Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL I GENUA

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil i Genua – Hitta din perfekta hyrbil

  En hyrbil i Genua är det bästa sättet att utforska den vackra italienska rivieran. Kör längs de slingrande kustvägarna och njut av en fantastik utsikt över det Liguriska havet. Genua är en pittoresk stad som ligger vid foten av bergen i Genua-bukten. Med en hyrbil från oss på Auto Europe kan du i din egen takt beundra den livliga hamnstaden som är känd för att vara den plats där Christopher Columbus lärde sig grunderna i sjöfart. Besök de gamla kvarten med sina smala gränder och rustika gator och beundra stadens byggnader och dekorativa hus och herrgårdar.

  Trafik och parkering

  Att hyra bil i Genua och köra runt staden kan vara lite av en utmaning på grund utav stadens layout. Stadens historiska center är skyddat och är en så kallad ZTL-zon (Zona a Traffico Limitato) där biltrafik är begränsad för icke-boende. Att köra in i dess utan tillstånd kan leda till dyra böter så prata med din lokala leverantör på plats och ditt hotell om detta ligger inom en ZTL-zon för information. Att hyra en GPS till hyrbilen är att rekommendera då denna kommer att leda dig runt ZTL-områdena enkelt och bekvämt på dina utflykter.

  Du som tänkt bege dig utanför staden på din upptäckarresa och planerar att resa till Milano via motorvägen A7 bör tänka på att denna ligger i bergen och att här förekommer mycket trafik med hög hastighet, kurviga och slingrande vägar samt mycket lastbilstrafik. Planera din resa väl och undvik att köra längre sträckor i blött och regnigt väder för att undvika ytterligare stressmoment.

  Parkering

  Utanför ZTL-zoner gäller ett så kallat Blu-Area system för parkering. Systemet är utvecklat för att erbjuda maximal tillgänglighet på parkering för boende i staden. Besökande och turister kan använda parkeringsplatserna mot betalning. Kostnaden för parkering ligger på mellan 1 - 2,50 euro per timme beroende på vilket område du valt att parkera i. Gör gärna med ditt valda boende om de erbjuder parkering för din hyrbil i Genua under din vistelse.

  Du kan läsa mer om parkering i staden här.

  Geografisk information

  Staden Genua täcker ett område mellan Liguriska havet och bergskedjan Apenninerna. Staden sträcker sig längs med kusten i cirka 30 km från grannskapet Voltri och Nervi och 10 km från kusten till norr, längs med dalarna Polcevera och Bisagno. Genaus territorium brukar populärt sett delas in i 5 områden: centrum, väst, öst samt Polcevera och Bisagno dalarna. Staden ligger intill de två populära liguriska turistorterna, Camogli och Portofino. Klimatet gränsar på fuktigt sub-tropiskt och medelhavsklimat med en medeltemperatur på 19 grader. Staden är även en ganska blåsig stad, speciellt under vintermånaderna.

  Genua flygplats

  Genua flygplats även kallad Cristoforo Colombo flygplats är en internationell flygplats belägen 7 km väster om stadens centrum. Flygplatsen är byggd på en konstgjord halvö och är den mest betydande flygplatsen för Ligurien. Flygplatsen har över 1,3 miljoner passagerare per år och erbjuder bland annat flighter inrikes till Rom, Bari, Neapel och Sicilien och utrikes flyg till destinationer som München, Paris, London och Barcelona.

  Genoa Cristoforo Colombo Airport (GOA)
  Addres: ia Pionieri e Aviatori d'Italia, 1, 1615, Genua, Italien
  Hemsida: www.airport.genova.it
  Tel: +39 010 60151

  Kollektivtrafiken

  Stadens huvudtågstationer är Genoa Brignole och Genoa Principe. Den första ligger belägen i östra delen av centrum nära affärsdistriktet och mäss-centret medan den andra kan hittas på västra sidan nära hamnen, universitetet och dess historiska kärna. Från båda stationer kan du hitta anslutande tåg till destinationer i Frankrike samt italienska städer som Turin, Milan och Rom. Stadens tredje mest betydelsefulla tågstation är Genoa Sampierdarena som tjänar tätortsområdet Sampierdarena, Totals tjänas 23 stationer på den 30 km kusträckan mellan Nervi och Voltri och på den norra linjen genom Bolzaneto och Polcevera-dalen. Stadens tunnelbana och busslinjer tjänas av bolaget AMT och kan enkelt ta dig runt stadskärnan och dess omkringliggande områden.