Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL FRÅN MILANO MALPENSA FLYGPLATS

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil på Milano Malpensa flygplats - Jämför & Spara

  Med en hyrbil från Milano Malpensa flygplats kan du utforska norra Italien i din egen takt. Det är inte bara anslutande Milano som är värt att se om du besöker denna del av landet, hela regionen är nämligen känd för sina vackra bergslandskap och vimlande vägar. Norra Italien är också känd för sina mousserande viner. Bland annat kan du här dricka äkta Franciacorta från Lombardy, Asti Spumanti från Piedmont och, den populära drycken som numera årligen säljer mer flaskor än Champagne, Prosecco från Veneto regionen. Att åka på en vinresa och sätta smaklökarna på prov med dessa fantastiska drycker samtidigt som man njuter av idylliska vingårdar och det genuina Italien är något många suktar efter. Tillsammans med det italienska kökets delikatesser är detta drömdestinationen för de som vill åka på en äkta kulinarisk semester.

  Förutom vinfält präglas landskapen också utav sina höga berg och djupa dalar. Det är i norr landets skidorter finns eftersom Alpernas toppar befinner sig här. Detta gör norra Italien till en eftertraktad destination både under sommaren och vintern. Förutom Milano med dess shoppinggator är även Bergamo en populär stad för svenskar som letar efter sin nästa semesterort. Ska du till Milano eller Bergamo, eller någon annan stad i norra Italien, är chansen stor att du kommer landa på Milano Malpensa flygplats eftersom det är den största i regionen. Lägligt nog erbjuder vi på Auto Europe biluthyrning på flygplatsen så att du snabbt och enkelt kan ta dig ut på vägen och mot ditt äventyr.

  Auto Europe har inte bara de lägsta priserna på marknaden, vi har också ett stort utbud och kunnig personal som finns tillgängliga under hela din resa. Trots att vi endast är en förmedlare finns vi som stöd till dig under hela hyresprocessen och du kan alltid vända dig till oss om du behöver assistans. Behöver du hjälp innan, under eller efter en hyra är det inga problem. Du kan alltid ringa våra duktiga hyrbilsexperter på +46 10 888 66 52 om du undrar något. Du kan också ta del av betyg och kommentarer från tidigare kunder på vår sida med utvärderingar av hyrbil i Milano.

  Flygplatsinformation

  Det är främst två flygplatser som är aktiva runt omkring Milano - Malpensa flygplats och Linate flygplats. På grund av att Linate flygplats endast ligger sju kilometer utanför centrala Milano förblir den ett populärt val även om Malpensa flygplats både är större och modernare. Från Linate går det för det mesta bara inrikesflyg och Europa-flyg medan det från Malpensa avgår flyg till hela världen. Trots att det är lättare att ta sig till Linate innebär det inte att det är svårt att ta sig mellan Milano och Malpensa. Flygplatsen ligger cirka 4 mil nordväst om storstaden och är åtkommlig via kollektivtrafik och bil. Vill du hyra bil på Milano Malpensa flygplats går det alldeles utmärkt och det blir då ännu lättare att ta dig mellan flygplatsen och ditt semesterboende.

  Milano Malpensa flygplats - (MXP)
  Officiellt namn: Milan Malpensa Airport eller på italienska Airport di Milano-Malpensa
  Adress: Airport di Milano-Malpensa 21010, Ferno, Italien
  Läge: Flygplatsen ligger cirka 40 kilometer utanför centrala Milano.
  Flygbolag på flygplatsen: Många bolag är aktiva på flygplatsen, bland annat British Airways, Delta Airways, Easyjet, RyanAir och SAS.

  Var kan jag hämta upp min hyrbil på Milano Malpensa flygplats?

  Det som är bra om du ska hyra bil på Milano Malpensa flygplats är att du har möjligheten att hämta upp den på både terminal 1 och 2. På båda terminalarna finner du hyrbilskontoren i ankomsthallarna och det är ditt du ska bege dig för att hämta upp din hyrbil. Observera att inte alla leverantörer har kontor på båda terminalerna, landar du på ”fel” terminal kan du därför behöva ta dig till den andra terminalen för att hämta upp bilen. Detta gör du enkelt via en gratis skyttelbuss som flygplatsen arrangerar och som går regelbundet.

  Det kan också vara så att vissa leverantörer har kontor en bit utanför flygplatsen. Även då kommer det med störst sannolikhet anordnas en skyttelbuss som kör dig till kontoret, mer information om detta får du i samband med bokningen. Auto Europe har inget eget kontor på Malpensa flygplats så behöver du hjälp av oss får du ringa på numret som är angivet på din voucher eller fråga den lokala leverantören. Du har många leverantörer att välja mellan på flygplatsen eftersom detta är en stor och populär destination. Nedan kan du se några av hyrbilsbranschens välkända märken som du via oss kan hyra bil av på Malpensa flygplats.

  Budget hyrbil på Milano Malpensa flygplats Budget på Milano Malpensa flygplats T1 & T2
  Ferno,
  VA, Italien 21010

  +39 02 585 8481
  Öppettider:
  Måndag - Söndag: 08.00 - 24.00
  Hertz hyrbil på Milano Malpensa flygplats Hertz på Milano Malpensa flygplats T1 & T2
  Ferno,
  VA, Italien 21010

  +39 02 5858 1081
  Öppettider:
  Måndag - Fredag: 08.00 - 22.00
  Lördag: 08.00 - 13.00
  Söndag: 15.00 - 22.00
  Sixt hyrbil på Milano Malpensa flygplats Sixt på Milano Malpensa flygplats T1 & T2
  Ferno
  VA, Italien 21010

  +39 02 9475 7979
  Öppettider:
  Måndag - Söndag: 08.00 - 21.00
  Sicily by Car hyrbil på Milano Malpensa flygplats Sicily by Car på Milano Malpensa flygplats T1
  Ferno
  VA, Italien 21010

  +39 02 5858 1048
  Öppettider:
  Måndag - Söndag: 07.30 - 24.00

  Terminaler

  Flygplatsen har två terminaler som ligger några kilometer ifrån varandra. När du ska flyga hem igen är det därför smidigt om du har koll på vilken terminal du flyger från så du kan åka till rätt med än gång. Skulle du komma fel är det dock inga problem, dygnet runt går det skyttelbussar mellan de två terminalerna. Dessa avgår var 7 minut framför Sheraton Hotel på terminal 1 och från trottoaren utanför ankomsthallen på terminal 2. Det är väl skyltat men du kan också fråga i informationsdisken om du inte hittar. Skyttelbussarna är helt gratis och tar bara några minuter.

  Terminal 1 är uppdelad i tre delar: 1A, 1B och 1C. Inrikesflyg och flyg inom Schengen (bland annat Sverige) avgår från 1A, och resterande flygningar avgår från 1B eller 1C. De som behöver passera passkontrollen efter landning kommer att anlända i ankomsthall B, medan resterande passagerare anländer i ankomsthall A. Du hittar bagageutlämningen på bottenvåningen medan incheckningsdiskarna ligger på andra våningen. På terminal 2 ligger både bagageutlämningen och incheckningsdiskarna på bottenvåningen.

  Flygplatsfaciliteter

  Förutom kostnadsfritt Wifi som du kan nyttja hur länge som helst har flygplatsen ett flertal restauranger och butiker att roa sig i. Båda terminalerna huserar en mängd matställen och affärer som ser till att du kommer ha en bekväm vistelse. På restauranger som Ferrari Spazio Bollicine, Cioccalati Italiani och Davide Oldani Cafe´ finner du maträtter från det italienska köket medan här också ligger snabbmatskedjor som McDonald´s och Burger King.

  Som sagt är Malpensa en stor flygplats och den har alla de tjänster som du kan förvänta dig av en modern europeisk flygplats. Hotell, bankomat, växlingskontor, toaletter och rökområden finns allt att finna här. Dessutom har du mot en extra kostnad möjligheten att köpa ett Fast-Track pass som tillåter dig att gå före i kön och spara mer tid. Totalt finns det fem olika lounger du kan köpa inträdde till om du vill spendera din väntetid i lite mer lyx. Du kan då välja mellan loungerna Montale Lounge, Monteverdi Lounge, Pergolesi Lounge, Respighi Lounge och Visconti Lounge som bara är öppen vid förfrågan. Vill du besöka denna lounge uppmannar vi dig till att kontakta flygplatsen så att de kan arrangera detta åt dig (avgift tillkommer).

  Hur kan man ta sig till och från Milano Malpensa flygplats?

  Bil

  Flygplatsen är ansluten till två stora motorvägar, A8 och A4. Det är A8 som förbinder centrala Milano med Melpensa flygplats och körsträckan där i mellan tar cirka 40 minuter. Från A8 kan du köra på motorväg A36 och via den ta dig till ett flertal italienska städer i nordöstra delen av landet, bland annat Varese och Bergamo. Om du till exempel ska till Turin kan du istället följa A4:an, det är en resa på crika en och en halv timma.

  Läs gärna på om Italiens körregler innan du beger dig ut på vägen. Vi vill också varna för landets ZTL-zoner som förekommer i många storstäder, bland annat Milano, Venedig och Rom.

  Kollektivtrafik

  Det finns tåg som stannar på både terminal 1 och terminal 2. Detta tåget heter Malpensa Express train och kör mellan Milan Cadorna, Milan Central, Milano Porta Garibaldi stations samt flygplatsens två terminaler. Det finns också tåg från flygplatsen som går till Varese, Bellinzona och Lugano.

  Det finns även tre olika busslinjer man kan åka med om man vill använda sig av kollektivtrafiken. De är Terravision som kör från Milan Central Station med flera stopp emellan, Malpensa Bus Express som också avgår från centralstationen men som har mindre stopp och Malpensa Shuttle som avgår från både centralstationen och Milano City Fiera. Den sistnämnda kör dock bara till terminal 1 om man inte i förväg ber om att få bli upphämtad på terminal 2.

  Taxi

  Självklart är det som på de flesta flygplatserna även väldigt enkelt att få tag på en taxi som kan köra dig till din slutdestination. På terminal 1 finner du taxibilarna vid gate 6 i ankomsthallen och på terminal 2 finns de på gate 4, även då i ankomsthallen. Vill du ringa och boka en taxi kan du göra det via telefonnumret 02 7777.

  Parkeringstips

  Letar du efter en parkering åt din hyrbil på Milano Malpensa flygplats kommer du inte ha några problem med att hitta en säker och trygg sådan. Totalt finns det sex olika parkeringsplatser att välja mellan och beroende på din budget och ändamål beror det på vilken som är bäst för dig. Utöver vanliga parkeringsplatser finns här även reserverade platser för de med en funktionsnedsättning, buss- och motorcykelparkeringar samt parkeringar där eldrivna fordon kan ladda batterierna.

  I centrala Milano kan det vara svårare att hitta parkering. Oftast är gatuparkeringarna upptagna så ditt bästa val kan vara att ställa dig i ett parkeringshus. Priset varierar men om du är på en strikt budget kan du också välja stadens Park&Ride alternativ. Då parkerar du en bit utanför staden och tar sedan tåget eller bussen in till centrum. Detta är ett bra val för dig som inte vill betala dyra parkeringsavgifter eller som är rädd för att råka köra i stadens ZTL-zoner.

  Nyttiga länkar

  Milano Malpensa flygplats