Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL I VENEDIG

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil i Venedig – Garanterat bästa pris

  Auto Europe är det marknadsledande företaget som till bästa pris kan ordna en hyrbil i Venedig för er. Med mer än 60 års erfarenhet inom förmedling av hyrbilar har Auto Europe samlat på sig en enorm erfarenhet och kunskap som ni som kund bör ta vara på. Njut av bekvämligheten och enkelheten det innebär att boka med Auto Europe, där ni själv kan välja bland de enorma utbud av fordon från olika välkända leverantörer i 180 länder. Utöver att själv kunna välja ett fordon som passar era behov från överblicken ni från hemsidan och de förnämliga priserna som ingen annan kan slå, så har ni även tillgång till den kundtjänst som år efter år prisbelönas. Oavsett om ni har funderingar eller behöver hjälp, innan, under eller efter er hyra så är de redo alla dagar i veckan.

  Ingen stad i världen kan liknas vid Venedig som ligger i norra Italien vid det Adriatiska havet. Staden som är över 1 500 år är en av de vackraste och unika platserna på vår fina jord och lockar en enorm mängd av besökare årligen. Över 12 miljoner besökare kommer till Venedig för att låta sig förtrollas av den magiska staden och dess 180 kanaler, 450 broar och alla de underbara palatsen som visar upp hur rik staden har varit under historiens gång. En resa till Venedig är som att resa tillbaka i tiden, inte mycket har ändrats i staden, gondoljärerna har fortfarande bandkantade hattar och randiga tröjor med svarta byxor när de för ut par på en romantisk båtfärd bland de många kanalerna. Vanliga gator har blivit utbytt av kanaler som även fungerar som mötesplats och är stadens viktigaste transportnätverk. Hela staden är som ett sagolikt utomhusmuseum och redan 1987 blev hela staden en världsarvs status av UNESCO. Ett besök till Venedig kommer att imponera även den mest kräsna turisten.

  Nyfiken på vad tidigare kunder har att säga om Auto Europe och sin upplevelse med oss? In och läs deras utvärderingar av hyrbil i Venedig här.

  Hur är trafiken i Venedig?

  Även om bilkörning är väldigt begränsat inne i Venedig, är det enligt de flesta besökare värt att hyra bil i Venedig för att slippa förlita sig på kollektivtrafik och kan enkelt ta sig runt närliggande platser som Trieste på eget behov. Det smartaste är att parkera sin bil på någon av de många alternativen att välja mellan, ni kan läsa mer längre ner på sidan, och promenera runt de smala vinglande romantiska gågatorna som ringlar runt de charmiga husen.

  Med bil kommer ni att komma ända fram till Piazzale Roma, där all motortrafik tar stopp och från här kan man promenera eller använda någon av de många båtarna. När ni befinner i det historiska delarna av staden är det först och främst att promenera runt som är det snabbaste och enklaste samt billigaste lösningen att ta sig runt. Frågar man lokalborna så är det inte en chans att de skulle använda sig av de enormt dyra taxi båtarna för att ta sig från en plats till en annan i staden. När ni beger er ut från staden ut för att utforska resterande delarna av Italien, har vi en sida som har bra och nyttig körinformation här.

  Var kan jag parkera min hyrbil i Venedig?

  Där finns många möjligheter att ställa undan er hyrbil för ert besök i Venedig. Det enklaste sättet att parkera är också det dyraste, det är att köra över bron in mot staden och välja de gigantiska parkeringshusen som ligger strax efter Piazzale Roma på den konstgjorda ön Tronchetto., alldeles bredvid kryssningsterminalen. De billigare alternativen inkluderar att man väljer att parkera sin hyrbil på fastlandet innan bron. I Mestre finns där flera alternativa garage som man kan använda och sedan ta bussen till centrala delen av Venedig. Det billigaste alternativet är att välja den öppna parkeringsplatsen utanför järnvägsstationen i Mestre, och sedan ta tåget in till Venedig.

  Venedig flygplats

  Venedigs flygplats är döpt efter Marco Polo som föddes i staden. Med cirka 8,5 miljoner passagerare om året är detta en medelstor europeisk flygplats med både internationella som interkontinentala flighter. Flygplatsen har dessutom planer på att bygga ut ytterligare. Till och från flygplatsen tar man sig lättast med en hyrbil från Venedig, men andra alternativ som flygbuss eller båttaxi är möjligt och tar en hela vägen till centrum. Man kan givetvis också hämta ut sin bil direkt på flygplatsen om man hellre vill det

  Venedig flygplats (VCE)
  Adress: Via Galileo Galilei, 30/1, 30173 Tessera, Venezia VE, Italien
  Telefonnummer: +39 41 2603610
  Hemsida: www.veniceairport.it

   

  Att göra i Venedig

  • Markuskyrkan: Basilica di San Marco som den heter på Italienska är en kyrka fylld med förgyllda mosaiker och en magnifik bysantinsk arkitektur och räknas vara den mest slående sevärdheten i Venedig. Lokalborna kallar denna kyrkan för guldkyrkan vilket man kan förstå när man kan se de guldtäckta spirorna glänsa långt från dess plats. Fasaden är mycket rikt dekorerad och är ett spektakulärt exempel på bysantinsk arkitektur. Den 8 000 kvadratmeter insidan av kyrkan är fylld av mosaik med inläggningar i 24 karats guld. Det är även här man kan hitta kyrkans mest värdefulla skatt, kvarlevorna av evangelisten Markus och de föremål som de venetianska korstågen förde med sig tillbaka från Konstantinopel.

  • Galleria dell'Accademia: Stadens viktigaste konstgalleri hittar ni Galleria dell'Accademia som är ett av världens störa museer och besitter en av de finaste samlingarna av venetiansk konst. Ni kommer att hitta underbar konst mellan 1400-1900-talen utspritt över 24 rum. Museet är byggt i en tidigare kyrka och har även en fin trädgård med olika utställningar.

  • Suckarnas bro: Högt ovanför vattnet går denna spektakulära bro som kopplar samman ett palats med ett fängelse. I en stad med mängder av broar så sticker denna bro ut med dess speciella historia. Bron har blivit ett populärt resmål, vilket man när den byggdes aldrig kunde gissa sig till. Bron var nämligen en anknytning mellan ett fängelse och ett förhörsrum i palatset. Enligt myten som uppstod på 1800-talet, när fångar från förhörsrummet fördes över den täckta bron så kastade de en sista längtansfylld blick över staden och suckade högt och djupt medans de fördes till sina celler.

  • Spiraltrappan: Något som de flesta turister inte vet om, men i centrala Venedig finns där en undangömd arkitektonisk guldklimp från 1400-talet. Bland smala gränder vid Camp Manin torget ligger denna magnifika spiraltrappa med en stil som är en blandning av bysantinsk och gotisk arkitektur. Den vindlande trappan var en mycket unik konstruktion när den byggdes i slutet av 1500-talet och den populära trappan fick smeknamnet snigel. Den var så populär att familjen som byggde trappen även blev kallat snigel familjen. Som besökare kan man ta sig upp för de 80 slingrande trappstegen och njuta av en enastående utsikt över Venedigs tak.

  Bästa dagsturerna med min hyrbil i Venedig

  Padua

  En mycket populär dagstur från Venedig är en resa till Padua som är den äldsta staden i norra Italien. Staden grundades av trojanerna 1200- talet f.KR och stadens största attraktion är Scrovegni kapellet. Detta kapell hushåller några av Europas viktigaste fresker från 1400-talet. De viktiga freskerna är målade av Giotto i hans senare år, och kapellet är även hem för aposteln St. Mark.

  Dolomiterna

  Detta anses vara de bästa alpina delarna i Europa. De är inte Italiens högsta berg med de är landets mest spektakulära med sin röda färg. Cortina är förmodligen den bästa platsen för att njuta och få den bästa alpina upplevelsen där vintersportentusiaster och jet setters samlas. Området är även mycket känt att locka till sig vandrare från hela världen som vill vandra runt de många väl skyltade lederna som går genom Dolomiternas spektakulära landskap. Runt 20 mil behöver ni köra för att ta er hit från Venedig.

  Verona

  Verona är Italiens fjärde mest besökta plats och den andra mest besökta i Veneto regionen efter Venedig. Staden kallas även för norra Florens och är känd för balkongen som Shakespeare förevigade med sin Romeo & Juliet berättelse. Än i dagens läge får staden många kärleksbrev som är adresserade endast till Juliet. Staden går även under namnet kärleksstaden. Men där finns mer att se, staden har till exempel en 2 000 år gammal romersk arena som nu hushåller sommaropera föreställningar. Stadens torg och dess arkitektur.

  Geografisk information & historia

  Venedig är kanske en av Europas mest berömda städer med kanalerna och vattnet som flyter igenom staden. Venedig ligger vackert som en ö i den Venetianska lagunen utanför fastlandets kust i Adriatiska havet. 1987 fick Venedig världsarvsstatus för dess unika utformande. Staden är uppbyggd på träpålar i vattnet och därför är staden helt omgärdad av vatten både runt och inne i stan. Många nämner Venedig i romantiska sammanhang och förknippar staden med mysiga gränder och gondoler. Sanningen ligger i att familjen Casanova en gång hade sitt ursprung här och att den berömde älskaren Giacomo Casanova satte sin prägel på staden. I Venedig kommer själ och gemyt i första hand och restaurangerna bjuder på typisk italiensk gourmet. Har ni valt att hyra bil från Venedig tar ni er enkelt till andra närliggande städer som Trieste, Treviso och Verona.

  Venedigs historia började runt 500-talet när germanska stammar invaderade den halvö som numera är Venedig. Med hjälp av de germanska stammarna och flyktingar från norra Italien växte ett nytt samhälle fram. Staden växte snabbt med tanke på dess gynnsamma läge och utnyttjade metodiskt de handelsvägar som passerade området. På 800-talet lyckades Venedig bryta sig loss från det bysantinska riket och bli en självständig handelsrepublik.

  Med stadens läge i vattnet gjorde det svårt för andra europeiska härskare att erövra staden och många försökt gjordes. Tack vare detta skydd lyckades staden bevara sin självständighet och under medeltiden bli huvudort för ett mycket mäktigt handelsrepublik där Cypern och Kreta ingick. Med det handels imperium staden hade byggt upp gjorde det Venedig till Europas mäktigaste och rikaste stad under renässansen. De venetianska köpmännen blev makalöst rika och gav upphov till de många ståtliga byggnader som bidrar så kraftigt till stadens attraktionskraft för turister i nutid.

  I slutet på 1400-talet började det bli nergången för Venedig. De nya handelsvägarna med Asien gjorde att Venedigs makt minskade och efter att Ottomanerna erövrat delar av riket så gick det nerför snabbt för Venedig. Under 1700-talets slut och början av 1800-talet så bollades Venedig fram och tillbaka mellan Napoleon och Österrike, och det var först 1866 som Venedig anslöt sig till det ny bildade Italien. Numera är Venedig utan tvekan en av världens märkligaste platser och en av vår tids största turistattraktioner.

  Ta sig runt i Venedig

  Venedig är världens ända stad för gångtrafikanter, promenera är mycket enkelt och avsaknaden av bilar gör att hela Venedig upplevelsen blir extra nöjesfull. Även cyklar är förbjudna i staden. Att gå runt Venedig är det absolut snabbaste och billigaste sättet att ta sig runt staden. På runt 20 minuters promenerande kan man ta sig till de flesta destinationer över hela staden. En av de fina upplevelserna man bör göra är att börja gå och låta sig gå vilse, vilket händer även lokalborna, i den ändlösa labyrinter av gränder som Venedig är uppbyggd av. Fortsätter man gå kommer man alltid för eller senare att stöta på ett välkänt landsmärke, men medans ni går kommer ni att kunna njuta av enastående arkitektur, konst och den härliga lokala atmosfären. Men där finns andra alternativ att ta sig runt också om man är villig att spendera lite.

  Vaporetti
  Vid de större kanalerna som rinner genom Venedig och de omgivande öarna kan man ta de snabba vattenbussarna som är det bästa alternativet om önskar resa en längre bit eller om man behöver korsa Canal Grande och någon av de 3 broarna som korsar den stora kanalen är för långt borta. Tänk på att att en biljett gäller endast så länge du är på båten, hoppar du av och på igen behöver ni köpa en ny biljett. Räkna med ett pris på runt 7 euro per biljett.

  Gondoler
  Nämner man Venedig, tänker alla direkt på romantiska gondol färder. Numera används inte gondolerna som vanligt transport medel utan mer som ett naturskönt ändamål för turisterna. Där finns många platser runt hela staden där man kan beställa en färd med en gondol och räkna med priser runt 80 euro per halvtimme och högre priser om ni önskar extra som att ha med en dragspelare som spelar napolitanska sånger.

  Traghetto
  Om ni vill åka med en gondol men vill inte betala de hutlösa priserna så kan man ta en traghetto som är en offentlig gondol transport som endast korsar Grand Canal. Detta är också det billigaste sättet att korsa denna gigantiska huvudkanal utan att behöva använda någon av de tre broarna som går över kanalen. Längs med kanalen finns där 7 bryggor där de avgår från. Räkna med att behöva stå under den korta färden, och bagage är inte möjligt att ta med, beroende på tillgänglighet.

  Taxi båtar
  Det mest flexibla men dyraste alternativet för att ta sig runt staden. De kör dygnet runt och kan också användas för speciella resor eller sightseeing. Dock så kan de inte köra på alla kanaler och dessa båtar gungar mycket och vid vissa tidpunkter kan det vara svårt att gå på eller av beroende på tidsvattnet.

  Kan jag hyra husbil i Venedig ?

  Det är även möjligt att se och uppleva hela Veneto regionen med en husbil från Venedig med Auto Europe. Tag del av denna möjlighet och gör er resa ännu lyxigare som endast ett hem på hjul kan erbjuda. Tag er runt Italien på modernt och bekvämt sätt för er och era medresenärer. Där finns en mängd sevärdheter i norra Italien som är gjord för att upptäckas med hjälp av ett hem på hjul.

  Nyttiga länkar

  Turistinformation Venedig