Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL PÅ BOLOGNA FLYGPLATS

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil på Bologna Flygplats - Boka billigt idag

  Vackra Bologna ligger vid foten av Apenninerna och är en av Italiens charmigaste städer. Flyger du hit kan du boka en hyrbil på Bolagna flygplats för att snabbt och smidigt kunna ta dig ut på vägarna och upptäcka detta skoformade land. Vi på Auto Europe samarbetar med flera hyrbilsföretag som finns på flygplatsen så via oss hittar du ett stort utbud att välja mellan. Flygplatsens officiella namn är Bologna Guglielmo Marconi Airport och den ligger cirka sex kilometer nordväst om centrala Bologna. Den har fått sitt namn efter det italienske Nobelprisvinnaren Guglielmo Marconi som bodde i regionen Emila-Romagna där staden ligger. Han vann det ärofyllda priset i fysik tack hans bidrag till radiotekniken och kommunikationen år 1909. Bologna är huvudstad men också den största staden i Emila-Romanga regionen.

  Via oss på Auto Europe kan du inte bara hyra vanliga personbilar till din nästa resa. Hos oss kan du nämligen också boka exklusiva sportbilar, vans och husbilar. Tack vare vår långa erfarenhet av branschen har vi tillgång till de bästa priserna och erbjudandena. Vi samarbetar med flera lokala, nationella och internationella hyrbilsleverantörer vilken gör att vi har ett stort utbud av fordon att välja mellan. På vår hemsida kan du själv jämföra de olika företagen, priserna och bilarna för att hitta alternativet som passar dig bäst. Snabbt, enkelt och smidigt boka din nästa hyrbil här på hemsidan eller hör av dig till våra hyrbilsexperter om du har några frågor. Om du hellre bokar via telefon går det också bra och våra hyrbilsexperter hjälper dig gärna. Vill du läsa tidigare kunder recensioner kan du göra det på vår sida med utvärderingar av hyrbil i Bologna som du hittar här.

  Flygplatsinformation

  Bologna Guglielmo Marconi Airport är en internationell flygplats som har anslutningar till många europeiska länder, bland annat Nederländerna, Storbritannien, Spanien och Frankrike. Totalt har de direkt flygningar till hela 84 olika länder, och trots att de flesta är inom Europa kan man även via flygplatsen flyga till Dubai, Zanzibar och Philadelphia. Även många inrikesflyg avgår dagligen härifrån. Trots att flygplatsen bara har en terminal är det varje år flera tusen som besöker flygplatsen, år 2018 servade den bland annat över 8,500,000 resenärer från hela världen.

  Bologna flygplats (BLQ)
  Officiellt namn: Bologna Guglielmo Marconi Airport
  Adress: Via del Triumvirato, 84, 40132 Bologna BO, Italien
  Läge: Flygplatsen ligger cirka 6 kilometer nordväst om centrala Bologna.
  Flygbolag på flygplatsen: Flygplatsen har många internationella destinationer vilket gör att många flygbolag är aktiva på flygplatsen. Ett urval av flygbolagen som finns på Bologna flygplats är: American Airlines, Blue Air, British Airways, Lufthansa, Ryanair, SAS, TUI fly och Ural Airlines.

  Var kan jag hämta upp min hyrbil på Bologna flygplats?

  Att hyra bil på Bologna flygplats är ett smart sätt att snabbt och smidigt komma iväg på semestern istället för att vänta på buss, tåg eller ta en dyr taxi. Om du bokar via oss på Auto Europe kommer du också få bilen du vill ha till bästa pris eftersom vi har tillgång till de bästa priserna på marknaden. Flera företag ha kontor direkt på flygplatsen vilket gör det väldigt smidigt för dig som kund att direkt hämta upp din hyrbil efter du landat. Alla kontor som finns på flygplatsen hittar du på botten våningen av flygplatsens enda terminal.

  När du väl tagit dig till leverantörens kontor och är redo att hämta upp din hyrbil är det viktigt att du läser igenom kontraktet noga. Om något inte stämmer eller du har några frågor är det också viktigt att du meddelar leverantören om detta. Behöver du hjälp eller är osäker kan du alltid höra av dig till oss på Auto Europe så hjälper vi dig. Vi rekommenderar också att du går igenom bilen och ser till att alla eventuella skador och märken är noterade hos leverantören innan du kör iväg. Se också till att du har med dig alla dokument som krävs för att hämta upp bilen, det vill säga ditt körkort, kreditkort, voucher som du fått av oss vid bokningstillfället och andra eventuella dokument som leverantören bett om. Än en gång, har du några frågor eller funderingar kan du alltid höra av dig till oss så hjälper vi dig!

  Budget hyrbil vid Bologna flygplats Budget på Bologna flygplats
  Via del Triumvirato 84,
  Bologna BO, Italien 40132

  +39 0516 472032
  Öppettider:
  Måndag - Söndag: 08.00 - 24.00
  Hertz hyrbil på Bologna flygplats Hertz på Bologna flygplats
  Via del Triumvirato 84,
  Bologna BO, Italien 40132

  +39 051 382758
  Öppettider:
  Måndag - Söndag: 08.00 - 24.00
  Sicily by Car hyrbil på Bologna flygplats Sicily by Car på Bologna flygplats
  Via del Triumvirato 84
  Bologna BO, Italien 40132

  +39 340 062 73 90
  Öppettider:
  Måndag - Söndag: 08.00 - 23.00
  Alamo hyrbil på Bologna flygplats Alamo på Bologna flygplats
  Via del Triumvirato 84
  Bologna BO, Italien 40132

  +39 051 647 21 28
  Öppettider:
  Måndag - Söndag: 08.00 - 23.00
  Enterprise hyrbil på Bologna flygplats Enterprise på Bologna flygplats
  Via del Triumvirato 84
  Bologna BO, Italien 40132

  +39 051 647 21 2
  Öppettider:
  Måndag - Söndag: 08.00 - 23.00

  Terminaler

  Flygplatsen består av endast en så kallad huvudterminal. Alla gater och så vidare är därför belagda i en och samma byggnad. Totalt finns det två våningar på terminalen. Ankomst- och avgångshallarna samt incheckningsdiskarna ligger på bottenvåningen (tillsammans med hyrbilsföretagens kontor) medan säkerhetskontrollen, passkontrollen och gaterna ligger på första våningen. Totalt finns det 24 stycken passagerargater och även om du ska ta dig från gate 1 till gate 24 på andra sidan flygplatsen tar det inte särskiljt lång tid att gå. Om man behöver hjälpassistans på grund av ålder eller funktionsnedsättning finns det att få.

  Flygplatsfaciliteter

  Eftersom flygplatsen består av en terminal ligger alla faciliteter under ett och samma tak, vilket är väldigt smidigt och bekvämt. Det finns restauranger, caféer och barer utspridda på flygplatsens båda våningar och du behöver inte oroa dig över att gå hungrig eller törstig. Restaurangerna består av klassiska flygplatsmatställen där du snabbt kan köpa en macka att ta med dig på flyget men också lite finare ställen där du kan sitta i lugn och ro och njuta av den italienska maten. Till exempel kan du göra det på Vecchia Bologna Osteria om du vill äta innan säkerhetskontrollen eller på La Vecchia Bologna om du vill göra det efter säkerhetskontrollen. Självklart finns här också en pizzeria, du är trots allt i Italien.

  Förutom matställen finns det också en del butiker och affärer på flygplatsen. Bland annat den stora och populära klädkedjan Victoria´s Secret. Men man kan shoppa mer än kläder på flygplatsen, här finns också affärer för böcker, smink, elektronik, väskor, tidningar och till och med en butik som specialiserar sig på balsamvinäger - perfekt om du behöver en sista minuten present till någon där hemma i Sverige! För den som är ute efter tax-free fynd finns här även en sådan butik, den heter Heinemann Duty Free och ligger efter säkerhetskontrollen på våning ett. Andra nödvändiga faciliteter som finns på flygplatsen är apotek, turistinformation, bankomat, växelbank och många toaletter. Befinner du dig i passagerarterminalen har du också lyxen att kunna njuta av gratis Wifi eftersom flygplatsen erbjuder alla sina gäster det.

  Hur kan man ta sig till och från Bologna flygplats?

  Bil

  Genom att boka en hyrbil på Bologna flygplats kan du enkelt ta dig till och från flygplatsen. En hyrbil tillåter dig också att utforska staden och regionen utifrån dina egna villkor och önskemål, du behöver inte förhålla dig till något eller någon förutom dig själv. På vår hemsida kan du själv jämföra olika priser, bilar och företag för att hitta hyrbilen som är perfekt för dig, oavsett om det är en stor familjebil eller en liten och smidig bil att utforska Bolognas gator med. Som sagt kan du också enkelt ta dig till och från flygplatsen med en bil. Flygplatsen har bra anslutningar till flera motorvägar och om du ska köra in till eller från Bologna kan du välja antingen att ta A1, A13 eller A14. Alla tre vägar är tydligt skyltade med direktioner om hur du ska köra till flygplatsen och även till centrala Bologna om det är ditt du ska. Men trots detta kan det vara en bra idé att ha med en karta eller GPS, ifall du trots allt skulle köra vilse eller vara osäker på vägen.

  Kollektivtrafik

  Tyvärr har flygplatsen ingen egen tågstation, men om du behöver ta dig till Bologna centralstation så går det skyttelbussar mellan flygplatsen och tågstationen. Därifrån kan du sedan ta tåget vidare mot många av Italiens större städer, men tågstationen har också anslutningar till länderna Österrike, Tyskland, Frankrike och Storbritannien. Det finns även en hel del andra skyttelbussar som bland annat kan köra dig till Rimini på 90 minuter, Modena på 50 minuter och Ferrara på cirka en timme. Vill du ta dig in till Bolognas stadskärna är det dock skyttelbussen som anländer på tågstationen som gäller. Det är företaget TPER som driver denna buss och även stadens resterande kollektivtrafik. Det tar cirka 20 min att åka med bussen mellan flygplatsen och tågstationen och den avgår var 11 minut.

  Taxi

  Om du inte vill hyra bil på Bologna flygplats men ändå snabbt, smidigt och bekvämt ta dig till ditt hotell eller vart du nu ska så är taxi ett alternativ. Det är lite dyrare än att ta bussen, men kan vara ett bra sätt för resenärer som är villiga att spendera lite mer på transport att på ett bekvämt sätt ta sig till sin slutdestination. Det är främst två bolag som är aktiva på flygplatsen, Cotabo och Cat. Du kan förboka din taxiresa med det går lika bra att hitta en ledig på plats. Oftast står det många lediga taxibilar och väntar på kunder utanför flygplatsen eftersom de vet att efterfrågan på taxi är stor här.

  Parkeringstips

  Det finns flera parkeringsplatser på flygplatsen som är anpassade efter olika behov. Ska du bara snabbt hämta eller släppa av någon rekommenderar vi P1-2 som ligger precis framför terminalen. P3 är perfekt om du ska stanna lite längre, den ligger 200 meter från terminalen och kostar 10 euro per dag. Vill du ha ett lite billigare alternativ kan du parkera på P5 som ligger lite längre ifrån terminalen men som är lite billigare. Den kostar 9 euro per dag och ligger cirka 850 meter från terminalen, men det tar inte mer än tio minuter att gå. Det finns även två pareringsplatser som ligger ännu längre bort, om du parkerar på P4 eller P6 måste du ta en skyttelbuss till flygplatsens huvudbyggnad. Men oroa dig inte, denna buss är helt gratis och arrangeras av flygplatsen. Det sista och mest bekväma (men också det dyraste) alternativet är att utnyttja flygplatsens bilbetjäning, då parkerar personalen din bil åt dig i ett tryggt och säkert parkeringsgarage vid P2, supernära terminalen.

  Nyttiga länkar

  Bologna flygplats

  Turistinformation Bologna