Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL I BOLOGNA

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil i Bologna - Garanterat bästa pris

  Många förbiser denna vackra stad när de planerar sin resa till Italien eftersom de är mer fokuserad på de större turiststäderna som Milano, Venedig och Rom. Detta skoformade land har verkligen flera områden, naturparker, stränder och framför allt städet som är värt att besöka och Bologna är en av dem. Staden är full av kultur och historia, bland annat är det hem till ett av världens äldsta universitet - Università di Bologna. Dessutom finns här en mängd andra sevärdheter i form av arkitektur, miljö och konst. Om du vill utforska staden och området på bästa sätt gör du det med en bil. Via oss på Auto Europe kan du boka en hyrbil i Bologna till bästa pris - det garanterar vi!

  Auto Europe har varit i hyrbilsbranschen i över 65 år, detta betyder att vi har tillgång till de bästa priserna på marknaden. Vi samarbetar med flera hyrbilsleverantörer i över 180 länder runt om i världen, oavsett var du önskar hyra bil är sannolikheten därför stor att vi har det bästa alternativet för dig. Eftersom vi samarbetar med flera hyrbilsleverantörer kan du på vår hemsida själv jämföra olika företag, fordon och priser för att hitta alternativet som är perfekt för dig. Via oss kan du inte bara boka vanliga personbilar, vi erbjuder även husbilar, vans och exklusiva lyxbilar. Vad för transportlösning du än är ute efter har vi något för dig. Enkelt hitta din nästa hyrbil här på vår hemsida eller läs tidigare kunders utvärderingar av hyrbil i Bologna för att få en bättre överblick av vårt utbud och service.

  hur är trafiken i Bologna?

  Det första du bör vara beredd på om du planerar att köra i Bologna, eller i Italien överhuvudtaget för den delen, är att bilisterna är lite mer aggressiva än bilisterna i Sverige. Detta gäller självklart inte alla, men överlag kan du förvänta dig att bilisternas körstil är aggressivare än hemma i Sverige. Precis som i de flesta större städer så kan trafiken vara mycket tät och långsam, speciellt när alla ska pendla till och från sitt arbete. Men vägnätet i Bologna är väl utformat och ofta upphör trafikköer med mera efter en kort period. Bologna är väl anslutet till flera av Italiens större motorvägar vilket betyder att det är ett bra stopp om du gör en roadtrip i Italien. Bland annat kan du köra till San Marino via E45, Florens via E35 och Venedig via A13. Bolognas stadskärna är indelat i zoner där det är körförbud i vissa zoner. Se till att du har koll på var du får och inte får köra med din hyrbil eftersom du kan få böter om du kör på ett förbjudet område. Vi rekommenderar också att du läser på lite om körinformationen om Italien innan du beger dig ut på vägarna, det kan du göra här.

  Var kan jag parkera min hyrbil i Bologna?

  I centrala Bologna är parkeringsplatserna markerade med hjälp av vägmarkeringar i blå färg. Priset på parkeringarna varierar beroende på var i stan du parkerar och du kan betala via biljettautomater som ligger lite runt om i staden närma parkeringarna, eller via din mobiltelefon. Tänk dock på att dessa parkeringsplatser fylls upp väldigt snabbt och det kan därför vara svårt att hitta en ledig plats. Ett bra alternativ kan därför vara att parkera i ett parkeringshus. Runt om i staden, och även en bit utanför, finns det många parkeringshus som erbjuder platser mot en avgift. I Nuovo Parcheggio Stazione finns där till exempel hela 800 parkeringsplatser och i Parking Antistadio finns det 283 platser. Vissa hotell erbjuder också sina gäster parkeringsplatser, antingen gratis eller mot en avgift. Kolla med ditt hotell eller motell för att se om det finns möjlighet att parkera vid dem.

  Bologna flygplats

  Bologna flygplats ligger cirka sex kilometer nordväst om centrala Bologna, med din hyrbil kan du köra hit via antingen motorvägen A1, A13 eller A14. Vilken väg som är snabbast beror på hur trafiken är, men oftast tar det inte mer än 20-30 min att ta dig mellan stadskärnan och flygplatsen oavsett vilken väg du tar. Flygplatsens officiella namn är Bologna Guglielmo Marconi Airport, döpt efter den Italienska elektriska ingenjören som vann Nobel priset i fysik år 1909. Det är en internationell flygplats som varje år välkomnar både internationella och nationella resenärer. Bland annat kan du härifrån flyga till Amsterdam, Madrid, London och Paris.

  Bologna Guglielmo Marconi Airport – (BLQ)
  Flygplatsen ligger cirka sex kilometer nordväst om centrala Bologna.
  Adress: Via del Triumvirato, 84, 40132 Bologna BO, Italien
  Hemsida: www.bologna-airport.it
  Telefon: +39 051 647 9615

  Att göra i Bologna

  Staden är full av kultur och historia, här finns massvis av aktiviteter och sevärdheter att besöka både i centrum och utanför stadskärnan. Mycket av upplevelsen är dock bara att njuta av stämningen utan att egentligen göra något speciellt. Strosa runt bland små gränder och stengator innan du hitta en lokal pizzeria att sätta dig vid och smaka äkta italiensk pizza. Men glöm inte att även testa de traditionella rätterna tortellino och den gröna lasagnen som staden är känd för. Och ät inte för mycket så du inte orkar utforska resten av staden, som sagt finns här massvis att se och göra. Några av våra favoriter som du inte får missa är:

  • Asinelli tornen - Kallas också “de två tornen” och är stadens kanske mest välkända landmärke. Precis som tornet i Pisa lutar ett av tornen lite vilket gör att det till världens högsta lutande torn från medeltiden. Hela 97,2 meter över marken höjer det sig. Tornen byggdes någon gång mellan åren 1109-1119 av Asinelli familjen och har därför fått sitt namn Asinelli tornen. Du kan besöka det högsta av dom antingen genom att stanna på marken nedanför eller genom att klättra upp för de 489 trappstegen för att ta dig till toppen. Om du väljer det andra alternativet kostar inträdde 5 euro. Efter du har kämpat dig upp för trappan kommer du belönas med en fin utsikt över Bologna, pengarna är väl spenderade. Beroende när på året du besöker staden har tornet öppet för besökare olika tider, men under sommaren har de öppet varje dag mellan 09.00-19.30.

  • Piazza Maggiore - Det officiella namnet på detta torg är Piazza Maggiore men det är också känt som Curia Communis och Platea Communis - Kärt barn har många namn. Detta stora torg i centrala Bologna sägs vara ett av de vackraste i Italien. Här ligger många viktiga byggnader som Basilica di San Petrinio, Plazzo dei Natai, Palazzo dÁccursio, Palazzo del Podestá och Palazzo dei Biancho men även en hel del barer och restauranger som du kan äta traditionell italiensk mat på. Torget är en mötesplats för turister såväl som lokalbefolkningen och många events och happenings arrangeras här varje år. Ett besök till detta torg rekommenderar vi starkt om du reser till Bologna.

  • Basilca di San Petronio - Den största och viktigaste kyrkan i Bologna är utan tvekan Basilca di San Petronio. Den är 132 meter lång, 66 meter bred, 47 meter hög och överlag en väldig imponerande historisk byggnad. Man började bygga den redan år 1390 och år 1514 påbörjades en påbyggnad/ombyggnad av arkitekten och designern Arduino degli Arriguzzi. Men renoveringen upphörde snart och än idag står kyrkans fasad oklar. Detta är idag en av kyrkans mest attraktiva egenskaper, kyrkans nedre utsida består av fantastiska detaljer och imponerande design medan övre delen står oklar med en tråkig stenfasad. Kontrasten är stor och varje år reser flera tusen turister hit för att få en bild på kyrkans underliga utseende. Du kan även gå in i kyrkan, där finns det inget som är oklart utan du kommer mötas av mäktiga kapell och fantastisk konst i form av statyer, tavlor och inredning.

  • Moderna museet - Moderna museet i Bologna heter MAMbo och är hem till italienska konstverk från andra världskriget och fram till idag. Här hittar du kreativa och fascinerande konstverk i form av klassiska tavlor men också innovativa och nytänkande skulpturer och statyer. Museet har öppet året runt, de vanligaste öppettiderna är 10.00-18.30 men kan variera så kolla på deras hemsida för mer information. Biljetterna kostar vanligtvis 6 euro men om ni åker ditt i större grupp, eller om du är under 18 år är det billigare. Museet ligger i centrala Bologna vid Via Don Giovanni Minzoni, vilket är det historiska området av staden.

  • Marknaden i Quadrilatero - En marknad där du kan köpa allt från frukt, grönsaker, mat, smycken, kläder, souvenirer, konst och allt möjligt! Marknaden är en stor tradition och har funnits här sedan medeltiden. Det är inte bara det stora utbudet av varor som lockar folk hit, det ligger mitt bland några av Bolognas äldsta och vackraste byggnader och område vilket gör att atmosfären här är på topp. Gör som italienarna och shoppa färska råvaror på denna marknad för att sedan laga goda pastarätter. Om du inte orkar laga maten själv finns här även massvis av restauranger som serverar traditionella italienska rätter i närheten. Marknaden ligger även ett stenkast ifrån Piazza Maggiore och Asinelli tornen så du kan passa på att besöka alla tre platser samtidigt.

  Bästa dagsturerna med min hyrbil i Bologna

  Om du väljer att hyra bil i Bologna öppnar det möjligheterna att utforska området på dina egna villkor. Dessutom kan du med en hyrbil ta dig till platser och sevärdheter som inte är tillgängliga via kollektivtrafik. Som sagt är Bologna väl anslutet till många av Italiens andra populära destinationer, så varför inte passa på att även besöka Florens, Milano eller Rom? Även om du inte vill besöka storstäder så är det svårt att hitta en plats i Italien som inte kommer leva upp till landets rykte. Dock finns där självklart några dagsutflykter som du kan ta från Bologna som är populärare än andra, några av dom är:

  Riccione

  Om du älskar Bologna men känner att du suktar efter hav, stränder och badmöjligheter kan du köra sydväst på motorväg E55 mot Riccione. Denna kuststad bjuder på vackra stränder och miljöer där du kan vindsurfa, segla, paddla och självklart sola och bada. Det finns en mysig havspromenad som sträcker sig längst kusten och som kantas av restauranger som är experter på det italienska köket. Tar du havspromenaden kommer du också kunna se Villa Mussolini, en villa som byggdes på 1890-talet och som talar för stadens historia. Flera andra byggnader är också från 1890-talet och är byggda i jugendstilen, bland annat kan du även besöka Villa Franceschi som numera är ett museum. Andra sevärdheter i Riccione är Spazio Tondelli, Cicchetti Arboretum och Riccione Pases.

  Ravenna

  Om du väljer att hyra bil i Bologna kan du på lite mer än en timme köra väster ut till den vackra staden Ravenna. Här är det konst, kultur och historia som står i fokus. Staden är känd för sin mosaik och vart du än går kan du förvänta dig att få syn på mosaikkonst runt omkring dig. Ravenna är också hem till totalt åtta olika platser som är på Unesco:s världsarvslista, bland annat Basilica of Sant´Apollinare Nuovo som består av 26 scener från nya testamentet gjorda i mosaik och Chapel of Sant´Andrea vilket är det enda kapellet som är fullt bevarat från före Kristus. De andra platserna som är på världsarvslistan är Mausoleum of Galla Placidia, Neonian Baptistery, Adrid Baptistery, Mausoleum of Theodoric, Basilica of San Vitale och Basilica of Sant´ Apollinare. Dante, författaren till Den gudomliga komedin ligger också begravd här i Ravenna och hans grav ligger på kyrkogården precis intill San Francesco Basilica. Om all historia och kultur inte intresserar dig ligger staden bara 10 kilometer från havet, så sol och bad går också att njuta av om du tar en dagstur hit.

  Parco dei Gessi

  Detta är en stor park som är full av grottor, klippor, fält och vacker natur. Här finns massvis av vandringsleder som passar både den erfarna friluftsmänniskan och de som är nybörjare och bara vill ta en promenad i det vackra landskapet. Området präglas av stängda dalar, klippor, naturligt skapade håll och grottor. Här finns över 100 stycken! Bland annat ligger de välkända och populära grottorna Farneto och Spipola här, de du kan besöka om du är en erfaren grottklättrare. Är du inte det kan du istället bege dig till områdets högsta punkt där du kommer få en helt otrolig utsikt över landskapets alla dalar. Parken ligger bara 10 kilometer söder om centrala Bologna och det tar cirka 30 min att köra hit, därför är det en perfekt dagstur om du vill ta en paus från stadsmiljön i Bologna.

  Parma

  Cirka 10 mil nordväst om Bologna ligger matfantasternas stad Parma. Hela Italien är känd för sin fantastiska matkultur, men Parma är en speciell stad för fans av det italienska köket. Staden är var både Parmigiano-Reggiano osten och parmaskinkan har sitt ursprung vilket gör att du kan hitta flera restauranger som speciallaserar sig på dessa två ingredienserna. Men även om det är mat som är i stort fokus i Parma har staden även andra sevärdheter som du inte får missa medan du är här. Besök den gamla teatern Teatro Farnese som är byggd helt i trä, den imponerande katedralen Parma Cathedral eller bege dig till Piazza Garibaldi som är ett torg fullt av mysiga caféer och butiker. Parma är överlag en väldigt vacker och fin stad och reser du hit kommer du uppleva den italienska kulturen på bästa sätt.

  Geografisk information & Historia

  Bologna ligger i regionen Emila-Romagna i Italien och är regionens huvudstad och största stad. Det är över 380 tusen människor som kallar staden hem och varje år är det flera besökare som kommer för att uppleva den fantastiska atmosfären och historien som finns här. Det är nämligen en väldigt gammal stad, bevis på att människor bodde här redan på 600-talet f.kr har hittats. Staden är också hem till ett av världens äldsta universitet, många medeltidsbyggnader och imponerande kyrkor. På grund av sitt läge har staden under lång tid varit en handelsstad med anslutning till flera av Italiens andra stora städer. Detta har gjort att staden bara vuxit och vuxit sedan den grundades och den fortsätter att växa i takt med att fler folk flyttar hit.

  Även om juli och augusti är de varmaste månaderna på året kommer du även under maj, juni och september kunna njuta av behagliga temperaturer. Dock är det under hösten och våren som det regnar mest. Eftersom staden inte ligger närma havet, utan är en inlandsstad så påverkar inte havet klimatet så mycket. Somrarna är ofta varma och fuktiga, det kan mycket väl bli över 30 grader under juli och augusti. Vintrarna kan bli riktigt kalla och det är inte ovanligt att det snöar. På grund av detta klimatet väljer de flesta att besöka Bologna under sommarhalvåret, men staden är mycket vacker även under vintern trots att det är så kallt. Om du vill uppleva staden och den italienska atmosfären utan alla turister rekommenderar vi därför att resa hit under lågsäsongen på vinterhalvåret.

  Ta sig runt i Bologna

  Bokar du en hyrbil i Bologna kan du ta dig runt i staden på bästa sätt. En hyrbil betyder också frihet eftersom du är fri att utforska området på dina egna villkor utan att behöva begränsa dig till kollektivtrafik eller dyra taxiresor. Eftersom staden är ansluten till flera av Italiens större motorvägar är det också lätt att ta dig till andra populära städer som Milan, Rom och Florens men en bil. Men via tåg kan du också ta dig till dessa städer. Bologna tågstation är Italiens femte mest använda och varje dag är det hela 160,000 människor som åker via tågstationen. Härifrån kan du inte bara ta dig till stora Italienska städer utan där finns också anslutningar som gör att du kan ta dig till Österrike, Tyskland, Frankrike och Storbritannien.

  I centrala Bologna finns det också kollektivtrafik i form av bussar. De har ett utvecklat nätverk och om du håller dig i de centrala delarna av staden är chansen står att du hittar en buss som går ditt du vill, speciellt om du vill besöka de vanligaste turistattraktionerna. En biljett kostar 1.30 euro men alternativet att köpa en dagbiljett för 5 euro som du kan åka på hur mycket som helst under 24 timmar finns också. Du kan också ta dig runt i Bologna med hjälp av taxi, flera bolag är aktiva i staden och har öppet dygnet runt. Bland annat kan du åka med taxibolagen Servizio Taxi, Taxi Auto Pubbliche eller Taxi NCC Bologna.

  Kan jag hyra husbil i Bologna?

  Varför betala för dyra hotell när du kan ta med dig ditt hem vart du än reser? Boka en husbil i Bologna och gör resan ännu mer speciell. Campa bland Italiens vackra natur och kör dit du vill när du vill det. Via oss kan du boka allt från en stor husbil för hela familjen till en mindre och smidig husbil för två personer som är perfekt att utforska Bologna med. Åk på din livs resa i en husbil samtidigt som du sparar pengar på boende.

  Viktiga länkar

  Turistinformation Bologna

  Bologna flygplats