Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter
  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över

  Bloggsökning


  Kategorier

  Söker bland blogginläggen.......

  Bilbarnstolar - vad gäller när du ska hyra bil?

  Våra medarbetare får ofta frågor från kunder som känner sig osäkra över vad som gäller med bilbarnstolen som man kan reservera i samband med sin hyrbil på vår hemsida. Då urvalet av bilbarnstolar varierar mellan olika kontor och uthyrare har vi av denna anledning plockat fram en enkel sammanställning av vilka kategorier bilbarnstolar som finns tillgängliga hos våra leverantörer, vilka åldrar som de är lämpliga för, hur du går tillväga för att boka en bilbarnstol och vad du behöver hålla utkik efter, samt annat man bör tänka på när man färdas med barn i bilen.

  Hur du bokar bilbarnstol på vår hemsida

  Vad som är viktigt att veta är att alla bilbarnstolar är på förfrågan, och hyrs ut av våra leverantörer och inte från oss på Auto Europe. Vi kan däremot arrangera en bilbarnstol åt dig i förväg, så att den finns på plats. För att förfråga en bilbarnstol klickar du på 'EXTRAUTRUSTNING' och klickar i den stol som ni vill ha samt hur många stolar ni behöver. Vi skickar sedan denna förfrågan till vår uthyrare och ber dom att bekräfta den åt er. När detta är gjort skickar vi ut vår voucher till dig. Är bilbarnstolen med på vouchern är er förfrågan för denna bekräftad. Glöm inte att kolla om det finns ett övre pristak för hyran på bilbarnstolen och jämför med andra bolag. Det kan vara så att totalkostnaden blir lägre för hela hyran om du väljer ett bolag med billigare avgifter för extra utrustning! Du ser priserna och villkoren när du har klickat i ditt val. Priserna gäller per extrautrustning som förfrågas.

  Tillgängliga bilbarnstolar

  Enligt EU-lagar måste alla barn under 150 cm i längd och som väger mindre är 36 kg använda en lämplig bilbarnstol, bälteskudde eller annan, särskild skyddsanordning för barn istället för (eller tillsammans med) bilbältet när de är medpassagerare i en bil.Vad du bör tänka på är att i Europa och USA har man inte riktigt samma syn på barns säkerhet som vi har i Sverige. I Sverige anses det att barn ska åka bakåtvända upp till 4-5 års ålder. På de flesta andra ställen anser man däremot att barn över ett år (eller när ditt barn är för stort för att använda babyskydd) kan du börja använda en framåtvänd bilbarnstol, och därför säljs och erbjuds framåtvända bilbarnstolar från ett år och uppåt i dessa länder och hyrs ut på dessa destinationer.För att ta reda på vilka bilbarnstolar som erbjuds på plats ringde vi runt till våra uthyrare i Alicante och i Malaga och svaren var entydiga. Även om de flesta inte visste svaret på rak arm så visade det sig efter en snabb koll att två typer av bilbarnstolar finns tillgängliga, babyskydd för barn under ett år samt bilbarnstolar för alla andra barn över ett år. Dessutom erbjuds bilbälteskuddar. Babyskydden är monterade bakvända men bilbarnstolarna i de flesta fall är framåtvända (vissa uthyrare erbjuder däremot bakåtvända och multifunktionella - bakåtvänd och framåtvänd - bilbarnstolar) samt att personalen informerade om i vart tredje fall att man kan få hjälp att montera stolen vid upphämtning av hyrbilen.Vad som bör noteras är att svaren skiljer sig åt beroende på station även om det är samma uthyrare och att utbudet skiljer sig åt mellan olika uthyrare samt att tillgänglighet vid upphämtningstiden är en faktor. Noterbart är också att endast uthyrare i Spanien kontaktades denna gång. Givetvis kan utfallet bli annorlunda om endast uthyrare i Sverige, Tyskland etc kontaktas. Det säkraste tipset för dig som ska hyra bilbarnstol är därför att kontakta oss i samband med när du bokar bilen, så kan vi ringa till det specifika upphämtningskontoret i det aktuella landet och fråga vilken typ av bilbarnstolar som finns på plats för dina resedatum. Dock är den information som vi får från våra leverantörer och som vi har avtal med tillförlitliga. Om du därför är osäker på vilken bilbarnstol som passar just ditt barn när du ska reservera en bilbarnstol, kan du läsa vår guide nedan:

  Babyskydd (bakåtvänd)

  Vikt: ungefär 0 kg till 13 kg
  Ålder: upp till 12 månader

  När du förfrågar ett babyskydd på vår hemsida kan du förvänta dig att du får ett bakåtvänt babyskydd av våra uthyrare, då bakåtvända bilbarnstolar ökar säkerheten och skyddar barnets rygg, nacke och huvud bättre, vilket är extra viktigt när barnet är mindre. Vill du vara helt säker på detta så kolla med oss innan ni reser, så får vi kontakta uthyraren och fråga om de har dessa babyskydd tillgängliga under just din reseperiod, då alla bilbarnstolar är på förfrågan.Det är väldigt viktigt att aldrig placera en bakåtvänd bilbarnstol på passagerarsätet som är utrustad med krockkudde. Kolla med personalen på plats hur ni kan avaktivera krockkudden om ni vill ha barnet i framsätet, eller fråga om det finns en bil utan krockkudde där fram.

  Bilbarnstol (framåtvänd/bakåtvänd)

  Vikt: Ungefär mellan 9 kg till 18 kg
  Ålder: Cirka 1 år till 3 år

  När barnet är ett år eller om huvudet sticker upp ovanför babyskyddet kan du placera bilbarnstolen framåtvänd. Du kan förvänta dig att de flesta av våra uthyrare i Europa och USA som erbjuder bilbarnstolar för barn över ett år har stolar som monteras framåtvända, även om vissa bolag har bakåtvända och multifunktionella bilbarnstolar. Du kan skriva eller ringa till oss för att ta reda på vad som erbjuds med just det bolag du är intresserad av.

  Bilbälteskudde

  Vikt: Ungefär mellan 15 kg till 30 kg
  Ålder Cirka 4 år till 7 år

  Bilbälteskuddar består endast av den nedre delen av ett barnsäte och överkroppen skyddas av bilbältet. Det är viktigt att justera höjden på bilbältet till längden på barnets överkropp. Det är också viktigt att se till att bältet hamnar rätt. Bilbältet ska vara spänt och så nära kroppen som möjligt. Har barnet på sig en tjock dunjacka till exempel kan du ta av denna för att se till att bältet är välspänt, annars kan bältet hamna fel och därmed inte ge optimalt skydd.

  Övriga tips: Det finns även andra alternativ än att hyra bilarnsstol på plats som också kan spara pengar. Vissa flygbolag tillåter att barnet färdas i bilbarnstol på flyget, om barnet har en egen biljett. Då får ni med er egna bilbarnstol och kan dessutom ta med er extra bagage. Kolla med ert flygbolag kring möjligheterna. Ett annat tips är att montera bort stolsryggen på er bilbarnstol och ta sittkudden som handbagage och packa stolsryggen i väskan. Kontrollera innan bara att sittkuddarna klarar storlekskraven för handbagage. Ni bör dock vara medvetna om att väskan och stolsryggen kan utsättas för stötar och tryck under hanteringen av flygplatspersonalen.

  Kontrollera alltid att:

  • Du inte har placerat barnstolen bakåtvänd i framsätet i en hyrbil utrustad med krockkudde.
  • Babyskyddet, bilbarnstolen eller bälteskudden är korrekt monterad och sitter fast ordentligt samt se till så alla barn sitter ordentligt innan du påbörjar din resa.
  • Barnet aldrig lämnas ensamt i bilen.
  • Barnlåset på bakdörrarna på ditt fordon alltid används.
  • Du alltid har med något lämpligt att dricka för barn som vatten eller juice till exempel.

  Tänk på att du som vuxen alltid är ansvarig för att barnen i bilen använder bilbälte, bilbarnstol, bälteskudde eller annat skydd och att barn som är kortare än 140 cm inte ska sitta på samma plats som en aktiv krockkudde, oavsett om de sitter på en bälteskudde eller direkt på sätet. Detta för att det finns risk för att barnet blir allvarligt skadad av airbagen om den skulle utlösas vid en olycka.

  Bloggsökning


  Kategorier