Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL I ITALIEN

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil i Italien - Upptäck La Dolce Vita

  Hyrbil i Italien

  Skoformade Italien är ett land med stor variation, både när det kommer till landskap, miljöer och historia. Från sin långa kustlinje som är hem till soliga sandstränder till Alperna i norr som bjuder på skidmöjligheter i världsklass. Kulturarvet som sträcker sig över 2,000 år tillbaka i tiden gör att landet också har en mäktig historia som ofta demonstreras i form av arkitektur och konst. Bokar du en hyrbil i Italien via Auto Europe kan du utforska landet på egen hand, oavsett om du befinner dig i den södra, västra, norra eller östra delen.

  Med över 65 år erfarenhet på hyrbilsmarknaden har Auto Europe tillgång till de bästa priserna och erbjudandena på flera destinationer i hela världen, bland annat i flera städer i Italien. Ska du på en shoppingresa till modestaden Milano eller en vinresa till regionen Veneto? Då kan du på vår hemsida jämföra fordon och priser från toppleverantörer så du hittar det perfekta fordonet till din semester! Även i huvudstaden Rom, romantiska Venedig, soliga Bari och många fler städer erbjuder vi upphämtningsplatser på smart belägna ställen.

  Visste du att Italien förutom pizza och pasta är ursprungslandet till en hel drös andra matrelaterade produkter? Bland annat den lufttorkade skinkan prosciutto och maträtten risotto. Det italienska köket präglas av sina fantastiska råvaror som i sin simpelhet skapar magi för smaklökarna. Besök lokala restauranger för att ta del av denna gudomliga matkultur eller gå på en matfestival som årligen arrangeras i städer som Bergamo och Neapel.

  Hos oss kan du hitta de bästa hyrbilserbjudanden i Italien eftersom vi har ett stort utbud på fordon, destinationer och leverantörer som du på vår hemsida kan jämföra. Om du så letar efter en bensinsnål och smidig bil att upptäcka förföriska Venedig med eller en större familjebil att göra en roadtrip på Sicilien med så har vi det du söker. Stora som små, exklusiva lyxbilar som budgetmedvetna fordon och allt där i mellan hittar du hos oss, du kan till och med boka en husbil till din nästa husbilssemester! Använd vår sökmotor längst upp på denna sida för att få fram flera alternativ på din valda destination eller ring till våra hyrbilsexperter på +46 10 888 66 52 om du har några frågor eller behöver hjälp. De är tillgängliga sju dagar i veckan och besvarar gärna dina frågor eller hjälper dig med din bokning. Du kan också ta del av recensioner från tidigare kunder på vår sida med utvärderingar av hyrbil i Italien.

  För mer information om att hyra bil i Italien, vänligen klicka på ämnena nedan:

  Våra hyrbilsleverantörer Vanliga frågor Fordons alternativ

  Var kan jag hämta upp en hyrbil i Italien?

  Vi har tillgång till över 24.000 upphämting- och återlämningsplatser världen över. Med Italien som ett populärt turistland har vi självklart ett stort utbud av upphämtningskontor att välja mellan även här. Det är inte bara i de stora städerna som Florens, Palermo och Bologna du kan hämta upp din hyrbil i, utan även i mindre orter som inte är lika kända bland turisterna, till exempel Fano, Cervia och Spoleto.

  När du hämtar upp din bokade bil behöver du ha med dig ditt körkort, ID-kort eller pass, Auto Europe voucher samt ett kreditkort i huvudförarens namn så du kan lämna en säkerhetsdeposition. Utöver det är du redo att rulla ut på de italienska vägarna, kör försiktigt bara!

  För att din upphämtning och återlämning ska vara så smidig och problemfri som möjligt har vi här samlat värdefulla tips att tänka på när du hämtar upp din hyrbil.

  Billig biluthyrning på de populäraste flygplatserna och tågstationerna i Italien

  Boka med de bästa hyrbilsleverantörerna i Italien

  En stor anledning till att Auto Europe har lyckats etablerat sig som ett ledande företag på den globala hyrbilsmarknaden är på grund av våra många samarbeten med kvalitetssäkra leverantörer.

  Internationellt erkända företag som Hertz, Europcar, Alamo, Budget, Avis, Dollar och National har haft en stor roll till att ha gjort Auto Europe till en säker, pålitlig och smidig hyrbilsförmedlare. Samarbeten med mindre nationella eller lokala leverantörer i Italien som Sicily by Car, Noleggiare, Maggiore och Locauto har också gjort att vi kunnat stärka vår verksamhet i landet.

  Att du väljer en leverantör som känns bra för dig är viktig och på vår hemsida kan du få en överblick över vad det är de olika företagen erbjuder. Till exempel kan vissa leverantörer alltid erbjuda fria mil medan vissa tar en extra kostnad för detta, vissa kan ha olika ålderskrav och vissa leverantörer erbjuder speciella helgerbjudande.

  Sicily by Car - Hyrbilsinformation Dollar - Hyrbilsinformation Europcar - Hyrbilsinformation
  Hertz - Hyrbilsinformation Avis - Hyrbilsinformation Sixt - Hyrbilsinformation

  Om du har några mer frågor om våra leverantörer eller skulle vilja få ett prisförslag på hyrbil i Italien över telefon, hör gärna av dig till våra prisbelöna hyrbilsexperter. De kan hjälpa dig med allt du behöver och besvara gladeligen alla dina frågor om en specifik leverantör. Som till exempel den lokala leverantören öppettider, drop-box information, om du kan hämta eller lämna bilen utanför vanliga kontorstider, extra utrustning och skydd. Tveka inte att kontakta dem redan idag!


  Vanliga frågor och svar om att hyra bil i Italien

  Kontakta ossHar man inte hyrt bil innan kan det vara lite läskigt och man kan vara osäker på vad det är som gäller (även också om man faktiskt har hyrt innan). För att hjälpa dig känna dig trygg och säker har vi nedan besvarat de vanligaste frågorna som ställs när man ska hyra bil i Italien. Om du inte hittar svaret du är ute efter nedan, eller om något är oklart är du också varmt välkommen att kontakta oss via telefon så hjälper vi dig.


  Hur gammal behöver jag vara för att hyra bil i Italien?

  Även om man kan boka hyrbil i Italien när man är 18 år kräver de flesta leverantörerna att man haft körkort i minst ett år. Detta betyder att för svenskar som kan ta körkort först när de är 18 (om man inte tar det i något annat land) behöver man vara 19 för att kunna hyra eftersom man först då haft körkort i ett år. Det tillkommer också en extra avgift för förare under 21 år och ibland också för förare under 26 år. Dessa avgifterna kan dock variera mellan de olika hyrbilsföretagen.

  Likt den unga föraravgiften, har vissa leverantörer också en avgift för senior chaufförer som är över en viss ålder. Även denna avgift kan variera mellan hyrbilsföretagen och det är långt för alla som har den. All information om leverantörens åldersvillkor hittar du under “Prisdetaljer” och sedan “Information om Chauffören” när du valt fordon på vår hemsida (innan du bokat). Efter du har bokat kan du även se de olika restriktionerna och avgifterna på din voucher.

  Klicka här för att läsa mer om ålderskrav vid bilhyra.

   

  Kan jag hämta upp en hyrbil i Italien på ett ställe och lämna på ett annat?

  Absolut, men det kommer med störst sannolikhet tillkomma en envägsavgift om du gör det. Denna avgift bestäms av leverantören och skiljer sig beroende på vart du vill lämna bilen och bilkategori. Det som är bra är att du kan se det uppskattade priset för envägsavgiften redan på vår hemsida och på så sätt se vilket alternativ som är billigast redan innan du bokar.

  Det första du behöver göra är att kryssa i rutan “Återlämna på annan station?” överst i höger hörn av vår sökningsmotor som ligger längst upp på denna sida. Därefter fyller du i din upphämtningsplats, återlämningsplats samt datum du önskar hyra och klickar “Sök Hyrbil”. Då kommer priset för envägshyran vara inkluderat i den totala summan som visas på hemsidan och du kan enkelt jämföra dina alternativ.

  Observera att du måste välja en specifik bil, upphämtning- och återlämningsplats för att kunna se det uppskattade priset för envägshyra.

  Även om många väljer att åka på roadtrips i Italien och därför lämnar bilen i en annan stad än den man hämta den i, så går det även att hyra bilen i Italien och sedan lämna den i ett annat land. Med flera populära turistländer som Frankrike, Österrike, Schweiz och Slovenien som grannländer är detta ett populärt alternativ för resenärer som är ute på en större resa. Men tänk på att det är extremt viktigt att meddela vilka länder du planerar att köra i med din hyrbil i samband med bokningen eftersom vissa regler och restriktioner kan förekomma. Detta är också för att leverantören ska kunna garantera att din bokade bil lagligt kan köra i de länder du planerar att besöka. Till exempel är det oftast (men inte alltid) fler restriktioner om du vill resa i Östeuropa med din hyrbil än om du vill resa i Västeuropa. Läs alltid igenom hyresvillkoren noga och meddela i förväg vilka länder du planerar att köra i så du slipper bli besviken.

   

  Behöver jag ett kreditkort för att hyra bil i Italien?

  När du hyr en bil i Italien via vår hemsida kan du endast betala med kreditkort. När du hämtar upp hyrbilen måste huvudföraren också kunna framföra ett kreditkort i sitt namn där leverantören kommer reservera en viss summa som representerar självrisken i form av en säkerhetsdepositionen. Denna summa kommer släppas efter hyresperioden är slut, förutsatt att fordonet återlämnas i samma skick som den hämtades i samt följer alla hyresvillkoren.

  Den uppskattade summan på depositionen som kommer låsas på huvudförarens kreditkort kan du se på vår hemsida i samband med din bokning, samt på din Auto Europe Voucher efter du bokat.

  Vänligen uppmärksamma att vid hyra av lyxbilar krävs två kreditkort på grund av fordonens höga värde.

   

  Vilka är de viktigaste körreglerna i Italien?

  I Italien är det högertrafik och många körregler är detsamma som i Sverige. Trots detta kan det vara lite skrämmande att köra eftersom man är i ett främmande land. Var uppmärksam och ha koll på vägskyltar, övriga trafikanter och läs gärna på om den allmänna körinformationen i Italien.

  För att undvika böter är det viktigt att hålla sig borta från körförbjudna zoner och inte överstrida hastigheterna. De vanligaste hastighetsgränserna är 130 km/h eller 110 km/h på större vägar och motorvägar, 90 km/h på landsvägar och 50 km/h kring städer, byar och befolkade områden. Detta ger dig en överblick över hastighetsreglerna men självklart bör du hålla utkik efter skyltar som anger den exakta farten i km/h du inte får överstrida. I Italien finns det många fartkameror utplacerade, speciellt i de större städerna så kör inte för fort om du vill undvika böter.

  Andra bra lagar att ha koll på när du kör i Italien är att billjusen måste vara på halvljus när du kör på dubbla körfält, bilbälte är alltid obligatoriskt och du ska alltid lämna företräde till spårvagnar. Planerar du att köra med barn under 12 år i bilen måste de åka i baksätet och sitta i en bilbarnstol eller på en bilkudde.

  Även om många tänker på soliga stranddagar och lutande tornet i Pisa när de hör Italien så faller här årligen en hel del snö. Den norra delen av landen är trots allt hem till skidparadiset Alperna och med det kalla klimatet kommer också hala och isiga vägar. I landets norra delar är det lag på att ha vinterutrustning på sitt fordon mellan 15:de november och 15:de mars, även många av Italiens grannländer kräver speciell utrustning under vinterhalvåret så det kan vara en bra idé att läsa vår guide om vinterutrustning för att förberedda dig om du planerar att hyra bil under vintermånaderna.

   

  Behöver jag betala vägtull när jag kör min hyrbil i Italien?

  Ja, de flesta stora motorvägarna i Italien har en tullavgift. Det är inte alla motorvägar som har det, utan bara de som lokalt är kända som autostrade och har gröna skyltar. Du betalar oftast med kontanter men på de flesta vägarna går det också att betalar med kreditkort eller debitkort. Att alltid ha tillräckligt med kontanter i bilen ifall ditt kort skulle nekas eller betalning med kort inte accepteras är dock att rekommendera.

  Ett annat alternativ är att prenumerera på en tull-tjänst som till exempel Telepass eller Carte som efter registrering sköter betalningen automatiskt eller via betalning i förväg. Dessutom går det ofta snabbare med dessa alternativ eftersom de har sina egna tull bås och transpondersystem. Klicka här för mer information om Italiens vägtullar.

   

  Vilken typ av försäkring behöver jag till min hyrbil Italien?

  Alltid när du hyr bil via Auto Europe ingår ett kollisionsskydd (CDW) och stöldskydd (TP) som minskar ditt ekonomiska ansvar i händelse av skada eller stöld av fordonet. Detta i form av en självrisk (den exakta summan för självrisken kan du se på vår hemsida när du valt ett fordon och destination).

  Observera att CDW inte täcker skador på däck, glas, ytterspeglar, undersida, interiör, tak, motor, skador på lås eller borttappade nycklar. Kollisionsskyddet (CDW) och stöldskyddet (TP) innebär att leverantören avstår rätten att ta pengar från dig utöver självrisken om bilen skadas eller blir stulen. Skydden täcker de flesta delarna av bilen om du är med i en kollision och minskar ditt ekonomiska ansvar signifikant i händelse av olycka eller stöld.

  Med CDW och TP blir du bara ansvarsskyldig för en minskad summa kallas självrisk. Summan för självrisken på ett specifikt fordon kan du se på vår hemsida efter du valt destination och fordon om du klickar på Prisdetaljer -> Lokala avgifter och info -> Mer Information. Observera att självrisken uppges i den lokala valutan, ska du hyra bil i Italien visas alltså självrisken i euro.

  Auto Europe erbjuder även ett skydd som ger dig Återbetalning av Självrisken med Super Cover, vilket innebär att vi kommer återbetala dig hela självriskbeloppet du lämnat som säkerhetsdeposition ifall något skulle hända. Dessutom täcker detta skydd delar av bilen som kollisionsskyddet (CDW) inte gör, bland annat däck, undersida, tak, lås, borttappade nycklar och mycket mer. Detta skydd är ofta billigare än att köpa en försäkring hos den lokala leverantören, men vill man hellre det är det också ett alternativ.

  Uppmärksamma också att den lokala leverantören kan debitera det dubbla beloppet självrisk i händelse av partiell eller total stöld av fordon i regionerna Campania, Catania och Puglia.

   

  Kan jag lägga till en extra förare till min hyrbil i Italien?

  Du kan lägga till en eller flera extra förare när du hyr bil i Italien. Det tillkommer en extra avgift för detta som bestäms av leverantören men som betalas lokalt i samband med upphämtningen. Vill du undvika denna extra avgift kan du kolla in våra erbjudande med gratis extra förare eller hålla utkik efter en grön skylt med texten “Specialerbjudande - Gratis Extra Chaufför” när du jämför hyrbilar på vår hemsida.

  Det är skönt att kunna dela köransvaret med någon annan, dels så man inte blir trött men också så man kan njuta av den vackra utsikten och idylliska landskapen när man kör på de italienska vägarna. Oavsett om du befinner dig i de bergiga Alperna eller vinfältens Toscana kommer du häpnads över de otroliga miljöerna och vyerna. Att meddela att det är fler som ska köra hyrbilen är dock extremt viktigt. Om en vän eller familjemedlem kör hyrbilen utan att vara registrerad som extra förare kommer leverantören upphäva dem från all försäkring och täckning, vilket betyder att de är ansvariga för hela beloppet vid en eventuell kollision, olycka eller stöld. Därför är det essentiellt att officiellt registrera alla extra föraren hos leverantören.

  När du bokar via Auto Europe kan du lägga till extra chaufförer i samband med bokningen, du kan också lägga till det lokalt när du hämtar upp bilen.

   

  Kan jag köra med min hyrbil i Italiens ZTL zoner?

  Undvik till högsta grad att köra i ZTL zoner (Zona a Traffico Limitato betyder bokstavligt talat körförbjudna områden). Du hittar oftast dessa zoner i städers historiska och centrala delar och finns för att skydda områden mot biltrafik, till exempel finns de i städer som Palermo, Rom, Florens och Venedig.

  Du ser att ett områden är förbjudet för biltrafik genom de stora skyltarna som består av en röd cirkel med texten ZTL. Alla fordon som inte har tillstånd kommer få böter om de befinner sig i en körförbjuden zon. Har du hyrt bil i Italien och kör i en ZTL zon kommer boten skickas till leverantören som så småningom kommer debitera ditt kreditkort.

  Om ditt hotell eller annat boende befinner sig inuti en körförbjuden zon kan du ringa hotellets reception och be dem registrera hyrbilens registreringsnummer hos myndigheterna. Då kan du få tillstånd att befinna dig i det körförbjudna området i ett specifikt antal dagar. Kör inte in i ZTL zonen fören du är säker på att bilen är registrerad hos myndigheterna dock, annars kommer du få böter.

  Personalen kommer med störst sannolikhet varna dig för ZTL när du hämtar upp din hyrbil. Men enligt lagen är det varje chaufförs och resenärs egna ansvar att vara medveten och påläst om de lagar som gäller i det landet man besöker, att själv sätta sig in i vad ZTL är och hur de funkar är därför att rekommendera. Läs gärna vårt blogginlägg som tar upp allt du behöver veta om Zona a Traffico Limitato (ZTL) i Italien för att förberedda dig på bästa möjliga vis.


  Andra uthyrningsalternativ i Italien

  Det kan inte vara lättare att hitta de bästa biluthyrningserbjudanden i Italien än vad det är på Auto Europes hemsida. Vi har något för alla önskemål, budgetar och körrestriktioner och på vår hemsida kan kunder själv jämföra alla sina alternativ och ta ett informerat beslut om vilken bil som är bäst för dem och deras resa.

  Vi har fordon i kategorierna Mini och Ekonomi som är perfekt att utforska storstäder som Rom, Verona och San Marino i eftersom de är små och smidiga att sig fram med i de centrala stadsområdena. Behöver du en större och mer bastant bil att köra mellan städerna eller om du ska göra en utflykt till de storslagna vingårdarna kanske du hellre bokar en Standard/Full-Size eller SUV.

  För att få en överblick över vårt stora utbud av tillgängliga bilar i Italien kan du kolla in vår fordonsflotta.

  Hyra lyxbil Italien Hyra minibuss i Italien Hyra husbil i Italien

  Hyra lyxbil i Italien - Auto Europe ger dig möjligheten att köra en lyxbil i landet, bland annat kan du ta dig runt i en mäktig Jaguar i huvudstaden Rom eller en exklusiv sportbil i fantastiska Florens. Besök sidan för våra lyxbilar i Italien för att börja planera din resa.

  Hyra minibuss i Italien - Gör du en härlig resa till Italien med hela familjen eller en större grupp vänner kan det vara önskvärt att hyra en minibuss. Vi har ett stort utbud av moderna, pålitliga och familjevänliga Vans med plats för upp till tolv personer.

  Hyra husbil i Italien - Vi har inte bara billiga hyrbilar till ditt förfogande, hos oss kan du även boka den perfekta husbilen inför ditt nästa husbilsäventyr i Italien. Campa vid Lake Garda i Toscana och kör sedan västerut mot Sicilien och njut av den naturnära upplevelsen som bara en husbil kan ge dig. Du kan också hämta upp husbilen i städer som Cagliari, Neapel och Bologna.


  Nyttiga länkar

  Reseguide och information om Italien

  Undvik böter när du kör i Italien