Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL I BOLOGNA

  Hyrbilar världen över
  Samarbetspartner
  Samarbetspartner
  Samarbetspartner
  Samarbetspartner
  Samarbetspartner
  Samarbetspartner
  Samarbetspartner
  Samarbetspartner
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 timmar innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Tillgängliga 7 dagar i veckan
  • 20 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil i Bologna – Garanterat bästa pris

  En hyrbil i Bologna är det självklara valet när man vill ha lugn och ro på sin semester. Med Auto Europe garanteras du kvalitet och marknadsledande priser. Njut av frihetskänslan och känn trygghet i att vi har över 55 års erfarenhet av branschen. Nu kan du få bil efter önskemål. Vill du ha något extra utöver kan vi fixa det också. Enbart fantasin sätter gränserna.

  Trafik och Parkering

  Trafiken i Bologna kan ibland vara besvärlig då det är många trånga gator och mycket trafik på liten yta. Kör med försiktighet och uppmärksamhet på medtrafikanter. Försök undvika den värsta rusningstrafiken.

  • I Italien är det högertrafik.
  • Polisen kan inkassera böter på plats, i händelse av trafikförseelse.
  • Promillegränsen i Italien är 0,8.

  För mer information, klicka här.

  Parkering

  Parkering får endast ske på höger sida av vägen. I sk. blåa zoner kan man parkera med parkeringsskiva i en timme. Placera skivan väl synlig på instrumentbrädan. I Bologna finns det gott om betalparkeringar som är övervakade mitt inne i centrum.

  Geografisk information

  Bologna, även kallad den röda staden är huvudstad i regionen Emilia-Romagna. Bologna är en strategiskt placerad knutpunkt för flera motorvägar i nordlig, sydlig, östlig och västlig riktning. Detta har även gjort staden till en handelsknutpunkt i Italien. Staden är omgiven av gamla murar som bildar en sexhörning. Staden har många trånga och mysiga gator som är fyllda av restauranger och caféer. Mest bekant är Bologna för sitt universitet som även är Europas äldsta med daterat startår 1088. Motorcykeltillverkaren Ducati har sin fabrik i staden och även Lamborghini samt Maserati har nära koppling till staden då de har sina fabriker i samma region.

  Bolognas flygplats

  Bolognas flygplats är i europeiska mått en medelstor flygplats med flest avgångar nationellt och inom Europa. På senare tid har flygplatsen vuxit och har nu även ett flertal avgångar varje dag österut mot Kina, Japan och Ryssland. Från flygplatsen tar man sig enklast med sin hyrbil om man väljer att hämta upp den direkt på flygplatsen. Annars kan man åka med flygbuss in till stan.

  Bologna Guglielmo Marconi Airport (BLQ)
  Hemsida: www.bologna-airport.it
  Telefonnummer:+39 051-6479348

  Kollektivtrafik

  Inom stan kan man enbart åka med bussar i Bologna. Det finns även pendeltåg men de tar dig utanför staden.

  Tågstation: Det finns en centralstation för tåg och en för bussar. Den för tågen har både pendeltåg och tåg som går längre sträckor. Härifrån kan man åka med tåg till andra städer i Italien men också utanför landet.

  Kan jag hyra husbil i Bologna ?

  Auto Europe har sysslat med hyrbilar i över 60 år och vi har växt ordentligt under de åren. Nu finns vi i över 20 000 destinationer världen runt, och nu har vi även gett oss in i husbils marknaden. Upplev Italien på ett nytt spännande och roligt sätt. Starta er resa på bästa sätt i hjärtat av Italien med husbil i Bologna. Höj er standard och gör det bästa av er semester.

  Bra länkar

  Turistinformation Bologna

  Förbättra din upplevelse

  Du använder en webbläsare som vi inte stödjer. Uppgradera din webbläsare för att förbättra din upplevelse och säkerhet.

  Vi rekommenderar att du använder den senaste versionen av Chrome eller Firefox