Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL I VERONA

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil i Verona – Hitta din perfekta hyrbil

  När du bokar en hyrbil i Verona, i Italien kan du vara säker på att du får utmärkt service och de bästa priserna. Auto Europe samarbetar med biluthyrare från branschledande företag och kan på så sätt erbjuda biluthyrning på över 24 000 stationer runt om i världen. Med över 60 års erfarenhet av biluthyrning arbetar vi varje dag för att du som kund ska få det bästa priset till den bästa servicen. Hämta biluthyrning på Veronas flygplats eller på ett centrumkontor

  Klicka här för att läsa utvärderingar av hyrbil i Verona.

  Trafik och parkering

  Verona är en gammal och vacker stad med smala gränser och trånga gator. Under högsäsong kan det vara en rejäl utmaning att köra här. Annars är vägnätet modernt och i norra Italien är körstilen lugnare än i södra Italien. Ta motorvägen västerut, mot Bergamo, och stanna till i vackra Sirmione vid sydspetsen av Gardasjön. Annars kan du köra österut mot Venedig. Här kommer lite generella tips på saker du bör beakta när du kör bil i Verona och Italien:

  • Det är inte tillåtet att tala i handhållen mobiltelefon under körning. Använd hands-free!
  • Tänk på att det debiteras vägtull på motorvägar.
  • Kör aldrig förbi en ZTL-skylt (zona traffico limitato), då kan du få betala böter.

  Mer information hittar du i vår körning för Italien.

  Parkering

  Under rusningstid och under högsäsong kan det vara extra svårt att hitta ledig parkering i Verona, speciellt i gamla stan. Parkera en bit ifrån stadskärnan eller ställ bilen i ett parkeringsgarage och ta en promenad in till centrum. Lämna aldrig några värdefulla saker i bilen.

  Geografisk information

  Verona ligger i regionen Veneto i norra Italien och är en gammal kulturstad med anor från förhistorisk tid. Se till att läsa vår roadtrip-guide om Veneto och Gardasjönhär för att inte riskera att gå miste om de bästa sevärdheterna i Veneto och få rn underbar semester! Staden koncentreras runt den gamla romerska amfiteatern Arena di Verona. Många turister kommer också hit för att se den kända Romeo och Julia-balkongen. Staden har runt 256 000 invånare men varje år kommer mängder med turister hit både från övriga Italien och andra delar av världen. Genom Verona flyter floden Adige och över den löper många gamla och vackra broar. Miljön runt verina genomsyras av vingårdar och vackra dalar. Ta en tur till Gardasjön eller åk till Venedig i öster. Med hyrbil hinner du se mer av norra Italien. Att möta våren i Italien är extra härligt eftersom den kommer så pass mycket tidigare än hemma i Sverige. Uteserveringarna öppnar redan i mars och du kan njuta av en middag i det fria ända in i oktober.

  Verona flygplats

  Verona flygplats, officiellt känd som Verona Villafranca Airport, ligger belägen 10 km syd-väster om Verona centrum och tjänar cirka 2.8 miljoner passagerare per år. Flygplatsen består av två terminaler och erbjuder reguljära och charter flygnignar.

  Verona Airport (VRN)
  Hemsida: www.aeroportoverona.it
  Telefonnummer: +39 045 809 5666

  Kollektivtrafik

  Om du vill åka kollektivt i Verona kan du ta bussar inom stadens gränser (urbani) och bussar som går till andra närliggande orter (extraurbani). Bussarna är moderna, efter den omstrukturering som skedde för att antal år sedan.

  Tågstation

  Tågstationen i Verona ligger på Piazzale 25 Aprile och heter Porta Nuova. Härifrån kan du ta nattåget till Paris, Wien och andr städer i Tyskland t.ex. Annars finns regionaltåg till Bologna och expresståg till Venedig eller Milano.

  Bra länkar

  Turistinformation Verona