Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL I TRIESTE

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil i Trieste till de bästa priserna

  Med en hyrbil i Trieste kan du utforska Italien på egen hand! Trieste ligger i nordöstra Italien precis vid gränsen till Slovenien. Städer som Venedig, Ljubljana och Zagreb ligger endast ett par timmar bort. Trieste är multinationellt och här bor förutom italienare även många slovener, österrikare och asiater. Triestes hamn har under historien betytt mycket för staden och gör det även idag.

  Biluthyrning i Trieste är perfekt för dig som vill kombinera natur och kultur med sol och bad. Du kan göra oändligt många dagsutflykter och besöka museer, slott och kyrkor. Auto Europe hjälper dig med biluthyrning. Oavsett om du behöver en liten bil i ekonomi- eller kompaktklassen eller om du söker en större bil i mellan- eller standardklassen har vi något för dig. Vi erbjuder hyrbilar med upp till 9 säten. Minibussar är särskilt populära sommartid så tänk på att vara ute i god tid. Skulle du behöva avboka din hyrbil i Trieste kan du göra det utan kostnad fram till 48 timmar före upphämtning.

  Hur är trafiken i Trieste?

  Observera att körstilen i Trieste, och oftast i hela Italien, anses vara aggressiv och stressfull. Läs mer tips om körning i Italien i vår guide.

  Att ta din biluthyrning från Trieste till andra större närliggande städer är problemfritt, på grund av de väl underhållna motorvägarna och effektiva vägskyltarna. För att nå Venedig på cirka två timmar, ta bara E61 och E70, och sedan avfart E55. SS202 och SP14 tar dig till Muggia, bara 10 kilometer bort. Dessutom leder SS58 till gränsstaden Fernetti. Trafiklagar liknar dem i övriga EU, och ratten ligger på vänster sida av bilen.

  Du bör också känna till de begränsade trafikzonerna i centrala Trieste. Dessa kallas Zona a Traffico Limitato eller ZTL på italienska. Två huvudzoner finns i Gamla stan (Centro Storico) och Trastevere. Endast personer med speciella pass eller de som har registrerat sin bil för detta ändamål får köra inom dessa zoner som är under kameraövervakning. Det innebär att kameror registrerar regristreringskyltar, och om du inte är behörig att komma in får du en rejäl böter. Det är viktigt att du känner till de begränsade zonen i förväg.

  Var kan jag parkera min hyrbil i Trieste?

  Att parkera din hyrbil i Trieste i förorterna är ett mycket bättre alternativ än att köra i själva staden. Parkera din bil i bostadsområdet utanför den begränsade trafikzonen istället för i stadens centrum, eftersom bra och säkra parkeringsplatser saknas i centrala Trieste. Försök hitta en parkeringsplats nära en av tunnelbanestationerna i utkanten och ta tunnelbanan till staden för den bästa upplevelsen. Trieste centrum är mestadels för fotgängare och därför inte lättillgänglig med bil. Därför rekommenderas det att parkera din biluthyrning utanför ZTL eller gågator. Betalad parkering på gatan går från måndag till lördag mellan 8:00 och 20:00, med parkeringsavgift på € 1,60 per timme. Dessutom finns andra parkeringsplatser i staden, med priser per timme som sträcker sig från € 1,40 till € 1,90. Förare kommer inte ha några problem att upptäcka dem på följande gator: Via Flavio Gioia, Via Piazza della Libertà 9, Via Milano, Foro Ulpiano, Via Scipio Slataper, Via della Pietà, Via del Teatro Romano, Campo S. Giacomo och Via della Raffineria.

  Trieste Flygplats

  Bara 37 kilometer från Trieste centrum ligger Trieste - Friuli Venezia Giulia flygplats, vid Ronchi dei Legionari nära ingången till Triestebukten. Denna internationella flygplats tjänar också staden Venedig. Självklart går det att hyra din hyrbil från flygplatsen förutom från innerstaden.

  Trieste - Friuli Venezia Giulia Airport (TRS)
  Hemsida: https://triesteairport.it
  Address:Via Aquileia, 46, 34077 Ronchi dei Legionari GO, Italien
  Telefonnummer:+39 0481 773224

  Att göra i Trieste

  Auto Europe har valt flera platser du inte kan missa när ni har valt att hyra bil i Trieste:

  • Piazza dell'Unita d'Italia: Detta kolossala torg ligger i spetsen av den historiska gamla stan och vetter mot Adriatiska havet. På grund av sin enorma storlek, är Piazza Unita italia känd som det största torget beläget bredvid havet i Europa. Bortsett från byggnaderna finns också flera imponerande monument och statyer placerade med olika intervall på torget - I synnerhet de två järnskulpturerade kolumnerna som ramar Piazzan.
  • Canale Grande: Denna kanal ligger i hjärtat av den historiska gamla stan, inte långt från Piazza Unita, och är en liten vattenväg som har funnits sedan 1700-talet för att tillåta båtar att få direkt tillgång till staden för att lasta loss lasten. Denna trevliga vattenväg korsas av tre broar och har många båtar vid varje sida. Omkring kanalen finns en rad fina byggnader, inklusive Palazzo Carciotti och Palazzo Gopcevich. Dessutom finns det ett urval av restauranger och kaféer med uteservering runt området.
  • Museo Del Mare: Trieste är en stad som har en omfattande sjöfartshistoria - Under hundratals år har den behållit en stor sjö- och kommersiell sjöfartshamn och Trieste-viken har blivit orsak till många marinkonflikter genom historien. För att förstå denna rika marinhistoria, ger Museo del Mare en mängd information och intressanta visningar om hur hamnar och sjötransporter på Trieste utvecklades. Museo Del Mare är ett utmärkt ställe att besöka medan du ligger vid hamnen för att få insikt i Trieste historia.
  • Molo Audace: Molo Audace är en fascinerande strandpromenad i hjärtat av Trieste och ligger direkt vid slutet av Piazza Unita Italia. Sträckt ut mot havet i ca 300m, ger denna stenbelagda strandpromenad både turister och lokalbefolkningen ett ställe att beundra Triestes kustlandskap och även ta ett dopp i vattnet om de önskar. Härifrån kan du se ut mot havet, beundra det omfattande hamnsystemet och ta några fina fotografier.
  • Triestes hamn: Praktiskt taget är hela kusten bredvid Trieste ockuperad av antingen den offentliga hamnen eller den kommersiella fraktverksamheten. Dessa två delar av staden erbjuder några fantastiska och intressanta sevärdheter. Nära Piazza Venezia är huvudhamnen och detta område är fyllt med vackra yachter, segelbåtar och fiskebåtar. Vidare erbjuder hamnområdet på sydvästra delen av kusten en bra inblick i hur en upptagen fraktverksamhet fungerar. Du kan se stora lastfartyg som hamnar i hamnen och lastas av.

  Bästa dagsturerna med min hyrbil i Trieste

  Om du planerar att hyra bil i Trieste får du inte missa att ta dig utanför Trieste för att ta dagsturer och se närliggande områden. Vi har samlat några tips på dagsturer som är perfekta att ta från Trieste.

  • Miramare Castle
   Även om det inte är ett gammalt slott, är den här byggnaden och marken fortfarande en fantastisk plats att utforska och måste vara det mest pittoreska slottet i denna region i Italien. Skapat på 1800-talet ligger detta slott cirka 15 minuter nordväst om Trieste i den lilla byn Grignano. Strukturen i sig är oerhört vacker med vitkalkade väggar och dekorativa crenulations. Dessutom har slottets grunder omfattande trädgårdar och skogar som du kan utforska. På grund av den ställning som Miramare slott står inför är solnedgången här vackert. Med utsikt över Triestebiken lyser solen över havet och himmlar upp i en vacker färgskärm.
  • Carso Triestino
   Detta område i Trieste ligger i närheten av Val Rosana och är en fantastisk plats att beundra landskapet och ta några fina bilder. Olika berg, steniga skogar, skogsmark och djupa dalar erbjuder många vandrings- och cykelalternativ. Mount Carso är det största berget här och det är möjligt att skala toppen och få en fantastisk utsikt över den omgivande landsbygden. Om du vill kan du också resa till Slovenien och besöka några av de små grannarna, som Kozina och Nasirec.
  • Val Rosandra
   Beläget på den italienska / slovenska gränsen är Val Rosandra en naturlig dal som skärs av Rosandrafloden. Denna dal är en vacker del av regionen och har några fantastiska landskap, skogar och bergslandskap. En främsta attraktion i dalen är ett 40ft vattenfall som klämmer över stenklipporna ner i floden nedanför. Från Bagnoli Superiore eller Hervati kan du följa spåren och utforska denna region till fots - För den äventyrliga eller oförskräckta vandraren; Val Rosandra är den perfekta platsen att vara i ett med naturen.

  Geografisk information & historia

  Trieste utmärker sig av en medeltida gammal stad och en neoklassisk region; båda inbäddade mellan det klara vattnet i Adriatiska havet och den slovenska gränsen. Hamnen är en livlig plats, där du kan njuta av en fantastisk utsikt över havet eller promenera genom Piazza dell'Unita d'Italia. Här hittar du gott om överdådiga och vackra byggnader. På natten pryder små blå lampor trottoaren, som liknar stjärnkonstellationer och ger torget en magisk miljö.

  Historieentusiaster kommer att bli underhållna med ett flertal museer, såsom Revoltella Musuem, Museo Sartorio och Risiera di San Sabba. Andra historiska landmärken inkluderar den romerska Trieste-katedralen, dekorerad med färgglada mosaiker, Teatro Romano och den anmärkningsvärda Vittoria fyren. Några kilometer från staden kan besökare beundra Castello di Miramare, ett imponerande vitt slott som sitter på en kulle. De som vill vara nära naturen kommer att hitta många alternativ i Trieste. Guidade turer tar resenärer från stadens centrum till dess förtrollande hamn. Parco di San Giovanni och Parco di Villa Giulia är de perfekta destinationerna för en lugn promenad under trädens skuggor. Dessutom är dagliga utflykter till närliggande städer ett måste - var noga med att utforska den charmiga huvudstaden Slovenien, Ljubljana eller den färgglada kroatiska huvudstaden Zagreb. En mångkulturell blandning av olika etniciteter förvandlar Trieste och dess omgivning till en exceptionell region att utforska. Med din biluthyrning är det lätt att satsa på den italienska landsbygden och njuta av lugnande landskapet i små byar och betesmarker.

  Ta sig runt i Trieste

  Trieste Trasporti driver lokal kollektivtrafik, som består av busslinjer, två båttjänster och Opicina Tramway, som är en praktisk hybrid mellan en spårväg och en tågbana. En enda biljettpris kostar € 1,25, medan ett 10-resepass kostar 12,15 €. Busslinjen 30 förbinder tågstationen med Via Roma och hamnen. När det gäller flygbåtarna är en enkelbiljett 3,50 €, medan en returbiljett kostar 6,50 €. Tidsplanen, resplanen och säsongsbetjäningstjänsten är tillgängliga online och på turistbyrån.

  Tågstation
  Staden har också med en tågstation, Trieste Centrale, från vilken passagerare lätt och direkt kan nå Venedig, Milano, Rom, Neapel och Ljubljana, bland andra destinationer. Ändå är Gamla stan mycket fotgängarevänlig och lokalbefolkningen väljer också cyklar och skotrar som ett medel för transport.

  Nyttiga länkar

  Turisminformation