Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL I NEAPEL

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil i Neapel - Boka och Spara

  Det är i den södra delen av Italien som den vackra staden Napoli eller Neapel ligger, omfamnat av Neapelbukten och skuggad av det berömda berget Vesuvius. Neapel är den tredje största staden i Italien, en metropol med mycket kultur och unika och populära traditioner. Det är den perfekta platsen för dig som vill njuta av det rena vattnet vid Amalfikusten och Neapelbukten, historiska platser och helt fantastisk lokal mat. Staden förtrollar besökarna med sina färgglada fasader, och sin rika historia. En hyrbil i Neapel är ett utmärkt sätt att utforska den vackra Amalfikusten med sina unika terrasserade klippor och citronlundar. Kolla in vår roadtrip-guide till Amalfikusten för mer inspiration.

  Varför inte köra längs kusten i en cabriolet eller ett lyxigt fordon? Med bil har man all frihet man kan få och man kan enkelt planera sin resa utefter sina egna behov. Oavsett vilken önskad körupplevelse du har, kan en biluthyrning från Auto Europe verkligen uppfylla dina semesterdrömmar. Vi erbjuder inte bara en omfattande fordonsflotta, utan vi kan också garantera marknadens mest konkurrenskraftiga priser. Med över 60 års erfarenhet har vi skapat lokala och internationella partnerskap med hyrbilsleverantörer och ger en unik kundupplevelse.

  Här kan du läsa om efarenheterna av de som tidigare hyrt en bil i staden och som lämnat en utvärderingar av hyrbil i Neapel.

  Hur är trafiken i Neapel?

  Italienare kör ofta väldigt offensivt och impulsivt. Därför är det viktigt att vara förberedd innan man sätter sig bakom ratten i sin hyrbil i Neapel. Undvik att köra i rusningstrafik (08.00-10.00 och 17.00-19.00) och se till att följa vägreglerna oavsett hur medtrafikanterna agerar. Generellt är det ganska svårt att köra inne i centrum, det är enklast att köra på landsvägen och ute på landet, då det är mycket lugnare. Om man inte vill stressa i trafiken är det rekommenderat att lämna bilen och promenera i stan, det är ändå tacksamt om man vill upptäcka mer!

  • I Italien är det högertrafik.
  • Polisen kan inkassera böter på plats, i händelse av trafikförseelse.
  • Promillegränsen i Italien är 0,8.
  • För mer information, klicka här.

  Var kan jag parkera min hyrbil i Neapel?

  Att parkera i Neapel är en utmaning. Det finns övervakade parkeringsplatser där vi rekommenderar att man ställer bilen. Annars kan man parkera på hotellets parkering och ta kollektivtrafik in till centrum om man inte bor mitt i centrum. Undvik att parkera i centrum när det är rusningstrafik, välj isåfall en parkeringsplats där det finns övervakning. Det fins flera parkeringshus nära centralstationen med bade täckt parkering och utomhusparkering. Var försiktig med att lämna synliga värdesaker i bilen när du parkerat bilen, då stöld förekommer även inne i centrum under dagtid.

  Neapel flygplats

  Neapels flygplats är en medelstor flygplats i europeiska mått. Med cirka sex miljoner passagerare om året och enstaka interkontinentala flygningar får den ändå räknas till en av de viktigaste flygplatserna i Italien. Från flygplatsen tar man sig lättast till centrum med buss eller taxi. Vi rekommenderar däremot att man hämtar ut sin bil direkt på flygplatsen för att så smidigt som möjligt också kunna lämna tillbaka den.

  Napoli International Airport (NAP)
  Hemsida: aeroportodinapoli.it
  Telefonnummer: +39 081 789 625
  Adress: Viale F. Ruffo di Calabria, 80144 Napoli NA, Italien
  Flygbolag: Easyjet, Ryan Air, Volotea, Air France, Air Italy, Eurowings, KLM, SAS, Wiss Air med mera.

  Att göra i Neapel

  Neapel erbjuder lite av allt: från vackra landskap och paradisiska öar till många vikar och halvöar som formar kusten i Tyrrenska havet. Som om den fantastiska vackra naturen inte räckte, är staden också full av attraktioner, festligheter och saker att se. Oavsett vilken tid på året du planerar att besöka, är Neapel alltid full av liv, och människorna är välkomnande. Ta en titt på våra bästa förslag för att bekanta dig med staden.

  • Via San Biagio: Det finns inget bättre sätt att njuta av den fantastiska staden Neapel och all dess charm än en promenad ner den livliga Via San Biagio, även känd som Spaccanapoli. Vi rekommenderar att du börjar på Piazza del Gesù Nuovo, där du kan äta en trevlig måltid på en av de traditionella pizzeriorna eller konditorierna, samt upptäcka några av de mest ikoniska monumenten och kyrkorna i Neapel. Glöm inte att också utforska Via San Gregorio Armeno, eftersom det är befolkat av många små verkstäder, små butiker med religiösa artefakter och andra intressanta butiker.

  • Teatro di San Carlo: Även om du inte är en stor konstälskare, erbjuder Real Teatro di San Carlo en utomordentligt magnifik upplevelse för sina besökare. Detta pompösa operahus och teater designades för den kungliga familjen och det är den äldsta arbetsteatern i Europa! 1816 förstördes platsen tyvärr av en brand och byggdes sedan upp igen på endast tio månader. Under de följande åren gjordes ytterligare renoveringar och interiören dekorerades med röda och guldiga pynt. För att lära dig mer om den här platsen, se till att ta en guidad tur (på engelska eller italienska) och, om möjligt, stanna för att se Nötknäpparen, ett stycke av Mozart eller andra föreställningar.

  • Piazza del Plebiscito: Detta är det största allmänna torget i Neapel, som kännetecknas av dess halvcirkelform och otroliga utseende. Det är den perfekta platsen för att få en glimt av gatuartister, storskaliga konstinstallationer, lokala fester och till och med världsberömda sångare. I närheten kan du också nå Palazzo Reale och det största biblioteket i södra Italien, Biblioteca Nazionale Vittorio Emanuele III.

  • Capodimonte Royal Palace and Museum: Om du är i Neapel, se till att besöka det berömda kungliga palatset. Detta välkända lokala monument har en takträdgård som har en hisnande utsikt över Neapelbukten och staden själv, som sträcker sig längs kusten. Museet innehåller mästerverk av Botticelli, Raffaello, Goya, Andy Warhol, Michelangelo Pistoletto, Caravaggio och så många andra ikoniska konstnärer. Öppettider är vanligtvis 8:30 till 19:30 från torsdagar till tisdagar.

  • Castel dell'Ovo: Det är omöjligt att missa den massiva närvaron av Castel dell'Ovo som ligger i Neapelbukten. Detta 1400-tals strandslott har inte bara ett roligt namn som betyder äggslottet, utan har också en intressant historia, och har fått sitt namn efter en legend om den romerska poeten Virgil, som tros vara en trollkarl och medium för framtida händelser. Folk säger att Virgil placerade ett magiskt ägg i grunden till slottet, med avsikt att stödja dess befästningar. Han kastade en besvärjning på ägget och hävdade att slottet aldrig skulle förstöras och Neapel inte skulle falla så länge ägget förblev obrutet. Du kan besöka denna plats gratis varje dag från klockan 8 (söndagar och helgdagar har en annan öppettid).

  • Pizza, pizza, pizza !: Vi skulle vara dumma att inte nämna att Neapel, födelseplatsen för världsmatfenomenet som kallas pizza, har utan tvekan den mest äkta och läckra pizza du någonsin kommer att smaka! Neapolitanerna tar denna signaturrätt på mycket stort allvar. Därför föreslår vi att ni letar efter en restaurang som serverar den verkliga, 'la vera pizza napoletana', tillverkad i en ved ugn och med färska, fina produkter.

  Bästa dagsturerna med min hyrbil i Neapel

  När du ska hyra bil i Neapel, se till att upptäcka underverket i Campania, en kulturellt rik region begåvad med några av de vackraste naturlandskapen i Europa, inklusive strandpromenader, gamla vulkaner och otroliga arkeologiska platser. Fortsätt läsa för några av våra expertråd om dagsutflykter som är värda din tid!

  Sorrento

  Bara en timme bort från Neapel ligger den soliga kuststaden Sorrento, som ligger på halvön Sorrentine och vetter mot Neapelbukten. Sorrento ligger på toppen av kullar och höga befästningar, och verkar komma från ett magiskt land, eftersom staden är så förtrollande vacker och fascinerande. Att köra längs de smala kullerstensgatorna och beundra de traditionella husen målade i flera färger är det bästa sättet att ta in all den charm som Sorrento utstrålar. Denna dagsutflykt ger dig utsikt över vattnet och en shoppingupplevelse som ingen annan. Se till att utforska gamla stan och leta efter lokalt tillverkade lädervaror, keramik och limoncello. Det finns många aktiviteter och platser att se för att hålla hela familjen underhållen!

  Vesuvius och Pompeii-ruinerna

  Detta är kanske en av de mest kända attraktionerna i hela landet, och det är lätt att förstå varför. För en möjlighet att sträcka benen och andas in lite frisk luft, vandra upp till Vesuvius, den fortfarande aktiva vulkan som berömt förstörde den antika romerska staden Pompeii år 79 e.Kr. Oroa dig inte, vandringen är lämplig för de flesta och det tar mindre än en timme. Inte bara kommer du att känna en historisk anda som rusar genom luften, utan du kommer också att belönas med spektakulär utsikt. Se till att även utforska den massiva Unesco världsarvplatsen Pompeii och dess ruiner, för en fascinerande insikt i hur livet var för tusentals år sedan.

  Det kungliga palatset i Caserta

  Reggia di Caserta, känd som italienska Versailles, är ett kungligt palats som byggdes för Bourbon-kungarna i Neapel under 1700-talet. Dess barocka stil ser ännu mer imponerande ut på grund av den spretande grandiosa gröna parken som omger den, fylld med trädgårdar, vattenkanaler, fontäner, statyer och till och med en teater. Med över 1200 överdådigt inredda rum, är det överdådiga palatset ett Unesco-världsarv. Det öppnas från 8:30 till 19:30 och du kan köpa en biljett för att besöka hela platsen för 12 euro.

  Geografisk information & historia

  Neapel är en av de mest tätbefolkade städerna i Europa. Och det är lätt att förstå varför. Staden är omgiven av imponerande landskap, som sträcker sig från berget Somma och Vesuvius till Neapelbukten och de stora Phlegrean fälten, för att inte tala om de många kullarna och sjöarna i regionen. Det finns så många otroliga panoramautsikter över dess vackra kust, robusta bergslandskap och medelhavsvegetation! Det är också hem till Pompeii och Herculaneum, antika romerska städer som försvann i ett förödande utbrott av vulkanen vid berget Vesuvius. De spektakulära vackra öarna Capri och Ischia kan nås med färjor och båtar. Neapel har ett medelhavsklimat med milda vintrar och varma somrar, när temperaturen kan nå 40 ° C. November är den våtaste månaden, medan juli har den högsta mängden soltimmar per dag.

  Neapel har en intressant och lång historia. Staden grundades av greker som bosatte sig i södra Italien och blev snart en upptagen hamn. År 326 f.Kr. erövrades det av romarna, och under deras styre skedde en stor ekonomisk utveckling och infrastrukturutbyggnad. De kommande århundradena präglades emellertid av många krig och maktkamper. 1139 erövrades Neapel av normaderna och det blev en del av kungariket Sicilien. Neapels universitet grundades 1224. Två århundraden senare blev spanjoren Alfons V av Aragonien den nya härskaren i Neapel.

  I detta ögonblick spelade staden en allt viktigare roll i handeln, växte snabbt och blev välmående. År 1600 var Neapel den största staden i Europa med en befolkning på cirka 300 000. Det var i början av 1600-talet som en djup ekonomisk depression, i kombination med tung beskattning, ledde till civila uppror, förvärrad av spridningen av den dödliga pesten.

  Historian tog ännu en tur när Neapel bara några decennier senare ockuperades av den franska armén. Det var först 1815 som Napoleon besegrades och det sicilianska riket återställdes. På grund av en förtryckande regim steg Neapel i uppror tills en konstitutionell regering infördes 1820. En annan revolution ägde rum, och tronernas tårar fortsatte tills folket i Neapel överväldigande röstade för att gå med i det nya förenade Italien 1860.

  Det var först omkring 1990-talet som staden kunde gå häva effekterna av så många krig och förnya sig helt. Idag är Neapel en blomstrande stad med över 960 000 invånare och en blomstrande turistindustri, som representerar den fjärde största ekonomin i Italien.

  Ta sig runt i Neapel

  Ska du inte hyra bil i Neapel behöver du inte oroa dig. Ett av de största kollektivtrafiknäten i Italien finns i Neapel, som varje dag finns tillgängligt för en miljon invånare. Nätverket drivs av två företag och inkluderar busslinjer, kabelbanor, tunnelbanelinjer och tåglinjer.

  Tågstation
  Det finns tre huvudstationer i Neapel. Stazione Centrale koncentrerar majoriteten av höghastighetstjänster och lokaltåg. Sandstränder, arkeologiska platser och sjöar i den vulkaniska Campi Flegrei nås idealiskt med ett pendeltåg som avgår var 20: e minut. Tågbiljetter kan köpas på stationer eller online. Tänk på att du kan få en böter på 50 euro om du inte stämplar din biljett i de gula maskinerna som finna belägna framför varje plattform innan du går ombord. Med tåg kan du bland annat nå Rom på bara en time med snabbtåg.

  Metro
  Det finns två tunnelbanelinjer tillgängliga i Neapel, som drivs av Metronapoli, och avgår var 8:e eller 12:e minut. En enda biljett, giltig i 90 minuter, kostar 1,10 euro och kan köpas i tobaksaffärer och maskiner på varje station. Metro Linea 1 arbetar från 06.00 till 23.00 medan Metro Linea 2 startar klockan 5:30. För att nå de kuperade områdena i staden är du välkommen att använda fyra linbanor från den historiska stadskärnan till Vomero, Posillipo Hill, Montesanto och Chiaia.

  Buss
  ANM driver en stor flotta busslinjer i staden med olika biljettalternativ. Timbiljetter kostar 1,50 euro och varar 90 minuter. Dagliga biljetter kostar 4,50 euro och veckobiljetter kostar 15,80 euro. De kan köpas i tobaksaffärer eller kiosk, biljettmaskiner på stationer och utvalda busshållplatser i hela Neapel. Glöm aldrig att validera din bussbiljett före resan på gula valideringsmaskiner. Att ha en biljett som inte har validerats kan leda till en dyr böter på plats. Från flygplatsen kan du nå stadens centrum med stadsbusslinje 3S eller pendeltrafik från Alibus, som avgår var 20: e minut. Det tar cirka 15 minuter att nå centrum av Neapel.

  Taxi
  Det finns ett taxiområge utanför tågstationen. Det är lätt att identifiera licensierade taxibilar, eftersom de är vita med stadens emblem på ytterdörrarna på registreringsskylten. Mätaren börjar på 3 euro och det finns en lägsta avgift på 4,50 euro per resa. På söndagar eller helgdagar ökar minimikostnaden. Resan mellan Neapels flygplats och centralstationen är 12,50 euro.

  Turistinformation Neapel