Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL I ROM

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil i Rom – Besök Romarrikets centrum

  Hyra bil i Rom

  Med historiska sevärdheter, härligt klimat och oemotståndlig charm rankas Rom högt på listan för resenärer som vill kombinera soliga stranddagar vid havet och ett spännande kulturcentrum med allt det innebär.

  Många av Roms mest berömda sevärdheter byggdes under antiken – vi tänker främst på världskända Colosseum, ruinerna vid Roman Forum, mäktiga Pantheon och såklart Palatine Hill. Men Roms historia slutade inte när Romarriket föll. Staden blomstrade under renässansen när konstnärer som Michelangelo, Raphael och Botticelli satte sin prägel på konstverk, byggnader och till och med hela stadsbilen i sig.

  Man brukar säga att Rom födde ett imperium. Tillsammans med Florens, landets centrum under renässansen, var staden utgångspunkten för neoklassicismen och barocken – två stilar som uppmärksammats mycket historiskt. Staden såg också fascismens uppgång och fall samt hur staden långsamt formades efter flera århundraden av politisk utveckling och olika konstnärliga och kulturella tidsperioder. Allt detta har som sagt format staden till en av världens främsta inom konst, kultur och mänsklig prestation.

  Det går inte att förneka att Rom har en oemotståndlig charm och att det är därför många turister lockas till den Italienska huvudstaden. Denna charm kanske främst grundar sig i att stadens historia är på full display och inte gömmer sig bakom ett par museum väggar (även om staden är hem till en del fantastiska museum). Men faktum är att du kan uppleva stadens kultur och spår från renässansen och antiken bara genom att promenera i centrum och stanna för att uppskatta sevärdheter som Trevi fontänen, Spanska trappan och Piazza Navona.

  Om du bokar en hyrbil i Rom kan du efter du upplevt centrum också ge dig ut för att utforska mer av Italien. Kanske vill du ta dig söderut mot den soliga Amalfi kusten eller så vill du spendera dagen med att beundra ruinerna vid Pompeii. Letar du efter en större roadtrip och vill uppleva så mycket av Italien som möjligt kan du också ta dig till landets andra populära storstäder, till exempel Milano och Bergamo i norr eller Bari och Brindisi i söder.

  Med en hyrbil till ditt förfogande, kan du skräddarsy din semester utifrån vad du vill se och göra samtidigt som du kan vara flexibel ifall dina planer skulle förändras. Med Auto Europe kan du dessutom hyra bil i Rom och sedan lämna den i en annan stad, eller tvärtom. Detta kallas envägshyra och finns tillgängligt med de flesta leverantörerna i populära städer som Bergamo, Pisa, Florens, Venedig och andra. Önskar man hyra bilen i Italien och lämna den i ett annat land går det också att boka, men det tillkommer ofta en större avgift än om man bokat envägshyra inom Italien.

  Auto Europe värdesätter hög kundservice såväl som låga priser och bra bemötande. Vårt mål är att hjälpa dig hitta den perfekta hyrbilen inför din semester till lägsta möjliga pris, och sedan finnas där för att hjälpa dig ha den bästa hyrbilsupplevelsen någonsin från start till slut. Om du har en fråga eller behöver hjälp, om det så är innan, under eller efter en avslutad hyra, finns våra duktiga hyrbilsexperter tillgängliga alla dagar i veckan på telefonnumret +46 10 888 66 52. Tveka inte att höra av dig om du har problem eller något är oklart!

  Sugen på att höra vad våra tidigare kunder har att säga om oss och sin hyrbilsupplevelse i Italien? Läs deras omdöme på vår sida med utvärderingar av hyrbil i Rom.

  För mer information om att hyra bil i Rom, vänligen klicka på ämnena nedan:

  Våra hyrbilsleverantörer Vanliga frågor Reseguide

  Var kan jag hämta upp en hyrbil i Rom?

  Vi vet att det är viktigt att man väljer rätt upphämtningsplats när man bokar en bil, därför strävar vi efter att ge våra kunder många upphämtningsplatser och återlämningsplatser att välja mellan. Auto Europe erbjuder billig bilhyra på båda flygplatserna i Rom, såväl som på de två största tågstationerna och andra smart belägna kontor i centrum. Allt för att du ska kunna hitta ett alternativ som passar dig och som tillåter dig att snabbt och smidigt ta dig till och från hyrbilskontoret. Även om de flesta väljer att hämta upp sin hyrbil i Rom direkt på flygplatsen, kan man önska att påbörja sin hyra i downtown och även då finns Auto Europe till hands.

  När man jämför hyrbilar med vår sökmotor har man möjligheten att förhandsgranska en karta som visar tillgängliga upphämtningsplatser. Denna karta liknar den till vänster om här, och hjälper dig få en överblick över dina upphämtningsalternativ i Rom. Vet du redan var du vill hämta upp din bil kan du även använda dig av filtret som finns i sökmotorn.

  Som sagt ligger många av våra upphämtningskontor i Roms centrala delar eftersom många turister vill spendera några dagar med att utforska huvudstaden och sedan hyra en bil för att ta sig ut och utforska andra delar av Italien. Är du en av dessa har vi ett stort utbud av upphämtningskontor med olika leverantörer tillgängliga.

  Vill du istället som de allra flesta hämta hyrbilen på en av flygplatserna eller på tågstationen, hittar du mer information om det nedan.

  Rom flygplats

  Flyg till och från Rom opereras av två olika flygplatser; Fiumicino Flygplats som är huvudflygplatsen sydväst om Rom och Ciampino Flygplats, den mindre och äldre flygplatsen som ligger sydöst om staden. Ciampino ligger närmre Roms innerstad, men det kan ta lika lång tid dit som till Fiumicino på grund av trafiken. Många lågpris-flygbolag som Ryanair och Easyjet trafikeras av Ciampino. Var man hämtar upp hyrbilen beror på vilken leverantör man valt, men de flesta leverantörerna har kontor i anslutning till flygplatserna. På Fiumicino Flygplats är hyrbilskontoren belägna både i inrikes-och utrikeshallarna och det är därför smidigt att ta sig dit. Enkelt följ skyltarna som hänvisar till biluthyrning. Även på Rom Ciapino flygplats är det enkelt med hyrbilskontoren belägna vid flygplatsens huvudentré (i närheten av parkeringsplats 6, 8 och 12).

  Fiumicino - Leonardo da Vinci International Airport (FCO)
  Hemsida: www.adr.it/en/
  Adress: Via dell' Aeroporto di Fiumicino, 320, 00054 Fiumicino Roma, Italien
  Telefon: +39 06 65951

  Ciampino - G. B. Pastine International Airport (CIA)
  Hemsida: www.adr.it/en/
  Adress: Via Appia Nuova, 1651, 00040 Ciampino Roma, Italien
  Telefon: +39 06 65951

  Rom tågstation

  Belägen mitt i centrala Rom, är Rom Termini tågstation en av de största tågstationerna i Europa - detta efter Gare du Nord i Paris som är den allra största. Stationen har regelbundna avgångar till städer i Italien som Milano och Pisa såväl som dagliga avgångar till andra stora städer ute i Europa. Hyrbilsdiskarna på Rom Termini ligger vid Via Giolitti på samma våning som plattformarna.

  Även om det centrala läget och det stora utbudet på destinationer gör Rom Termini till ett populärt val, är det många som använder sig av Rom Tibutina tågstation. Denna station ligger i huvudstadens nordöstra del och befinner sig närmare Roms Grane Raccordo Anulare, det vill säga ringvägen som omfamnar hela Rom. Tibutina tågstation kan därför vara ett bra val för dig som vill undvika det tunga trafiken i centrum. Upphämtningskontoren finner du inne i stationshuset i närheten av klädbutiken Tally Weiji eller en kort bit utanför. Befinner sig kontoret utanför stationen är det inom gångavstånd och på din Auto Europe voucher kommer det stå exakt vart du behöver bege dig för att hämta upp din hyrbil.

  Rom Termini tågstation
  Hemsida: www.instazione.shop/roma-termini
  Adress: Piazza dei Cinquecento 1, 00185 Rome, Italien

  Rom Tiburtina tågstation
  Hemsida: www.instazione.shop/roma-tiburtina
  Adress: 00162 Rome, Metropolitan City of Rome, Italien


  Boka med de bästa hyrbilsleverantörerna i Rom

  I över 60 år har Auto Europe samarbetat med världens främsta leverantörer för att kunna erbjuda er kunder bästa pris på biluthyrning i Rom och andra städer runt om i världen. Dessa samarbeten inkluderar välkända internationella leverantörer såväl som lokala leverantörer som är experter på sin marknad. Vilket har gett Auto Europe en stark position på marknaden med tillgång till de lägsta priserna och ett enormt utbud på både leverantörer, fordon och destinationer.

  När du jämför pris på hyrbil i Rom via vår sökmotor kommer du märka att du har många erbjudande och leverantörer att välja mellan. Våra samarbetspartners i Italien inkluderar italienska företag som Sicily by Car, Maggiore och Noleggiare, men även globalt etablerade företag som Hertz, Avis, Budget och Europcar. Vi presenterar alla erbjudande till dig men sedan är det upp till dig med vilken leverantör du vill boka och vilken hyrbil du vill köra under semestern. Auto Europe ger dig friheten att välja själv, flexibilitet och bra priser.

  Budget - Hyra bil med Budget Avis - Hyra bil med Avis Europcar - Hyra bil med Europcar Hertz - Hyra bil med Hertz

  Om du har mer frågor angående våra leverantörer eller angående deras villkor, öppettider eller lokala avgifter, vänligen kontakta våra hyrbilsexperter på +46 10 888 66 52.


  Vanliga frågor och svar om att hyra bil i Rom

  Kontakta oss

  Har du frågor angående försäkring vid bilhyra? Eller undrar du om du måste ha ett kreditkort när du hyr en bil? Kanske har du funderingar angående körvanorna i Rom och orolig över de ökända ZTL zonerna. Lugn! Nedan har vi på Auto Europe samlat all vår expertis och besvarat några av de vanligaste frågorna vi får höra av kunder som planerar en bilsemester i Rom. Om du trots allt inte skulle få svar på din fråga nedan är det som alltid bara att slå oss en signal på +46 10 888 66 52 så hjälper en av våra duktiga hyrbilsagenter dig gärna.


  Behöver jag ett kreditkort för att hyra bil i Rom?

  Ja, kreditkort behövs både för att boka din hyrbil på vår hemsida och för att lämna depositionen vid upphämtningen.

  Oavsett vilket kreditkort du använder vid bokningen, är det extremt viktigt att kreditkortet som lämnas vid upphämtningen är utfärdat i huvudförarens namn. Ett kreditkort i en medpassagerares eller en extra förares namn kommer alltså inte att accepteras av den lokala leverantören i samband med upphämtningen. Även om man tagit del av våra erbjudande med gratis extra förare, är det alltså den person vars namn bokningen är gjord i som måste uppvisa ett kreditkort (inte debit).

  Kreditkort krävs för att leverantören ska kunna låsa depositionen på det. Summan för depositionen skiljer sig mellan olika leverantörer, destinationer och fordon, men kan ses redan innan bokningen under ”Prisdetaljer” samt efter bokningen på sin Auto Europe voucher. Vänligen klicka här om du vill läsa mer om kreditkort och säkerhetspant vid bilhyra.

  Under ”Prisdetaljer” ser du även vilka kreditkort som den lokala leverantören accepterar.

  Som en generell regel, om kunden inte kan lämna ett kreditkort i huvudförarens namn att lämna depositionen på, kan leverantören vägra att lämna ut bilen eller kräva att kunden köper till deras egna försäkring för att lämna ut fordonet. Om den sistnämnda sker kan en deposition även dras från kundens debitkort som sedan återbetalas efter hyran (detta skiljer sig från depositionen som lämnas på ett kreditkort, där summan aldrig debiteras från kortet utan endast låses).

   

  Vilken typ av försäkring behöver jag till min hyrbil i Rom?

  När du ska hyra bil i Rom via Auto Europe ingår alla de minimum försäkringar som fordonet måste ha för att lagligt få köras i staden och landet. Detta inkluderar Kollisionsskydd (CDW), Stöldskydd (TP) och ansvar gentemot tredje part.

  Det är viktigt att vara medveten om dock att både Kollisionsskyddet och Stöldskyddet har en självrisk. I händelse av skada eller stöld är kunden alltså ekonomiskt ansvarig för beloppet av självrisken medan försäkringen täcker kostnaderna som överstrider självrisken. Summan av beloppet kunden är ansvarig för varierar, men kan ses under ”Prisdetaljer” i vår sökmotor.

  Vi vill också uppmärksamma att alla delar inte ingår i det ingående Kollisionsskyddet (CDW). Detta kan skilja sig mellan olika fordon och leverantörer, men vanligtvis ingår inte däck, glas, inredning, undersida, motor eller skador på lås och nycklar.

  Om du önskar boka till ett skydd för att minska ditt ekonomiska ansvar, erbjuder Auto Europe olika hyrbilsskydd som gör just det. Med Auto Europes skydd Super Cover återbetalar vi dig hela självrisken ifall något skulle hända. Är du är med om en olycka eller får en skada och leverantören debiterar dig för det, kommer vi alltså återbetala dig hela beloppet så länge alla villkor uppfylls. I detta skydd ingår dessutom alla de delar av fordonet som vanligtvis inte ingår i kollisionsskyddet, det vill säga däck, glas, inredning, undersida, motor eller skador på lås och nycklar.

  Med vissa leverantörer i Rom går det även att boka till ett skydd som heter Utan Självrisk. Det innebär, precis som namnet avslöjar, att man inte har någon självrisk och företag som erbjuder detta skydd är bland annat Centauro, Enterprise, Leasys, Locauto, Noleggiare, Interrent Key’n Go och Sicily by Car. Med detta skydd har du alltså ingen självrisk, men tänk på att du fortfarande behöver lämna en deposition för att täcka eventuella tullavgifter eller böter. Depositionen som behövs lämnas med skyddet Utan Självrisk är dock betydligt mindre än med något annat skydd.

  Oavsett vilken skydd du väljer att köpa till när du bokar din hyrbil online, kommer den lokala personalen vid upphämtningskontoret antagligen erbjuda dig att köpa till deras egna försäkring. Detta är helt frivilligt och Auto Europe ansvarar inte för lokalt köpta tillägg eller försäkringar. Med det sagt behöver du med störst sannolikhet inte köpa till någon skydd lokalt om du redan införskaffat ett via Auto Europe i samband med bokningen. Vänligen ha koll på vad för täckning skyddet du bokat i förväg har, så du slipper bli orolig eller nervös när du erbjuds ytterligare försäkring lokalt. Om du är osäker vad som ingår i ditt skydd du införskaffat via Auto Europe, vänligen hör av dig till oss så förklarar vi.

  Tänk också på att andra lokala avgifter kan tillkomma. Bland annat relaterade till åldersrestriktioner där förare under 25 år ofta behöver betala en extra avgift. Vissa leverantörer har också en extra avgift för seniora förare över en viss ålder. Alla extra avgifter kan ses under ”Prisdetaljer” i vår sökmotor och de kommer även vara listade på din Auto Europe voucher som du får efter du bokat en bil på vår hemsida.

   

  Hur är trafiken i Rom?

  Ska du hyra bil i Rom är det värt att observera körstilen i staden som ofta anses vara aggressiv och stressfull. Läs gärna mer tips om körning i Rom i vår körguide om Italien.

  När du kör in i Rom kommer du märka att en stor ring (Grande Raccordo Anulare eller GRA) cirkulerar hela staden. Att köra längs den här vägen gör det möjligt att undvika att köra genom den ofta överbelastade stadskärnan. Ta dig enkelt till din destination via utgången från ringvägen. Se till att du planerar vilken utgång som du vill ta med en karta eller en bra GPS i förhand eftersom ringvägen också tenderar att vara mycket trafikerad.

  Du bör också känna till de begränsade trafikzonerna i centrala Rom. Dessa kallas Zona a Traffico Limitato eller ZTL på italienska, och du kan läsa mer om dem nedan.

  Alla vägar leder till Rom! Den italienska huvudstaden är väl ansluten till motorvägsnätet som leder till andra delar av Italien. Resmål närmare Rom som kan vara av intresse är Florens och Neapel. Den förstnämnda kan nås genom att köra längs motorväg A1 / E45 utanför staden och sedan fortsätta vidare till A1 / E35. Restiden till Florens ska vara under tre timmar och denna vackra stad ligger cirka 27 mil bort. Neapel är å andra sidan ligger endast 21 mil bort så att köra längs A24 / E80 och sedan längs A1 / E45 bör ta cirka två timmar och 15 minuter.

   

  Var kan jag parkera min hyrbil i Rom?

  Att parkera din bil i förorterna är ett mycket bättre alternativ än att köra i själva staden. Parkera din bil i bostadsområdet utanför de begränsade trafikzonerna (ZTL) istället för i stadens centrum eftersom bra och säkra parkeringsplatser saknas i centrala Rom – eller i alla fall är utbudet begränsat. Försök hitta en parkeringsplats nära en av tunnelbanestationerna i utkanten och ta tunnelbanan till staden för den bästa upplevelsen. Majoriteten av sevärdheterna i centrala Rom som Colosseum, Vatikanen, Spanska trappan och Fontana di Trevi ligger inom bekvämt räckhåll från tunnelbanan. Du kan också dra nytta av tunnelbanans närhet till Manzoni eller Furio Camillos parkeringsplatser och lämna din hyrbil säkert bevakad där hela dagen. Parkeringsbåtarna utanför ZTL är markerade med blå linjer och erbjuder obegränsad vistelse vid olika parkeringspriser beroende på området. Vill du trots allt parkera i stadskärnan rekommenderar vi att ställa dig i ett parkeringshus eftersom det både är smidigare och säkrare.

   

  Kan jag köra min hyrbil i ZTL-zonerna i Rom?

  Det korta svaret är ”Nej”. Det lite längre och kanske mer korrekta svaret är ”Inte under tiden ZTL-zonerna är aktiva”.

  För att minska utsläppen biltrafiken bidrar till, har många storstäder i Italien infört så kallade Zona a Traffico Limitato, det vill säga körförbjudna zoner. På kartan nedan ser du vilka områden i Rom som ingår i dessa zoner samt vilken tid de är aktiva. Kör du i en av dessa zoner medan förbudet gäller, kommer du få böter och bli betalningsskyldig. För att läsa den senaste informationen angående ZTL-zonerna rekommenderar vi att du följer hänvisningarna på plats eller går till romamobilita.it.

  Observera att ZTL-zonerna markeras med en vit skylt med en röd cirkel och texten ”zona traffico limitato”, följt av tiden som förbudet gäller under.

  Som du ser på kartan, ingår största delen av Roms historiska centrum i ZTL-zonerna. Det är endast befolkningen som bor i dessa områden och som registrerat sina fordon som får lov att köra här, och detta kontrolleras hårt med videokamera på ut och infarterna. Som turist kan det lätt hända att man råkar köra i en förbjuden zon utan att veta det, vi ber dig därför vara uppmärksam på de vita skyltarna med en röd cirkel. Kör man i en ZTL-zon kommer man få sura böter och man kan dessutom få mer än en om man råkar ut och in i en ZTL-zon flera gånger. Alla GPS:er visar inte de körförbjudna zonerna så vi vill verkligen uppmuntra till försiktighet och uppmärksamhet när man kör i centrala Rom.

  Sist men inte minst vill vi ta upp att man aldrig får parkera i ZTL-zonerna, även om man kör där under tiden förbudet inte gäller.

   

  Kan jag hyra husbil i Rom?

  Absolut! Förutom att boka billig hyrbil i Rom kan du även via Auto Europe hyra en prisvärd husbil med allt du behöver. Vi har samarbeten med flera husbilsleverantörer i Italien och ska du på husbilssemester i Rom har du därför ett stort utbud av fordon i olika prisklasser och storlekar att välja mellan.


  Reseguide Rom

  Resenärer på väg till Rom har mycket att se framemot med historiska sevärdheter, vacker arkitektur och varmt klimat. Centrum bjuder på många sevärdheter och många är inom gångavstånd från varandra, vilket är perfekt om man parkerat sin bil en bit utanför och nu vill uppleva stadskärnan till fots. Efter man upplevt allt Rom har att erbjuda kan man också bege sig ut på en roadtrip i Italien för att se mer av detta skoformade land i södra Europa.

  Bästa dagsturerna med min hyrbil i Rom

  Med Auto Europe kan du boka bil till bästa pris i Rom och sedan ge dig ut på äventyr i närområdet och till andra italienska städer. Med en bil kan du flexibelt och bekvämt ta dig runt på dina egna villkor utan att begränsa dig till kollektivtrafik såsom bussar eller tåg. Nedan hittar du några av våra bästa tips på dagsutflykter du kan ta i din hyrbil från huvudstaden.

  Pompeji och Vesuvius

  Pompeji är staden som grundades på 500-talet f.Kr som blev förstörd av ett vulkanutbrott 79 e.Kr. Hela staden begravdes av lava och aska från den kraftfulla vulkanen Vesuvius. Staden är fortfarande nästan helt intakt och upptäcktes för 300 år sedan och stadslivet och människorna återfanns som frusna i tiden. Upptäck denna stad som ger ett smakprov på det romerska livet för över 2000 år sedan. Du tar dig till Pompeji med bil på ca. 2.5 timme via E35.

  Amalfikusten

  Det är helt upp till dig om du vill ta dig med bil eller med kollektivtrafik till Amalfikusten. Om du bestämmer dig för att köra själv, tar du A1 till Napoli för att sedan ta dig på A3. Därifrån kan du enkelt ta dig till Sorrento, Positano eller andra byar vid den soliga kusten. Förutom dess pittoreska utseende och vykortsliknande kust, är Amalfikusten den mest romantiska platsen i Italien och sägs vara är en av pärlorna man inte få missa i Italien. Om inget annat är den en härlig destination full med vackra sandstränder och charmiga hamnstäder.

  Capri

  Capri är en av Italiens mest fantastiska öar och ligger nära Neapel. Vi rekommenderar att du tar två extra dagar till att utforska Capri, då det tar ca. 3 timmar att köra bil från Rom. Du skulle även kunna kombinera turen med att ta dig till Amalfikusten genom att ta en färja från Salerno, Amalfi eller Positano och därifrån åka på en härlig weekend på Capri. Sevärdheter på Capri inkluderar Monte Salaro, Villa San Michele, Villa Jovis och den fantastiska grottan vid havet Blue Grotto.

  Toscana

  Åk på en roadtrip i Toscana – regionen känd för sina magiska vingårdar, öppna landskap och ikoniska byar och städer med vacker arkitektur. Kör till regionens största stad Florens för att se Basilica of Santa Croce och Michelangelos berömda staty David och stanna på vägen i städer som Pontassieve, Stia, Poppi och Camaldoli. Toscana bjuder på det bästa av den italienska landsbygden med förföriska landskap och ett lugn som får dig att verkligen njuta av semestern.

  Att göra i Rom

  Attraktionerna på den bokstavligen oändliga listan över sevärdheter i Rom måste vanligtvis väljas noggrant och handplockas för den bästa upplevelsen under en kortare vistelse i denna fantastiska stad. Auto Europe har valt flera platser du inte kan missa på din nästa semester i den italienska huvudstaden som kompletterar de vanliga höjdpunkterna som Colosseum, Di Trevi-fontänen, Sixtinska kapellet, Piazza di Spagna och Pantheon.

  • Galleria Borghese & Villa Borghese Gardens - De berömda romerska konstgalleriets hus har renässans-mästerverk från Borghese-samlingen och sprids över två våningar i en vacker gammal villa. Namn som Raphael, Tizian, Rubens och Caravaggio kan locka alla konstkännare till ett besök hit. Beundra deras extraordinära originalverk på galleriet och glöm inte att planera in ett besök till trädgården för att njuta av den gröna oasen.

  • Capuchins krypta - Nära Barberini-torget, som är litet och mystiskt, finns en väldigt intressanta kyrka och begravningskrypta som kallas Santa Maria della Concezione dei Cappuccini. Fem av de sex rummen visar en ganska makaber "dekoration" på väggarna bestående av ben. Skelett som hänger från taket eller ben som bildar konstiga former pryder kryptan och vid sidan hänger en skylt med texten "Var du är nu, var vi en gång; vad vi är nu, ska du vara." som ska vara en påminnelse för alla människor om döden.

  • Villa d'Este - En av de många världsarv i eller nära Rom är Villa d'Este i Tivoli, som en gång i tiden var favorit-sommarplats för välbärgade romare. Andan och kulturen i den italienska renässansen återspeglas bäst i de fantastiska trädgårdarna och fontänerna, vilket har influerat många kända europeiska trädgårdar. Villan ligger inte långt från centrum och kan nås på mindre än en timme.

  • Quartiere Coppedé - Roms minsta stadsdel är något helt oväntat som lurar i norra delen av staden. Quartiere Coppedé är en saga, fantasi och rent drama där olika stilar blandas i en. Gå vilse i Rom och vandra genom kullerstensgatorna i Quartiere Coppedé, upplev det unika utseendet, beundra ornament och skulpturer av mytiska varelser och ta del av en helt fantastisk blandning av stilar.

  • Basilica di San Paolo fuori le mura - En av de äldsta och viktigaste katolska basilikorna beställdes av Konstantin under 500-talet. Legenden säger att basilikan byggdes över apostleln Paulus grav. Till och med efter en stor eld som slukade en stor del av kyrkan, flödade många donationer och hjälpte till att återskapa basilikan till sitt ursprungliga utseende.

  Nyttiga länkar

  Touristinformation Rom