Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL I CATANIA

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil i Catania – Hitta din perfekta hyrbil

  Catania ligger på östkusten av Sicilien, och är känt för det närliggande Etna-berget och en mängd historiska platser, inklusive magnifika palazzi byggda av vulkanisk sten, goda pizzor och en livlig fiskmarknad. Nattlivet är riktigt livligt tack vare ett stort antal universitetsstudenter som bor och studerar i Catania. Att ordna en hyrbil i Catania i förväg är inte längre speciellt komplicerat. Just nu är du faktiskt bara några klick iväg från att slutföra en bokning.

  Vi på Auto Europe har under 60 år tillhandahållit hyrbilar till kunder över hela världen. Detta tack vare fina samarbeten med några av världens främsta aktörer på marknaden. Idag erbjuder vi hyrbilar i världens alla kontinenter vilket inkluderar hela 180 länder och 24 000 destinationer. Med oss kan ni hitta många olika upphämtningsplatser. Skulle ni anlända med flyg så kan vi erbjuda hyrbilar på flygplatsen, även på den något mindre Comiso flygplats.

  Här kan du läsa utvärderingar av hyrbil i Catania av de Auto Europe kunder som redan avslutat en hyra i staden.

  Hur är trafiken i Catania?

  Att köra i Catanias centrala delar kan under rusningstrafik vara lite besvärligt. Trafiken är oftast hetsig och det gäller därför att inte stressa upp sig utan att hela tiden hålla fokus på sin egna körning. Vägarna är i övrigt fina och naturen runt omkring underbar. Se till att planera alla körningar i god tid så tiden inte spelar allt för stor roll.

  • I Italien är det högertrafik.
  • Polisen kan inkassera böter på plats, i händelse av trafikförseelse.
  • Promillegränsen i Italien är 0,8.

  För mer information om körning i Italien, klicka här.

  Var kan jag parkera min hyrbil i Catania?

  Parkering i Catania visar sig ofta vara enklare än man tidigare trott! Det finns kommunala parkeringsplatser belägna i många av stadens populäraste turistområden, inklusive Via La Spezia, Via Luigi Sturzo, Piazza Paolo Borsellino, Via Plebiscito 747 och Via Forcile, den senare nära flygplatsen. För säkerhetsskäl rekommenderas parkering på flygplatsen och på säkrade parkeringsplatser i Catania. Med en vanlig bussförbindelse mellan flygplatsen och staden kommer du att vara i Catania centrum på nolltid. Sikta alltid på att välja bevakade parkeringsplatser och undvik parkering på gatan eftersom brottsfrekvensen relaterad till bilstöld i Catania är tyvärr hög. Parkering på gatan är inte kostnadsfri och du kan hitta utrymmen markerade med blå färg på vägen som utsedda parkeringsplatser. Skaffa en biljett från en maskin snarare än från människor som försöker sälja dem till högre priser.

  Catania flygplats

  Catanias flygplats är Siciliens största flygplats. De senaste åren har flygplatsen haft över sex miljoner passagerare årligen. Det är den tredje största inrikes-flygplatsen i Italien och sjätte största om man räknar totalt antal passagerare. Från flygplatsen kan man åka in med vanlig buss eller flygbuss till centrum. Enklast är däremot att hämta upp sin bil direkt på flygplatsen då det även blir smidigare när man ska lämna tillbaka bilen vid hemfärd.

  Catania International Airport (CTA)
  Hemsida: www.catania-airport.com/
  Telefonnummer:+39 0957 239 111

  Att göra i Catania

  Catania har ett stort turistintresse för den nyfikna besökaren, från gamla tempel till moderna museer som berättar om stadens långa historia. Vi har listat ett par saker att göra när du ska hyra bil i Catania.

  • Palazzo Biscari: Det antagligen viktigaste palatset i staden, den mycket utsökta Palazzo Biscari, är ett bra exempel på kantiansk barockarkitektur. Ombyggt efter jordbävningen 1693 har palatset många extraordinära funktioner, inklusive den centrala kupolen som täcks av en fresco som visar familjen Paternò Castello di Biscari.

  • Fiskmarknaden: Ritualen att sälja kött, frukt, grönsaker och viktigast av allt fisk har varit en regelbunden aktivitet i centrala Catania sedan antiken. Kom tidigt för att lyssna på säljarna som säljer sina varor och fördjupa dig i den lokala kulturen.

  • San Benedetto: Detta underbara UNESCO-världsarv byggdes ursprungligen 1355 och är ett av Catanias mest slående landmärken och en riktig arkitekturpärla. Klostret innehåller också MACS - Museum of Contemporary Art på Sicilien - en av Italiens främsta kulturattraktioner.

  • Kloster i San Nicolò l'Arena: Detta imponerande kloster grundades på 1500-talet och är ett lysande exempel på den sena sicilianska barockstilen och en av de största byggnaderna i sitt slag i Europa. Den innehåller ett välbevarat romerskt domus, kloster och en vacker trädgård.

  • Underjordiska Catania: Under århundradena har kokande het lava från närliggande Etna-berget uppslukat staden otaliga gånger och begravt flera lager av dess förflutna. Gräv djupare så hittar du Achillee Thermal Baths, Indirizzo Spa och Rotonda och den romerska amfiteatern bland andra fascinerande attraktioner.

  Bästa dagsturerna med min hyrbil i Catania

  När du reser runt med en hyrbil i Catania måste du dra nytta av att kunna köra ut till olika områden och upptäcka mer! De bästa tipsen får du från oss! Om du bor på ön några dagar kan du tänka på några av våra förslag på en avkopplande bilresa för att få ut mesta möjliga av Catania.

  Etna

  Etna är en av världens mest aktiva och emblematiska vulkaner, och stiger till en höjd på 3 326 meter och dominerar det sicilianska landskapet, särskilt på öns östra sida. Dess spektakulära utbrott och eldiga lavaflöden har väckt forskares intresse i århundraden. Idag är en körning runt vulkanen en mycket populär aktivitet för besökare.

  Syracuse

  En kort bilresa söder om Catania finns den underbara staden Syracuse som är värd att besöka för sitt historiska centrum, en labyrint av medeltida gränder omgiven av grekiska ruiner och många byggnader med magnifik barock arkitektur.

  Cefalù

  Bekvämt beläget mitt på öns idylliska nordkust är Cefalù en härlig strandstad som kännetecknar många människors idé om hur en typiskt siciliansk badort ser ut. Förutom sina slående tvillingtorn har stadens katedral några bländande bysantinska mosaiker och ett gammalt kloster med härliga snidade kolumner.

  Palermo

  Om man fortsätter västerut från Cefalù kommer man till Palermo, den sicilianska huvudstaden. Missa inte Cappella Palatina, en gammal kyrka från 1100-talet med ett vackert snidat tak och den fascinerande Museo Archeologico Regionale, ett av Italiens främsta museer.

  Geografisk information & historia

  Catania är Siciliens näst största stad efter Palermo och före Trapani med ett invånarantal på cirka 350 000. Catania ligger på östra sidan av ön och är därmed också beläget bara några kilometer från fastlandet. I Catania finns det mycket att se, bland annat vulkanen Etna som sträcker sig 3400 m.ö.h. inåt i landet från kusten. Den aktiva vulkanen har spelat en viktig roll i Catanias historia och utveckling fram till idag. Den högsta vulkanen i Europa bröt ut på 1600-talet och lämnade staden i ruiner. En jordbävning följde och förstörde mycket av stadens rester. Medborgarna lyckades hitta ett silverfoder så att de använde lavasten för att återuppbygga staden och ge den sin gamla prakt tillbaka.

  Arkitekturen är mestadels i klassisk barock stil och mycket av det gamla är bevarat. Catania har under hela sin historia försörjt sig på fiske och odlingar bland annat. Här finns några av Europas största apelsin och citron-odlingar. Staden är annars känd för sin etablerade maffia och tidigare har det varit oroligt i området. Nu är det lugnt men man ska fortfarande se upp för väskryckare, ficktjuvar och helst inte gå ensam under kvällstid med risk för rån. Staden erbjuder annars fantastiska stränder med badmöjligheter, trevliga restauranger samt caféer i världsklass. Catania är en trevlig stad med fina omgivningar. Med en hyrbil här har man mängder av möjligheter att uppleva både staden och ön på ett ypperligt sätt. Staden har typiskt medelhavsklimat med sommartemperaturer runt 30/31 ºC och vintervädret är milt då temperaturerna sällan sjunker under 15 ºC. Ursprungligen grundades en grekisk koloni som senare styrdes av romarna, och därefter plundrades Catania på 500-talet. Catania var en av företrädarna för rörelsen för den sicilianska autonomin i början av 1800-talet och blev 1861 en del av det förenade Italien.

  Ta sig runt i Catania

  Att hyra bil i Catania är smidigt men man tar sig lättast runt med buss inne i centrum. Staden har också världens kortaste tunnelbana med endast en linje som sträcker sig cirka fyra kilometer och totalt har sex stationer. Det kostar 80 cent att åka med t-banan och biljetten räcker i 90 minuter.

  Tåg

  En av Siciliens huvudsakliga järnvägslinjer går mellan Catania och Messina på öns nordöstra spets. Tåg kör också längs en mycket naturskön järnvägssträcka runt Etna-berget precis norr om Catania, vilket gör det till en mycket trevlig tur för turister.

  Buss

  För att nå staden från Catania flygplats, och vice versa, är det bäst att ta buss 457 som avgår var 20: e minut. Bussar från centrum till flygplatsen går från torget vid centralstationen.

  Metro

  I Catania hittar du en tunnelbanelinje med ett begränsat antal stopp. Den huvudsakliga orsaken till en så liten kapacitet är stadens geografi - den har byggts på lava och på en bergs sluttning. Kör aldrig med tåget utan en korrekt, validerad biljett som kan köpas i närliggande tobaksaffärer som kallas "tabaccheria". Detsamma gäller för stadsbussar i ljus orange färg, som är ganska prisvärda och kan ta dig inte bara över staden utan också till angränsande byar och städer.

  Taxi

  Radio Taxi Catania är en av de mest populära flygplatstaxitjänsterna som först började på 1950-talet med en häst och vagn. Ett annat lokalt taxiföretag som heter 6188 är lika pålitligt och har betjänat turister som besöker Catania och resten av östra Sicilien sedan 2013.

  Kan jag hyra husbil i Catania ?

  Catania är inte enbart en bra ställe att utforska med bil, utan det är också en fantastisk plats att ta sig runt med en husbil. Auto Europe har det stora nöjet att kunna erbjuda er möjligheten att kunna hyra husbil i Catania, så att ni får ut det mesta av er resa. Tag utforskandet till en helt annan nivå och stanna på några makalösa campingplatser under er resa. Många av våra husbilar kommer välutrustade med moderna faciliteter som kök, badrum och gott om plats.

  Nyttiga länkar

  Turistinformation