Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL I MILANO

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil i Milano – Besök den fashionabla storstaden

  Hyra bil i Milano

  Att boka en hyrbil i Milano tillåter dig att fritt ta dig runt för att gå på olika möten eller för att ta in den italienska atmosfären och kulturen. Milano är regionen Lombardys huvudstad - en av de rikaste och mest produktiva regionerna i norra Italien. Som regionens huvudstad är därför Milano en elegant storstad som även etablerat sig som en av de främsta inom shopping och mode. Årligen kommer en mängd turister hit för att shoppa bland stadens lyxbutiker eller för att besöka någon av stadens andra sevärdheter, till exempel den världsberömda teatern La Scala eller för att se Leonardo de Vincis kanske mest älskade verk Nattvarden. Utöver detta är gastronomi, precis som i många delar av detta skoformade land, en av sakerna som lockar besökare och här finns mängder av internationella restauranger, barer och klubbar som kan få dina smaklökar att jubla av lycka.

  Efter du utforskat downtown kan du hoppa in i din bokade bil och upptäcka Milanos närområde. Bara en timme utanför modestaden finner du vackra Bergamo och cirka två timmar utanför hittar du sjön Como vid den schweiziska gränsen med sina pittoreska byar och vingårdar. Med Alperna i närheten har staden ett otroligt naturområde med goda friluftsmöjligheter en kort bit utanför stadskärnan. Med Milanos centrala läge i norra Italien går det enkelt att ta sig till Alpernas höga berg eller till andra storstäder i landets norra delar, till exempel Genua, Cinque Terre, Turin, Pisa, Florens, Bologna, Verona eller Venedig. Även huvudstaden Rom och folkkära Neapel går att nå enkelt med bil eftersom de är väl anslutna till motorvägssystemet i Italien, dock tar det lite längre att ta sig dit. Om du önskar besöka en av dessa städerna eller utforska mer av Italien kan vi rekommendera en envägshyra, det innebär att du hämtar bilen på ett ställe och sedan lämnar den på ett annat.

  Auto Europe har varit i hyrbilsbranschens i snart 70 år och under årtiondens gång har målet aldrig ändras. Vi vill hjälpa kunder hitta det bästa erbjudandet på hyrbil och gör detta genom ett enormt utbud på destinationer, leverantörer och fordon – alltid till marknadens lägsta pris och med stort fokus på kundservice och kundbemötande. Med oss hittar du de bästa biluthyrningserbjudanden i Milano och kan enkelt jämföra priser, fordon och leverantörer via vår sökmotor ovan. Du kan även boka över telefon genom att ringa våra hyrbilsexperter på +46 10 888 66 52 alla dagar i veckan. De hjälper dig mer än gärna med en framtida, pågående eller redan avslutad hyra. Du kan också läsa tidigare kunders recensioner på vår sida med utvärderingar av hyrbil i Milano.

  För mer information om att hyra bil i Milano, vänligen klicka på ämnena nedan:

  Våra hyrbilsleverantörer Vanliga frågor Reseguide

  Var kan jag hämta upp en hyrbil i Milano?

  Ska du hyra bil i Milano har du många upphämtningsplatser att välja mellan, du kan därför ta det alternativet som passar dig och dina resplaner bäst. Vanligt är det att resenärer hämtar sina semesterfordon direkt på flygplatsen, det vill säga på Malpensa flygplats eller Linate flygplats, men Auto Europe erbjuder även upphämtning på stadens tågstation och på andra smart belägna platser, till exempel runt Piazza Duamo och i centrum. På vår hemsida kommer du snabbt hitta ett alternativ som passar dig så oroa dig inte.

  Auto Europes sökmotor har en smart funktion som tillåter dig att förhandsgranska en karta där de olika upphämtningsplatserna syns. Om du vill hyra med en specifik leverantör kan du enkelt klicka på deras loggo för att se på kartan var deras kontor i Milano ligger. Vanligast är det som sagt att hyra bil på en av stadens två flygplatser eller på Milano Centralstation, och nedan hittar du mer information angående detta.

  Milano flygplats

  Milano har två stora flygplatser, Malpensa flygplats och Linate flygplats. Förstnämnda ligger cirka en timme utanför staden i provinsen Varese och är den mest trafikerade i hela norra Italien med nästan 30 miljoner resenärer varje år. Linate är något mindre och hanterar främst inrikesflyg och flyg inom Europa. Eftersom Linate ligger närmare Milano centrum så är det många som väljer denna flygplatsen över Malpensa.

  Har du bokat hyrbil till bästa pris i Milano via Auto Europe kommer du få en voucher som innehåller all information om var du hämtar upp fordonet på flygplatsen. Det kan dock vara bra att ha lite koll i förhand, så på Malpansa finner du hyrbilskontoret antingen i terminal 1 eller 2 beroende på vilken leverantör du hyrt med. I terminal 1 ligger kontoren i ankomsthallen medan de i terminal 2 ligger vid tågstationen, som finns i direkt anslutning till flygplatsen. Kunder som anländer på Milano Linate flygplats kan bege sig till ankomsthallen för att hämta upp sin bil, alla hyrbilskontor ligger där. Vänligen dubbelkolla alltid vad din voucher säger eftersom den innehåller specifik information angående just din hyra.

  Milano Malpensa flygplats (MXP)
  Hemsida: www.milanomalpensa-airport.com/
  Adress: Strada Statale 336, 21010 Ferno, Varese, Italien
  Telefon: +39 02 232323

  Milano Linate flygplats (LIN)
  Hemsida: www.milanolinate-airport.com/
  Adress: Viale Enrico Forlanini, 20090 Segrate MI, Italien
  Telefon: +39 02 232323

  Milano tågstation

  Med över 320.000 passagerare varje dag är Milano tågstation en av de största i hela Europa. Belägen nordväst om stadskärnan är det en viktig del av stadens anslutningsnätverk och här trafikeras nationella såväl som internationella sträckor, bland annat till grannlandet Schweiz. Att hämta sin hyrbil på stationen är enkelt och leverantörernas kontor hittar du på stationens bottenvåningen eller en kort bit utanför, vi hänvisar vänligen till din Auto Europe voucher för exakt upphämtningsplats.

  Milano tågstation
  Hemsida: www.lombardiafacile.regione.lombardia.it
  Adress: Piazza Duca d'Aosta, Milano, Italien 20124


  Boka med de bästa hyrbilsleverantörerna i Milano

  Ska man hyra bil i Milano finns det många välkända leverantörer att välja mellan. Sedan starten 1954 har Auto Europes mål varit att erbjuda ett så stort utbud som möjligt och ge kunder en lycka hyrbilsupplevelse från start till slut. Detta innebär att vi arbetat fram samarbeten med globala företag som Avis, Europcar, Budget och Hertz, men även mindre leverantörer som är experter på den lokala marknaden som Sicily by Car och Locauto. För den budgetmedvetna resenären har vi även teamat upp med lågprisbolag som Interrent, Centauro och Thrifty – allt för att ge dig ett så stort utbud som möjligt!

  För mer information om varje leverantör, vänligen klicka på deras logo nedan. Detta är några av våra populäraste leverantörer i Milano men det är långt ifrån alla, använd dig av vår sökmotor för att se alla hyrbilsleverantörer i Milano eller ring vår reservationsavdelning på +46 10 888 66 52.

  Budget - Hyra bil med Budget Avis - Hyra bil med Avis Europcar - Hyra bil med Europcar Hertz - Hyra bil med Hertz

  Vanliga frågor och svar om att hyra bil i Milano

  Kontakta oss

  Oavsett om det är din första eller din tionde bilhyra kan frågor uppkomma. Vi har därför nedan tagit oss tiden att besvara de vanligaste frågorna vi får höra av de som ska hyra bil i Milano. Vi tar upp relevanta ämnen som försäkring, parkering, betalningsmetoder och såklart de ökända ZTL-zonerna som många turister har mardrömmar om. Undrar du något annat, eller du finner inte svaret nedan tillräckligt informativt, kan du höra av dig till oss via telefon så besvarar vi gärna alla dina frågor.


  Behöver jag ett kreditkort för att hyra bil i Milano?

  Ja, för att hyra bil i Milano krävs det ett kreditkort. Detta kreditkort ska vara utställt i huvudförarens namn och finnas till hands i samband med upphämtningen. Kreditkortet behövs för att lämna säkerhetsdepositionen och behöver därför ha tillräckligt mycket kredit på sig för att täcka depositionen.

  En deposition lämnas som en säkerhet för den lokala leverantören. Har man inget kreditkort, och därför inte kan lämna något deposition, kan leverantören vägra att lämna ut hyrbilen eller inte lämna ut den utan att kunden köpt till deras egna försäkring. Detta även om kunden redan har införskaffat en försäkring via oss på Auto Europe. Depositionen kan inte lämnad på ett kort med debit eller i kontant, man måste alltså ha ett kreditkort i huvudförarens namn. Efter avslutad hyra kommer depositionen släppas och pengarna kommer åter vara tillgängliga på ditt kort, detta förutsatt att fordonet inte har några skador och så vidare kunden är betalningsskyldig för.

  Information angående en hyrbils kreditkortskrav och deposition kan hittas i vår sökmotor under ”Prisdetaljer” samt på den voucher man får av Auto Europe efter en slutförd bokning. Vill du läsa mer redan nu kan du klicka dig in på vår sida som besvarar 6 vanliga frågor om kreditkort och säkerhetspant eller ringa våra hyrbilsexperter på + 46 10 888 66 52.

   

  Vilken typ av försäkring behöver jag till min hyrbil i Milano?

  När det kommer till att hyra bil är skydd och försäkringar ett viktigt ämne som ofta associeras med oro och osäkerhet. Men inte med Auto Europe! Alla våra hyrbilar har den minimum försäkring som lagen i det land du hyr kräver och vi har en pedagogisk sida som enkelt förklarar alla våra olika hyrbilsskydd. Har du bokat en billig hyrbil i Milano ingår både ett Kollisionsskydd (CDW), Stöldskydd (TP) och ansvar gentemot tredje part eftersom dessa är de minimum försäkringar som lagen i Italien kräver. Observera dock att både CDW och TP har en självrisk, det vill säga en summa som kunden är ansvarig för innan försäkringen går in och täcker kostnaden. Summan för självrisken varierar beroende på fordon och leverantör men kan i vissa fall vara väldigt hög, många väljer därför att köpa till ytterligare skydd när de hyr en bil.

  Har man endast standardpaketet och är med om en stöld eller skada är kunden ekonomiskt ansvarig för hela självrisken. Mot en daglig avgift kan man dock via Auto Europe köpa till ett skydd som återbetalar hela självrisken. Detta skydd heter Fullt skydd mot skada och är ett av våra populäraste skydd på grund av dess bra täckning. Har du köpt till Fullt skydd mot skada och är med om en skada eller stöld betalar du först självrisken till leverantören, sen återbetalar Auto Europe dig hela beloppet förutsatt att alla villkor uppfylls. Detta skydd täcker dessutom delar av fordonet som inte ingår i de standard försäkringar som ingår, till exempel glas, däck, motor, underrede, inredning, nycklar och lås. Under Prisdetaljer kan du hitta mer information om Fullt skydd mot skada och dina försäkringsalternativ.

  På utvalda destinationer och med utvalda leverantörer erbjuds också ett skydd som heter Utan Självrisk. Detta skydd är dyrare men har som namnet avslöjar ingen självrisk. Det betyder i praktiken att om en olycka sker eller man får en skada, är man inte betalningsskyldig.

  Har man köpt ett skydd via Auto Europe rekommenderar vi inte att införskaffa ytterligare ett skydd lokalt. Det är dock helt upp till kunden om hen vill göra det och Auto Europe ansvarar inte för lokalt köpa försäkringar eller andra tillägg. Oavsett vad uppmanar vi dock att gå igenom hyrbilen innan man lämnar hyrbilskontoret för att se så att alla skador och märken redan är dokumenterade hos leverantören.

  Unga förare behöver också vara försäkrade och på grund av detta tillkommer ofta en extra avgift för förare under 25 år. Kostnaden, villkoren och åldersgränsen kan variera beroende på leverantör och destination, men vanligen är det personer under 25 år som behöver betala en extra daglig avgift till den lokala leverantören. Uppmärksamma att detta är den lokala leverantörens villkor och inte Auto Europes, det betyder att villkoren kan skilja sig mellan de olika leverantörerna. Till exempel kan en leverantör inte ta denna avgift medan en annan leverantör kräver en avgift plus att föraren haft körkort i minst ett år innan hyresdatumets start. Vänligen läs under Prisdetaljer i vår sökmotor för mer information angående åldersrestriktioner och krav. Det är även här du kan se kostnaden för att lägga till ytterligare en chaufför eller om fordonet redan har en gratis extra förare inkluderat i priset.

   

  Hur är trafiken i Milano?

  Nästa hälften av alla Milanobor äger en bil eller en motorcykel och liksom andra italienska städer kan trafiken många gånger vara lite kaotisk. I centrala Milano debiteras trängselskatt på vardagar som baseras på vad för typ av fordon du kör. Trängselavgiften måste betalas inom 48 timmar av det att man körde i området och görs inte detta kommer man få böter. Det finns trafikkameror som fotograferar alla registreringsskyltar så tro inte att du kan undkomma avgiften.

  Andra saker att tänka på när man kör i Milano är:

  • Håll dig i rätt fil på motorvägen. Den vänstra filen är endast för omkörning.
  • Håll avstånd till andra trafikanter och visa tydligt dina intentioner genom att använda blinkers.
  • Tänk på att vissa motorvägar har vägtull samt att vissa delar av städer inte får trafikeras under vissa tider.

  Vill du veta mer om bilkörning i Italien besök gärna vår körguide för Italien.

   

  Var kan jag parkera min hyrbil i Milano?

  När du väl har bestämt dig för att boka en bil att utforska Milano med så kommer nästa problem: att hitta parkering. I turistguider kan man läsa om att köra bil inne i staden inte rekommenderas eftersom gatorna är trånga, det är mycket trafik och trängselskatt förekommer. Vi rekommenderar därför att parkera utanför centrum och sedan ta kollektivtrafiken in eller att parkera i ett parkeringshus. Det mest optimala är dock att boka ett beronde som erbjuder parkering åt sina kunder. Även om gatuparkeringar förekommer är de få och ofta upptagna. I Italien är parkeringsböter också ganska höga så det gäller att kontrollera noga innan du parkerar på gatan.

  Här är några parkeringshus som ligger nära olika resmål i Milano:

  Garage Velasca (nära Milanos centralstation)
  Via Pantano 4
  20122 – Milano

  Traversi (nära San Babila)
  Via Baguetta 2
  20121 – Milano

  Diaz (nära Duomo)
  Piazza Armando Diaz 1
  20122 - Milano

   

  Kan jag köra min hyrbil i ZTL-zonerna i Milano?

  Nej, inte utan godkännande i förväg. Per definition är ZTL-zoner körförbjudna zoner där motortrafik begränsats för att minska utsläppen i ett specifikt område. I Milano förekommer en ZTL-zon kring stadskärnan och det är alltså förbjudet att köra här under tiden förbudet är aktivt. ZTL-zonerna är alltså tidsbegränsade och körförbjudet gäller endast vissa tider/dagar.

  Nedan ser du en karta som tydligt visar Milanos ZTL-område och klickar du på området kan du se vilken tid körförbudet gäller. Om du vill ha mer information om Milanos ZTL-zoner eller om du vill ansöka om ett pass som ger dig tillåtelse att parkera i området kan du besöka www.comune.milano.it/servizi/pass-per-ztl.

  ZTL står för ”Zona a traffic limitato” och områdena skyltas antingen med digitala skyltar eller men en vit skylt med en röd cirkel och texten ”Zona a traffic limitato” på. Kameror finns där zonen börjar så vänligen var uppmärksam för att undvika böter.

   

  Kan jag hyra husbil i Milano?

  Överväger du möjligheten att besöka Milano och Lobardiet-regionens omkringliggande vackra sjölandskap med husbil? Vi på Auto Europe kan erbjuda dig en prisvärd husbil med allt det du behöver för en behaglig resa. Kolla in vårt stora utbud på husbilar i denna modemetropol för att hitta semesterfordonet och semesterboendet i en och samma sökning!


  Reseguide Milano

  Resenärer på väg till Milano har mycket att se framemot med historiska sevärdheter, vacker arkitektur och varmt klimat. Centrum bjuder på många sevärdheter och många är inom gångavstånd från varandra, vilket är perfekt om man parkerat sin bil en bit utanför och nu vill uppleva stadskärnan till fots. Efter man upplevt allt Milano har att erbjuda kan man också bege sig ut på en roadtrip i Italien för att se mer av detta skoformade land i södra Europa.

  Bästa dagsturerna med min hyrbil i Milano

  Har du bokat hyrbil i Milano kan du utöver staden utforska övriga norra Italien med sin vackra natur, mysiga småbyar och häftiga städer. Att ta en paus från modemetropolen och åka på en dagsutflykt kan vara önskvärt och nedan finner du tips på några av Milanos bästa dagsutflykter.

  Comosjön

  Via SS340, cirka 85 kilometer från Milano ligger provinsen Como och Comosjön, ett resmål för aristokrater ända sedan romarriket. Resmålet är populärt på grund av den friska luften, det bra klimat och det vackra vattnet omringat av berg och kullar. Här kan du besöka idylliska villor och trädgårdar eller, om du tar dig lite mer norrut vid Gravedona och Menaggio, kan du hoppa i sjön för ett svalkande dopp. Como har även en känd silkesproduktion och det finns ett mycket intressant Silkesmuséum att besöka.

  Verona

  En av norra Italiens vackraste städer är den gamla kulturstaden Verona. Denna romantiska stad bjuder inte bara på pizzor och Romeo och Julia-känsla, utan även på fantastisk arkitektur. Ett tips om man planerar att se många sevärdheter är att köpa Verona Card där nästan alla sevärdheter ingår och även fria bussresor. Om man vill ha en lite lugnare upplevelse kan man ta lunch på uteserveringar eller varför inte en avslappnande promenad längs floden. Det tar ungefär 2 timmar att köra till Verona från Milano.

  Cinque Terre

  Cinque Terre, italienska för "de fem landen", är en cirka tolv mil lång kuststräcka på den italienska rivieran som är värt att besöka för en dagstur eller större roadtrip. Från nordväst till sydost kan man besöka fem små fiskebyar, det finns även vandringsleder som löper mellan byarna och landskapet. Vyerna som man kan förvänta sig är fantastiska över havet och de små pittoreska hamnarna.

  Bergamo

  På bara en timme kan du ta dig från Milano till den fantastiska staden Bergamo. Staden är belägen längds med foten av alpernas berg på den södra sidan. Staden har ett charmigt historiskt center och sevärdheter som San Vigilio slott, Cappella Colleoni, Campanone och Rocca di Bergamo. Att köra till staden från Milano tar som sagt bara en timme och enklast gör man det via motorväg E64.

  Att göra i Milano

  Som en mecka för shopping måste vi såklart nämna att detta är en av stadens främsta aktiviteter, om det så är i klassiska kedjebutiker som H&M och Zara eller lyxshopping i märkesbutikerna i Galleria Vittorio Emanuele. Staden har även ett fantastiskt kulturarv med eleganta byggnader och sevärdheter, några som vi tipsar om nedan. Staden har verkligen något för alla så vad du ägnar din tid åt är upp till dig, men nedan hittar du i alla fall några tips på saker att se och göra i staden.

  • Duomo di Milano - Detta är säte för den Romersk-katolska kyrkans ärkebiskop och är Milanos katedral och en klassisk sevärdhet. Katedralen är i gotisk stil, är 157 meter lång och har plats till 40 000 människor, vilket i sin tur gör det till den näst största gotiska katedralen i världen. Den byggdes från 1300- till 1800-talet och har därför influenser från många olika tidsperioder. Bege dig till takterrassen för den bästa utsikten!

  • Pinacoteca de Brera - Detta är Milanos främsta stadsmuseum och här kan man se många religiösa konstverk och andra fantastiska verk. Det finns en innergård där man kan svalka sig från solen och gör man ett besök i trädgården, som finns på bakidan, kan man förutom konst njuta av en lugn miljö med blommor och växter. På museet hittar du konst från konstnärer som Andrea Mantegna, Gentile Bellini, Giovanni Bellini och Bernardino Butinone.

  • Torre Branca - För att få den bästa utsikten över Milano ska du bege dig till pyramidbyggnaden med en sexkantig bas, tillverkad av speciella stålrör och som designades av Gio Ponti år 1933 under namnet "Torre Litttoria". Denna byggnaden finner du i centrum i parken Sempione och en hiss tar dig till utsiktsplattformen med magnifik utsikt över Lombardiet, Alperna och Milanos horisont. Medan du är här kan du även passa på att besöka Castello Sforzesco som ligger i samma park eller bara njuta av den grönskande miljön mitt i metropolens stadskärna.

  • Brera - Det är nog inte många som missat att Italiens kök är ett av världens mest kända och delikata i världen. Missa därför inte att njuta av Milanos delikatesser i detta område. Ta dig till Lanza-Brera i Milanos innerstad och gå genom området som erbjuder fantastiskt mat. Man kan i de olika affärerna smaka av och handla ost, prosciutto, hembrygd öl och andra delikatesser. Självklart finns här även pasta och pizza men det italienska köket bjuder på så mycket mer än bara det!

  • Europark Idroscalo Milan - Letar du efter en barnvänlig aktivitet hela familjen kommer uppskatta kan ni bege er till Europark Idroscalo Milan. Parken öppnades först 1965 och har sedan dess givit Milanobor och besökare oändligt många timmar av skratt och glädje. Här hittar du åkattraktioner såväl som stånd med tävlingar och spel. Tänk dock på att parken inte har öppet under vinterhalvåret utan endast mellan mars och september.

  Nyttiga länkar

  Touristinformation Milano