompeji med bil på ca. 2.5 timme, via E35.
  • Amalfikusten
   Det är helt upp till dig om du vill ta dig med bil eller med kollektivtrafik till Amalfikusten. Om du bestämmer dig för att hyra bil i Rom och ta dig till till Amalfikusten, tar du A1 till Napoli för att sedan ta dig på A3. Därifrån kan du enkelt ta dig till Sorrento, Positano eller andra byar vid kusten. Förutom dess pittoreska utseende, och vykortsliknande kust, är Amalfikusten den mest romantiska platsen i Italien, och är en plats man inte få missa om man är i Italien.
  • Capri
   Capri är en av Italiens mest fantastiska öar och ligger nära Neapel. Vi rekommenderar att du tar två extra dagar till att utforska Capri, då det tar ca. 3 timmar att köra bil från Rom. Du skulle även kunna kombinera turen med att ta dig till Amalfikusten, ta en färja från Salerno, Amalfi eller Positano och ha en härlig weekend på Capri.

  Geografisk information & historia

  Soliga Rom ligger vid Tiberfloden i Lazio-regionen i västra Italien. Staden är känd för oräkneliga historiska skatter, liksom en rikedom av inflytelserik konst och arkitektur. Rom är också den enda staden i världen som har ett annat land inom sina gränser: Vatikanstaten.

  Medelhavsklimatet tillåter måttliga vintrar och ganska varma somrar. Det kallaste vädret sker i januari, då temperaturen under dagen är 12 ° C. De varmaste månaderna är juli och augusti då temperaturerna stiger till över 30 ° C. Den bästa tiden att besöka Rom beror på dina preferenser. För att undvika folkmassor, välj en resa under sen höst, vinter eller tidig vår då högsäsong råder under sommaren i Rom. Med tanke på att Rom är en av de mest populära städerna att besöka i världen året runt, kommer Roms gator inte att vara tomma, men mindre upptagna än sommaren.

  Enligt den populära legenden grundades Rom av Romulus och Rem, övergivna tvillingar uppvuxna av en varg. Rom utvidgades för att omfamna en stor del av kontinentala Europa, England, öar i Medelhavet, liksom otaliga territorier i Mellanöstern och Nordafrika. Följderna av det mäktiga romerska riket är fortfarande mer än tydliga i den europeiska identiteten, rättssystemet, utvecklingen av sociala institutioner och språk av romerskt ursprung som talas över hela världen. Det romerska riket fortsatte att stiga i snabb takt. Imperiet delades in i en västra och östra del eftersom dess utbredning gjorde det svårt att styra från ett centrum. Den östra delen styrdes från Konstantinopel eller nutida Istanbul, staden namngavs av Constantine själv. Med tiden började den västra delen att bli fattigare och ha mindre makt och inflytande medan den östra började trivas. Även efter imperiets fall - fortsatte bysantin att existera i flera århundraden. Olika barbariska stammar av germanska ursprung attackerade och härskade västra riket i flera år. Det försvagade imperiet föll så småningom 476 e.Kr. när Odoacer, som var ledare för germanska stammar, störtade Romulus, Roms sista kejsare och tog över styret i Rom.

  Ta sig runt i Rom

  Roms innerstad är täckt av ett kollektivnätverk av bussar, spårvagn, tåg, och tre tunnelbanelinjer. Alternativet att lämna bilen utanför innerstaden för att sedan använda sig av kollektivtrafiken är en bra idé för turister som vill se mer av Rom. Transportsystemet ägs av ATAC och biljetter måste köpas innan man går på. De säljv vid stationer, tidningsstånd, och automater.

  Tunnelbana
  Roms tunnelbanesystem är relativt litet för stadens storlek, vilket gör den lätt att förstå. Det finns just nu tre linjer, A-linjen med en rödorange färg, B-linjen som är blå, och C-linjen som inte används så mycket av turister. A och B kör till bland annat Terminis centralstation och kör inte under natten.

  Spårvagn
  Spårvagnsnätverket har sex olika linjer För det mesta kör de i de mer turistiga områden. Det finns specifikt två linjer som kan vara av intresse för dig. Linje 8 sammankopplar nattlivsområdet Trastevere med Torre Argentina, Roms historiska center. Du kan ta tåg till Fiumicino Flygplats från Trastevere tågstation. Linjen som kopplar samman den norra delen av Vatikanen med den östliga flodsidan är linje 19, som också kör genom Villa Borghese.

  Buss
  Det finns många busslinjer som trafikerar runt Rom, och är ett bra val för transport, även om det kan vara något trångt ibland. Termini Central och Piazza Venezia är huvudstationerna. De ordinare busslinjerna trafikeras inte under natten, men det finns speciella nattbussar. Ett val för turister är de olika hop-on/hop-off bussarna som cirkulerar innerstaden.

  Tågstation
  Rom Terminis tågstation är huvudcentralen i Rom, och har det högsta antalet dagliga passagerare i Italien. Stationen har många anslutningar och destinationer längre bort i Italien. Roma Tiburtina är den andra mest trafikerade stationen i Rom, och kommer till att bli tågcentralen för höghastighets-tåg. Det finns även möjligheter att resa med tåg till Pisa och se det legendariska lutande tornet i Pisa.

  Kan jag hyra husbil i Rom?

  Italiens under, historia, gastronomi och underbara landskap väntar på dig. Att bila i Italien kan vara kul, men om du vill ha utlimat frihet och komfort borde du kolla in Auto Europes olika erbjudanden på husbilar, som även finns tillgängliga från Rom. Vi har ett stort urval av modeller och de bösta priserna, för att kolla in mer kan du klicka här.

  Nyttiga länkar

  Turisminformation