Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL I TYSKLAND

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil i Tyskland - Landet fullt av äventyr & historia

  Hyrbil i Tyskland

  Med de vackra Alperna, grönskande regionerna och historiska städerna är Tyskland den perfekta destinationen för både sommar, vår, höst och vinterresor. Kör ut på landets Autobahnen (motorvägar) och utforska dess varierande landskap som har en härlig blandning av orörd natur, fridfulla medeltidsbyar, eleganta slott och häftiga storstäder. Det finns ingen bättre plats än Tyskland att åka på din nästa bilsemester med vänner eller familj – börja planera din resa redan idag!

  Tar du dig till södra delen av landet kan du besöka den oerhört populära regionen Bayern som är känd för sina många slott och borgar som befinner sig på höga bergstoppar. Regionen har en rik historia och många traditioner, byggnader och andra influenser från medeltiden som finns kvar än idag. Bayern är också hem till staden München som är känd för just sin vackra arkitektur, historiska arv och landets mest framgångsrika fotbollslag FC Bayern München. Varje år arrangeras det i staden den traditionella Oktoberfest som lockar flera tusen internationella besökare. Oktoberfest är en stor ölfestival som numera är något Tyskland är som mest känd för, ta på dig den traditionella tyska folkdräkten och ge dig ut i firandet om du besöker München i slutet av september eller början av oktober!

  För ett lite modernare stuk kan du bege dig till Frankfurt som är landets affärs och finans centrum. Även Berlin och Düsseldorf är populära städer att besöka för de som är ute efter storstadspuls blandat med kultur, shopping och sevärdheter. Tyskland är ett stort land och har därför något som passar alla åldrar och smaker. Bäst ser du landet med hjälp av en bil och tack vara Auto Europe kan du boka din hyrbil i Tyskland till marknadens lägsta pris!

  Sedan starten 1954 har Auto Europe hjälpt mängder av turister hitta den perfekta hyrbilen till deras resa. Vi finns i över 180 länder och har bland annat flertal upphämtningsplatser i Tyskland, till exempel i Düsseldorf, Hamburg, Stuttgart och huvudstaden Berlin. Med endast några få klick kan du boka din nästa hyrbil efter att du jämfört leverantörernas olika priser och villkor på vår hemsida. Enkelt fyll i din önskade destination och hyresdatum i vår sökmotor och få sedan fram mängder av hyrbilserbjudande. Med våra olika premiumerbjudande kan du dessutom spara ännu mer när du bokar, till exempel har vi just nu speciella kampanjer med gratis GPS, gratis vinterdäck och gratis uppgraderingar.

  Jämför pris på hyrbil i Tyskland själv här på vår hemsida eller ring en av våra skickliga hyrbilsexperter om du vill ha hjälp. De kan besvara alla dina frågor om en kommande eller pågående hyra och gör det alltid med ett leende på läpparna. Vill du prata med en av Auto Europes hyrbilsexperter kan du ringa +46 10 888 66 52 alla dagar i veckan. Du kan också välja att klicka dig in på vår sida med utvärderingar av hyrbil i Tyskland för att läsa vad tidigare kunder har att säga om sin hyrbilsupplevelse med oss.

  För mer information om att hyra bil i Tyskland, vänligen klicka på ämnena nedan:

  Våra hyrbilsleverantörer Vanliga frågor Fordons alternativ

  Var kan jag hämta upp en hyrbil i Tyskland?

  Med Auto Europe har du många städer och upphämtningsplatser att välja mellan i hela Tyskland. I stora städer som Berlin, Düsseldorf och Hamburg erbjuder vi upphämtning på alla de största flygplatserna och tågstationerna såväl som andra välplanerade och smart belagda platser turister ofta rör sig på.

  Ska du besöka Bayern har du många valmöjligheter när det gäller upphämtningsplats, kanske mest populärt är det att börja sin resa i regionens huvudstad München som har en hel del upphämtningskontor i centrum såväl som på stadens flygplats och tågstation. Även i Berlin kan du hämta upp din förbokade bil direkt efter du landat, både på Berlin Brandenburg flygplats och på Berlin Centralstation. Men vi erbjuder inte bara billig biluthyrning i Tysklands största turiststäder, utan också i mindre kända städer som till exempel Kiel, Bochum och Friedrichshafen. Oavsett var i landet du vill hyra bil kan du vara säker på att du med Auto Europe har ett stort utbud på både destinationer och leverantörer!

  Att planera en bilsemester i ett så stort land som Tyskland kan vara krävande, speciellt om man inte är så familjär med landets regioner och områden. Om du inte hittar informationen du söker här på vår hemsida är du varmt välkommen att höra av dig till våra agenter på +46 10 888 66 52. Du kan också läsa vårt blogginlägg om saker du bör tänka på vid upphämtningen av din hyrbil för att du ska få en så smidig start på din bilsemester som möjligt.

  Billig biluthyrning på de populäraste flygplatserna och tågstationerna i Tyskland

  Boka med de bästa hyrbilsleverantörerna i Tyskland

  Som en av de ledande hyrbilsförmedlarna på marknaden samarbetar Auto Europe med alla de största namnen inom branschen, bland annat globala aktörer som Hertz, Avis, Thrifty, Europcar men också experter på den lokala marknaden som Buchbinder i Tyskland.

  Auto Europe arbetar utifrån en prisgaranti som innebär att kunder inte kan hitta ett lägre pris än det vi erbjuder, gör man det så kommer vi matcha eller till och med slå priset du hittat. Tillsammans med detta kan du via oss avbryta eller ändra din bokning helt kostnadsfritt upp till 48 timmar innan angiven upphämtningstid om du skulle ändra dig eller dina planer förändras. Som sagt är detta helt gratis och inga avgifter över huvud taget kommer debiteras så länge ändringen eller avbokningen sker minst 48 timmar innan bokad upphämtning.

  Förutom att vi har de bästa hyrbilsersbjudanden i Tyskland har vi också en enorm och modern fordonsflotta till kundernas förfogande. Tack vara våra många leverantörer i hela världen, som vi är otroligt stolta över att kalla partners, kan Auto Europe erbjuda ett stort utbud på bilmodeller och kategorier. Hos oss hittar du moderna, säkra och stilrena fordon för alla tillfällen och ändamål.

  Buchbinder - Hyrbilsinformation Dollar - Hyrbilsinformation Thrifty - Hyrbilsinformation
  Hertz - Hyrbilsinformation Avis - Hyrbilsinformation Sixt - Hyrbilsinformation

  Alla våra leverantörer håller samma höga standard som Auto Europe och gör allt för att du ska ha en så bra hyrbilsupplevelse som möjligt. Om du har några fler frågor om våra samarbetspartners eller leverantörer, kan du ringa oss på +46 10 888 66 52 eller mejla din fråga till seres@autoeurope.de.


  Vanliga frågor och svar om att hyra bil i Tyskland

  Kontakta ossUnder årens lopp har vi fått höra många frågor från kunder som ska hyra bil i Tyskland. Hur gammal behöver jag vara? Vad ingår i baspaketet? Måste jag ha ett kreditkort? Är min hyrbil vinterutrustad? Detta är bara en liten del av alla frågor vi blir ställda och, för att göra det lättare för dig, har vi nedan besvarat alla de vanligaste frågorna. Blir din fråga inte besvarad nedan eller du känner att något är oklart kan du också höra av dig till en av våra hyrbilsexperter. De är, som namnet avslöjar, experter på alla hyrbilsrelaterade frågor och kan ge dig all information du behöver för en lyckad och smidig upplevelse vid bilhyra.


  Hur gammal behöver jag vara för att hyra bil i Tyskland?

  Du måste vara minst 18 år för att få hyra bil i Tyskland, dock kräver många hyrbilsföretag att man är äldre än så. En del leverantörer till exempel hyr inte ut sina fordon till personer som är under 21 år, medan vissa har en så hög minimum ålder som 23 år. Är du ung och ska hyra din första bil, i Tyskland eller på någon annan av våra destinationer ute i världen, har vi mycket nyttig information här på vår hemsida du kan ta del av. Är du en van och erfaren kund men ändå vill läsa mer om leverantörernas åldersgränser kan du göra det på vårt blogginlägg som tar upp allt du behöver veta om olika ålderskrav vid bilhyra.

  För personer under 26 som vill hyra bil i Tyskland kan en extra kostnad tillkomma. Denna kostnad är en ung föraravgift som bestäms av leverantören men som kan ses på vår hemsida under PrisdetaljerInformation om Chauffören. Där kan du även se eventuella extra kostnader för seniora förare. Den seniora avgiften är inte särskilt vanlig i Tyskland, speciellt inte jämfört med den unga föraravgiften, men eftersom det är en kostnad som bestäms av leverantören kan den förekomma och vi vill därför informera om den.

  Uppmärksamma att Auto Europe inte tjänar någonting på dessa åldersrelaterade avgifter. Både avgiften för unga och seniora förare bestäms av leverantören och betalas lokalt i samband med upphämtningen. För att vi ska kunna ge dig korrekt information angående denna extra kostnad är det viktigt att du anger huvudförarens rätta ålder redan under bokningen. Detta är för att vi ska kunna förbereda dig på lokala extra kostnader men också för att vi ska kunna se om det finns några andra åldersgränser eller restriktioner att ta hänsyn till.

   

  Kan jag hämta upp en hyrbil i Tyskland på ett ställe och lämna på ett annat?

  Ja, som på många andra populära destinationer går det att hämta sin bil på ett ställe och lämna den på ett annat. Detta är väldigt vanligt i Tyskland och det går till och med att hämta bilen i Tyskland och sedan lämna den i ett av grannländerna. Vill man boka en envägshyra är det viktigt att komma ihåg att en extra avgift som betalas lokalt och i den lokala valutan (euro i Tyskland) tillkommer. Uppmärksamma också att vissa restriktioner kan förekomma som är relaterade till specifika fordonskategorier, minimum hyresperiod och envägshyror mellan specifika städer och länder.

  Fordon bokade med de flesta av Auto Europes leverantörer kan utan begränsningar resa till andra västeuropeiska länder, inkluderat de närliggande Österrike, Schweiz och Nederländerna. På grund av försäkringsrelaterade orsaker är det emellertid vanligt att särskilda restriktioner på bilar från vår lyxkategori förekommer för inresa i specifika länder. Detta är som sagt på grund av försäkringar och fordonets höga värde. Planerar du att resa in till andra länder med din hyrbil, oavsett kategori, MÅSTE du meddela detta i förväg. Oftast är det helt okej att besöka andra länder men detta måste godkännas av leverantören i förväg. Därför är det extremt viktigt att du redan under bokningen uppger de länder du planerar att köra bilen i så vi på Auto Europe kan bekräfta med leverantören att du får lov att fullfölja dina planer.

  Resor till Östeuropa kommer för det mesta med en del restriktioner. Dessa restriktioner är inte Auto Europes utan de är bestämda av de lokala leverantörerna som äger fordonen. Vill du resa till Östeuropa med hyrbil kan du meddela oss så framför vi din förfrågan åt dig. På så sätt kan vi meddela dig om alla potentiella kostnader och/eller förbud som finns för att köra i denna del av Europa.

  Priset för envägshyror (exkluderat skatt) ingår i det total pris du ser när du söker efter en bil med upphämtning på en plats och återlämning på en annan. Du ser också envägshyrans enskilda pris under den totala hyreskostnaden, även då exkluderat skatt. På din bokningsbekräftelse (voucher) som du får på mejl efter en slutförd bokning kommer priset också stå. Uppmärksamma att denna avgiften betalas vid upphämtningen eftersom det är en lokal avgift och inget Auto Europe tar betalt för. Trots detta anser vi att det är viktigt att du som kund är förberedd på alla extra kostnader som kan uppkomma vid upphämtningen och vill därför meddela om den i förväg. Tänk på att vissa hyrbilsföretag tar ut en större avgift för envägshyra än andra och att priset kan skilja sig beroende på upphämtnings och återlämningsstation, samt hyresperiodens längd och datum.

  När du planerar att resa med en hyrbil i Tyskland är det viktigt att du har koll på om de olika reserestriktionerna nämnda ovan har någon påverkan på din resplan. För att göra det kan du klicka in på PrisdetaljerGenerella affärsvillkorInresa till andra länder efter du hittat en bil du tycker verkar intressant. Där ser du alla leverantörens villkor angående resor utanför hyreslandet, om något är oklart så hör av dig till oss. Informationen kommer också stå på din voucher som du får efter en fulländad bokning.

   

  Behöver jag ett kreditkort för att hyra bil i Tyskland?

  Ja, du kommer behöva ett kreditkort för att hyra bil i Tyskland. Leverantören kommer låsa en deposition på detta kreditkort som sedan kommer släppas när hyran är slut och fordonet återlämnas utan skador eller andra märken. Depositionen skiljer sig beroende på leverantör och fordon men kan vara väldigt hög, se till att du har en tillräckligt stor summa på ditt kreditkort som leverantören kan låsa. Vill du minska depositionen som behöver lämnas erbjuds det ofta olika försäkringar och skydd du kan köpa till.

  Många kunder blir förvånade när de glatt anländer till upphämtningsdisken, redo att starta sin bilsemester och deras debitkort inte accepteras. För att undvika detta vill vi vara extremt tydliga med att du MÅSTE ha ett kreditkort i huvudförarens namn (den vars namn bokningen är gjord i) för att få ut din bil. Krav på kreditkort är standard inom hyrbilsbranschen och du bör alltid anta att ett kreditkort krävs var i världen du än hyr bil. Alla Auto Europes leverantörer, oavsett om du hyr i Berlin, Stuttgart eller Hamburg, begär att du presenterar ett kreditkort i huvudförarens namn om inget annan nämns. Detta är vi tydliga med under bokningsprocessen och på vouchern, men trots det är det många som kommer till hyrbilsdisken med ett debitkort och tror de kan få ut sin bil utan komplikationer.

  Observera att leverantören kan be om två kreditkort om man hyr en lyxbil. Detta eftersom fordonen i den kategorin har ett mycket högt värde. Även då ska kreditkorten vara utställda i huvudförarens namn och följa leverantörernas respektive villkor.

  Vill du veta mer om kreditkort och säkerhetsdeposition kan du läsa vårt blogginlägg som tar upp sex viktiga saker om kreditkort och deposition vid bilhyra.

   

  Vilka är de viktigaste körreglerna i Tyskland?

  Att bege sig ut på de tyska vägarna är både roligt och spännande. Att köra på den ökända Autobahn medan man tar sig mellan landets vilda regioner och trendiga storstäder är en härlig upplevelse, man får dock inte glömma att följa landets trafikregler. Sektionen nedan tar upp väsentliga saker att tänka på när du kör i Tyskland, såsom lagar och regler som gäller ute på vägarna. Det sista man vill under sin bilsemester är att få en böter för fortkörning eller någon annan förseelse!

  Fastighetsgränserna i Tyskland varierar men de vanligaste är 50 km/h vid stadsområden och landsvägar och 100 km/h på alla andra stora vägar. Som sagt kan detta variera väldigt mycket så följ alltid vägskyltarnas hänvisningar. På landets berömda motorväg Autobahn, som totalt är över 13.000 lång och ansluter alla landets stora städer till varandra, finns skyltar som hänvisar till två olika hastighetsgränser. Den ena, som visas på en blå fyrkantig skylt, är den rekommenderade hastigheten och den andra, som visas på en röd cirkulär skylt, är den obligatoriska hastighetsgränsen. Alla bilister följer inte dessa rekommenderade och obligatoriska hastigheter så snälla kör försiktigt, vissa kör som galningar på Autbahn! Håll dig i det högra körfältet om du inte ska passera en annan bil och var alert under hela bilfärden. Alla delar av Autobahn har inte en rekommenderad hastighet, i så fall är det alltid de röda, runda skyltarna du ska utgå från. Om du får motorstopp eller är med om en olycka, vänligen kontakta polis, ambulans eller brandstationen via telefonnumret 112.

  Många av Tysklands trafikregler är samma som i Sverige: det är högertrafik som gäller, det är förbjudet att prata i telefon (om det inte är hands-free) och bilbälte är obligatoriskt för alla passagerare. Chauffören måste också alltid ha på sig sitt körkort och bilen ska ha försäkringsbevis och registreringspapper tillgängliga. Som vuxen är det du som är ansvarig för att alla barn i bilen är ordentligt fastspända. Barn under 12 år (eller som är kortare än 1.50 m) måste sitta i baksätet och bilbarnstol kan behövas. Med Auto Europe kan du boka till bilbarnstol eller kudde med din hyrbil och detta behövs för barn under 12 år (vissa längd/vikt restriktioner kan förekomma och kan skilja sig mellan olika leverantörer). Prata som sagt aldrig i telefon medan du kör (om det inte är handfree) - alltid två händer på ratten! Slå på billjusen när du kör i en tunnel eller det är mörkt men se upp så du inte använder helljuset vid mötande trafik, du vill inte blända någon.

  Tyskland har strikta lagar när det kommer till trafiken och följs inte dessa väntas höga bötesbelopp. Till exempel kan du få böter på hela 400€ (cirka 4.200 SEK) om du kör mot rött ljus. Felparkeringar mot trafikens riktning och fortkörning resulterar också i höga straffavgifter så följ trafikreglerna! Skulle olyckan väl ske och du blir bötfälld för en trafikförseelse är det viktigt att du kontaktar leverantören så snabbt som möjligt så ni kan komma överens om ett betalningssätt. Om boten förblir obetald under en längre period kommer summan att ökas och detta är självklart något du vill undvika. I de flesta fall debiterar leverantören automatiskt huvudförarens kreditkort för boten plus en administrativ avgift. Det är trots det alltid bra att kontakta leverantören för att försäkra sig om att boten inte ligger obetald.

   

  Behöver jag betala vägtull när jag kör min hyrbil i Tyskland?

  Ska man hyra bil i Tyskland och utforska landet behöver man inte oroa sig över vägtull. Det finns inga vägtullar alls i Tyskland vilket gör det till en av de billigaste länderna i Europa att upptäcka med hjälp av en bil. För dig som befinner dig i landets södra delar och som planerar att passera gränsen till Schweiz eller Österrike krävs det dock lite förberedelse. Där måste man nämligen betala vägtull och det är olagligt att passera gränsen utan ett speciellt ”klistermärke”. Detta klistermärke sätts på insidan av din bils vindruta och registrerar betalningen automatiskt varje gång du passerar ett tullbås. Du kan köpa klistermärket på alla stora bensinstationer nära gränsen till Schweiz och Österrike men du kan också införskaffa en direkt när du hämtar ut din bil hos leverantören. Detta är populärt eftersom du då slipper sköta allt krångel själv och kan snabbt och smidigt bege dig ut på vägen utan att oroa dig.

   

  Vilken typ av försäkring behöver jag till min hyrbil Tyskland?

  I vårt standardpaket ingår alla de försäkringar som lagen kräver. Det ingår också Kollisionsskydd (CDW) och Stöldskydd (TP) - med eller utan självrisk beroende på leverantör. Observera att CDW inte täcker alla delar av bilen, till exempel är hjul, glas, sidospeglar, underrede, bilens inredning, tak, motor eller försvunna/förstörda nycklar inte täckta. Vill du att bilen ska vara mer försäkrad behöver du köpa till skydd utöver CDW och TP.

  För ett väldigt rimligt pris kan du köpa till Auto Europes skydd som ger dig Fullt skydd mot skada. Detta är ett av våra mest populära skydd eftersom du med det är helt täckt. Det vill säga, skulle du vara med om en olycka eller får en skada på hyrbilen så återbetalar vi dig hela självrisken efter leverantören debiterat dig för skadan. Dessutom ingår skador på glas, däck, speglar, tak, undersida, lås, nycklar och inredning i Fullt skydd mot skada. Detta är ett prisvärt alternativ för dig som vill slippa bekymra dig över eventuella skadekostnader under resans gång. Det finns inget fast pris på Fullt skydd mot skada då det skiljer sig beroende på datum och längd på hyran samt fordonskategori och leverantör.

  Du kan enkelt klicka dig fram till en hyrbils försäkringsinformation genom att trycka på den blåa knappen +Prisdetaljer och sedan Generella affärsvillkor efter du hittat en bil på vår hemsida. Där hittar du all information om vad som ingår i vårt baspaket, Kollisionsskydd (CDW), Stöldskydd (TP), Fullt skydd mot skada eller andra skydd du kan köpa till via oss. Informationen, tillsammans med alla hyresvillkor, kommer också finnas skrivna på din voucher som du får efter en bekräftad reservation.

  Något som ofta händer är att leverantörerna erbjuder sina egna försäkringar till dig när du anländer till hyrbilsdisken. Dessa försäkringar kan till exempel gälla Personlig olycksfallsförsäkring (PAI), Personligt olycksfallsskydd (PEC), Super CDW, Vägassistans med mera. Du är INTE tvungen att köpa till någon av dessa försäkringar om du inte vill, de är alltid helt valfria om inget annat står på din voucher. Auto Europe ansvarar inte för lokalt köpta försäkringar och vi kan inte erbjuda pengarna tillbaka för köpta försäkringar du efter hyran upptäcker att du inte hade behövt införskaffa. Blir du osäker på vad för täckning din hyrbil har, kontakta oss gärna så förklarar vi med nöje hur du och din bil är skyddade.

  För att ta reda på hur du bästa kan skydda ditt fordon på din nästa resa, vänligen konsultera vår kompletta guide om Auto Europes olika hyrbilsskydd. Du kan även få goda råd och användbara tips på vårt blogginlägg som handlar om just skyddsalternativ vid bilhyra.

   

  Kan jag lägga till en extra förare till min hyrbil i Tyskland?

  Du kan helt klart lägga till en extra förare när du hyr en bil i Tyskland. Detta är absolut inget problem och kan läggas till redan under reservationen på Auto Europes hemsida eller när du kommer för att hämta ut bilnycklarna till din bokade bil. Med vissa leverantörer är priset för en extra chaufför alltid inkluderat medan det hos vissa leverantörer kostar, då oftast som en per/dag kostnad.

  I vilket fall som helst måste extra föraren registrera sig hos leverantören innan avtalet signeras. Denne chaufför måste, precis som huvudföraren vars namn bokningen är gjord i, kunna vissa upp ett giltigt körkort och i vissa fall även ett pass och internationellt körkort (ofta krävs detta inte när man hyr bil inom EU). Exakt vad för dokument leverantören vill att kunder ska ha med sig kommer stå på din Auto Europe voucher.

  Det är mycket möjligt att din bil redan har en extra chaufför inkluderat i priset om du hyr bil via Auto Europes sökmotor. Många leverantörer i Tyskland och andra delar av världen erbjuder denna tjänst helt gratis, gå till vår sida med erbjudande för att se om du kan nyttja ett av våra specialerbjudande med gratis extra förare.

  Om leverantören tar betalt för tjänsten kommer priset tydligt skrivas på vår hemsida, då under PrisdetaljerInformation om Chauffören. De flesta tar betalt per antal dagar men begränsar summan till en max kostnad. Till exempel kan varje extra förare kosta 100 kr per dag, men sen ha en max kostnad på 1000 kr. Detta innebär att du betalar 300 kr om du hyr bilen i tre dagar, 500 kr om du hyr den i fem dagar, men 1000 kr oavsett om du hyr bilen i tio dagar, tio veckor eller tio månader. Efter du bokat en bil hos oss kan du också se priset på din voucher.

  Vi varnar för att inte registrera extra förare eftersom det kommer leda till att köpta försäkringar och skydd slutar gälla. Om ni är med om en olycka eller får en skada, och en person som inte ingår i hyresavtalet kör, kommer den oregistrerade föraren vara fullt ekonomisk ansvarig. Detta gäller även om bilen blir stulen eller ni är med om en olycka som inte är ert fel. På grund av dessa försäkringsskäl är det extremt viktigt att få alla personer som ska köra hyrbilen godkända av leverantören innan ni lämnar parkeringen.

   

  Behöver jag miljömärke när jag ska hyra bil i Tyskland?

  Du kan behöva ett speciellt märke som godkänner att du kör i specifika områden om du besöker Tyskland. I många av landets stora metropoler förkommer det så kallade miljözoner där bara vissa motorfordon, de som uppfyller landets krav på utsläpp, får befinna sig. Initiativet till zonerna kommer från den tyska regeringen och målet är att minska föroreningar i luften i områden som mycket folk rör sig i. Är du ute och kör i någon av städerna Berlin, München, Frankfurt, Bonn, Stuttgart, Köln eller Hannover kan det hända att du stöter på miljözoner, främst då i de allra centralaste delarna. Varje stad har sina egna regler, restriktioner och gränser när det gäller utsläppen i zonerna, till exempel kan det vara att det bara är under en viss period icke-godkända fordon inte får köra i området. Planerar du att köra i Berlin, München, Köln eller någon annan storstads innerstad rekommenderar vi att införskaffa ett miljömärke - eller Umweltplakette som de så fint heter på det lokala språket tyska.

  Att utsläppen de senaste åren har ökat i raketfart är det ingen som kan förneka. Att samma utsläpp som förorenar vår luft är direkt ansvarig för att skada vår hälsa är det heller ingen som motargumenterar. Fler och fler länder i Europa, bland annat Tyskland, införskaffar dessa miljözoner för att minska de farliga avgaserna våra bilar, motorcyklar och andra motordrivna fordon släpper ut. Detta är anledningen till att motortrafiken i fler och fler områden begränsas och att krav på miljömärke blir allt vanligare. Kostnaden för Umweltplakette, det tyska miljömärket som innehåller ögonöppnande information om din bils utsläpp, varierar och baseras på fordonstyp och motor. Införskaffar man det via leverantören (vilket är det vanligaste när man hyr bil) kan priset också variera beroende på vilken hyrbilsfirma man valt. Att inte skaffa ett Umweltplakette och sedan köra i en miljözon kan innebära riktigt höga straffavgifter, de kan ta upp till 2.000 euro för endast en felkörning!

   

  Behöver jag vinterutrustning på min hyrbil i Tyskland?

  Ja, ska du resa till Tyskland på vintern kommer ditt fordon behöva speciell utrustning. Tyskland är en fantastisk vinterdestination med många stämningsfulla julmarknader, mysiga medeltida byar och skidbackar i världsklass. Att åka hit under vintermånaderna innebär dock att ditt motorfordon behöver vara utrustade med vinterdäck. Speciellt i Tysklands bergiga regioner och områdena intill Alperna är behovet av vinterdäck och utrustning stort eftersom det kan komma mycket snö och is på vägarna. Vinterdäck är gjorda av annan typ av gummi som inte stelnar när det är kallt ute, vilket innebär att du får ett bättre grepp när du kör på isiga eller hala underlag. De fungerar också på frusna, våta och snöfyllda vägar och bidrar till en säkrare hantering vid svängar och stopp.

  Om man inte följer landets hänvisningar angående vinterutrustning på sin bil riskerar man inte bara sin egen och andras säkerhet, man kan också få betala höga straffbelopp. Om du är ansvarig för en olycka kommer beloppet dessutom höjas ytterligare och skyddet du har kan minskat med upp till 30%. Du behöver kolla om din bil har vinterkedjor vilket är obligatorisk på en del tyska vägar under vintern, till exempel i Allgäu och Bayern som har en väldigt bergig terräng och kallt klimat. När temperaturen sjunker under noll och vägarna är fyllda av snö och is är det viktigt du har snökedjor tillgängligt. Du får dock aldrig köra med snökedjor på en grusad väg eftersom du då riskerar att skada eller förstöra din bil, använd därför endast snökedjor på vägar med snö och is eller om vägskyltarna säger att du ska göra det. Det är inte helt lätt att ta på och av snökedjor på bildäck, innan du lämnar hyrbilsgaraget är det därför smart att öva ett par gånger och fråga leverantörens personal om de kan visa dig hur man gör innan du beger dig ut på ditt vinteräventyr i Tyskland.

  Att åka på skidsemester till Tyskland är det många som gör och landet är hem till fantastiska skidorter som Winterberg, Oberstdorf, Garmisch-Partenkirchen och Willingen. Till södra Tyskland, vid gränsen till Schweiz, är det årligen en stor mängd internationella turister från världens alla hörn som kommer för att utöva vintersporter i alla dess former. På grund av detta kan efterfrågan på vinterutrustning för hyrbilar vara mycket stor, för att säkra att du får den utrustningen du behöver uppmanar vi att boka så tidigt du kan. Alla hyrbilar kommer inte med den tuffa utrustningen som krävs för det kalla klimatet i södra Tyskland och du behöver då lägga till detta separat. För att undvika att vinterdäck, snökedjor och diverse vinterutrustning inte tar slut rekommenderar vi att du skickar in din förfrågan så snabbt du bara kan om du planerar att hyra bil i Tyskland under vinterns högsäsong.

  När du jämför pris på hyrbil i Tyskland via vår sökmotor kan du hålla utkik efter våra speciella säsongserbjudande med texten ”Vinterdäck Inkluderade”. Då är vinterdäck redan inkluderade i priset som visas och din bil kommer vara utrustad med det när du anländer i Tyskland för att hämta upp den. Du kan också kolla in vår sida som listar alla erbjudande med vinterdäck inkluderade om du vill få en överblick över vilka leverantörer som erbjuder detta och på vilka destinationer. Genom att meddela att du önskar vinterutrustning från början sparar du tid vid upphämtningen och chansen att utrustningen är tillgänglig är större.


  Andra uthyrningsalternativ i Tyskland

  Med Auto Europe hittar du låga priser på biluthyrning i Tyskland utan att offra kvalité eller service. Året runt hjälper vi kunder hitta det perfekta fordonet till deras resa och budget. För en weekend i Berlin, Hamburg eller München kan en mindre och billigare bil från mini- eller ekonomiklassen vara perfekt om man reser med två till fyra personer. Är du på en skidresa med familjen eller en grupp vänner bland Alpernas höga toppar kan det behövas en SUV som har gott om utrymme till alla skidor, pjäxor, skydd, jackor, matsäckar och hela kalaset. Även vår Standard/Full-Size kan uppfylla dina behov om du är på en skidresa eller bara är på en road trip i landets södra regioner. Bayern, som är landets mest besökta region, har förutom fantastiska möjligheter till att utöva vintersporter även massvis av andra sevärdheter som sagolika slott, borgar från medeltiden och kulturrika städer och byar med djupa traditioner.

  Vi kan endast argumentera för- och nackdelar på varje kategori och inte bestämma åt dig vilken bil du behöver, det är det bara du som vet. För att hjälpa dig ta ett informerat beslut kan du läsa om vår fordonsflotta i Tyskland där vi utförligt tar upp och diskuterar kategoriernas olika egenskaper.

  Hyra lyxbil i Tyskland Hyra minibuss i Tyskland Hyra husbil i Tyskland

  Hyra lyxbil i Tyskland - Auto Europe har ett spännande utbud på sport och lyxbilar i Tyskland. Tänk dig känslan av att i snabb fart ta dig an den berömda Autobahn i en mäktig Hummer eller en pampig Lamborghini - kolla in i vilka tyska städer du kan hyra en av våra exklusiva bilmodeller redan idag!

  Hyra minibuss i Tyskland - En minibuss tillåter dig tillsammans med din familj eller vänner att utforska Tyskland i er egen takt och med hög säkerhet. Utforska Schwarzwalds (Black Forest) storslagna skogsområden eller vackra Rhine Gorge bekvämt i en av marknadens rymligaste minibussar. Hos Auto Europe hittar du ett stort utbud på minibussar med ledande och välkända företag.

  Hyra husbil i Tyskland - Med sina varierande landskap är Tyskland det perfekta landet att hyra en husbil i. Utbudet på moderna, snygga och funktionella husbilar i alla storlekar är stort och med Auto Eurpe hittar du fordonet som känns rätt för dig. Besök romantiska slott, ljuvliga vingårdar eller ta en tur längst med Moselfloden i den vackra dalen med samma namn i en smidig campervan för två eller en stor husbil som har plats för hela familjen.

  Nyttiga länkar

  Reseguide och information om Tyskland

  Allmänna hyrbilstips

  Guide för vinterutrustning på din hyrbil