Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter
  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över

  Bloggsökning


  Kategorier

  Söker bland blogginläggen.......

  Om lokala avgifter

  För oss här hos Auto Europe är våra kunders tillfredsställelse avgörande och vi spenderar mycket tid och resurser på att försöka förbättra den information vi tillhandahåller.

  Lokala avgifter kan ibland vara en omtvistad fråga, så vi försöker alltid att se till att våra kunder har tillräckligt med information för att fatta ett välgrundat beslut när de väljer en uthyrare. Lokala avgifter bestäms av varje uthyrare och Auto Europe har ingen kontroll över vad dessa avgifter är, eller över det belopp som måste betalas. Vi försöker dock lista dem så tydligt som möjligt i Regler, villkor, lokala avgifter & generella affärsvillkor som kan hittas i vår bokningsmotor och på vouchern.

  Nedan hittar du några av de lokala avgifter som kan tillkomma:

  Bränsle

  Det finns två huvudtyper av bränslepolitik: 'full till full' eller 'full till tom'. 'Full till full' betyder att bilen är försedd med en hel tank och kunden måste returnera bilen med en full tank (därmed betalas endast det bränsle som faktiskt används). Med 'full till tom' är bilen försedd med en full tank, som måste köpas av kunden vid disken och bilen ska sen returneras så tom som möjligt, eftersom oanvänt bränsle inte kommer att återbetalas. Det är viktigt att notera att priset per liter sannolikt är något högre än det pris som finns vid en bensinstation, och normalt läggs en 'serviceavgift' till. Denna typ av bränslepolitik är ganska standard för lågkostnadsleverantörer i Medelhavsområdet (främst Spanien och Portugal, men även i andra länder). Vissa leverantörer erbjuder olika alternativ beroende på antal dagar av hyra.

  Tillägg för unga / äldre förare

  Personer under eller över en viss ålder (den exakta åldern beror på leverantör, plats och bilkategori), måste betala en extra avgift vid hyra av bil. Detta händer eftersom försäkringsbolag tar ut mer i dessa fall, så leverantörerna tar ut en avgift för att täcka den extra kostnaden.

  Föraravgifter

  Kontrollera med de företag du överväger att hyra med för att se vad deras policy rörande förare är. Vissa uthyrare kan debitera dig en extra förare, medan en annan kan tillåta dig att registrera en extra förare gratis. De specifika åldrarna som används för att bestämma äldre och unga förarkostnader varierar också per leverantör. Man kan debitera en förare under 26 en extra daglig avgift, till exempel medan en annan endast tar ut för förare under 19 år. Läs dina villkor för att vara medveten om eventuella förarkostnader du kan vara ansvarig för vid upphämtningen av din hyrbil!

  Envägsavgift

  Om du hämtar en bil på ett ställe och vill släppa av den på en annan, måste du betala en extra avgift för det. Detta händer på grund av flotthantering, eftersom bilen sedan måste lämnad tillbaka till dess ursprungliga plats. Inom samma land finns ibland ingen envägsavgift, men i olika länder är det ganska säkert att det kommer att finnas en. Om du bokar online får du ett meddelande om envägsavgiften och det kommer också att anges på vouchern.

  LOKALA AVGIFTER

  Visas på hyreskontrakt som: Flygplatsavgift, Tilläggsavgift för järnvägsstation, Premium platsavgift, Parkeringsavgifter, Avgifter för sen/tidigt upphämtning/återlämning, Sena returavgifter

  Kostnader: Avgifter tillämpas vanligtvis när du hämtar din hyrbil på stora transportnav i Europa, till exempel flygplatser, järnvägsstationer och hamnar. Standardavgiften för att hämta upp en bil på en av dessa platser är €40, men avgiften kan variera från €20 till €80 i vissa fall. Beroende på platsen kan ytterligare platsrelaterade avgifter tillämpas, till exempel 'parkeringsavgifter' som uppkommer i områden som Venedig, där parkeringsplatser är mycket begränsade.Var noga med att uppmärksamma öppettiderna för de kontor där du planerar att hämta upp och lämna av fordonet, liksom de specifika tider du har ordnat din hyra för. Att lämna bilen senare än den avtalade tiden på din bokning kan innebära en sen returavgift och beroende på vilken tidpunkt du ursprungligen hämtade bilen kan de också lägga till en extra dag på din totala hyreskostnad.

  Undvika tilläggsavgifter: Att hämta din hyrbil i stan istället för vid en flygplats eller järnvägsstation kommer ofta att vara billigare eftersom du kan undvika eventuella platsavgifter. Var försiktig dock om du måste betala för en taxi eller kollektivtrafik för att komma till ett centrumkontor från din ankomstpunkt. För dom som landar på en flygplats eller kommer in med tåg, är de extra platsavgifterna ofta värda bekvämligheten med att hämta upp din bil strax efter att du har tagit ditt flyg eller tåg i stället för att ta ditt bagage till ett lokalkontor. Flygplats- och järnvägsstationens upphämtningsstationer har också längre öppettider, så du behöver inte betala en avgift för att hämta eller lämna utanför ordinarie öppettider om du planerar att hämta upp bilen mycket sent på kvällen eller mycket tidigt på morgonen. Som alltid, granska ditt biluthyrningsavtal för att se vilka extra avgifter som gäller för din hyra så att du kan göra en riktig åtgärdsplan för att undvika dem där det är möjligt.

  Gränsavgift

  Du bör alltid informera oss om du tänker köra bilen till ett annat land än där du hämtade upp den, även om du tänker återlämna den till sin ursprungliga plats vid slutet av hyresperioden. I sådana fall kommer en extra avgift ofta - men inte alltid - att gälla. Detta händer eftersom körning över en nationell gräns kräver ytterligare försäkring. Om du kör över gränsen utan den extra försäkringen kommer bilen inte att täckas och det kommer vara olagligt att köra den i det andra landet.

  Försäkring

  Varje enskild bil från var och en av våra leverantörer har obligatoriska försäkringar för att köra i ett visst land. Kunder måste dock vara medvetna om att det alltid finns ett självriskbelopp för vilket kunden är ansvarig vid oavsiktlig skada på fordonet och som varierar mycket mellan leverantör, plats, bilgrupp etc. Säkerhetspanten är blockeras på ditt kort när du hyr en bil, och den brukar vara självrisk + bränsle + moms. Vid disken kan du erbjudas extra försäkring för att minska det beloppet eller täcka de delar av bilen som inte omfattas av den ursprungliga försäkringen (däck, vindruta, etc., omfattas inte av grundförsäkring - din voucher innehåller en fullständig lista över uteslutningar, liksom din hyresavtal). Ibland kan personalen vid skrivbordet vara påstridig med att sälja extra försäkring, var medveten om att det ligger inom dina rättigheter att vägra om du anser att det är onödigt.

  Vinterdäck

  Det finns många länder där vinterdäck är obligatoriska under en del av året. Vissa leverantörer inkluderar redan vinterdäcken i det ursprungliga priset på hyra, men vissa tar en avgift. Du kan alltid kontrollera vad som gäller genom att titta på avtalsvillkoren och Lokala avgifter eller genom att fråga uthyraren via telefon.

  Extra förare-avgift: Varje förare måste ingå i hyresavtalet för att täcka försäkring. Ibland finns det erbjudanden som tillåter extraförare att inkluderas gratis (till exempel genom vårt Gold Rate-paket i USA), men normalt lägger du till en extra förare vilket innebär att du måste betala en extra avgift vid disken.

  Skidhållare / GPS / Barnstolar

  Alla dessa utrustningar betalas lokalt vid disken. Ibland anges en ungefärlig kostnad för varje i villkoren. Du kan informera direkt om att du vill hyra en av dessa tillägg när du hämtar bilen, men om du informerar oss i förväg kan vi begära att de reserveras och därigenom säkerställa att de är tillgängliga för dig.Du kommer alltid att ha möjlighet att lägga till extra utrustning till din hyra beroende på dina behov eller preferenser. De vanligaste tillbehören inkluderar GPS-enheter, barnstolar, snökedjor, skidhållare och bärbara WiFi-enheter, men andra alternativ kan erbjudas på olika platser. Extra utrustning debiteras vanligen per dag, och priserna varierar beroende på uthyrare; tilläggsavgifter kommer alltid att kosta extra, betalas i disken och omfattas av mervärdesskatt, såvida inte din offert eller kontrakt uttryckligen anger dom 'ingår'. Var noga med att ta hand om tillbehören du lägger till, för att du måste betala en ersättningsavgift för förlust, stöld eller skador på objekten!Det är viktigt att notera att medan extrautrustning är valfri och du i allmänhet bestämmer om det ska inkluderas eller inte, har många länder i Europa lagar om barnstolar som kräver barn under en viss ålder och / eller storlek för att ha en. Om du letar efter lokala lagar kan komma undan en böter och, viktigast av allt, hålla dina barn säkra på din resa utomlands! Kolla in vår informationssida om biluthyrningsutrustning för mer detaljer och resurser på tillbehör och tilläggsalternativ.

  Undvika tillbehörsavgifter: Du måste nästan alltid betala extra för extra utrustning, men håll koll på speciella erbjudanden som kan hjälpa dig att spara pengar på tillbehör. Registrera dig på en internationell dataplan så att du kan komma åt kartor och resurser på din smartphone eller surfplatta och överväg att ta med din egen GPS-enhet hemifrån. Du kan också ta med dina egna barnstolar med dig, men kan vara krångligt med att bära dessa föremål i ditt bagage och extrabagage kan ibland bli dyrare än att välja ett tillbehör lokalt.

  Kort sagt: Läs alltid regler, villkor, lokala avgifter & generella affärsvillkor i vår bokningsmotor för relevant information om lokala avgifter. Dessa anges också på din voucher. Om du har några frågor eller tvivel och du föredrar att prata med någon, ring vårt gratisnummer när som helst före, under eller efter en bokning. Våra fantastiska agenter kommer att göra sitt bästa för att hjälpa dig och ge dig all information du behöver.

  Bloggsökning


  Kategorier