Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL I ANCONA

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil i Ancona – Bästa priserna med Auto Europe

  Ancona är ett paradis för den som älskar att strosa omkring och se lämningar från en svunnen tid. Här finns hundratals spännande monument och byggnader, varav vissa dateras ända till Romartiden. I hamnen finns en triumfbåge uppförd under kejsar Trajanus tid. Den är 18 meter hög, tillverkad helt i marmor, och räknas som en av de mest välbevarade romerska triumfbågarna i världen. Av den gamla fästningen i staden återstår inte mycket, men murarna vid hamnen står kvar i nästan orört skick. Skaffa en hyrbil i Ancona och upptäck allt nu!

  Auto Europe är en hyrbilsförmedlare och har har förmedlat hyrbilar sedan 1954. Vi har idag blivit en integrerad del av hyrbilsindistrin och har erfarenhet av att hyra bilar från många olika uthyrare. Med oss har du möjlighet att hämta upp en hyrbil på 24,000 destinationer i hela 180 länder. För bästa pris och service kan du hämta en hyrbil i Barcelona på en av de 21 olika stationerna som finns i staden. Välj bland centrumkontor, tågstationer och flygplatsen.

  Hur är trafiken i Ancona?

  Att köra i Ancona är till största del inga problem då staden är liten och vägarna bra. Kör man ut på landsbygden får man räkna med mindre vägar och så kallade „serpentinvägar“ som slingrar sig igenom landskapet. Se till att planera din rutt innan du kör.

  • I Italien är det högertrafik.
  • Polisen kan inkassera böter på plats, i händelse av trafikförseelse.
  • Promillegränsen i Italien är 0,8.

  För mer generell information om att köra bil i Italien och dess trafikregler klicka här för att komma till vår körinformation-sida.

  Var kan jag parkera min hyrbil i Ancona?

  Ska du hyra bil i Ancona är det viktigt att du är försiktig med parkering så att du inte får en böter. Nere i centrum och i anslutning till hamnen kan man parkera på flera ställen mot betalning. Anledningen till att de största parkeringsplatserna är centrerade till hamnen är för att passagerartrafiken är ganska omfattande till närliggande länder samt andra städer i Italien. Men här kan man både parkera korttidsparkering samt långtidsparkering. För ett dygn kostar det mellan 15 och 40 euro beroende på var och hur tryggt man vill stå. I anslutning till centrum finns det också mindre parkeringar men man kan annars gå från hamnen upp.

  Ancona flygplats

  Anconas flygplats ligger cirka 12 km väster om Ancona, i Falconara Marittima. Tidigare var flygplatsen känd som Raffaello Sanzio flygplats, uppkallad efter Raffaello Sanzio (1483-1520), den italienska målaren och arkitekten. Flygplats är en mindre flygplats med endast cirka en halv miljon passagerare årligen. De flesta flygningarna går inrikes med bolaget Alitalia men även Ryanair och Air Dolomiti har flygningar som går utrikes till bland annat München och London. Från flygplatsen tar man sig enklast in med anslutningsbussar till flighterna. Man kan även hämta ut sin hyrbil direkt i ;anslutning till flygplatsen vilket gör det smidigt även när man ska lämna tillbaka bilen innan man ska hem.

  Officiellt namn: Aeroporto delle Marche
  Hemsida: www.ancona-airport.com
  Adress Via del Consorzio, 60015 Falconara Marittima AN, Italien
  Telefon:+39 071 28271

  Att göra i Ancona

  Auto Europe har valt flera platser du inte kan missa på din nästa semester när du ska hyra bil i Ancona

  • Cattedrale San Ciriaco: Katedralen i Ancona är kanske stadens främsta sevärdhet. Den uppfördes ursprungligen som en basilika under 600-talet och gjordes under 1000-talet om till en katedral. Den är byggd som ett grekiskt kors, helt i gråsten och har en kupol över mittskeppet. Katedralen överblickar staden Ancona och bukten utanför hamnen.

  • De två systrarnas strand: Le Due Sorelle (de två systrarnas) strand i Sirolo är Conero Rivierans ikon, dess mest emblematiska vykort, en magisk plats som kallas efter två havsstaplar som skiftar mellan djupblått och turkos vatten. Denna mysiga stenstrand med en härlig sandstrand är helt vild och orörd eftersom den endast är tillgänglig via havet. Det finns en vandringsled på Mount Conero som förbinder Passo del Lupo till stranden men den är svår och den nedre delen är ofta stängd för risk för fallande bergarter.För dem som spenderar några dagar på Conero Riviera, är detta absolut värt att se.

  • Traianbågen: Denna båge är 18 m hög, och uppförd under 114/115 som en ingång till kausalvägen ovanför hamnen för att hedra kejsaren som hade gjort hamnen, och är en av de finaste romerska monumenten i Marche. De flesta av sina ursprungliga bronsberikningar har försvunnit. Bågen står på ett högt podium och är ganska mäktig att se!

  • Grotte di Frasassi: Frasassigrottorna är bland de mest kända grottorna i Italien. Grottorna, som upptäckts av en grupp speleologer i 1971 ligger 7 kilometer söder om Genga, nära San Vittores civila församling och tågstationen Genga-San Vittore (Rom-Ancona-linjen).Nära ingången till grottorna finns två kapell: en är byggd 1029 och heter Santuario di Santa Maria infra Saxa och den andra är från 1828, ett neoklassiskt arkitekturformellt tempel, känd som Tempietto del Valadier.

  Bästa dagsturerna med min hyrbil i Ancona

  Den italienska storstaden har enormt mycket att erbjuda, men om du planerar att hyra bil i Ancona får du inte missa att ta dig utanför Ancona för att ta dagsturer och se närliggande områden. Vi har samlat några tips på dagsturer som är perfekta att ta med hyrbil i Ancona.

  Spiaggia Mezzavalle

  Mezzavalle är en fantastisk strand i Conero-området mellan Ancona och Portonovo. Det är en perfekt plats att koppla av på och definitivt en av de bästa stränderna i området. Det är en gratis strand och det finns en strandbar/trattoria vid ingången till stranden, där du kan köpa drycker, snacks och till och med hela måltider. Det finns duschar och toaletter intill restaurangen. Stranden är en blandning av sand och stenar. Ta en matta i stället för bara en strandhandduk om du vill bli riktigt bekväm. För att komma till stranden är det nödvändigt att ta en väg nerför backen från huvudvägen. Utsikten över stranden från vägen är spektakulär.

  San Marino

  San Marino (officiellt Republiken San Marino) är det tredje minsta landet i Europa (efter Vatikanstaten och Monaco) och det finns folk som hävdar att den är världens äldsta republik. Enligt traditionen grundades den av en kristen stonemason som heter Marinus i 301. San Marinos utrikespolitik är anpassad till den i Italien som omger den. Sociala och politiska trender i republiken spårar också nära med de större grannarna. Här kan man shoppa, gå runt och äta gott! Från Ancona tar det ca. 1,5 timme med väg A14.

  Geografisk information & historia

  Ancona har typiskt Medelhavsklimat, med milda och regniga vintrar och varma, soliga somrar. Klimatet i Ancona är fuktigt subtropiskt och staden ligger vid gränsen mellan Medelhavet och kontinentala regioner. Snö är inte ovanligt när flygmassorna kommer från Nordeuropa eller från Balkan och Ryssland, särskilt i bergen runt stadens centrum. Ancona grundades runt 390 f.Kr. BC av kolonister från Syracuse, i 2: a århundradet f.Kr. BC, staden togs av Rom och utvecklats till en blomstrande hamn. Den direkta påvliga regeln infördes 1532 och med undantag för perioden franskt styre 1797-1816 bibehållas tills Ancona var 1860 en del av Italien. Staden bombades 1915 under första världskriget av den österrikiska flottan och lidit 1943-1944 svåra skador från Allied bombningar under andra världskriget. Kända landmärken som har återställts efter kriget, Marble Arch av Trajanus, kyrkan Santa Maria della Piazza från 11 till 12-talet med en utsmyckad fasad anor 1210 och San Ciriaco domkyrkan.

  Ancona ligger i nordöstra Italien vid den adriatiska kusten med fritt vatten över till Kroatien. Staden har i och med sin position intill havet under de senaste åren vuxit och blivit en viktig port för passagerartrafik mellan Italien och balkanhalvön via färja samt import och export till regionen. Ancona har idag cirka 103 000 invånare och ligger vackert mellan två kända klippor. I Ancona kan man njuta av kustklimatets ljumma brisar och fina badmöjligheter. Staden ligger bara 20 mil från Bologna och 28 mil från huvudstaden Rom. I Ancona serveras mycket fisk i och med stadens närhet till havet men man kan även få klassiska italienska kötträtter serverade. Omgivningarna är vackra och vill man ta en tredagars resa till den kroatiska ön Hvar kan man parkera bilen intill hamnen och ta färjen några timmar i sydöstlig riktning.

  Ta sig runt i Ancona

  I Ancona kan man åka med stadsbussar eller regionbussar. Inne i stan är det smidigt att åka med stadsbuss och vill man åka längre turer i regionen är det även smidigt med regionbussarna. 

  Tåg

  Ancona har en större tågstation som förser resenärer med linjer över hela landet samt ett antal linjer som även går norrut förbi Milano och upp i både Schweiz och Österrike.

  Taxi

  Taxibilar finns att hämta på gatan eller vid tågstationen av Ancona.

  Nyttiga länkar

  Turistinformation